Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

במסגרת עבודתי אני נוהג כ 300-400 ק"מ בשבוע.

כיום אני נוסע על מאזדה 626 ומאוד מרוצה יש לציין.

אני מעוניין להחליף למשהו קצת אחר...ולשאלתי!

בתקציב סביב ה100-130א' ש"ח האם כדאי לרכוש:

1. BMW סדרה 5 או 3 (שנתון 02-04)

2. ג'יפ מרצדס ML (שנתון 2001 = כ 110א' ש"ח)

3.וולו S-60 ( לא הכי מתלהב ממנה).

אנ ישוב מדגיש כי אני נוסע לא מעט בכבישי הארץ. ויש לקחת בחשבון גם עלויות תחזוקה שוטפות.

(אגב,שקלתי לקנות סקודה אוקטביה 06-07, בגלל האמינות, עלויות תחוקה וכו'. אבל פרשתי מסיבת תדמיתית ומסיבת ירידת הערך)

נא עצתכם.

תודה

פורסם

אם אתה לא מתלהב מהוולוו, אז למה אתה מזכיר אותה... אני בטוח שיש עוד כמה מכוניות שאתה לא מתלהב מהן. הלאה.

ה"ג'יפים" שהזכרת - עלויות אחזקה כמובן גבוהות בהרבה מהמזדה שיש לך. תביא בחשבון מנועים גדולים ומכוניות כבדות = צריכת דלק גבוהה יחסית, ביטוח יקר, חלפים וכו'. תשאל את עצמך אם אתה באמת צריך רכב מהסוג הזה?

דיברת על תדמית - זה עניין סוביקטיבי. ייתכן ובעיני רבים מתושבי הפורום למשל, תהיה לך תדמית טובה יותר בסקודה מאשר ברכב 4X4 צעקני. כמובן, יהיו גם רבים אחרים שיתנו לך יותר "ריספקט" אם תגיע במרצדס או בב.מ.וו. תשאל את עצמך את מי אתה מנסה להרשים? לקוחות? הלקוח הישראלי המצוי, שאני מכיר, יגיד "יש לך כסף למרצדס? יופי, אז אתה יכול להוריד עוד במחיר." כמובן שיש גם סוגי לקוחות אחרים - הנקודה היא שתדמית זה דבר שקשה להתיחס אם אנחנו לא יודעים מה בדיוק אתה מחפש ברכב, וכנ"ל קשה גם להציע חלופות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לפי דעתי כדאי לשקול הונדה אקורד בדגמים המאובזרים ביותר. שילוב גיר-מנוע מעולה, אמינות גבוהה מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא יודע לגבי מחיר מדויק אבל סיוויק חדשה לגמרי אמורה להיכנס בתקציב או לפחות לא לחרוג ממנו בהרבה.

במידה ותימצא משומשת תחסוך לעצמך את ירידת הערך הראשונית.

*אני יודע שדובר על רכבים שונים מעט אך יכול להיות שלעבור מעלויות אחזקה של 626 לML או סדרה 5 זה קצת קפיצה מעל הפופיק מה גם של ML מוניטין אמינות די מפוקפק והBMW גם היא יקרה לאחזקה מבחינת ביטוח ודלק.

הסיוויק החדשה כבר לא ממש מזוהה כערס מוביל והיא מציא התקדמות גדולה מאוד בשנתון איבזור מפנק ומנוע נהדר.

במידה ואתה רוצה דווקא רכב יותר גדול כדאי לך לשקול את האונסיס והקמארי שיהיו אמינות מאוד, משנתון די מתקדם ואובדן הערך הראשוני שלהן כבר מאחוריהן (הן גם שומרות על ערכן די טוב).

דובר בפורום גם על מאזדה 6, פורד מונדאו והונדה אקורד כך שאם תעשה חיפוש תימצא חומר רב.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

עדיין לא הבנתי את הסגנון של הבחור...

בכל מקרה ממה שהוא הציע הייתי הולך על BMW סדרה 5 זה כבר עולם אחר מהמאזדה.

פשוט שינוי מרכב משפחתי לרכב יוקרתי ומפואר. זה משהו ששווה את הכסף.

