Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנוס אתה צודק ברוב ואני מניח גם שפותח השרשור קצת מסובך מעודף המידע אבל יש משהו קטן בחשבון שלך שרציתי להתייחס אליו בלי לפגוע

היות וזהו חיתוך ברמה הכי נמוכה הייתי מקטין מעט את הקבל שהחיתוך יתחיל בנקודה גבוהה מעט יותר כך שאם נתיחס ל SLOPE

החיתוך ברמה של 80 הרץ יהיה טוב יותר אחרת אתה עדיין מעביר לפחות 75% מהרמה בתדר הזה

אלי

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון - צודק.

אבל,

בדרך כלל רמקול 6.5 אינטש טוב - מסוגל לספק תוצאה טובה מאוד ב80 הרץ ככה שחיתוך בדרגה ראשונה יהיה מספק.

האילייט שיש לי בחתימה למטה מנגנים לא רע בכלל גם ב30 הרץ - אבל הם שוברים את הדלת

:-P

אבל מדובר סה"כ בציוד ברמה מאוד גבוהה.

אז הכל יחסי. תיקח גם בחשבון שעל הגברה של HU חיתוך ב80 הרץ בדרגה ראשונה יכול להיות מספק.

מעבר לזה אתה תמיד יכול להתקל בבעיה של פאזות, מה קורה אם פתאום אתה צריך להפוך פאזה? אז צריך לנסות או לעבור לסלופ של 12 די בי או לנסות להפוך את הקוטביות באחד או משני הרמקולים - אבל זה כבר עניין של להתנסות עם הרמקול והרכב ולא קשור.

באתי לתת דוגמה - לא משהו קונקרטי.

יש מצב בכלל שהאילייט אצלי חתוכים ב24 דיבי (הסאב גם כן אבל הוא בפאזה הפוכה לקדמיים) או שזה אחרת כבר... לא זוכר מה עשיתי שם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סתם ככה מתפרץ.תמיד תהיתי מה תשנה הפיכת פאזה ואחרי שאמרת ששלך הפוכים עם הקדמיים אפשר לדעת מזה משנה?

ברור שמשנה משהו בשביל זה זה קיים אבל למה זה טוב?

ג'ובני

פורסם

הפיכת פאזה גורמת לרמקול לעבוד הפוך.

לא הבכרח מבחינה חשמלית כי הפאזה החשמלית יכולה להשאר ישרה אבל בגלל החיתוך הממברנה תזוז הפוך.

מה שקורה זה שיש עיכוב, השהייה בזמן הנגינה של הרמקול וגם ירידה מסויימת בעוצמה שלו.

בצורה כזו אתה יכול למשוך או לדחוף או לאזן חלק מהצליל ברכב וע"י כך, תוך כדי השלמת המשחק הזה עם שאר הרכיבים ברכב - אתה תגיע לתוצאה טוב יותר, אולי מעולה ואף כמעט מושלמת במידה והרכיבים ממוקמים נכון.

יש כאלה שבנוסף להפיכת הפאזה מוסיפים נגד להנמכה נוספת של עוצמת הרכיב או לסירוגין - הופכים פאזה ברמקול אחד ושמים נגד ברמקול בצד השני בשביל להשוות בעוצמות אבל לדאוג שהרמקולים יעבדו הפוך אחד לשני. יש הרבה משחקים שאפשר לעשות את זה.

תיקחו לדוגמה את הקרוס הפסיבי בסט של מקסקומה - מספר הקומבינציות שאפשר לעשות בקרוסים האלו הוא לא שפוי!

אני לא אוהב את אופי הצליל של הרמקולים אבל אני חייב להודות שהקרוס גאוני במובן מסויים ובלתי שמיש במובן אחר.

צריך להיות מטורף בשביל שתהיה למישהו סבלנות לעשות כזאת התקנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קרוס פאסיבי אקטיבי והינה לה עוד שאלה.

נניח אני רוצה להגביר בי אמפינג או טריאמפינג. אז לקרוס האקטיבי צריך להיות ככה. כניסה נפרדת לכל אלמנט לא? הרי איך אפשר להגביר כל רכיב בנפרד עם קרוס פשוט של כל סט קומפוננט שמגיע היום? זו שאלה שמטריפה אותי מיום חמישי.

ג'ובני

פורסם

לגבי קרוס אקטיבי וקרוס פאסיבי

אתה צריך להבדיל ולהפריד לחלוטין קרוס אקטיבי מהגברה אקטיבית.

קרוס אקטיבי מחייב הגברה אקטיבית שכן לקרוס אקטיבי יש כניסה אחת או כמה כניסות אבל יש לו יציאה לכל רכיב.

קרוס פאסיבי הוא לווא דווקא קרוס לסט שני חלקים.

אתה יכול לשים קרוס פסיבי על כל אלמנט.

אתה יכול לשים קרוס פסיבי על מערכת שלושה חלקים.

ואז בסט שני חלקים או שלושה חלקים (או יותר) יש קרוסים פסיביים שיודעים להפריד את חיווט הכניסה כך שהוא יצא לכל אלמנט בנפרד - זה נקרא בי - ואיירינג זה מצב שבו לקרוס פסיבי של סט שני חלקים יש כניסה לשני ערוצי הגברה ויציאה נפרדת לכל אלמנט.

מה שזה אומר שההגברה כאן היא אקטיבית אבל החיתוך הוא קשיח ולא משתנה ולכן, פסיבי.

