Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי בבקשה את עזרתכם בכל מה שקשור למגברים.

איך אני בוחר מגבר בשביל מערכת שכבר מותקנת באוטו ורק משדרג מגבר?

שאני קונה מגבר מה אני אמור לדעת עליו?מה נחשב מגבר טוב?ואיזה שאלות אני צריך לשאול את בעל החנות?

תקציבי הוא 3000 שקל למגבר 4 ערוצים,אשמח אם תתנו לי הצעות/המלצות.

ואגב המליצו על ה-jbl px300.4 משהו מכיר?

תודה רבה...עדיאל.

AmpTw/Mid: genesis st60 AmpWoofer:celesrta fa 2150x AmpSub: jbl GTO 601.1

Tw: hybrid audio legatia l1v2 Mid: hybrid audio legatia L3 Woofer: focal k2p Sub: jbl GTO 2104bp

HU:Alpine CDA 9887 SQ

פורסם

קומפוננט של פוקל

וסט 6*9 של jbl 150rms

AmpTw/Mid: genesis st60 AmpWoofer:celesrta fa 2150x AmpSub: jbl GTO 601.1

Tw: hybrid audio legatia l1v2 Mid: hybrid audio legatia L3 Woofer: focal k2p Sub: jbl GTO 2104bp

HU:Alpine CDA 9887 SQ

פורסם

תפקידו העיקרי של מגבר הוא לשמו כן הוא - להגביר.

אבל מגבר טוב עושה את פעולת ההגברה תוך כדי זה שהוא מנסה להשפיע על הצליל ועל התנהגות הרמקולים - כמה שפחות. כלומר, לא לשנות את אות המקור שנכנסת אליו, להכניס כמה שפחות רעשים ועיוותים לתוך האות היוצאת וכמובן לשלוט בתנועת הרמקולים כך שהם יתנהגו נכון.

מבחינת הRMS של המגבר - ברוב המקרים זה דווקא אחד הנתונים הפחות חשובים כיוון שרוב הרמקולים בשוק יתנו את התוצאה המרבית שלהם כבר בשליש מההספק שהם מוצהרים עליו.

כשמדברים על רמקולים באמת טובים - אתה תמצא פה ושם כאלו שבאמת זקוקים לפחות לחמישים אחוז מההספק שהם מוצהרים בו בכדי לזוז נכון, סה"כ ברוב המקרים המקרה שרשמתי קודם יהיה הנכון ולכן גם רוב המגברים הממוצעים בשוק הם 4*50 כי אין ממש הרבה צורך במשהו מעבר לזה.

הנתונים החשובים במגברים הם בעיקר אחוז העיוות שהם מכניסים, באיזה מתח הם מספקים את ההספק שהיצרן מהצהיר עליהם, ההתנגדות שהם מסוגלים לעבוד מולה ובסופו של דבר איכות הרכיבים ואיכות ההרכבה.

לגבי הטכנולוגיה - אתה צריך להכנס כאן עמוק יותר וזה חלק מהעניין של איכות הרכיבים ואיכות ההרכבה.

אתמול נוכחתי לדעת למשל שלמגבר של סאנדאון השני ערוצים - יש ספק כוח נפרד לכל ערוץ.

שזאת תכונה שאתה תראה בדרך כלל במגברי דואל מונו, נותן למגבר יתרון עצום על מגברים אחרים גם בהתחשבות שאיכות הרכיבים היא טובה.

כשאתה מחפש מגברים שהם בתחום הביניים אתה מחפש מגבר שהוא מיוצר ע"י מותג אמין, מגבר שבמבחן השמיעה נותן תוצאה טובה על רוב הרמקולים שתחבר אותו אליהם כי גם לא כל מגביר ירים כל רמקול כמו שצריך.

אני התלהבתי לטובה מהמגברים הצהובים של לייטנינג אודיו - סדרת בולט, תמורה יפה מאוד למחיר.

סדרת Z של מק-אודיו (ראה ערך פולס אודיו גם כן)

יש להם גם סדרה כחולה שחלק מהרכיבים בה הם של יצרני רכיבי אלקטרוניקה מובילים בתחום למשל.

אני מאוד מתלהב מסדרות הZX והKX של קיקר - מאוד מתלהב - תשים לב לחתימה שלי.

סדרת הCS של JBL עשתה עליי רושם כל כך טוב שקניתי את המונובלוק שלהם ואני חייב לציין שהוא עושה עבודה מדהימה על הסאב שלי.

ואם תשקיע קצת יותר - JBL פאוור סיריס - זו סדרת מגברים של JBL אבל בעצם אתה קונה מגבר של קראון! - שזאת לא חברת על אלא חברת מגה-על.

אתה תוכל למצוא פה חברי פורום כמו איתמר שקנה כבר את המגבר השני שלו של חברת ZED - המחיר מגוחך בתמורה למה שהמגבר מסוגל לתת.

תריץ חיפוש גם ביד שניה בפורום תוכל למצוא מגברים של יצרנים כמו פייז, זטק, סאונדסטרים - הכל ציוד טוב.

ולגבי מבחן התוצאה - זה כבר תלוי במה שתקנה ואיך תכוון.

בעיניי מה שהכי חשוב במגבר זה שהוא יכניס כמה שפחות רעשים ויעבוד נכון עם הרמקולים שמשודכים אליו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מסכים ומחזק את הדברים של אדי .

לגבי ה JBL הוא אכן מגבר טוב , כמובן שהשאלה היא בכמה אתה מקבל אותו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...