Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! שמי אסף אני בן 17, לומד מכונאות רכב ומעוניין להתחיל לשפץ רכב.

ובכן, אני מתלבט בין כמה כלי-רכב, הנטיה שלי, היא לכלי-רכב צרפתיים קטנים משנות ה70,80

כמו: רנו 4, סיטרואן ויזה, פ'יגו 104...טוב נו! לא רק צרפתיות! כל מכונית אירופית קטנה:roll:

מאחר ואין לי נסיון בשיפוץ כלי-רכב, אבקש להתייעץ עם מומחי הפורום!

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לך

לפני שאתה מתחיל תברר בבקשה אם יש לך מקום מתאים. המקום חייב לכלול לפחות חיבור חשמל ומים, תאורה מתאימה ומשטח בטון/אריחים ישר.

דבר שני אלו הכלים ובעיקר אבזרי בטיחות כמו הגנה לעיניים.

בקשר לרכב, כדאי לקחת משהו פשוט ולקנות רכב שנוסע. הרבה מאיתנו התחילו עם גרוטאה וחשבו שיוכלו להפיח בה רוח חיים אבל בסוף נשארו עם גן בוטאני שצומך מתחת ובתוך הגרוטאה והרבה מפח נפש...

אני הייתי שם יד על סובארו ישנה או חיפושית פשוט בגלל מחירן הזול יחסית וזמינות חלפים. תמיד קל יותר לתקן את המכניקה מאשר את הגוף, לכן בחר רכב שהוא הכי פחות חלוד ועם פחים ישרים. למנוע ולגיר וכו תוכל לדאוג אחר כך (במידה והעסק כבר נוסע ו...עוצר).

בהצלחה!

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שלום לך

לפני שאתה מתחיל תברר בבקשה אם יש לך מקום מתאים. המקום חייב לכלול לפחות חיבור חשמל ומים, תאורה מתאימה ומשטח בטון/אריחים ישר.

דבר שני אלו הכלים ובעיקר אבזרי בטיחות כמו הגנה לעיניים.

בקשר לרכב, כדאי לקחת משהו פשוט ולקנות רכב שנוסע. הרבה מאיתנו התחילו עם גרוטאה וחשבו שיוכלו להפיח בה רוח חיים אבל בסוף נשארו עם גן בוטאני שצומך מתחת ובתוך הגרוטאה והרבה מפח נפש...

אני הייתי שם יד על סובארו ישנה או חיפושית פשוט בגלל מחירן הזול יחסית וזמינות חלפים. תמיד קל יותר לתקן את המכניקה מאשר את הגוף, לכן בחר רכב שהוא הכי פחות חלוד ועם פחים ישרים. למנוע ולגיר וכו תוכל לדאוג אחר כך (במידה והעסק כבר נוסע ו...עוצר).

בהצלחה!

תודה בני,

את הרכב אשפץ במוסך בו אני לומד, ככה שאין בעיה של מקום.

ובקשר לסובארו/חיפושית: אין לי שום סנטימנטים לכלי הרכב הללו. :roll:

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

את האמת הייתי הולך על ויזה אבל ספציפית מאד.

תמיד היה לי מין חשק לעשות רפליקה גירסת כביש ל ויזה אלף האגמים או לGTI

Citroen_Visa_GTi.jpg

Citroen_Visa_II_1000_Pistes.jpg

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
חשבת על סיטרואן דה-שבו ?

יותר לכיוון של דיאן-6, ויזה,DS, CX, מסיטרואן.

גם פיאט 127 או 128 / סיאט פורה באה בחשבון, כמובן.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

תשמע, דבר אחד שהוא קריטי לדעתי ברכב הוא זמינות חלפים. להיכנס לרשת, ובכמה קליקים למצוא את הצ'ופצ'יק-של-הקפיץ-של-הזה...בגלל זה, ובגלל החיבה שיש לך לצרפתיות. הייתי שוקל את הדה-שבו לאם יש לך תקציב נמוך (30K ש"ח) או את הDS לאם יש לך תקציב גבוה (מעל 50K).

בהצלחה,

בכל שאלה אנחנו כאן :).

משכנתא זה קל

פורסם
יותר לכיוון של דיאן-6, ויזה,DS, CX, מסיטרואן.

גם פיאט 127 או 128 / סיאט פורה באה בחשבון, כמובן.

DS או CX בתור פרוייקט ראשוני לשיפוץ?? וותיקים בתחום נרתעים מהרכבים הנ"ל, שלא לדבר על זמינות חלפים בעייתית בלשון המעטה.כל זה, בהנחה שאת הרכב אתה מקבל במתנה - ניסית להריץ חיפוש על עלות DS?

