Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום הנכבד.

עלעלתי קצת בין השאלות בפורום, נראה כי שאלתי כלל אינה במקום...אך אנסה בכל זאת.

רכשתי לאחרונה רכב (מזדה 121, יד שניה), הרכב הגיע עם רדיו-טייפ.

ברכב הנוכחי שלי מותקן רדיו-דיסק וברצוני להחליף בין 2 המכשירים (רדיו טייפ לרכב הישן, רדיו דיסק לרכב החדש).

מעולם לא פירקתי/הרכבתי רדיו ברכב, האם זה דבר בסיסי או שעדיף לא להתעסק עם זה?

אם זה בסיסי - אשמח לקבל כללים בסיסיים (או קישורים להוראות פירוק/הרכבה - כל הקישורים שראיתי מדברים על הרכבה מאוד מתקדמת).

אם לא - כמה אמור לעלות פירוק ב-2 רכבים + התקנה ב-2 רכבים אצל מתקין ממוצע?

תודות,

מאיר.

פורסם

למרות שהעבודה בעיקרון מאוד לא מסובכת אני משער שתצטרך להחליף בין הפלאגים וכ"ו ועל כן עדיף לא להתעסק עם זה לבד.

אצל כל מתקין הסיפור צריך להיות יחסית די זול ועדיף שהעבודה תעשה בצורה הנכונה.

Leon Cupra 2009

פורסם
שלום לפורום הנכבד.

עלעלתי קצת בין השאלות בפורום, נראה כי שאלתי כלל אינה במקום...אך אנסה בכל זאת.

רכשתי לאחרונה רכב (מזדה 121, יד שניה), הרכב הגיע עם רדיו-טייפ.

ברכב הנוכחי שלי מותקן רדיו-דיסק וברצוני להחליף בין 2 המכשירים (רדיו טייפ לרכב הישן, רדיו דיסק לרכב החדש).

מעולם לא פירקתי/הרכבתי רדיו ברכב, האם זה דבר בסיסי או שעדיף לא להתעסק עם זה?

אם זה בסיסי - אשמח לקבל כללים בסיסיים (או קישורים להוראות פירוק/הרכבה - כל הקישורים שראיתי מדברים על הרכבה מאוד מתקדמת).

אם לא - כמה אמור לעלות פירוק ב-2 רכבים + התקנה ב-2 רכבים אצל מתקין ממוצע?

תודות,

מאיר.

אצלנו (ראשון) ההרכבה לאחד היא בממוצע 80 ש"ח.

אני מאמין שאם תרצה להחליף שתתים יקחו לך על זה פחות.

תברר אצל מתקין, כול העסק בטוח לא יעבור את ה-150.

אבל כמו שפוקו אמר, זוהי עבודה פשוטה יחסית שיש המון אנשים שיודעים לעשות אותה ויעשו לך בפחות מ-50.

אולי יש מישהו בפורום שמתנדב לעזור?

פורסם

אני גר בפתח תקווה.

אם יש מישהו מהאזור שמעונין לעזור ולהרוויח את הכסף - בשמחה.

צרו קשר בה"פ.

תודה,

מאיר.

פורסם

זה ממש ממש ממש ממש אבל ממש פשוט

תוכל ללמוד הכל כאן

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/05-08-2003-DIY-HUInstall.html

ואם יהיה לך בעיות תחזור לפה נפטור לך אותם בשניות

באמת שזה פשוט ואם תעבוד לפי הכללים לא יהיה בעיות גם אם ממש תתאמץ

תחליף לבד!!

זה יקח לך חצי שעה גג וגם תלמד להתקין רדיו..

(אתה לא יחייב לנתק למינוס מהמצבר כמו שכתוב שם) רק תזהר שלא ידע מינוס בפלוס

וגם אם יגע הדבר הכי נורא שיקרה זה שישרף הפיוז

שעולה חצי שקל

אז בלי לחץ תעשה את זה לבד!!

פורסם

דבר ראשון זה באמת די פשוט אם עובדים מסודר ולפי הכללים.

לאחר הניתוק של כבל פלוס/מינוס (מה שתנתק ראשון) תבודד אותו עם איזולירבנד, ורק אז תנתק את השני ותבודד גם אותו. (שים לב מפתח לא בסוויצ')

חצי שעה לפעם ראשונה זה כנראה לא יקח לך אלא יותר (הרבה יותר אם אין לך ידיים טכניות)

לפני שאתה מתחיל את העבודה בדוק :

1. האם אתה יכול לשלוף את הרדיו טייפ ? אם זה רדיו ממש ישן, אז יתכן שהוא נשלף כזה עם ידית, ובמשיכה הוא יוצא, אם הוא לא כזה ישן, יתכן שתצטרך מוטות שליפה בשבילו...

2. הרדיודיסק שלך - אם אתה קנית אותו, בדוק אם יש לך את המוטות שליפה שלו, אם קיבלת אותו עם האוטו כנראה שאין לך את המוטות שליפה, ובו תצטרך בוודאות כאלה...

לכל דגם ולכל חברה מוטות שליפה שונים (בגלל נקודות החיבור של הרדיו לתושבת שלו) ולכן יהיה לך לא קל להשתמש במוטות לא מתאימים (יתכן וזה לא יעבוד וסתם תזיע)

אם אין לך את המוטות המתאימים, ואין לך דרך לשלוף את הרדיו טייפ, תנסה ללכת לאיזה מתקין נחמד שרק ישלוף לך את המכשירים ממקומם ללא עלות, ואת שאר ההתקנה תעשה לבד.

בהצלחה...

• תוכן חדש...