Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברצוני לקבל ייעוץ על תקלה שיש לי ברכב.

לפני כחודשיים התחמם האוטו(פונטו ספייס שנת 2003,ידני) עד כדי כך שהמנוע לא התניע.נאלצנו לגרור אותו למוסך,שם: החליפו מס' צינוריות מים,פקק מים (שיושב מאחורי הגיר), עשו חריטת ראש מנועוהחליפו פקום (לא בטוח שאכן עשו חריטה,זה מה שהמוסכניק טוען). לאחר שהתניעו את הרכב נשמע רעש של דפיקה מהמנוע (שקיים עד היום). עברתי מס' מוסכים,כולם אומרים שצריך להחליף סט בוחנות עם רינגים ואולי לעשות חריטת "קארטר" או לחילופין לייבא מנוע.

במסוך מורשה אמרו שאין טעם לתקן אלא רק להחליף מנוע,שמסתכם במחיר:7000 שקל כולל עבודה. (כולל כל המסביב שצריך להחליף.לטענתם-משאבת דלק,איזשהו חיישן ועוד כמה דברים).

במוסך לא מורשה אפשר להשיג מנוע בייבוא בכ 3500 שקל+עבודה (מעריך בסביבות 1500 שקל).

השאלה היא האם שווה להשקיע בתיקון (שיפוץ) המנוע או עדיף כבר לייבא מנוע.

בנוסף המנוע התחיל לזלול שמן והאוטו די רועד (גם בטורים נמוכים וגם בהאצה) .

* יש לקחת בחשבון שיתכן ורכב זה ימכר בקרוב,כך שמבחינתי העדיפות הזולה יותר תתאים.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

לדעתי אתה עושה טעות .

ביצעו ברכבך עבודה לפני חודשיים כלומר הרכב עדיין באחריות על התיקון.

ציטוט של צביקה,בעל מקצוע וחבר הפורום:"אין צירוף של מקרים יש הצטרפות של מקרים", ממש קלאסית בעניין.

לא ייתכן,שיפרקו ראש מנוע ולא יגידו לך שיש בעייה של צריכת שמן /דפיקות מהקראנק/שסתומים או לא יודע מה.

מה שקרה ככל הנראה הוא שילוב של עבודה לקוייה של הראש שהובילה לצריכת שמן מוגברת עקב מילוי /השחזה לא במידה הנכונה שגרמו למנוע להתחיל לאכול שמן.

פרט לכך,אם הייתי בעל מוסך,לא הייתי משחרר לקוח שלי אם המנוע שלו דופק אחרי שיפוץ ראש פשוט הייתי אומר לו "חבל על הזמן,תחליף מנוע,ונתקזז על עלות שיפוץ הראש.

בקיצור- חזרה לבעל המוסך,שתיקן את ראש המנוע יכולה בסיכוי גבוה ובמימוש האחריות לחסוך לך לא מעט.

תדרוש, שיזכה אותך על שיפוץ הראש (הפעלת אחריות) ואתה תשלם לו את ההפרש על הכל.

אחד מהמנהלים שלי בעבודה החליף מנוע לפונטו ספייס בגלל אירוע התחממות,

גם בעלות של 5K,זה בהחלט סכום סביר כולל החלפת טיימינג,משאבת מיים,מותחנים ושאר ירקות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לדעתי אתה עושה טעות .

ביצעו ברכבך עבודה לפני חודשיים כלומר הרכב עדיין באחריות על התיקון.

ציטוט של צביקה,בעל מקצוע וחבר הפורום:"אין צירוף של מקרים יש הצטרפות של מקרים", ממש קלאסית בעניין.

לא ייתכן,שיפרקו ראש מנוע ולא יגידו לך שיש בעייה של צריכת שמן /דפיקות מהקראנק/שסתומים או לא יודע מה.

מה שקרה ככל הנראה הוא שילוב של עבודה לקוייה של הראש שהובילה לצריכת שמן מוגברת עקב מילוי /השחזה לא במידה הנכונה שגרמו למנוע להתחיל לאכול שמן.

פרט לכך,אם הייתי בעל מוסך,לא הייתי משחרר לקוח שלי אם המנוע שלו דופק אחרי שיפוץ ראש פשוט הייתי אומר לו "חבל על הזמן,תחליף מנוע,ונתקזז על עלות שיפוץ הראש.

