Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום יצא לי מקרה ראשון שבו כמעט העפתי נהג אופנוע.

זה הולך ככה, לפני הכניסה לשכונה שלי, יש פניה ימינה.

לפניה ימינה יש 3 נתיבים, כאשר הימני ביותר הוא לחניה, אז אוטומטית פונים לאמצעי.

אני חוזר עכשיו הביתה, אני מאט ובא לפנות, איך שסיימתי את הפניה באתי לקחת את הנתיב האמצעי, ואני קולט שנהג אופנוע מטומטם עקף אותי משמאל בפניה O_O

כמובן שלפני הפניה הסתכלתי במראות ולא היה משהו חשוד ( הוא היה מאחורי ), וכניראה בגלל שהייתי איטי מדי, הוא החליט לעקוף אותי.

הבעיה: הוא נכנס לנתיב האמעי איפה שאני הייתי אמור לפנות, שכולם נכנסים לשם אוטומטית, ורק במזל שלי שבשניה האחרונה האור מהמראה משך את תשומת ליבי, במזל ממש לא נכנסתי בו ונכנסתי לנתיב הימני ביותר שגם במזל היה טיפה פנוי בהתחלה ממכוניות.

עכשיו מה עלה לאדיוט הזה בראש שהוא ניסה לעקוף אותי באמצע פניה ( שלפניה אצמה כמובן יש נתיב אחד )?!?!

הוא מנסה בכוח שמישהו יכנס בו?

אם זה היה באור יום, ספק אם הייתי שם לב אליו ( אני מסתכל שמאל לראות שאף אחד לא בא, אבל לא למראה באמצע הפניה ), וככל הניראה הוא היה מתעופך באויר.

אם לא ממני, אז מהמדרכה שהוא היה מנסה לסטות אליה.

סתם בשביל להבין את המצב - האם אני עשיתי פה טעות כלשהי, או שזה רק אשמת הנהג אופנוע?

מזלו גם שעשיתי את הפניה ממש ממש לאט, כי סבתא שלי הייתה לידי ( והיא קצת פוחדת )

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נהגי אופנוע מתגרים בחיים שלהם?

חד משמעית כן.

אל תתרגש מזה, זה קורה הרבה מאד. לפני כל פנייה שהיא, העף מבט בראי כשהכביש מתפנה, כשאתה מתחיל את הפנייה וכשאתה לקראת סוף הפנייה.

כך תחסוך לעצמך הרבה אי נעימויות עם 2 גלגלים מעוכים:arrow:.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא משנה מי אשם. בכביש עדיף להיות חכם מאשר צודק.

לפני כל מעבר מנתיב לנתיב חייב להסתכל במראות הצדדיות, לראות שהנתיב פנוי.

פורסם

לצערי אני העפתי קטנוען מהקטנוע הקקמייקה שלו כי הוא החליט לעקוף שיירה במזמן שהשיירה נתנה לי זכות קדימה בצומת.

מי היה אשם? כמובן שאני, 2 חודשי שלילה + עוד 2 חודשי שלילה אחרי המשפט שבו קיבלתי גם על תנאי לשלוש שנים + קנס.

לצערי יצאתי בנזק אין מה לעשות, אבל אני תמיד ארגיש שאני לא אשם במה שקרה, לא יכולתי לראות אותו, נקודה!

ובאמת שאין הרבה מה לעשות נגדם, ברגע שאתה על כלי כזה קטן וזריז אתה מרשה לעצמך הרבה, נהיגה בשוליים, מעבר בין מכוניות ושאר דברים שרק מסכנים אותם.

Polo 2012

פורסם

מעצבן שאתם עושים הכללות לגבי רוכבי אופנועים.

"מנסים להתגרות בחיים שלהם",לי יצא לראות רכב עובר בין שני מכוניות שנוסעות בנתיב שלהם,רכבים עוברים באדום מלא וחותכים 2-3 נתיבים כדי לפנות שמאלה,ימינה.

כמו שיש נהגים שמשתוללים ברכב כך גם באופנועים(כנראה שטיפה יותר) אבל לעשות הכללה של כולם זה לא לעניין.

בן.

Got To love It

פורסם
לא משנה מי אשם. בכביש עדיף להיות חכם מאשר צודק.
זה בטוח.

כמו שאמרתי, לרוב כולם אוטומטית פונים לנתיב האמצעי, כי הימני ביותר לא אמור להיות לתנועה זורמת אלא לחניה.

בן, אני אגיד לך מה ההבדל בין אופנוע לרכב.

