Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבקש לברר כדאיות כלכלית בהתקנת פאנלים סולאריים על גג ביתי לשם ייצור חשמל ומכירתו לחברת החשמל כצעד ראשון לקראת ביטול חשבון החשמל שלי.

כיום חוק החשמל מאפשר ליצרן ביתי למכור לחברת החשמל את החשמל שהוא מייצר ולקבל תשלום של כ 2 ש"ח לקווט"ש (פי 4 מעלות החשמל לצרכן).

צריכת החשמל שלי בממוצע חודשי היא כ 600 קווט"ש, שעולים לי כ 300 ש"ח לחודש נכון להיום.

אם אני אתקין מערכת שעולה כ 50K ש"ח, אשר תספק כ 300 קווט"ש ממוצע חודשי, אזי ההחזר ללא הפחתת חשבון החשמל החודשי יהיה כ 600 ש"ח לחודש, 7200 ש"ח לשנה --> תוך 7 שנים אני אחזיר את ההשקעה ואתחיל לצרוך חשמל בחינם ואף אקבל בחזרה כל חודש סכום מחברת החשמל של כ 300 ש"ח.

האם מבחינה כלכלית העסקה שווה? - זאת בהנחה שישנה אחריות של 10-15 שנה על המערכת.

בריאות לכולם!

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני בעניין.

אני ממליץ לך לעשות את התחשיב לפי המחיר שאנחנו רוכשים את החשמל מחברת החשמל ולא לפי המחיר של 2 ש"ח לקוו"ש שהוא מחיר פיקטיבי שקשה לי להאמין שיינתן לזמן רב (כרגיל - הרגולטור ישנה את התקנות).

לא הצלחתי לברר מה שטח הקולטים שנדרש, מה התפוקה למ"ר ומה הם עלויות ההתקנה.

פורסם

תבדוק עלויות אחזקה ולפי מה חישבו את הממוצע הזה. יש הבדל גדול מאוד בין דצמבר לאוגוסט בתפוקת הפאנל.

אם זה היה כזה רווחי מזמן היו קמות חברות שהיו משכירות גגות של מבנים לצורך התקנת פאנלים סולאריים.

אל תשכח בחישובים שלך לכלול גם את עלות ההון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המחיר של 2 ש"ח לקווט"ש אינו פיקטיבי, הזו מחיר שנקבע ע"י הרגולטור בתקנות המחייבות את חברת החשמל ובתוקף ל 20 שנה.

אם אני זוכר נכון מהבדיקה שערכתי לפני כמה חודשים, כל קווט"ש צריך שטח של 6 מ"ר בערך.

התקנת מערכת לכל קווט"ש עולה כ 30K ש"ח, המחיר יורד אם מזמינים מערכת בהספק גבוה יותר.

באופן כללי אין עלויות אחזקה, יש אחריות של 10 ו 15 שנה על הרכיבים כמו שציינתי.

הממוצע מחושב שנתית (בקיץ יש לנו הרבה יותר מ 5 שעות שמש).

לא יודע לחשב את עלויות ההון ואם זה בכלל רלוונטי, לכן אני שואל כאן.

בריאות לכולם!

פורסם

הבעיה הגדולה היא שנצילות פאננים סולריים יחסית נמוכה מאד. בנוסף יש לקחת בחשבון את עונות השנה.

תעלה נתונים מדוייקים, מה התפוקה של פנאל בשטח נתון. להבנתי אם לא מבצעים ריכוז של האור בטכנולוגיות שכרגע נמצאות בפיתוח דרושים משטחים ענקיים בשביל להגיע למשהו שיכול לספק חשמל במידה סבירה.

פורסם

1Kw פיק דורש כ-10 מ"ר פנלים סולאריים. בשנה מדובר על כ-1650 Kw.

אזורי הארץ משפיעים בגבולות של כ- 10% +-.

חברות המתקינות מערכות סולאריות נותנות על הפנלים אחריות של 20-25 שנה. לטענתן מערכת אמורה להחזיק כ-30 שנה.

ישנן חברות המאפשרות התקנה על בסיס הדומה לליסינג. באופן כזה התשלום המתקבל מח"ח מכסה גם את התשלום החודשי וגם מותיר רווח אצל המזמין. מצד שני לא מצאתי התייחסות למצברים ולכן נראה לי סביר שהרווח (או חלק ממנו) ילך לחידוש והחלפת מצברים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חברות המתקינות מערכות סולאריות נותנות על הפנלים אחריות של 20-25 שנה.

.

הפאנלים הם רק רכיב אחד במערכת. השאלה מה קורה עם השאר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
המחיר של 2 ש"ח לקווט"ש אינו פיקטיבי, הזו מחיר שנקבע ע"י הרגולטור בתקנות המחייבות את חברת החשמל ובתוקף ל 20 שנה.

שנות חיי בארץ הזו (שנולדתי בה ואני מאוד אוהב אותה) לימדו אותי להתייחס לדברים כאלה בספקנות.

אני זוכר שפעם ליטר סולר עלה 0.6 ש"ח ובעלי הרכב נדרשו לשלם אגרת רישוי גבוהה - אח"כ המס על הסולר עלה מחירו עבר את מחיר הבנזין ורק אז נזכרו שצריך להקטין את אגרת הרישוי...

כשיצוצו הסיפורים על עובדי ח"ח שמכרו בחזרה לח"ח את חשמל החינם שהם מקבלים ב- 2 ש"ח לקוו"ש - אז תדע שהרגולטור עומד לשנות את החוקים בלי לספר לך.

צר לי - אני קטן אמונה.

פורסם

רק להזכיר לכל מי שמתעניין בנושא שמדובר במערכת שבאה לחסוך בזיהום האויר בעולם ולא לחסוך כסף.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

האדם הפשוט מסתכל על העניין הזה כלכלית בלבד, אם הממשלה לא תדרבן אנשים להתקיןם מערכת שכזאת, כל הרעיון מפוספס.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אתם שוכחים שלחברת החשמל זה מאוד לא כדאי מבחינה כלכלית שתתקינו לוחות סולאריים...

אני מכירה מספר מקרים של בתים שיש בהם לוחות סולאריים לייצור חשמל שנותקו ממערכת החשמל של חברת החשמל כמחאה (מדובר במקרים מלפני מספר שנים ולא ידוע לי מה עלה בגורלם)

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

יש גם בנגב מושבים ללא חבור סדיר לחשמל והם משתמשים באותו הרעיון.

השאלה היא לצרכן הקטן מה העלויות וכמה זה משתלם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אני מכירה מספר מקרים של בתים שיש בהם לוחות סולאריים לייצור חשמל שנותקו ממערכת החשמל של חברת החשמל כמחאה (מדובר במקרים מלפני מספר שנים ולא ידוע לי מה עלה בגורלם)

לא ניתן לעשות זאת ע"פ שום דין. אם הם התקינו מערכת שלא מיישרת קו עם רשת החשמל, אין תקינה מתאימה, אין בודקים שמוסמכים לאשר וכו' וכו' מבחינה בטיחותית וכסת"ח זה בהחלק יתכן. בוודאי שלא כצעד מחאה לשמו.

• תוכן חדש...