בקיצור- חזרה לבעל המוסך,שתיקן את ראש המנוע יכולה בסיכוי גבוה ובמימוש האחריות לחסוך לך לא מעט.

תדרוש, שיזכה אותך על שיפוץ הראש (הפעלת אחריות) ואתה תשלם לו את ההפרש על הכל.

אחד מהמנהלים שלי בעבודה החליף מנוע לפונטו ספייס בגלל אירוע התחממות,

גם בעלות של 5K,זה בהחלט סכום סביר כולל החלפת טיימינג,משאבת מיים,מותחנים ושאר ירקות.

קודם כל תודה רבה על התגובה.

שנית, במוסך טוענים שבגלל שהרכב הגיע במצב שלא ניתן להניע אותו, הם לא יכלו לדעת שיש את הדפיקות אלא רק לאחר

שעשו את התיקון והניעו את הרכב.

בכל מקרה אני לא בטוח שהוא יתחשב בי במחיר במוסך ויסכים להפעיל את האחריות,אלא אם כן אני בא עליו עם אלת בייסבול... :lol:

*שאלה נוספת, אתה חושב שצריכת שמן מוגברת קשורה להשחזה לא טובה של ראש מנוע???

כי לפי מה שאמרו לי במוסך זה בגלל שאחת הבוכנות לא תקינה אז היא "זורקת שמן" או משהו כזה......

הם גם הרכיבו לי מאריך לפלג של אותה הבוכנה שעושה את הרעש כי האוטו התחיל לרעוד(בצורה מטורפת),לעשות רעשים ולא האיץ כמעט.

תודה רבה.

פורסם

אני לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל לומר שמנוע ששבק כתוצאה מהתחממות יתר דופק בגלל עבודה לקויה נשמע לי לא לא סביר. הרבה יותר סביר שנגרם נזק חמור יותר למנוע מאשר נזק רק לראש.

מקצועיות המוסך ויושרתו נדמדדות בין השאר ע"פ זה שהוא היה צריך לבדוק מה שניתן בכדי להחליט האם שווה בכלל לנסות לבצע שיפוץ ראש למנוע שעבר טראומה כזו. לכל הפחות היה צריך להסביר לך את הסיכונים והסיכויים של הצלחצת הפרוצדורה ולתת לך להחליט.

אם המוסך לא אמר לך כלום ויצר את הרושם שבזה תיפתר הבעיה הרי זו הולכת שולל ויש מקום לאסרטיביות מול המוסך.

פורסם
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל לומר שמנוע ששבק כתוצאה מהתחממות יתר דופק בגלל עבודה לקויה נשמע לי לא לא סביר. הרבה יותר סביר שנגרם נזק חמור יותר למנוע מאשר נזק רק לראש.

מקצועיות המוסך ויושרתו נדמדדות בין השאר ע"פ זה שהוא היה צריך לבדוק מה שניתן בכדי להחליט האם שווה בכלל לנסות לבצע שיפוץ ראש למנוע שעבר טראומה כזו. לכל הפחות היה צריך להסביר לך את הסיכונים והסיכויים של הצלחצת הפרוצדורה ולתת לך להחליט.

אם המוסך לא אמר לך כלום ויצר את הרושם שבזה תיפתר הבעיה הרי זו הולכת שולל ויש מקום לאסרטיביות מול המוסך.

המוסכניק טוען שהוא לא יכל לדעת שהמנוע ידפוק מבלי להתניע את הרכב, ועל מנת להתניע אותו הוא אמר ש"עדיף" לעשות השחזה

לראש מנוע וכי בכך תפתר הבעיה.

אך לאחר שעשו השחזה,החליפו כמה צינוריות מים,עשו פאקום והתניעו את הרכב הם שמעו שיש רעש מהבוחנה.......

כעת הם אומרים שיש צורך בהחלפת 4 בוחנות עם רינגים ואולי השחזה של קראנק או ייבוא מנוע.

אם אפשר גם להתייחס לצריכת שמן שהזכרתי מקודם ולמאריך שהרכיבו לי,מה יכולה להיות הסיבה לכך?

תודה רבה.

