Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה זמן לא העלתי תמונות מההתקנה כי חלו המון שינויים, (החלפת רכב למנוע גדול),

בכול מקרה הבעיה העקרית הייתה הבט הקודם בוסטון אקוסטיק PRO 6.5

אני מתבלט באיזה מבין השנים לבחור

Seas Lotus Reference Woofer RW165/1

או

18W/4531G 7" Revelator 4 ohm ScanSpeak

את הseas שמעתי בחצי אוזן אצל איציק ומאוד אהבתי, השאלה עם הוא יתאים לסגנון מוזיקה שאני שומע יותר שחורה והוס וכ'ו.

אני ישמח עם תוכלו לתת לי חוות דעת שלכם לגבי מיד באסים באותה הקטגוריה או על אלו ספציפי.

ולא אין לי אפשרות לקנות את הג'נסיס :wink:

תודה רבה לכול העוזרים ולילה טוב.

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הגיעו ימות המשיח.. איזה כיף לראות הודעות כאלה בפורום.

אני לא יכול להגיד לך מי יותר טוב או פחות, אבל בתוספת לשניים האלה הייתי מכניס גם את הוופרים של הלגטייה בחשבון.

לדעתי תעשה סבב במכוניות של איציק \ פוקליסט, עופר ורועי ותראה איזה סט אפ הכי תאהב.

אם זה לא יוצא לפועל אז תזכור ש:

א. לפעמים למותג יש השפעה גדולה יותר מהשמיעה בפועל.

ב. אי אפשר לטעות באף אחד מהוופרים האלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה המחיר בחו"ל של הלגטיה שכולם מדברים עליו במילים כל כך טובות כאן בפורום?

hu: alpine 9887+h701+c701___comp:hat l8 + l4 amp: Macintosh mc 4000m__mono: jl audio 1000\1

sub:jl audio 12w7

פורסם

ומה המחיר שלו בארץ?

ובכל זאת כמה עולה בחו"ל?כי לא מצאתי..ואני מדבר על להביא אותו אישית..ולא לשלם מיסים וכו' :)

hu: alpine 9887+h701+c701___comp:hat l8 + l4 amp: Macintosh mc 4000m__mono: jl audio 1000\1

sub:jl audio 12w7

פורסם

אני לא חושב שמיד באס זה הצד החזק של ה-SEAS אולם יש להם הרבה דברים אחרים טובים.

אני חושב שהמוזיקה האלקטרונית הכי יפה ששמעתי בחיים (ושמעתי הרבה) היתה ברכב של איציק עם ה-Seas

קח בחשבון שה-Scanspeak זה לא וופר לרכב (אני יודע שזה יעורר תגובות נזעמות, אין לי בעיה עם זה) ולכן מצריך נפח די גדול כדי לעבוד בצורה מדוייקת: Vas 42 ltrs (אני גם הייתי חושש מעמידות לרטיבות ושמש).

למרות זאת, אין ספק שמבחינת באס בלבד ה-Scan speak ינצח די בקלות את השניים האחרים.

אני שומע בעיקר רוק ואצלי ה-Seas משתלב בצורה טובה מאד עם הסאב ונותן תחושה של באס קדמי משובח :)

את הלגטיה לא שמעתי עדיין ולכן אני לא יכול להביע דעה.

קח כמובן בחשבון בידוד ובניות לוופרים.

הייתי מוסיף למשוואה את האוטופיה, וופר מאסיבי עם יכולות באס טובות מאד.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

הלגטיה טובים יותר מסקאןספיק רבולטור , שאלו זאת כבר בעבר ולמרות ששניהם מידבאסים מצויינים , כיצד הם באים לביטוי ברכב זה מה שקובע , כידוע רכב זאת סביבה אקוסטית קשה מאוד , וזה לוקח המון משאבים לבנות מערכת sq ברמה מאוד גבוהה . על כמה וכמה שתיקח דרייברים שלא נועדו בכלל לרכב כמו הסקאןספיק , תצטרך ציוד טוב מאוד והמון ניסיון בלגרום להם להישמע טוב , לעומת זאת הייבריד אודיו נוסדה ע'י בן אדם מאוד מוכר בסצינה ומתחרה מאוד ותיק בתחרויות sq . ההייבריד פשוט בנויים ומהונדסים לעבוד ברכב מההתחלה בלי יותר מדיי כאבי ראש , כרמקולים בפני עצמם הם גם יחסית פריצת דרך בתחום , ורואים - הם זכו בnopi ב 5 מתוך 9 תחרויות sq בשנתיים וחצי שהם קיימים , אף חברה לא עשתה זאת בעבר והכי קרובים mb quart עוד ב 1989 . ועוד במחיר שלהם זה אבסורד לחפש משהו אחר . רק הקלארוס משווה לסט הכי גבוה של jbl 880gti ואומרים שגם פה הוא טוב יותר בכל פרמטר , ואנחנו מדברים פה על סט ב 1200 דולר שזכה בתואר הסט הכי טוב בעולם ב 2007 , הייבריד עוד לא השתתפו אז .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

האם מדובר כאן על סט אפ של 2 WAY או 3 WAY ?

