Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם זה אפשרי???

מצאתי אוטובוס עם מנוע ובמצב סביר שנת 81

הרשיון הופקד היה טסט עד 30/10/2006

תאריך מבחן אחרון היה 7/7/06

היום הרשיון מבוטל תקנות תעבורה מה 2/8/08

האם יש אפשרות להחזיר לכביש??

משקל כולל 17 טון

תודה יורקי

פורסם

השאלה- האם הוא רשום כ"אוטובוס", או כ"רכב משא אחוד"? -אם הוא רשום כ"אוטובוס"- אז, קודם כל- תוכל ללא בעיה להעבירו ל"אספנות" ב-2011, אבל אם אין לך רישיון לאוטובוס- לא תוכל לנהוג בו.

אם הוא רשום כ"רכב משא"- אז, נכון להיום לא ניתן בשום צורה שהיא להחזירו לכביש. אם יישתנו התקנות- אז אולי ב-2011, וזה רק בתיקווה, נכון להיום.

זה לא אתה לקחת את הפורד מהרצליה?:roll:

וסתם, אם זה לא סוד- באיזה אוטובוס מדובר, ב-0303 במיקרה?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

במנוע קאמינס 400 יש מים בשמן, או להפך- יש סיכוי, שזה רק איזה פקק, או שהמנוע מתכונן במרץ לאוברול?:roll: (בינתיים עובד, והאוברול, לטענת הבעלים, נעשה לפני כשנתיים)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

Genadi

the first question is, does it lose water? If it does, and you have water in the sump ("Karter"), the

chances are this is internal, not external (some times you can get water in the sump if the weather is very humid, but it should not be much, or someone pressure washed the engine and left an oil filler cap open, or an external hosepipe is leaking straight into the sump, but I can't see how that's possible).

If that's internal, it can be one of the next: (i) your head gasket (Packung rosh) is dead - this means head off, a bit of work, but not a disaster (can do in place, no need to take engine out. On a diesel with an iron head like the 400 the head should not be warped either (=$$)) (ii) you have a cracked block :cry: - this will be the killer, because you have to take the engine out, completely dismantle and do a pressure check to find out where it's coming from... And then the question is, can you weld the crack... $$$$$$$$$$$:shock::shock::shock:. Oh yes, if he tells you you can cure it with Bars Leaks or any such sealant, well, if it's a packung rosh, this is a bodge (camoflage, "iltur") and is a big gamble - even if it works for some time, so I would only do this as an emergency to get you home.

Oil in the water sounds like packung problem to me

Hope this helps, T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

גם לי זה נשמע כמו פקונג, במיוחד, שהיה לי בדיוק זה ברום ובטרנזיט. אבל, חשבתי, שאולי בקאמינס יש באמת איזה פקק, שיכול לעוף, ואז זה קורה, למרות ששוב- גם לי זה נשמע די קשקוש!

אז, בקיצור- לא לגעת באוטו, ימיו כנראה ספורים עד לתיקון יקר...:cry: זו הסיבה, ככל הנראה, שהוא עומד...

פורסם

Genadi, just for interest's sake, what kind of a truck is the 400 of - cannot be that old (late 1980s? I don't think the Cummins 400 came out before that time)? Is this by any chance a Scammell (like in the pic - this one is a cancelled Israeli order, now in use by Heathrow airport) or is it a US made truck? Thanks, T

scammell_s26-88_2.JPG

פורסם

מדובר במאק "סוס" מסוף ה-80, משהו, שדי חדש, ויחסית נפוץ, מה לעשות- אחת מהמטרות שלי... לא קריטי דווקא לעכשיו, אבל בכ"ז בודק. הקטע, שספק, אם הסוס הזה איי-פעם אצלי יעבוד קשה, אבל לא נשמע לי רעיון טוב, שייתקע לי המנוע גם באמצע "סתם" נסיעה... ולקנות ולעשות שיפוץ מנוע- זה רעיון עוד יותר גרוע ברגע הזה!:? כנראה, שארד ממנו כרגע. למרות, שלשמוע אותו אני חייב, עדיין רק ראיתי, ולא שמעתי, איך הוא עובד.

עריכה: הלוואי, והייתי יכול להשיג כזה גרר בארץ! זה הרי גם סוג של "ליילנד"!:twisted:

ועדיין, בתחום ה"אמריקאי"- "ה"מלך הבלתי-מעורער היה ונשאר לי, לפחות ממה, שיש בארץ- פרייטליינר. לו רק הייתי יכול להשיג עכשיו אחד במחיר, שאעמוד בו-...:cry: כמה מציאות היו פעם, ולא חשבתי... עכשיו כבר כמעט ולא נשארו!:?

