Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הבנתי מה שהוא ניסה להסביר, הוא פנה לאמצעי כי הימני חסום קבוע (נפוץ במקומות מסויימים), האופנוען עקף אותו בתוך הפניה ו"חתך" אותו, אם האופנוען החליט שנמאס לו היה צריך להשתלב בשמאלי וזהו זה, שיקול דעת מוטעה של האופנוען, זו לא אשמת הבחור, זה קורה כי השאיפה של הדו-גלגליים היא לעקוף את כל הטור עד הרמזור/הצומת בכל מחיר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה פנית פניה, אופנוע עקף אותך בתוך הפניה, בסוף הפניה החלטת לעבור נתיב "כי זה אוטומטי" - והאופנוע שכבר היה בנתיב היה אמור להמרח על הכנף שלך.

כן גבר -אתה 100% . מזל ששמת לב לאידיוט .

לא החלטתי לעבור נתיב, ככה זה.

בוא אני אתן לך סיטואציה דומה, שאני יודע שיש בת"א ( שנתקלתי בה ).

יש פניה רגילה ימינה.

עכשיו יש 2 נתיבים לפניה.

אני נסעתי בימני ביותר, ועל הכביש שאני פונה אליו, יש בצד ימין תחנת אוטובוס.

אתה רוצה להגיד שגם במקרה כזה אני אמור לעצור בתחנת אוטובוס ואז להשתלב?

כי זה לא מה שעושים, בוודאות ( זכור לי משעורי הנהיגה בעיקר ).

עכשיו דמיין אותו דבר, רק שבמקום תחנת אוטובוס, כל המקום זה חניה.

אתה לא מצפה שאני אעצור ואז אשתלב, אם יש אפשרות להשתלב שם אוטומטית בנסיעה?

כאילו אני מסתכל שמאלה שלא באה שום מכונית, זה לא שאני נכנס לשם בלי להסתכל לשום מקום.

המזל במקרה הזה זה היה האור במראה, שמשך את תשומת ליבי ובגלל זה גם עצרתי בנתיב הימני ביותר וראיתי שאופונוע החליט לעקוף אותי באמצע הפניה.

תחשוב על זה שוב.

פורסם

אני לא מבין משהו אחד, אתה מחפש שיגידו לך שהיית בסדר?

אז הנה: " אתה היית בסדר "

כמעט הורדת אופנוען שאולי עשה עבירה במצב שאתה חושב שכנראה נהגת כשורה, או שלא... אבל אתה היית בסדר.

אני אגיד לך משהו. מה שהציל את התחת שלי בהרבה כמעטים שהיו לי הוא שאני מתייחס לכל נהג כאילו הוא לא מתייחס אלי ולא רואה אותי. עם כל המאמץ האופנוע הוא קטן וקשה לראות אותו. אז זה טוב שאתה שמת לב בשנייה האחרונה. מעבר לזה, תהיה חכם ולאו דווקא צודק.

Kawasaki Versys !!!

פורסם

בוא נראה- נתיב ימני שחסום בהמשך (חניה) אתה נוסע בו וסוטה לנתיב האמצעי כי זה "אוטומטי מה שכולם עושים" ומתוך הנחה שרוכב האופנוע שנוסע בנתיב האמצעי צריך לנחש האם אתה נכנס לחניה או עובר לנתיב שלו (!) כנראה גם בלי לאותת.

הבנתי נכון?

אתה רוצה לנסות להעמיד את עצמך במקום רוכב האופנוע ולתת לעצמך תשובה אם אתה בסדר?

פורסם

אתה אמור להיכנס לנתיב הימני ביותר ואח"כ להשתלב,

גם אם הוא חסום בהמשכו.

לא עוברים נתיב באמצע הפנייה ,

אתה עברת - כי אתה מכיר את החסימה בהמשך,

זו עדיין עבירת תנועה- גם אם הסבתא ראתה שנסעת לאט.

תתקשר למורה נהיגה שלך ותשאל אותו אם אתה לא בטוח.

ZZR

פורסם

לפותח השרשור:

לפי מה שהסברת, אתה אשם באופן חד משמעי. גם אם הנתיב חסום או מהווה חניה, כל זה אחרי הפניה ומי שלא תושב המקום לא יכול לדעת את זה, לפי מה שהסברת, כי אין כל סימון מקדים או חץ בנתיב שמתריע על כך. לפיכך ובהתחשב בכך שמה שקובע זה תמרורים וסימני כביש ולא ידיעתך האישית, המכשול (חניה/חסימת נתיב) נמצאים בנתיב שלך ולכן אתה זה שצריך להאט ואף לעצור ולתת זכות קדימה לאלה שנוסעים בנתיב שלהם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא מבין למה כולם מתנפלים על נהג המכונית. לפי השירטוטו שלו יש נתיב אחד שפונה ימינה ונפתח למספר נתיבים. במקרה כזה החוק אומר כך:

בפניה ימינה מחד סטרי לחד סטרי, הנהג יבצע את הפניה מימין לימין, כאשר יש נתיב אחד חסום, על הרכב הפונה לפנות ישר לנתיב הפנוי הראשון.

באם יש נתיב פניה יחיד, על האופנוע אסור לעקוף את הרכב בזמן הפניה.

אז בעיקרון נהג הרכב צודק.

בעיה יכולה להתרחש רק אם נהג הרכב היהמבצע את הפניה לנתיב הימני ביות, האופנוען היה עוקף בנתיב שמאלי לו ואזנהג הרכב היה מנסה לעבור לאמצעי. אני לא הבנתי שקרתה התרחשות שכזאת לפי התיאור.

