Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה שמעניינת אותי,

מה קורה לקרבורטור שצריך לשפץ אותו כל תקופה מסויימת?

אוקיי, נגיד שאני מבין שהאטמים בו נשחקים וצריך להחליפם, אבל מה עוד קורה בו? מה נשחק? מה יוצא מאיפוס?

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

אמנם אינני קרבוטוריסט מהוותיקים אך אני מנהל עבודה ומאבחן במכון שהתחיל בקרבורטורים מהוותיקים בארץ כך שאני אנסה לענות מהידע המועט שיש לי בקרבורטורים.

מעבר לתקלות המכאניות שכול קרבורטור "זקן" לבסוף מתנסה בהם כגון - חופש בציר גוף ראשון ( כאשר ישנם שני בארלים),משאבת תאוצה לא תקינה,שפריצר סתום ,מע העשרה שונות-צ"וק , מצוף דלק שסופג בנזין ונהיה כבד -הצפות דלק, וציר גוף שני לא מופעל - עיקר הבעיות בעבודה תקינה נגרמות מדיזות האוויר אשר נסתמות לעט עקב הזרמה חוזרת של גזים הנינקים למנוע יחד עם האוויר הנינק מהנשמים ושסתום PCV .

כך שמידי פעם יש לכוון ולהוריד את כמויות הדלק בסרק ע"י בורג כיוון התערובת עד אשר הוא כבר לא מגיב ואז נצרך לפרק ולנקות\ לשפץ את הקרבורטור ( כאשר הבעייה היא רק בטורים סרק).

כאשר ישנה בעיה של עודף דלק - CO גבוה בטורים גבוהים - לא ניתן לכוון זאת ( בקרבורטורים המכאנים) אין פיתרון קסם וגם כן יש לפרק ולשפץ ולבדוק דיזות לשחיקה.

ישנם עוד מ"ע בקרבורטורים המתקדמים חלקם פניאומתיות וחלקם מכאניות שכשל במ"ע יגרום לקרבורטור לתפקד או לא לתפקד ביעילות והתוצאה לבסוף - צריכת דלק מוגברת.

ישנם גם קרבורטורים ממוחשבים המפוקדים יחידת בקרה אך שם הסיפור שונה לגמרי אך המכאניקה לא השתנתה רק התוכן התכני שלהם אבל זה כבר סיפור אחר.

זה מה שעולה לי בראש כרגע ושוב אני לא קרבורטוריסט מובהק אך אני מקווה שזה עונה מעט ומסיר את הערפל בנושא.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
סתם שאלה שמעניינת אותי,

מה קורה לקרבורטור שצריך לשפץ אותו כל תקופה מסויימת?

אוקיי, נגיד שאני מבין שהאטמים בו נשחקים וצריך להחליפם, אבל מה עוד קורה בו? מה נשחק? מה יוצא מאיפוס?

שלום רב, ותודה לחברי המלומד חיים יוד שהקדים אותי והתמקד ברוב הבעיות אך לא בכולם, ואני ברשותכם אתמקד בעיקר

הבעיות המחייבות טיפול מיידי בקרבורטור:

1.- התנעה קשה בבקרים קרים או חמים כאחד, בלווי עשן שחור מצינור הפליטה, מעיד על בעייה בצוק האוטומטי ברכבי קרבורטור, בעלי צוק אוטומטי המוזן בצי הקירור.

בעייה זאת מוכרת ואופינת בעיקר ברכבים צרפתיים כגון פזו וסיטרואן(פזו 309/ 405 505.

סיטרואן BX מנועי 1600 ומנועי 1900.

סובארו לאגסי. פורד סיירה, ופורד פיאסטה.

גולף 1300 /1600.

דייאטסו אפלאוז, סקודה פיבוריט, ועוד רבים וטובים אחרים.

2- כבוי הרכב בעת עצירה, ובעת עבודה בסרק, ו/או סרק לא יציב, מורגש ומציק בעיקר ברכבים בעלי תיבת הילוכים אוטומטית, מסוכן מאד בעת עצירה, בשל כך שהוא גורם לירידה בכושר בלימת הרכב, בגלל מנוע כבוי, שגורם לחוסר תת לחץ בצנרת וואקום למגבר בלם.

3- התנעה קשה במנוע חם. בלווי ריח דלק, ועשן שחור מצינור הפליטה, דבר המעיד על הצפה, שגורמתהמתים ופיוחם,

4- תצרוכת דלק גבוהה, מעל הנדרש ברכב זה, ומעל הממוצע הסביר.

5 קרטועים בעת ניסיון להאיץ במנוע קר, תאוצה לקוייה בהלוכים נמוכים, וגבוהים.

כל ה5 סיבות העיקריות שצינתי או חלקם בלבד מחייב טיפול בקרבורטור, בהקדם האפשרי, כל דחיית הקץ, רק תחמיר את הבעייה, ותתבטא בשורה התחתונה, בתשלום גדול יותר על דלק, בגלל תצרוכת הדלק שתגדל בהדרגה.

על שימוש בתכשירים קוסמטיים כמו נקוי חיצוני בעזרת ספריי קרבורטור, או שימוש בתוסף דלק, לא ארחיב את הדיבור, הנושא נשחק כבר עד תום.

כותב תגובה זו הוא בעל מכון לקרבורטורים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

1. ליכלוך, סתימות.

2. שחיקת חלקים - מתכתיים או גומיות ואטמים למינהם.

3. כיוונים - תיאורטית אם הכל היה נקי ומושלם ותנאי הסביבה של הקרבורטור לא היו משתנים אז לא היה צורך בכיוונים.

• תוכן חדש...