לדעתי, רכבי הסופרמיני הצרפתיים מתחילת שנות ה80' יתנו לך מענה פרקטי בעלות סבירה עם זמינות חלפים טובה - רנו 4/5, פיג'ו 104/סיטרואן ויזה/טאלבו סאמבה. ומה בעניין פיאט ריתמו? לנצ'יה דלתא (אם תמצא, מכונית שתסב לך הנאת נהיגה - אבל רכב יפה עולה בהתאם...)? פולקסווגן גולף (דור ראשון)?אם תסכים לפזול הלאה, לרכבים גדולים יותר - ב.מ.וו סדרה 3 (76' - 83').

נ.ב - להכל יש עלות, ומניסיון - עלות הרכישה הופכת להיות זניחה (מאוד...). בהצלחה :-)

פורסם
תשמע, דבר אחד שהוא קריטי לדעתי ברכב הוא זמינות חלפים. להיכנס לרשת, ובכמה קליקים למצוא את הצ'ופצ'יק-של-הקפיץ-של-הזה...בגלל זה, ובגלל החיבה שיש לך לצרפתיות. הייתי שוקל את הדה-שבו לאם יש לך תקציב נמוך (30K ש"ח) או את הDS לאם יש לך תקציב גבוה (מעל 50K).

בהצלחה,

בכל שאלה אנחנו כאן :).

אכן מרכיב חשוב בקבלת ההחלטה שלי, הרצתי חיפוש על כל כלי הרכב שנראו לי מתאימים, בינתיים אזנח את רעיון הDS, בהמלצתכם!

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם
DS או CX בתור פרוייקט ראשוני לשיפוץ?? וותיקים בתחום נרתעים מהרכבים הנ"ל, שלא לדבר על זמינות חלפים בעייתית בלשון המעטה.כל זה, בהנחה שאת הרכב אתה מקבל במתנה - ניסית להריץ חיפוש על עלות DS?

לדעתי, רכבי הסופרמיני הצרפתיים מתחילת שנות ה80' יתנו לך מענה פרקטי בעלות סבירה עם זמינות חלפים טובה - רנו 4/5, פיג'ו 104/סיטרואן ויזה/טאלבו סאמבה. ומה בעניין פיאט ריתמו? לנצ'יה דלתא (אם תמצא, מכונית שתסב לך הנאת נהיגה - אבל רכב יפה עולה בהתאם...)? פולקסווגן גולף (דור ראשון)?אם תסכים לפזול הלאה, לרכבים גדולים יותר - ב.מ.וו סדרה 3 (76' - 83').

נ.ב - להכל יש עלות, ומניסיון - עלות הרכישה הופכת להיות זניחה (מאוד...). בהצלחה :-)

אסכים בהחלט, כמו שכתבתי, כל רכב אירופי ממשפחת הסופר-מיני עד סדאן, אולי אפילו "טנדרון" כדוגמאת פיורינו...

פולקסוואגן גולף סימן I בהחלט באה בחשבון! קל לשפץ אותה?

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

חשבת לשפץ BX? בניגוד ל-DS או CX יש סיכוי טוב שתקבל אותה בחינם, או כבמה מאות שקלים (2000 שקל לאקזמפלר נוסע עם טסט).

לצערי היא לא מתאימה לשנתון אספנות (עדיין), אך זהו רכב עם זמינות חלפים גבוהה, וגם יעזור לך לצבור ידע עצום במכונאות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש הרבה bx שלא נוסעות שנים קח אחת כזאת תשפץ אותה ואולי יום אחד גם תהפוך אותה לאספנות.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אם אתה משווה BX לויזה זה לא דומה אפילו,באבזור ובנוחות בטח שלא ובצד הרע באחזקה גם לא.

אבל הBX זה רכב שאני זוכר שכשנהגתי בו כמה שנים באמצע שנות ה90 הסובארו ליאונה היה כמו אופניים לידו מכל הבחינות.

אם תסתכל היום על BX TRS אתה לא תאמין כמה אבזור יש באוטו הזה יחסית למודל 1987-1988 .

שלא לדבר על המושבים שיותר דומים לכורסאות ועל המרחב הפנימי הענק.

מול הבעיות בהידראוליקה ובמנוע,קרבורטור,גיר. יש להן יתרון שגם מה שעשוי פח ולא פיברגלס כמעט ולא מחליד בהן.

אני זוכר שבתחילת שנות ה2000 כשהן התחילו להיזרק ולהינטש בכמויות עצומות הייתי כל פעם נדהם לראות BX במצב חיצוני חדש כמעט ננטשת ומפורקת לחתיכות תוך כמה זמן.

בהזדמנות אני יעלה תמונה של הBX שלי 60-208-88 TRS ידנית לבנה ,בטח כבר מזמן לא קיימת יותר.

אבא שלי קנה אותה מלובינסקי חדשה.

פורסם

יש ביד 2 אקסזמפלר שחור של BX. אולי תקנה אותו, נראה לי שזה נקודת התחלה מצויינת בעולם האספנות רכב. בקשר לאוטו אל תשאל אותי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

• תוכן חדש...