כמובן תלוי בתפיסה שלך לגבי מכוניות אתה גם יכול להסתפק בהונדה אקורד.

בקשר לעלויות תחזוקה ביטוח יקר טיפולים ודלק. בשביל תענוגות צריכים לשלם אין מה לעשות.

לך על זה ותהנה מכל רגע יש גם הצעות ב80-100 אלף ככה ש10-30 אלף תשים בצד לטיפולים בעתיד דלק ביטוחים וחן הלאה..

בהצלחה.

רוברטו

בעליו של שברולט קוואליר קבריולט :-D

פורסם
למה לא לרכוש בסכום הזה רכב חדש עם אחריות?

סיוויק עולה 130.000 ש"ח.

לפי כותרת השאלה והאלטרנטיבות המוצגות בה, קשה לי להניח שסיוויק יספק את הרצון ליוקרה.

פורסם

בטווח המחירים הנ"ל אתה יכול להסתכל רק על הסדרה 5 הישנה,

אמנם על השנתונים המאוחרים יותר,

אך החדשה נמצאת כבר בטווח מחירים גבוה יותר

(משנתון 03 ומעלה, בסביבות ה-200K).

לא ברור כ"כ מה אתה מחפש במכונית.

בעיקר תדמית? כך משתמע מדבריך.

מה לגבי עלויות אחזקה? אתה מודע לקפיצה שאתה מבצע?

ומעבר לכך - אתה מודע לזה שה-5 לא נמצאת

באותה קטגוריה כמו ה-S60 וה-3 (ובמיוחד לא כמו ה-ML)?

זה נראה יותר שבחרת יצרנים יוקרתיים ובדקת מה נמצא בתקציב

בלי לראות מה הדרישות שלך מעבר למותג.

מקד דרישותיך, ואולי תקבל תשובות קצת יותר ברורות.

פורסם

רועי, הוא לא יספק יוקרה, זה נכון.

לעומת זאת מדובר ברכב חדש עם אחריות, ולא ברכב בן 5-6 עם נסועה לא מעטה מן הסתם, והיסטוריה בלתי ידועה...

פורסם

שוב שלום לכל חברי הפורום,

ראשית כל הרבה תודה על התגובות המשכילות וההערות שהבאתם לתשומת ליבי.

אני ינסה למקד את השאלה מעט יותר.

לא, אין לי צורך ב"פוזוה" וזאת לא הסיבה לחלופות שבחרתי.

אני גם מודע לך שזו תהיה קפיצת מדרגה בעלויות השוטפות .. אבל זה מחיר העלייה במדרגה.

אין לי עיניין לקנות רכב חדש כדי לא לספוג את ירידת הערך של השנים הראשונות.

לכן אני מעדיף רכב או רכב יוקרה בשנתונים של 02-05 או לחילופין רכב בסיסי יותר (אקורד,אוקטביה וכו') בשנתונים 06-07

לכל אלה שהמליצו על ה"אקורד החדשה"/ 6 החדשה אומר שעשיתי עליהן נסיעת מבחן.. ובעדינות לא ממש התלהבתי

אשמח לשמוע המלצות נוספות

שבוע טוב ומבורך

פורסם

אם יש לך מאזדה 626 אני לא חושב שכדאי לך להשקיע כל כך הרבה כסף לרכב שהולך ומתיישן.

עבורך זה אולי להשתדרג בפאר ובאבזור אבל בשנה לא ולדעתי זה גם קצת חשוב.

אני הייתי עובר למאזדה 6 פרמיום:

את הגירסה עם המנוע 2.3, ריפודי עור, וסאנרוף.

בתקציב שלך תוכל למצוא שנת 2006 בתקציב של כ 130,000 ש''ח.

אם אתה רוצה להוריד מעט מהמחיר תמצא את גירסת הפרמיום של שנת 2003-2005

בתקציב של בין 70,000 ל- 90,000.