בסט אילייט שלושה חלקים יש בי-ויירינג אבל שלושה אלמנטים מוגברים סה"כ ע"י שני ערוצי הגברה מה שזה אומר שזאת הגברה חצי אקטיבית חצי פאסיבית כי הטוויטרים והמידריינג' מוגברים ביחד, אבל בנפרד מהוופר.

נקודות החיתוך אם זאת הן קשיחות.

תיקח את הקרוס שלי - ה4XS זה קרוס אקטיבי אבל לא לגמרי - נקודות החיתוך הן קשיחות, לא ניתן לשנות אותן תוך כדי זה שהמכשיר פועל. ניתן לשנות אותן ע"י שינוי הרכיבים בתוך הקרוס (תחפש ת'רד שפתחתי בנושא) אם זאת זה לא קרוס פאסיבי כי נקודות החיתוך אכן ניתנות לשינוי.

אז לסיכום -

פאסיבי זה כשנקודת החיתוך לא ניתנת לשינוי.

אקטיבי זה בדיוק ההפך - בגלל זה הקרוס אקטיבי - הוא מתערב בנעשה ולא רק מעביר דרכו אות וחותך אותה.

הגברה אקטיבית היא כאשר כל רכיב מוגבר בנפרד ללא קשר לאופי הקרוס.

בי-אמפינג - הגברה אקטיבית עם קרוס אקטיבי לסט שני חלקים.

טרי-אמפינג - כנ"ל - רק לשלושה חלקים.

בי-ווייר - הגברה אקטיבית לסט שני חלקים או יותר כאשר חלק מהרכיבים מוגברים יחדיו.

טרי-ווייר - עוד לא ריאיתי כזה קרוס אבל זה די ברור...

Pioneer TS-X150

פורסם

אחים שלי האשכול לא נפתח שתתוכחו על הפאזה של הרמקול תביאו לי שם של רמקול טוב ב550 שקל זה מה שבקשתי..

תודה לכם ...

פורסם

לגבי קרוס אקטיבי וקרוס פאסיבי

.

.

.

בי-אמפינג - הגברה אקטיבית עם קרוס אקטיבי לסט שני חלקים.

טרי-אמפינג - כנ"ל - רק לשלושה חלקים.

בי-ווייר - הגברה אקטיבית לסט שני חלקים או יותר כאשר חלק מהרכיבים מוגברים יחדיו.

טרי-ווייר - עוד לא ריאיתי כזה קרוס אבל זה די ברור...

הסבר מעולה וקל להבנה.. תודה, סגרת לי המון פינות בנושא:beerchug:

פורסם
תביאו לי שם של רמקול טוב ב550 שקל זה מה שבקשתי..

טוב, לא לצעוק בשעה כזו, השכנים ישנים.. :-)

בבקשה, יש לך את זה למשל

http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=T-Speakers&DB25692=58881&DB141014=141036

או את זה

http://www.zap.co.il/models.aspx?Sog=T-Speakers&DB25692=58881&DB141014=1003618

או

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=470493

או ב650 את זה

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=DB571&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=408&aff=Zap&lang=HE

כולם במידות 5*7 שברכב שלך.

פורסם

אני חושב שכבר המלצתי על הפולס\טמפו - כל השאר זה וויכוח שנולד מ"חיכוך" קטן.

Pioneer TS-X150

פורסם

חופשי, נתראה בגלגול הבא

:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

נתראה..יאללה מסכן פותח הת'רד מה עשו מהת'רד הזה אחח..קדימה תתקין תסדר ורק תגיד שמה שהוצע לך פה לא היה טוב אני פשוט חייב לדעת שרק התאוריה של לשם קבל על כל רמקול פשוט, סטוק של מזדה ישפר את ההרגשה לאחר הוספה של סאב.

נו תנסה כברר!!! ותבוא תגיד מה עשית...

ג'ובני

פורסם
קבל ב 5 שקל נו.. קבלים בטור לרמקולים הם דבר שפוגע באיכות השמיעה, בטוח בערכים גדולים כאלה ובטוח שכמחיר כזה. אחד הנושאים החשובים בבכרוס פסיבי של רמקול זה איכןת הקבלים , במיוחד אלה שבטור לרמקולים, ופה ממליצים לשים קבל ענק ב 5 שקל

נו ,, אני אומר לברוח מהפורום הזה , אני בורח

תהנו

רון

לפי מה שאתה אומר אולי צריך לשים כבל כסף שמן של מונדורף בשביל הרמקולים המקוריים של מאזדה 6, אולי אולי CLARITY-CAP?

אתה יודע בכלל מה מבדיל קבל פשוט של 5ש"ח מול אחד של 50$?

אתה יודע איך להשוות בין ערכים של קבלים?

על סמך מה אתה קובע את זה?

הרי ברור לנו, שעדיף קבל בטור שיתן לנו HPF של 6DB/סלופ מאשר ללא חיתוך בכלל.

אם היה לו סט קומפוננט אז אני מניח שאדי היה ממליץ לו על איזה כבל של BENNIC באיזה 4-5 דולר.

סה"כ מדובר פה על רמקולים מקוריים של מאזדה שבטח בעלי FS של איזה 80HZ, לא הייתי זורק עליהם קבלים יוקרתיים כאלו ואחרים.

קצת פרופורציה.

ולהבא, אם אתה חושב שכולם טועים אז אנא ממך לפחות תנסה גם להסביר למה.

under construction..

פורסם

נו ,, אני אומר לברוח מהפורום הזה , אני בורח

תהנו

עם תגובות כאלו באמת עדיף לכולנו שלא תהיה פה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...