פורסם

לאון שלום

כמו שאביב כבר כתב המומחיות של מנהל העבודה או המוסך צריכה להסתכם בכך שאחרי שהם מפרקים את הראש מנוע הם צריכים גם לראות מה קורה מעבר לראש שזה הבלוק עם הבוכנות כולל מעברי המיים והשמן ומצב המחיצות בין כל צלינדר.

נכון לעכשיו אם הם הגונים את עלות העבודה הם צריכים לקחת על עצמם. וההשתתפות שלך זה רק בחלקי חילוף.

המנוע שלך זה 16V או 8V?

בהצלחה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
לאון שלום

כמו שאביב כבר כתב המומחיות של מנהל העבודה או המוסך צריכה להסתכם בכך שאחרי שהם מפרקים את הראש מנוע הם צריכים גם לראות מה קורה מעבר לראש שזה הבלוק עם הבוכנות כולל מעברי המיים והשמן ומצב המחיצות בין כל צלינדר.

נכון לעכשיו אם הם הגונים את עלות העבודה הם צריכים לקחת על עצמם. וההשתתפות שלך זה רק בחלקי חילוף.

המנוע שלך זה 16V או 8V?

בהצלחה.

8V.

למה?

פורסם
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל לומר שמנוע ששבק כתוצאה מהתחממות יתר דופק בגלל עבודה לקויה נשמע לי לא סביר. הרבה יותר סביר שנגרם נזק חמור יותר למנוע מאשר נזק רק לראש.

מקצועיות המוסך ויושרתו נמדדות בין השאר ע"פ זה שהוא היה צריך לבדוק מה שניתן בכדי להחליט האם שווה בכלל לנסות לבצע שיפוץ ראש למנוע שעבר טראומה כזו. לכל הפחות היה צריך להסביר לך את הסיכונים והסיכויים של הצלחת הפרוצדורה ולתת לך להחליט.

אביב,מה שניסיתי לומר הוא שיש בי חשש כבד שהמוסך פשוט סיבן אותו,עשו ראש מנוע ופשוט בלי לבדוק מעבר לכך את כל המנוע,כנראה שהיו משוכנעים על עיוור שאין נזק נוסף אבל נזק נוסף היה גם היה.

לא הגיוני שאחרי הרכבת חלק חדש /משופץ המוסך לא יתניע את הרכב ויבדוק שאכן מה שטעון תיקון תוקן וזאת הנקודה שעליה התכוונתי לדבר.

בלי קשר לכל זה היו כבר לא מעט שרשורים בפורום של שיפוצי ראש מנוע שבהם נכתב שאם מילאו /השחיזו יתר על המידה הדבר גורם להעלאת קומפרסיה והיווצרות לחץ מה שיכול להוביל לצריכת שמן גבוהה, אך לא למנוע דופק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

במצבך יש שתי דרכים- הפחות והיותר אגרסיבית.

הדרך הפחות אגרסיבית היא לדבר עם בעל המוסך, לסביר לו את המצב ולנסות להגיע איתו להסכמה שמקובלת על שניכם.

היותר אגרסיבית היא לערב שמאי רכב, לקבל חוו"ד ולתבוע את המוסך.

חשוב לזכור שאנו מכירים את הסיפור רק מהצד שלך, לא פעם התברר שמהצד השני הסיפור שונה לגמרי ולכן אני מסייג את דבריי למקרה שאכן תיארת את הדברים לאשורם.

פורסם
במצבך יש שתי דרכים- הפחות והיותר אגרסיבית.

הדרך הפחות אגרסיבית היא לדבר עם בעל המוסך, לסביר לו את המצב ולנסות להגיע איתו להסכמה שמקובלת על שניכם.

היותר אגרסיבית היא לערב שמאי רכב, לקבל חוו"ד ולתבוע את המוסך.

חשוב לזכור שאנו מכירים את הסיפור רק מהצד שלך, לא פעם התברר שמהצד השני הסיפור שונה לגמרי ולכן אני מסייג את דבריי למקרה שאכן תיארת את הדברים לאשורם.

הבעיה שאני לא מבין יותר מדי בכל מה שקשור למבנה המנוע וכל מה שהמוסכניק אומר נשמע לי הגיוני,אך אני מרגיש שהוא די מסובב אותי.

• תוכן חדש...