Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שקומפוננט זה בעצם סט של זוג רמקולים זוג טוויטרים וקרוסאובר.

מה שאני לא מבין זה מה ההבדל אם אני אתקין זוג רמקולים 4 אינצ' חמודים ושתי טוויטרים במקום לפגוע במבנה המקורי של הרכב/להשקיע כמה מאות נוספים על קומפוננט?

יש לי מגבר כמובן.

תודה

פורסם

ההבדל שהקרוסאוור של הקומפוננטים פשוט מגבר לך מעומס יתר כלומר שהרמקול שלך מוציא יותר מידי ממה שהוא לא צריך להוציא הרמקול פשוט נופל במקום להישרף

אני אישית ממליץ לך על המורל פולס קומפוננטים זולים ואיכותים במחיר שלהם יעלה לך 150 200 שקל יותר מהרמקולים והטוויטרים שתביא אחי

פורסם

דני,אל תנסה להוציא אותי מפגר,לא כולם צריכים להבין בנושאים האלו והשאלה ברורה מאוד.

עדן,תכנס לזאפ תראה קומפ' 4 אינצ' ותבין למה אני מתלונן. אין מבחר והמחירים גבוהים.

אם אני מחבר זוג רמקולים של פיוניר הם מועדים להשרף?

פורסם
דני,אל תנסה להוציא אותי מפגר

אין לי מושג מה אתה רוצה, באמת שלא הבנתי תשאלה, ונראה לי שאני לא היחידי (לפחות אני מקווה ככה).

אתה שואל למה צריך קרוסאובר? באמת שאני לא מבין מה שאלה.

פורסם
אף אחד לא מנסה להוציא מישהו מפגר, השאלה אכן אינה מובנת.

מה ברצונך לעשות בדיוק? לוותר על קרוסים ולחבר רמקול 4" וטוויטר בנפרד?

רואה שהבנת?

פורסם

יש לך 3 אפשרויות (לפי מה שהבנתי ממך)

ללכת על רמקול בעל רכיבים מובנים - קוקסיאלי

לחבר את הטוויטרים ואת הרמקולים בניפרד למגבר - בי אמפ

לחבר את הטוויטרים לHU (רדיו דיסק) ואת הרמקולים למגבר

את הטוויטרים אגב אסור לחבר על אותו קו שהולך לרמקולים ללא קרוס מכיוון שתחת הגברה הם פשוט ישרפו תוך זמן קצר

(טווח תדרים ועוצמות,שזה התפקיד אגב של הקרוס)

ואת זה יעיד הטוויטר הראשון שלי שניסיתי להגביר פעם,מנוחתו עדן :-)

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
יש לך 3 אפשרויות (לפי מה שהבנתי ממך)

ללכת על רמקול בעל רכיבים מובנים - קוקסיאלי

לחבר את הטוויטרים ואת הרמקולים בניפרד למגבר - בי אמפ

לחבר את הטוויטרים לHU (רדיו דיסק) ואת הרמקולים למגבר

את הטוויטרים אגב אסור לחבר על אותו קו שהולך לרמקולים ללא קרוס מכיוון שתחת הגברה הם פשוט ישרפו תוך זמן קצר

(טווח תדרים ועוצמות,שזה התפקיד אגב של הקרוס)

ואת זה יעיד הטוויטר הראשון שלי שניסיתי להגביר פעם,מנוחתו עדן :-)

תודה רבה עזרת לי מאוד.

פורסם

כשמסבירים לי לאט, אני מבין מהר.. וזה לא לגמרי מובן משאלתך, אלא ניחשתי. אבל עזוב. בא נדבר תכל'ס.

מטרת הקרוסאובר הינה, כאמור, לחלק את התדרים בין מספר רכיבים, ולהעניק לכל רכיב את החלק בו הוא מיועד לנגן. כלומר, לתת לטוויטר לנגן את התדרים הגבוהים, לתת למידרינג' לנגן את התדרים הבינוניים ולתת לוופר לנגן את התדרים הנמוכים.

כשאתה לא מחלק אותם בצורה זו, נמצא כי כל רכיב שמחובר ישירות, ינגן את כל טווח התדרים - דבר שאינו רצוי מחמת הגודל הפיזי, והמגבלות שלו. כתוצאה מכך הצליל ישמע רע מאד.

לסיכומו של דבר, בסט קומפוננט המורכב משניים או שלושה חלקים, חובה, לחברם באמצעות קרוס [פאסיבי, או אקטיבי, או לחתוך תדרים שאינם רצויים באמצעות קבלים, או באמצעות הקרוס שבמגבר בביאמפ]

אם אין כרגע תקציב או רצון להשקיע בסט שכזה, למרות שיש סטים זולים יחסית, ניתן להתקין רמקולים קואקסיאליים.

• תוכן חדש...