באופנוע הסיכוי שלך לצאת בתאונה כמת - הוא גדול פי כמה מאות מאשר ברכב.

אבל זה לא אומר שלנהגים מותר להשתולל בכבישים בגלל זה.

בגלל זה גם רשמתי שהם מתגרים בחיים שלהם, כי הסיכוי שלהם לפגיעה פיזית גדולה, היא גדולה בהרבה מנהג ברכב ( כמו שציינתי את זה כבר ), הרי זה ברור שאם הוא עף מהאופנוע הסיכוי שהוא יצא עם רגל שבורה, סדקים בגוף או אני לא יודע מה, גדולה בהרבה יותר מנהג ברכב.

אני בטוח שאתה יודע ומודע לזה, פשוט ניראה לי שלא הבנת למה רשמתי שהם מתגרים בחיים שלהם.

פורסם

אבל אתה תסכים איתי שאתה לא יכול לעשות הכללה נכון?

ותסכים איתי שרכב "רגיל" שנוסע 180 ועף לאנשהו,גם הסיכוי של מי שיושב בפנים לשרוד הוא נמוך.

Got To love It

פורסם

לפי התאור שלך אתה התחלת את הפניה בנתיב אחד, מתוך כוונה לסיים אותו בנתיב אחר, ובכך עברת עבירה חמורה ביותר.

מאיפה אתה יכול לדעת אם רוכב האופנוע מכיר את הסיבוב הזה ואת המאפיינים שתארת שאתה, כתושב השכונה, יודע אותם?

רוכב האופנוע נכנס לסיבוב בנתיב האמצעי, מתוך כוונה לסיים אותו בנתיב האמצעי, ופתאום מצא רכב שסוטה לתוך הנתיב שלו באמצע הפניה.

אני יודע שקשה לנהגי המכוניות להבין שהם עצמם לא בסדר, אבל במקרה הזה אתה באמת לא בסדר.

מה לעשות פעם הבאה? אם אתה יודע שאתה צריך לסיים את הפניה בנתיב האמצעי, תתחיל אותו גם בנתיב האמצעי, כלומר לפני הסיבוב תתמקם כבר מראש בנתיב הנכון, וכך תמנע מעצמך מצבים שבהם את המסכן את חייהם של משתמשי הדרך האחרים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
לפי התאור שלך אתה התחלת את הפניה בנתיב אחד, מתוך כוונה לסיים אותו בנתיב אחר, ובכך עברת עבירה חמורה ביותר.
כולם עושים ככה, וזה הדבר הנכון לעשות.

אתה לא מצפה שאני אשתלב בחניה של אנשים, אעצור, ורק אחרי אשתלב לנתיב שאני יוכל לנסוע בו בצורה תקינה?!

מאיפה אתה יכול לדעת אם רוכב האופנוע מכיר את הסיבוב הזה ואת המאפיינים שתארת שאתה, כתושב השכונה, יודע אותם?

רוכב האופנוע נכנס לסיבוב בנתיב האמצעי, מתוך כוונה לסיים אותו בנתיב האמצעי, ופתאום מצא רכב שסוטה לתוך הנתיב שלו באמצע הפניה.

ציינתי זאת, לפניה יש נתיב אחד.

זה משהו כזה ( חוש הציור לא משהו, אני מדגיש :p ):

situation.jpg

הכביש שאני בא ממנו דו סטרי.

אני זה כאילו בכחול ( בצייר זה היה כחול, עכשיו זה נהיה מרובע שחור )

באדום זה האופנוע שעוקף אותי באמצע הפניה כאשר יש רק נתיב אחד ואני נכנסתי אליו לפני

בורוד זה המכוניות שחונות

הסרטוט של הפניה יצא לי גדול מדי, בעקרון יש שם מקום רק למכונית אחת, וכולם מהפניה הזו נכנסים לנתיב אמצעי ( יש שלושה: ימיני - חניה, אמצעי ושמאלי - נסיעה רגילה )

זה סיטואציה פשוטה ביותר, כל אחד בשעורי נהיגה בנתיבים הצרים בחולון רואה כאלו דברים ונכנס ישר לנתיב שנוסעים בו ולא לחניה ואז עוצר ומנסה להשתלב.

אני יודע שקשה לנהגי המכוניות להבין שהם עצמם לא בסדר, אבל במקרה הזה אתה באמת לא בסדר.
עכשיו אם תגיד לי שאני עשיתי משהו לא בסדר, אני אגיד שאתה משוגע.

אני מקווה שהבנת יותר את הסיטואציה

בפניה יש רק נתיב אחד.

פורסם
.