מאזדה 6 פרמיום 2003-2005:

e1115845020080706210707cy8.jpg

e1115845020080706210707cy8.5cd339b851.jpg

מאזדה 6 פרימיום 2006-2008

11113568620080708100759ph2.jpg

11113568620080708100759ph2.5d85f69b26.jpg

זו היא הבחירה שהייתי עושה במקומך, אתה תהיה מרוצה מהרכב בדיוק כמו שהיית מרוצה מ 626 שלך.

האחזקה תהיה דיי דומה לאחזקה של הרכב הנוכחי שלך.

בהצלחה:)

שלומי.

פורסם

בהחלט תומך לקחת רכב כמה שיותר חדיש,למרות שב.מ.וו סדרה 5 זה עולם אחר לגמרי,גם מבחינת המחירים.אם אתה מחפש נוחות אתה יכול להסתכל על פיז'ו 407,רכב נוח ביותר.אך אם ירידת ערך ו"אמינות" מדאיגים אותך אז אל תלך על הרכב הזה,אך יעלה להחזיק אותו הרבה פחות מאשר ב.מ.וו אבל זה כבר שאלה של טעם אישי ואת זה אתה כבר תחליט.

הוא גם בטוח מאוד ומאובזר,חשוב רק לקחת לא מליסינג וזה שמטופל באופן קבוע.(מה שנכון לגבי כול המכוניות)

אך שוב פעם אם הסעיף של עלות אחזקה רצינית לא היה קיים,הב.מ.וו היא הבחירה האולטימטיבית,כול המכוניות שהוזכרו כאן לא מתקרבות לרמה שלה,אך לפעמים המחיר של פינוק כזה הוא יקר מידיי.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

הכל תלוי מגישה. גם למכוניות יוקרה יש שוק כשהן משומשות. הסיבה, למרות עלויות אחזקה, התמורה שמקבלים, מי שמעריך את זה, מוכן לשלם. מי שלא נסע במכונית יוקרה אמיתית, לא מבין עד כמה זה שונה.

בארץ הסטיגמות הבלתי אפשריות, משפחתית גדולה פתאום רכב מנהלים, אבזור יוקרה זה פלסטיק דמוי אלומיניום וגומי עם מרקם של עור. יש אפילו בחלק מהדגמים אפשרות לשים סאלון עור.

למעשה מדובר על משפחתית גדולה. העניין בשנים האחרונות הקצין אף יותר ויש משפתומטים שמנסים למכור אותם כמו "מנהלים" עם מדקבות EXECTUIVE וכד'.

מכוניות מנהלים יכולות להיות קטנות וגדולות, אבל תמיד מדובר על רכב מאחד היצרנים המובילים שעולה בכלל לא מאט כסף, כגון BMW 3, AUDI A4, MERCEDES Cאלה דוגמאות למכונית מנהלים קטנה - COMPACT EXECUTIVE.

מכוניות מנהלים, כגון BMW 5, AUDI A6, MERCEDES E הן באמת בעלות הזכות להקרא EXECUTIVE.

בארץ משום מה מעדיפים לקרוא להן מכוניות יוקרה. :?

מכונית יוקרה אמיתית שראויה להקרא LUXURY, זה MERCEDES S, AUDI A8 וBMW 7.

למי שמעניין אותו סיווג של מכוניות יכול לקרוא כאן:http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification

אני הכי מזדהה עם סיווג בריטי מכיוון שמכיל את מרבית הקטגוריות.

לעניינינו. RED JON, תחליט באיזו קטגוריה של רכבים אתה רוצה להיות.

כי בתקציב שלך אתה יכול לקנות מרצדס E יד ראשונה שנת 2001.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שוב שלום לכולם,

ראשית תודה על כל המידע שאתם כותבים. זה מפקס אותי יותר ויותר.

יש לי שאלה:

דובר פה הרבה על כך שמבחינת עלויות אחזקה BMW סדרה 5 "זאת קפיצה מעל הפופיק"

האם מישהו יכול לתת לי קנה מידה של כמה עולה טיפול 15א' או 30 א' בלמים וכו' סתם כדי שאני יוכל לדעת בכמה באמת זאת קפיצה.

אני מבקש תשובה רק מאנשים עם ניסיון בנושא. לא הערכות.לא חישובים.בבקשה.

תודה

• תוכן חדש...