Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 318i M40 VS 316 M40, 87-91

moelia
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדלים בין הרכבים האלה. למעט גודל המנוע ו10 כוחות סוס לטובת ה 318.

נ.ב לא מצאתי מידע ממוקד בשירשורים קיימים

פורסם

ההבדל הוא 11 כ"ס ומאתיים סמ"ק כמו שאמרת. שאר ההבדלים יכולים להיות באיבזור, 316i בדרך כלל ללא שום איבזור אבל זה תלוי באקזמפלר הספציפי. את ה-318i קשה יותר למצוא עם גיר ידני. הבעיה היא שככל שהרכב יותר בסיסי, יש יותר סיכוי שהוא שמור וככל שהוא יותר מפואר, חזק וידני יש סיכוי שהרסו אותו עם ג'נטים ענקיים, ספויילרים מכוערים ואיבזור לא מקורי. מנועי M40 קיימים ב318i החל משנת ייצור 1988 וב-316i החל משנת ייצור 1989.

כמה שאני אוהב את ה-E30, מנועי ה-M40 נחשבים למנועים הפחות מוצלחים של BMW בשל בעיית השימון שלהם שמובילה לשחיקת גל הזיזים ורצועת הטיימינג שקשה להחלפה. אבל אני יודע שלמי שאוהב את ה-E30 בדרך כלל אין אופציה אחרת.

שלי היא ממודל 1987 עם מנוע M10 מוזרק.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם לחזק את עמוס בתגובה שלו -

מכוניות עם מנועי M40 בנפחים 1.6 או 1.8 זהות לחלוטין מכל אספקט מכאני אחר.

[אותם מתלים, אותם מוטות פיתול, אותם בלמים, אותה מערכת קירור וכיוצא בזה]

יתרון קליל ל1.8 במומנט ובזמינות הכוח.

הטיימינג מוחלף של 60K ק"מ, העלות במורשה ב.מ.וו השונים עומדת על כ700 שקל לטיפול כזה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לפי מה שנאמר עדיף 318 מוזרקת עם מנוע M10 משנים 87-86 על 318I ? או 316 עם מנוע 1800/1600 M10 מוזרק על 316 עם M40. ???

פורסם

316 עם מנוע M10 היא לא מוזרקת. 318i עם מנוע M10 מהשנים עד 1987 קשה למצוא עם גיר ידני ובמצב טוב, אבל בהחלט הייתי מעדיף אותה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לפי מה שקראתי, מנוע M10 נחשב למוצלח ואמין. יש לו שרשרת טיימינג ולא רצועה (נושא הזה כדאי לבדוק, אני לא ל-100% בטוח).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה לגבי זה שהM40 טיפה יותר חסכנים בדלק? מיתוס?

מישהו מכיר מכונית מהמדוברות שנמכרת מאדם סולידי, מומלץ ללא מערכות ד.וו.ד עם סאבים שתופסים את כל הבגאז'. אני גם מוותר על פנסי קסנון, חצאיות, פילטרים פתוחים בצירוף אגזוזי "לחץ"....

פורסם

לצערי יהיה לך מאוד קשה עד בלתי אפשרי לקנות רכב כזה מאדם סולידי. קונים אותם צעירים שחלמו על בימר, לא תמיד יש להם כסף לתחזק כמו שצריך, הם מזניחים בטיפולים, חושבים שזה רכב "זבורט", שמים ג'אנטים ענקיים.

כל זה לא מוסיף בריאות לבימר.

E30 רכב מרשים מאוד, יש לו מראה אגרסיבי ומחיר נמוך, בגלל זה קונים אותו ילדים.

במילים אחרות, למצוא E30 שמורה זה לא קל, מדובר למעשה על פרויקט שדורש הרבה מאוד סבלנות.

E30 שמסתובבות, כואב לי להסתכל עליהן, מה עושים איתם. אחרי זה רואים את ה-E30 נטוש ב"שכונה" על יד בית של איזה ילד שאין לו כבר יכולת כלכלית לתקן. :-(

גם מבחינת אחיזה בסיבובים וכביש רטוב, E30 דורש מיומנות. מערכת הנעה שלו מאוד מסורתית, אי אפשר לקרוא לה מתקדמת במיוחד. בלי מיומנות, זה פשוט מסוכן. עם הנעה דקמית הכל הרבה יותר פשוט.

אתה יכול לקרוא שרשור שפתחתי בפורום רכב כללי, איך בפנייה על כביש ייבש בימר שלי החליק. במקרה שלי היה מזל ולא קרה כלום. אני שוקל מאוד ברצינות לקחת קורס נהיגה מתקדמת ומחפש כבר אפשרויות בתחום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אבל עדיין יש. לפני שנתיים שחיפשתי רכב וקניתי את הגולף שנגנבה לא מזמן, ביקרתי בהרצליה אצל בחור שהינו בעלים גאה של מיני קופר אינ'צוטי היחידה בארץ, כמו כן עמדה אצלו בחנייה (אם זכרוני אינו מטעה בי) קורבט במצב תצוגה. הוא מכר 316 מקורית לחלוטין, הבעיה שהיא הייתה ללא הזרקה ואולי אפילו עם גיר 4 הילוכים. אין צורך להוסיף...

יש סיכוי למצוא רכב כזה סולידי אצל בני העדה שלי (רוסים). רכב זה התחבב עלינו בסוף 80' כאשר הם נגנבו/נקנו בגרמניה והובאו דרך יבשה לרוסיה. הכרתי חובבי רכב ומכונאים רוסים שנסעו פה על רכבים אלו ותיחזקו אותם בעצמם כמובן ברמה מאוד גבוה. סבלנות יש.

ואני אבדוק גם את אופציית אלפא/לאנצ'יה

• תוכן חדש...