אם מדובר בשני חלקים אז תוציא את הסקן ספיק מהמשוואה. הוא טוב בתור וופר בתדרים הנמוכים והוא לא מתאים בשביל לעלות מספיק גבוה בשביל סט אפ של 2 חלקים.

לגבי הלגטיה מול הסיז - שניהם רכיבים מעולים ודיי דומים באופי שלהם . אני אישית בחרתי בלגטיה ואני סופר מרוצה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני רוצה לחזק את דברי עופר.

יש לי את הסאקן ספיק(מידוופר) וגם את הטוויטרים הרינג רדיאטור. אני חייב להגיד שאין פה מה להשוות בכלל בין הרכיבים של הסייז,פוקאל,(שהם מעולים בפני עצמם ) לסקאן ספיק.(את הלגטייה לא יצא לי לשמוע למרות שאני שמעתי רק דברים טובים)

ה"סקינים" הם רמקולים שאני לא יודע עם יש עוד מיד וופר שיכול להגיע לרמה שלו.(הוא נותן באס כל כך חזק,עמוק,מדוייק.)

אני עכשיו שומע ב2 WAY ואני חייב להגיד שאתה שומע את איכות הרכיבים,בצורה אבסולוטית, אבל עדיין אין לך הרמונייה מושלמת בינהם.

אני מקווה בקרוב מאוד להוסיף את המיד, כי זה באמת חובה.

אז הצעה שלי עם אתה הולך על 3 WAY ויש לך את התקציב לך על ה"סקינים"

עם אתה הולך על 2WAY... הסיז הם מעולים...(אני כמעט הבאתי אותם גם)

לגבי הלגטיה אני ישבתי אצל אליקו שיש לו את הדגם היותר נמוך מהלגטייה, אני חייב להגיד שהופתעתי לטובה, נשמע ממש טוב הרמוני מאוד(זה הייה 2WAY) אבל אני חייב לציין, שישבתי מאוחור כי לא הייה לאליקו זמן בשבילי:-(

אבל שמעו משהו מיוחד...

בהצלחה.

פורסם

זה תלוי - חוץ מהמשפט על הלחם הפרוס שפשוט הרג אותי :lol:

עצלן! :-P

לגבי סיז - זה סט מאוד יפה, מדהים למען האמת עד כמה שהוא נאמן למקור - אבל זה סט יבש במידה מסויימת, הבאס לא פאנצ'י אבל הוא גם לא ממש מלטף - הוא פשוט נשמע טוב, אבל אין בו שום תוספת (שתופסת) מעבר לזה.

הטוויטר מדהים אבל הבעיה היחידה שלו הוא שהוא "מת" באותה המידה - אין שום תחושה של אוויר מהטוויטר של סיז - כלום!

ואם כל זה - אחד הסטים היותר מדהימים שיצא לי לשמוע.

אני מדבר על הרכב של איציק כמובן.

לגבי סקאן ספיק - באס חסר פשרות, אני לא חושב שבאס יכול להשמע יותר טוב מאשר בוופר של סקאן ספיק.

לגבי לגטייה - באס מדהים, נותן פייט יפה מאוד לכל מתחרה אחר בשוק, אולי באמת המידבאסים והוופרים הכי טובים ששמעתי עד עכשיו.

הדבר שבעיניי פחות מושך בהייבריד אודיו הוא דווקא הטוויטרים שהם אכן מדהימים אבל הם פתוחים ועוצמתיים כמו טוויטרים של פוקל - צריך למצוא את האיזון המדוייק בשביל לקבל מהם תוצאה נכונה וזה אומר עבודה קשה - לא לעצלנים.

טוויטרים של לגטייה לדעתי מחייבים שימוש במידריינג' (סט שלושה חלקים) אם כי הקלארוס אצל אלי נשמוע מעולה ועוד מוגבר פסיבית על 2 ערוצים - אבל אני נאמן לשלושה חלקים.

לגבי הרינג רדיאטור ששמעתי אצל רועי - טוויטר מדהים לכל הדיעות - אבל לא חזק מספיק בשביל לסחוב עליו את תחום המיד כמו בסט שני חלקים סופרימו של מורל למשל שבו הטוויטר והוופר משלימים אחד לשני את תחום המיד בצורה כמעט פרפקטית או כמו בקלארוס שבו המידבאס מנגן גם את תחום המיד בלי שום בעיה.