פורסם

Well, there were 8X4 Scammells like these in Israel - they stopped bringing them because when DAF bought Leyland in the late 1980s they killed all the heavy Leyland/Scammell trucks (T45 and S26) - the wrecker in the pic was supposed to go to Israel but for some reason the order got cancelled, which probably saved its life, hahaha. I don't know if any are left in Israel with registration/test anymore... Freightliners I though there are still some working, so maybe you can get in touch with owners for the time they want to sell - they cannot be worth that much? Crazy ministry of transaport rules:cry: I remember this nonsense when I used to live in Israel... Congratulations for saving the Leylands, by the way. All the best, T

PS: I saw a few entries back you were asking about KAMAZ - well, I remember there was one in Hadera in the the 1980s, it was owned by an oleh hadash who used it to do general transport. It was blue and don't ask me how he got parts for the engine at that time - now it's no problems, of course and you can get JaMZ bits for nothing in Russia:-) The pic is from Denisovets' site (with a pic of the better looking prototype also):

http://denisovets.narod.ru/kamaz/kamazpages/kamaz5320.htm

KAMAZ5320a.jpg

פורסם

הקאמאז הזה חי וקיים, אני רואה אותו באופן תדיר בכבישים (בפעם האחרונה שלשום, למשל), יודע איפה הוא גר וחונה, ואפילו קצת מכיר את הבעליו (בחור די חביב). האוטו הזה כרגע לפחות לא מעניים אותי, כי הוא משנות ה-90. אני יותר מתעניין ב-MAZ ים, מהדגם הישן, ואותם אני דווקא לא מוצא. כלומר- עד עכשיו מצאתי אחד, אבל ללא רישוי ישראלי. את ההוא, שראיתי בשנות ה-90, עם העגלה- אני דווקא לא מוצא, ומאמין, שכבר לא קיים כמה שנים.

פורסם
הקאמאז הזה חי וקיים, אני רואה אותו באופן תדיר בכבישים (בפעם האחרונה שלשום, למשל), יודע איפה הוא גר וחונה, ואפילו קצת מכיר את הבעליו (בחור די חביב). האוטו הזה כרגע לפחות לא מעניים אותי, כי הוא משנות ה-90. אני יותר מתעניין ב-MAZ ים, מהדגם הישן, ואותם אני דווקא לא מוצא. כלומר- עד עכשיו מצאתי אחד, אבל ללא רישוי ישראלי. את ההוא, שראיתי בשנות ה-90, עם העגלה- אני דווקא לא מוצא, ומאמין, שכבר לא קיים כמה שנים.

גנאדי מה היו MAZ-ים בארץ?

פורסם

נכון לעכשיו- יש אחד, מנוף ללא רישוי, הבעלים אפילו יכול למכור- אבל לא ממש בזול, וגיר דפוק באוטו, אז אין לי כ"כ מה לעשות איתו, לצערי... היה את הסוס משנות ה-70-80, שהסתובב פעם בפ"ת עם הרישוי ועגלה מקורית. והיה משהו מאד אומלל במג'דלשמס- מאז מתחילת ה-90, "המרובע", כולו צבוע במברשת, כולל החלונות והכל, מאמין, שלא נסע הרבה מאד זמן. אלה מאזים, שאני מכיר או הכרתי, וראיתי אותם אישית. היו גם של קרקס רוסי, שנטש אותם בשנות ה-90, כולם במצב הנסיעה טוב, אבל הם חזרו אחרי כמה שנים לאסוף את מה, שנשאר. למרבה הפתעה- "את מה שנשאר" הזה נסע מכאן בכוחות עצמו!8) אחרי כמה שנים של התעללויות כ"רכב נטוש"!

פורסם
במנוע קאמינס 400 יש מים בשמן, או להפך- יש סיכוי, שזה רק איזה פקק, או שהמנוע מתכונן במרץ לאוברול?:roll: (בינתיים עובד, והאוברול, לטענת הבעלים, נעשה לפני כשנתיים)
ערב טוב לכולם במקרה כזה צריך לבדוק את הקוליר לא יודע את השם אבל שם יש מקרר לשמן שבו נכנס מים ושמן ואם נוצר חור באחד הצנורות הפנמיות מבטלים אותו.
פורסם
ערב טוב לכולם במקרה כזה צריך לבדוק את הקוליר לא יודע את השם אבל שם יש מקרר לשמן שבו נכנס מים ושמן ואם נוצר חור באחד הצנורות הפנמיות מבטלים אותו.
שכחתי להוסיף צריך לבדוק אם זה שמן מנוע או שמן גיר כי יש משאיות כמו שלי עם רדיאטור לקירור שמן הגיר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...