כולם אוטומטית פונים לנתיב האמצעי, .

.

פה הבעיה !

לא עושים דברים אוטומטית ,על הכביש צריך להיות תמיד בכוננות ולא להקל ראש.

אני בטוח שאחרי המקרה תתחיל להשתמש יותר במראות צד ולחפש סכנה אפשרית ,הכל בא מנסיון.

ולגבי האופועים שמתגרים - אני נמצא רב הזמן על קטנוע ומזגזג בין המכוניות ,כי מה לעשות אין לי מזגן ורדיו כדי להעביר את הזמן בעמידה !

האם זה אומר שאני מתגרה במזל או לא איכפת לי מהחיים ? ממש לא, כל צעד שאני עושה מחושב גם אם זה לא נראה ככה מהרכב.

אני לא ירחיב בנושא היו פה כמה שרשורים שעסקו בעיניין ,אתה יכול להריץ חיפוש ולקרוא תגובות של רוכבים סתם לידע כללי .

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם
פה הבעיה !

לא עושים דברים אוטומטית ,על הכביש צריך להיות תמיד בכוננות ולא להקל ראש.

אני בטוח שאחרי המקרה תתחיל להשתמש יותר במראות צד ולחפש סכנה אפשרית ,הכל בא מנסיון.

אז בדר"כ אם יש מכוניות משמאל ( כי יש אפשרות שיגיעו לשם ), אז עוצרים, אני לרוב ממש מאט ומסתכל שמאלה.

במקרה הזה תפסתי את האור במראה אז ידעתי לעצור בנתיב הימני, ובככה בעצם אפשר להגיד שדיי ניצלתי ממצב כזה.

תעשה שעורי נהיגה בחולון, ותיראה עוד 100 מקרים כאלו ( ובכל מקום אחר ).

לך לרחוב צר, בצד ימין חונות מכוניות, בצד שמאל חוצות מכוניות.

אתה בא מימין.

אתה רוצה להגיד לי שאתה תפנה לימין, תעצור, תחכה, ואז תשתלב לאמצעי?

הטעות היא שלך.

ולגבי האופועים שמתגרים - אני נמצא רב הזמן על קטנוע ומזגזג בין המכוניות ,כי מה לעשות אין לי מזגן ורדיו כדי להעביר את הזמן בעמידה !

אין לי שום טענה כלפיך.

אני גם הייתי עובר באמצע אם הייתי יכול.

עכשיו הבעיה היא בנסיעה, שלא חסרים קצת שעוקפים בלי שכל ( כמו המקרה שציינתי ), בזה הם מתגרים בחיים שלהם.

נכון, תמיד צריכים להיות עירניים, אני בדר"כ תמיד מעביר מבט למראות ורואה שכולם רחוקים ממני, אבל לפעמים יש יוצאי דופן כמו המקרה שציינתי, שבו באמת לדעתי אני לא הייתי אשם בכלום, ונהג אופנוע לא אמור לעקוף אותי באמצע פניה.

פורסם

זו טעות שלך ,

אתה אמור להיכנס לנתיב הימני ביותר ,

ואז להשתלב או לעבור לנתיב המרכזי ,

מה שעשית היה שגוי, גם אם נסעת לאט ולא נראה לך שסיכנת מישהו.

.

ZZR

פורסם
זו טעות שלך ,

אתה אמור להיכנס לנתיב הימני ביותר ,

ואז להשתלב או לעבור לנתיב המרכזי ,

מה שעשית היה שגוי, גם אם נסעת לאט ולא נראה לך שסיכנת מישהו.

.

אני אישית חושב שאתם לא הבנתם את הסיטואציה.

מה שאני עשיתי זה תקין לגמרי.

הנתיב הימני ביותר מיועד לחניה, אני לא יכול להיכנס אליו, לעצור בהתחלה, ואז איכשהו להשתלב לאמצעי.

זו עובדה שכל אחד שנכנס לשם עושה את אותה הפעולה ( כניסה לאמצעי ), כי הימני חסום.

יודעים מה, בואו נצא מנקודת הנחה שאני לא פעלתי נכון.

איזו סיבה יש לאופנוע לעקוף אותי באמצע הפניה, שכאמור לפניה יש נתיב אחד בודד ולא 2?

פורסם

אתה פנית פניה, אופנוע עקף אותך בתוך הפניה, בסוף הפניה החלטת לעבור נתיב "כי זה אוטומטי" - והאופנוע שכבר היה בנתיב היה אמור להמרח על הכנף שלך.

כן גבר -אתה 100% . מזל ששמת לב לאידיוט .

• תוכן חדש...