אז ככה שאתה צריך לחשוב טוב מה אתה מחפש ולאיזה כוון אתה הולך כי לבחור סט שני חלקים שכולו סקאן ספיק - אתה עושה טעות.

לבחור סט שלושה חלקים או שני חלקים של סיז - ייתכן ותרצה להוסיף סופר טוויטר בשביל לקבל קצת "אוויר" בתוך הרכב

וכמובן - הכל בהתאם לטעם האישי שלך.

תעשה את שיעורי הבית שלך - סה"כ אתה יודע טוב מאוד מה אתה עושה לפי ההיכרות איתך עד עכשיו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אני לא חושב שמיד באס זה הצד החזק של ה-SEAS אולם יש להם הרבה דברים אחרים טובים.

אני חושב שהמוזיקה האלקטרונית הכי יפה ששמעתי בחיים (ושמעתי הרבה) היתה ברכב של איציק עם ה-Seas

קח בחשבון שה-Scanspeak זה לא וופר לרכב (אני יודע שזה יעורר תגובות נזעמות, אין לי בעיה עם זה) ולכן מצריך נפח די גדול כדי לעבוד בצורה מדוייקת: Vas 42 ltrs (אני גם הייתי חושש מעמידות לרטיבות ושמש).

למרות זאת, אין ספק שמבחינת באס בלבד ה-Scan speak ינצח די בקלות את השניים האחרים.

אני שומע בעיקר רוק ואצלי ה-Seas משתלב בצורה טובה מאד עם הסאב ונותן תחושה של באס קדמי משובח :)

את הלגטיה לא שמעתי עדיין ולכן אני לא יכול להביע דעה.

קח כמובן בחשבון בידוד ובניות לוופרים.

הייתי מוסיף למשוואה את האוטופיה, וופר מאסיבי עם יכולות באס טובות מאד.

הסקאן ספיק שפותח התרד' ציין ממש לא מצריך נפח גדול, יש אפילו מס' גרסאות לדגם הזה ורובם דורשים נפח קטן.

למעשה 99.9% מהוופרים בגודל 6-7 אינטש לא מתאימים לרכב , כי רובם ינגנו הכי טוב בנפחים של 8-15 ליטר(בתיבות אטומות), בטח שלא 25-30 ליטר כמו בדלת סטנדרטית של רכב.

בכל מקרה, יש לסקאן ספיק מסדרת הרוויליטור מגוון עצום של דגמים, הייתה גם בעבר סדרה שלמה שמיועדת לרכב.

אבל שוב, הייעוד לרכב הוא לא בנפח אלא בחומרים שאמורים להיות יותר עמידים.

זה ההבדל היחידי בינהם.

אחד הוופרים מסדרת האוטומוטיב שלהם היה ה18W5535

מה שכן, הסקאן ספיק הנ"ל הוא מעולה, אבל בתור וופר, הוא דורש עודה בתצורה של 3 חלקים כי עיקר העבודה שלו היא רק עד איזור ה1KHZ.

אגב, לסיז יש גם את סדרת האקסל שהם לא פחות ממעולים.

under construction..

פורסם

אז ככה קודם אני שמח לראות שכול בעליי הניסיון עם החלקים הנ"ל נענו לשאלות :-)

בכול מקרה הסט אף שלי הבעקרון 3WAY עם המיד ראנ'ג של HERTZ RIBBONN מה גם שמבחינת מיד באס לא משנה מה אני יזמין זה יהיה זוג מיד באסים לכול דלת, עכשיו הרכב עצמו הוא CC לכן הדלת מאוד גדולה מבפנים ואטום בכמות ואני לא מגזים אדירה של דיינמייט וכ'ו. (תמונות של הרכב החדש אני יעלה בשרשור שלי)

עכשיו השאלה שלי היא אם באמת אני מחפש באס חזק עמוק מקדימה במוזיקה שחורה וכול הפופ למנייהם הSEAS או מהלגטייה, לא יתנו באס מספיק חזק ?

מה שמפחיד אותי יותר זה העובדה שה סקאן באמת לא בנויים לרכב ולא ידוע מה יקרה להם בהמשך השנים ?

אני ישמח לדעת מה הייתה הבחירה שלכם בהתחשב במוזיקה הנ"ל

והאם העובדה שהIDMAX יושבים לי ממש על התחת תקל על הצורך לקנות מיד באס חזק מאוד

יום טוב.

