Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לעולה חדש - פריוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית אני רוצה לומר שרק עכשיו התוודעתי לאתר והוא נראה תוסס מאוד ומקצועי. כל הכבודץ

לעניין: אשתי עולה חדשה, והחלטנו לקנות רכב כדי לנצל את ההנחה שמגיעה לה.

הלכנו לסוכנות טויוטה כדי להזמין פריוס והסוכן טען שעל היבריד אין הנחה בכלל כי הממשלה נתנה נחה במיסים מראש.

לי אישית זה לא נשמע הגיוני בכלל. מישהו שמע על זה? או שהוא סתם מנסה לתחמן??

לאור זאת החלטנו לחשוב על יבוא רכב. וכאן עולה השאלה הפשוטה - איך מייבאים רכב?

תודה מראש על התשובות.

קובי

פורסם

הממשלה אכן נותנת הנחה משמעותית במסים לרכב היברידי כמו הפריוס (אני חושב שמשלמים 30% מס לעומת סביב 90% ברכב רגיל) ומכיוון שההנחות לעולים חדשים הן 50% במסים, לא תהיה לך הנחה נוספת על הפריוס. לכן מומלץ לרכוש רכב אחר שיתן לך הנחה משמעותית.

ייבוא רכב הוא כנראה פתרון טוב יותר מכיוון שלמיטב ידיעתי אתם יכולים לייבא גם רכב משומש. מומלץ שתפנו לחברות המתעסקות בייבוא אישי ליותר מידע (חפשו בגוגל).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אינני יודע לגבי היום' date=' אבל מה שזכור לי ברה"מ בסוף שנות ה-80 - אנשים פשוט הכניסו את הרכבים שלהם למכולות והביאו אותם הנה. אגב את הרכבים עדיין ניתן למצוא פה ושם.[/quote']

זה לא היה בסוף שנות ה 80, אלא עם העליה הגדולה של תחילת שנות ה 90.

היו הרבה לאדות שהיו גירסה של פיאט 128 (או 124?) ותוך שנים ספורות הן נעלמו מהכבישים וכבר כמה שנים טובות לא ראיתי כזו.

העולים גם הביאו במכולות אופנועי JAWA צ'כיים. היה לי כזה, ולמרות התדמית, הוא היה תמורה מצוינת למחיר.

פורסם

בערי הפיתוח כמו אשקלון ניתן עדיין לראות גם את הלאדות נעות ברחובות, וראיתי גם את המכולה עצמה מונחת ליד איזה בית. פעם ראיתי הרבה מכולות כאלה באיזור תחנה מרכזית של תל אביב וכנראה עובדים זרים אף גרו בהן.

ולא סתם דיברתי על סוף שנות ה-80. אז הסוכנות היהודית הייתה נדיבה מאוד והביאה את המכולות ארצה בחינם. אני אף עזרתי לחברי משפחה במוסקווה להמלא את מכולות. אני עליתי בשנת 89 בתור בודד ולא הייתי זכאי למכולה. נדמה לי כי החל משנת ה-90 התנאים השנו מקצה לקצה והעניין של המכולות כנראה הופסק בהדרגה. אבל יתכן מאוד כי אותן התנאים אשר נתנו לעולי ברה"מ לשעבר לפני 20 שנה עדיין נותנים לעולי מדינות הנאורות כמו צרפת או ארה"ב: פתור ממס על מוצרי חשמל וכו'. כך שכדאי גם לבדוק את נושא המכולות.

• תוכן חדש...