Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז החלטתי ללמוד חשבנאות עם חטיבה מורחבת בכלכלה במכללת רמת גן.

התחלתי את קורס הקיץ - הנהלת חשבונות סוג 1+2.

והגיע הזמן להחליט האם לבחור במסלול הארוך או במסלול הקצר.

לפי מה שהבנתי המסלול הקצר הוא:

1. הנהלת חשבונות, בחרתי במסלול הקצר של 5 חודש.

2. שני סמסטרים של לימודים המכינים אותי ל 5 מתוך 7 בחינות המועצה שאני צריך, שנה בערך.

3. לימודי תואר ראשון בשילוב ההתמחות שאוכל לצאת אליה בגלל שיש לי 5 בחינות מועצה, 3 שנים בערך.

4. לימודי שנת השלמה ו 2 מבחנים סופיים של מועצת רואי החשבון. שנה

בסוף אני מקבל תעודת רואה חשבון עם ניסיון עבודה של 3+ שנים. לפי הספירה שלי 5.5 שנים של לימודים.

המסלול הארוך

1. לימודי הנהלת חשבונות, 5 חודש.

2. באוקטובר הזה להתחיל את לימודי התואר הראשון, 3 שנים

3. שנתיים התמחות. שלפי מה שהבנתי במהלכן אני יכול לעשות את שנת לימודי ההשלמה.

2 מבחני מועצה במקום 7 של המסלול הקצר ואני רואה חשבון עם שנתיים ניסיון בלבד.

יוצא לי מקסימיום 6 שנות לימודים, בחצי שנה בלבד ארוך יותר אך זה פוטר אותי 5 מבחני מועצה שלפי מה שהבנתי סיוט.

אז מה לבחור? אני פשוט מבולבל, הפסקתי לישון ולאכול.

יש פה אולי מישהו שעבר את זה כבר, או עובר עכשיו, מישהו שיוכל להמליץ לי?

כי היועצות במכללה פשוט מפגרות ומבלבלות אותי עוד יותר.

אשמח לכל עזרה או הכוונה, ממישהו שיש לו ניסיון :shock:

פורסם

הי אני מסיים בקרוב את ההתמחות, ככה שאני מקווה שאוכל לעזור לך.

את לימודי עשיתי במכללה למנהל (תואר ראשון במנע"ס התמחות בחשבונאות).

לדעתי כדאי ורצוי שתעשה את המסלול הארוך. יש לכך מספר יתרונות:

1. במידה ותחליט שאתה לא רוצה להיות רו"ח במהלך הלימודים (הרבה אנשים מתייאשים באמצע) לפחות תצא עם תואר.

2. תהיה מבוקש יותר בשוק העבודה (מרבית רואי החשבון הם בעלי תואר ראשון).

3. כלכלה וחשבונאות זה שילוב טוב שבאמצעותו תוכל לאייש בעתיד תפקידי מפתח.

4. פטור מחלק מבחינות המועצה זה דבר שאתה צריך לשאוף אליו. הבחינות קשות ולא נערך להם מועד ב'. הן נערכות אחת לחצי שנה. כל כישלון בבחינות משמעותו עיכוב אפשרי בקבלת התעודה.

5. מהיכרות אישית של אנשים שניסו לעבור את המסלול ה"קצר", הוא ארך להם הרבה יותר זמן מהמסלול ה"ארוך" עקב כשלונות בבחינות.

דע לך שלאחר כל המסלול הארוך והקשה הזה, השכר ההתחלתי (גם בתקופה שלאחר הסטאז') כלל לא מתגמל ביחס להשקעה (מהנדס יסיים לפניך וירוויח יותר בדרך כלל) - תכין את עצמך, זה די מתסכל.

פורסם

אז היתרון של הפטור מ 5 בחינות המועצה נראה לי עכשיו כמאוד משמעותי.

האם את לימודי ההשלמה עשיתה במהלך הסטאז'?

פורסם

נרשמתי ללימודים לסמסטר הקרוב, התחלתי מסטטיסטיקה א' בלבד כי יש לי את הנהלת החשבונות עוד לסיים.

פורסם
כן, אחוז גבוה עושה את שנת ההשלמה תוך כדי הסטאז'.

ולעניות דעתי עושה טעות חמורה בכך. שנת ההשלמה קשה מאוד גם כך ועוד להעמיס עליה את "עבדות" הסטאז' זה יותר מדי.

אשתי רואת חשבון ו MBA שלמדה במכללה למנהל. מסכימה עם כל מה שנכתב עד עתה ומוסיפה :

כל מה שתעבוד תוך כדי התואר ושנת ההשלמה (עד תחילת סטאז') לא נחשב כשום נסיון, אז תוריד את זה מהשיקולים שלך.

כפי שנאמר קודם - עדיף להמינע מהמקסימום האפשרי של בחינות מועצה, אם אתה עושה תואר ראשון תיבחן רק בשתי בחינות : חשבונאות פיננסית וביקורת. רק כדי לסבר את האוזן - מדובר בחודשים ארוכים של התכוננות יום יומית לבחינות האלו, ועדיין עשרות אחזוים לא עוברים בכל מועד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קצת סדר

שנת ההשלמה "קצת" יותר קשה מהלימודים לתואר הראשון את זה יגיד לך כמעט כל מי שעבר אותה, חלק נכבד מהמתמחים עובדים במקביל לשנת ההשלמה וכמעט כל מי שאני מכיר מצליח להסתדר עם זה.זה נכון שעבודה בביקורת לא נחשבת כסטאז' לפני סיום התואר הראשון אבל אני ממליץ לך בחום לעבוד לפני סיום התואר במשרד קטן כדי להכנס לתמונה ולהבין מעט את עבודת הביקורת במיוחד אם אתה "שואף" להתמחות ב-BIG 4.אני באופן אישי לא מכיר מישהו שהלך על המסלול הקצר הלא אקדמאי וסיים אותו במהרה :lol:. הפטורים במהלך התואר ובכלל מאוד קריטיים כדי לסיים את התהליך מהר יותר. במסגרת אקדמאית יש לך מועדי ב, תרגולים,שעות קבלה וכ"ו אם אתה נבחן דרך המועצה אין מועדי ב.

במהלך שנת ההשלמה יש 4 מבחנים רציניים ועוד כמה מבחנים קטנים "על הדרך", ארבעת המבחנים הכבדים יותר הם בפיננסית ובביקורת מה שאמור להכין אותך למועצה. אני יכול לומר לך מנסיוני שלבחינה בפיננסית למדתי חודש, בביקורת (הרבה) פחות.

קח בחשבון שהסופיות של שנת ההשלמה הן בערך חודש וחצי חודשיים לפני הסופיות של המועצה כך שאתה בערך שלושה וחצי חודשים בסוף שנת ההשלמה לומד למבחנים ובקושי עובד אם בכלל.

אחוזי המעבר בשנים האחרונות (בפיננסית שזה המבחן הקשה יותר) גבוהים יחסית ,שנת ההשלמה עושה עבודה טובה עם ההכנה למבחני המועצה. בביקורת התמונה קצת שונה לא בגלל הקושי אלא בגלל כמויות החומר (והעייפות הנפשית :lol:).

מנסיון אישי של לא מעט אנשים שאני מכיר אני ממליץ לך לעבוד לפני הסטאז' במשרד קטן זה ישדרג לך את הידע כשתתחיל את ההתמחות וגם את השכר אפילו בשלב הסטאז' (לאחר מבחני המועצה).

• תוכן חדש...