פורסם
בפניה ימינה מחד סטרי לחד סטרי, הנהג יבצע את הפניה מימין לימין, כאשר יש נתיב אחד חסום, על הרכב הפונה לפנות ישר לנתיב הפנוי הראשון.
תודה רבה.

היום עברתי שם, ורק בשביל להיות בטוח, בסיום המדרכה הזאת של הפניה, זה מפנה אוטומטית לנתיב הנסיעה הרגיל ולא החניה, כלומר הכיוון מהפניה הוא לא לחניה אלא לנתיב נסיעה ( אם זה היה לחניה הפניה הייתה צריכה להיות חדה יותר ).

הנתיב הימני ביותר הוא לחניה בלבד, הסימון בכביש הוא לא מקוקו לנתיב נסיעה, אלא פשוט אין קוקוב כי זה נתיב לחניה.

גם כמו שציינתי, זה לא שאני נכנס לנתיב בלי להסתכל שמאלה.

כמובן שאני מאט את הרכב ובודק שאף רכב לא מגיע משמאל ( כי יש אפשרות כזאת, אמנם פעם בשנה זה קורה, אבל זה יכול לקרות ), והמזל שלי היה שנהגתי בלילה וראיתי במראה את האור, אז עצרתי בנתיב של החניה ולא המשכתי בנסיעה הרגילה.

תתקשר למורה נהיגה שלך ותשאל אותו אם אתה לא בטוח.

ציינתי את זה.

בשעורי הנהיגה יש הרבה מצבים דומים ( למי שעושה שעורים בחולון הוא בטוח נתקל במקרים כאלו ), ובכל פעם ששאלתי ( וגם תלמידים אחרים ), הוא אמר בבירור שצריך להיכנס לנתיב שמיועד לנסיעה ולא לחניה.

פורסם

במקרה הזה אני לא יודע מי צדק או לא. אבל שני הכלים לפחות היו בתחומי הכביש.

כאשר האופנוענים נוסעים בשוליים מעבר לפס הצהוב (מימין לנטיב הנסיעה) או מעבר לפס הלבן (משמאל לנטיב הנסיעה בכביש בעל הפרדה). אז זה באמת בעייתי.

כי חוץ מלהתמודד עם כל הנהגים על הכביש, אתה כל הזמן צריך להיות מודע למה שקורה גם בשוליים. במידה ותצטרך להגיע לשוליים במקרה חירום. בדרך כלל, איך שאני רואה את זה, מגיעים לשוליים במצבי חירום בלבד ואז, לא תמיד יש זמן להסתכל לשם, זה מצב בעייתי מאוד. שמעתי כבר על מקרים שאופנוענים הועפו על הבטונדה של ההפרדה, כאשר רכב סטה לשול השמאלי על מנת למנוע תאונה.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
אחחח מדיי פעם אני משתעשע מהמחשבה לפתוח את הדלת בזמן שהם עוקפים אותי.

אני רוכב אופנוע ויש לי משהו אחד להגיד לך, לך תזד###

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אחחח מדיי פעם אני משתעשע מהמחשבה לפתוח את הדלת בזמן שהם עוקפים אותי.

גם אני רוכב אופנוע ,

וממש אין טעם להתעצבן מאנשים טיפשים ותגובותיהם חסרות המעוף,

הם מסכנים.

אני מקווה, שיום אחד תהיה כאן מדינה נורמלית, עם תרבות ונימוס,

כבישים סלולים היטב , ונהגים נורמלים ,

עד אז צריך להיזהר מכבישים מלאי -בורות,

ונהגים שנוסעים על Be'en-ve ,

כנראה , כדי לפצות על איברים מוקטנים בגופם (חוץ מהמוח).

סבלנות וזהירות לכולם , מידן.

ZZR

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ורק הערה אחת לאופנוענים שהגיבו כאן בכעס (ורק נציין שגם אני רכבתי על אופנוע יום יום במשך כמעט עשור):

אני מתגורר היום בהולנד, וכאן נהגי מכוניות אף פעם לא מתעצבנים על רוכבי אופנועים.

אתם יודעים למה?

כי האופנוענים לא מתנהגים כאילו הכביש שלהם וכאילו מותר להם הכל.

אופנוענים כאן עומדים בפקק יחד עם המכוניות, נוסעים בכביש המהיר בקצב תנועת שאר המכוניות, ובוודאי שלא מזגזגים או חותכים נתיבים. לכן גם הנהגים נותנים להם יותר כבוד ומתייחסים אליהם כשווים, ולא מדמיינים איך יום אחד יפתחו דלת על אחד מהם.

אז לפני שאתם מדברים על תרבות ודרך ארץ תוך אצבע מאשימה כלפי נהגי המכוניות, תסתכלו קודם גם על התרבות ודרך הארץ שלכם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

:mm_yeah: ג'רמי!

ולכל הממורמרים, אני בקרוב מוציא רישיון דו"ג מחוסר ברירה.

גם כשארכב על אופנוע ואזהר שבעתיים בכבישים אני עדיין אחשוב שרוכבי דו"ג בארץ עושים מה שבז*%ן שלהם והם מביאים את ההסתברות לתאונה בהרבה מקרים על עצמם (ואולי אפילו אני אנהג כך).

כולם צריכים להיזהר וכולם צריכים לציית לחוקים אבל רוכבי דו"ג, שלהם הסכנה רבה יותר, נושאים אחריות גדולה יותר על הכתפיים.

• תוכן חדש...