** Alfa Romeo 2007 GT 3.2 v6 **

**למכירה** סאב/מגברים של JBL - ROCKFORD

פורסם

אני הייתי הולך על וופרים של לגטייה - אני לא זוכר אם הגדולים זה L7 או L8

אבל אם ההתקנה שלך היא לשש אינטש אז L6

מוסיף מידריינג'ים L4

אבל בטוויטר הייתי עושה משהו קצת יותר מעניין - הייתי לוקח את הטוויטר של סיז ומוסיף לו במקביל טוויטר L1 רגיל של לגטייה (לא הפרו) ב2 אוהם כסופר טוויטרים וחותך אותם פסיבית בסביבות ה8K (קבל 4.7 סטנדרטי יעשה את העבודה) וגם אחרי נגד שיורגיע אותם ככה שהם יצעקו קצת פחות מהסיז ויתנו לך את התוספת שחסרה מהם.

בקיצור לגטייה עם טוויטר של סיז.

אני רוצה להוסיף משהו - בגלל שזה רכב פתוח אתה צריך גם ללכת על סט מאוד פתוח וחזק - לגטייה נופל בדיוק לצורך הזה - הטוויטר של הסיז לבדו עלול להיות חלש או עדין מידי ובגלל זה אני מציע לך להוסיף את הL1 כסופר טוויטר מה גם שהסיז עלול להיות טיפה "חנוק" מבחינתך וזו עוד סיבה טובה לסופר טוויטר.

בתוך רכב סגור גם הייתי שוקל שילוב של רכיבים של מורל או רנסנס בתחום המיד והגבוה - אני אוהב מורל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
הלגטיה טובים יותר מסקאןספיק רבולטור , שאלו זאת כבר בעבר ולמרות ששניהם מידבאסים מצויינים , כיצד הם באים לביטוי ברכב זה מה שקובע , כידוע רכב זאת סביבה אקוסטית קשה מאוד , וזה לוקח המון משאבים לבנות מערכת sq ברמה מאוד גבוהה . על כמה וכמה שתיקח דרייברים שלא נועדו בכלל לרכב כמו הסקאןספיק , תצטרך ציוד טוב מאוד והמון ניסיון בלגרום להם להישמע טוב , לעומת זאת הייבריד אודיו נוסדה ע'י בן אדם מאוד מוכר בסצינה ומתחרה מאוד ותיק בתחרויות sq . ההייבריד פשוט בנויים ומהונדסים לעבוד ברכב מההתחלה בלי יותר מדיי כאבי ראש , כרמקולים בפני עצמם הם גם יחסית פריצת דרך בתחום , ורואים - הם זכו בnopi ב 5 מתוך 9 תחרויות sq בשנתיים וחצי שהם קיימים , אף חברה לא עשתה זאת בעבר והכי קרובים mb quart עוד ב 1989 . ועוד במחיר שלהם זה אבסורד לחפש משהו אחר . רק הקלארוס משווה לסט הכי גבוה של jbl 880gti ואומרים שגם פה הוא טוב יותר בכל פרמטר , ואנחנו מדברים פה על סט ב 1200 דולר שזכה בתואר הסט הכי טוב בעולם ב 2007 , הייבריד עוד לא השתתפו אז .

לפני שבוע אמרת שUSHER יותר טובים מסקאן-ספיק.

היום זה הייבריד אודיו, ומחר מה?

בנוסף, לסקאןספיק יש לפחות 30 דגמים שונים לוופרים בגודל 7 אינטש שהם מסדרת הרוויליטור (מנוןע SD-1) אז מה, את כולם שמעת?

שמעת בכלל את הלגאטיה?

אין ספק שהייבריד אודיו היא חברה מעולה, רק לראות את הוופר של הקלארוס עובד בדלת בשביל להבין שמדובר על אלמנט איכותי שהוא מאוד מהיר ,יורד נמוך ומדוייק.

ובטח ובטח לגבי הלגאטיה.

מבחינת תמורה לכסף מדובר על מוצרים מעולים.

הענין של מתאים לרכב או לא, זה פשוט קשקוש.

רמקול זו אחת ההמצאות היותר פשוטות שקיימות.

ההבדל בין אלמנט לבית לבין אלמנט לרכב זה שוני בהתנגדויות עבודה (לרכב זה יהיה 4 אוהם) ולפעמים בחומרים שיהיו עמידים יותר בחום וכדומה.

ואם נתקין את הוופרים בקיק-פאנל או בתיבה אטומה על הדלת, מה אז? נתעלם בעצם מכל הקשור לחום ולרטיבות.

אבל עדיין, כמו שכתבתי לפני זה, 99.9% מהוופרים\מידבאסים בעולם, לא בנויים לעבוד ברכב בנפח של דלת סטנדרטית.

רבע'ק!, אפילו האילייט של מורל צריך לנגן בתיבה אטומה של 8-12 ליטר.

אז מה? האילייט לא מתאים לרכב?:roll:

אין עודהרבה אלמנטים שיודעים לעבוד בנמוכים כמו הסקאן-ספיק, זה לא וופר זה ממש סאב קטן של 7 אינטש.

under construction..

• תוכן חדש...