Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מזמן צילמתי אחת דומה

היא ממוקמת במגרש של אספן גרוטאות בצפון, במקרה פגשתי אותו היום, הוא מעוניין להיפטר ממנה אבל הוא עדיין לא יודע כמה לדרוש.

זה ויקינג או N86? לא מאמין שיש עוד ויקינג נוסעת...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהלן חברים,

אני מעוניין לעשות רשיון למשאית גורר תומך ולעבוד כנהג משאית,

אף פעם לא היה לי נסיון בעבודה הזאת אז רציתי לשמוע מכם איך זה להיות נהג משאית?

האם זאת עבודה מעייפת או שאפשר להתרגל אליה ולעבוד בכיף?

ומה יותר מעניין לעבוד כנהג סמיטריילא או 15 טון כמו קוקה קולה?

ואיך המשכורת היום של נהג שכיר?

והאם יש הרבה עבודה למשאיות?

תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
משאיות שלל ממלחמת יום כיפור. נושאות ציוד הנדסי יעודי. גשר מתקפל וצף. פריסה מהירה שלו איפשרה את צליחת התעלה. הנגמ"ש הוא BTR

אריה

הנגמ"ש הוא נגמ"ש אמפיבי מסוג OT-62 TOPAS מתוצרת צ'כוסלובקיה שדומה ל-BTR-50.

המשאית נושאת דוברה נפתחת מדגם PMP מתוצרת סובייטית: http://www.saper.etel.ru/texnica/pmp-english.html

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם
אהלן חברים,

אני מעוניין לעשות רשיון למשאית גורר תומך ולעבוד כנהג משאית,

אף פעם לא היה לי נסיון בעבודה הזאת אז רציתי לשמוע מכם איך זה להיות נהג משאית?

האם זאת עבודה מעייפת או שאפשר להתרגל אליה ולעבוד בכיף?

ומה יותר מעניין לעבוד כנהג סמיטריילא או 15 טון כמו קוקה קולה?

ואיך המשכורת היום של נהג שכיר?

והאם יש הרבה עבודה למשאיות?

תודה.

הי יוסי,

קשה מאוד לענות על רוב השאלות שלך, כיוון שהתשובות תלויות בך מאוד - נהיגת משאית יכולה להיות מעייפת מאוד - למי שלא אוהב לנהוג משאיות. אנשים שאוהבים לא מרגישים את העייפות (למעט אם עובדים הרבה מאוד שעות, מעל למותר)

לא תוכל לעשות רשיון סמי טריילר לפני שעבדת על משאית קלה (עד 12 טון כיום) שנה לפחות עד כמה שאני זוכר, כך שהדילמה הזו נדחית לעת עתה.

ביקוש לנהגים יש מפה ועד להודעה חדשה, המשכורות הן מ- 5.5 אלף ש"ח לחודש ועד 15 אלף, תלוי בהמון דברים. מבחינתך אני מאמין שאין לך מה לצפות למשכורת משמעותית לפני שעבדת כמה שנים בפועל, אז תסתכל על הסכום הנמוך יותר.

הנהיגה עצמה היא החלק היותר קל בעבודה על משאית - צריך לקחת בחשבון יציאות מוקדמות מאוד לעבודה, מלחמות עם סדרנים/מחסנאים/מלגזנים/שוטרים ונהגי סובארו DL בכביש סביבך.

עכשיו תתחיל לחשוב. ואחרי שתרד מסובארו אימפרזה טורבו, אתה רואה את עצמך עושה את כביש 6 על 90 קמ"ש?

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
זה ויקינג או N86? לא מאמין שיש עוד ויקינג נוסעת...

יש, או לפחות הייתה עד לא מזמן- אחת במצב מצויין בפ"ת, שעבדה! לא יודע מה איתה עכשיו...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
באדיבותו של מר חנניה אפנג'ר, מנהל מחוז רישוי באר שבע והדרום, מתוך מצגת שהוצגה בכנס קציני בטיחות בתעבורה:

על פי תקנה 281 (א) רכב אספנות יחויב בטסט שנתי אחת לשנה במקום אחת לחצי שנה .

על פי תקנה 273 (ד) רכב אספנות יחויב בבדיקת חורף.

בעתיד יתווסף להגדרת רכב אספנות גם רכב עבודה ורכב חילוץ וגרירה.

דב שלום,

למה התכוון המשורר (או, יותר נכון, מר אפג'ר) עם המשפט הנ"ל? האם ידוע לו משהו חדש בנושא?

בתודה מראש ובברכה,

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם
כמו שנכתב...

גם רכב מסוג חילוץ ורכב עבודה יחשבו כרכב אספנות.

ירון מאיר

ירון,

אני גם עברית לדבר :wink: - הנקודה היא באם יש כאן תקנה מתגבשת של משרד התחבורה (בניגוד לטעות של מר אפג'ר בקשר למה שעומד לקרות). חוצמזה, מהי הגדרתו של "רכב עבודה"?

בברכה,

T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

אני יודע את זה כבר כמה חודשים שמתגבשת עמדה לשנות את התקנה לגבי "רכב אספנת"

כבר בעידכוני מרץ 2010 שמעתי על כך. לגבי רכב עבודה:

"רכב עבודה" - רכב שציוד עבודה מורכב עליו באופן קבוע, או שמבנהו עשוי לביצוע עבודה, ואינו מיועד להובלת משא או להסעת נוסעים;

ירון מאיר

פורסם

וואו! סוס זקן, שעדיין נראה מרשים! לו רק היה לי מקום...:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
איזה משאית זאת?

התמונה צולמה בארץ בשנות השישים

----------------------------------------------------

זאת משאית פורד צבאית 4/4 שהובאה עבור צה"ל ליחידות הנ"מ והוצאה מהר מאוד מהשרות בגלל נטייתה להתהפכות,מנוע בנזין V 8 הגיעה יחד עם טילי ההוק הראשונים ממחסני הצבא האמריקאי בגרמניה.

פורסם
איזה משאית זאת?

התמונה צולמה בארץ בשנות השישים

משאית פורד מנוע בנזין V 8 הובאה לצה"ל ממחסני צבא ארה"ב בגרמניה בסוף שנות השישים יחד עם טילי ההוק הראשונים,כונתה בצה"ל פורד נאטו והוצאה מהר מאוד מהשרות בגלל נטייתה להתהפכות.

attachment.php?attachmentid=188864&d=1265730516

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...