Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

למען האמת הייתי הולך על הויזה בגלל שאני אישית ראיתי מכוניות ב-2500 ש"ח מחיר גמיש במצב טוב עד טוב מאוד.

המחיר זול והרכב פשוט מאוד.

בהצלחה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אתה משווה BX לויזה זה לא דומה אפילו,באבזור ובנוחות בטח שלא ובצד הרע באחזקה גם לא.

אבל הBX זה רכב שאני זוכר שכשנהגתי בו כמה שנים באמצע שנות ה90 הסובארו ליאונה היה כמו אופניים לידו מכל הבחינות.

אם תסתכל היום על BX TRS אתה לא תאמין כמה אבזור יש באוטו הזה יחסית למודל 1987-1988 .

שלא לדבר על המושבים שיותר דומים לכורסאות ועל המרחב הפנימי הענק.

מול הבעיות בהידראוליקה ובמנוע,קרבורטור,גיר. יש להן יתרון שגם מה שעשוי פח ולא פיברגלס כמעט ולא מחליד בהן.

אני זוכר שבתחילת שנות ה2000 כשהן התחילו להיזרק ולהינטש בכמויות עצומות הייתי כל פעם נדהם לראות BX במצב חיצוני חדש כמעט ננטשת ומפורקת לחתיכות תוך כמה זמן.

בהזדמנות אני יעלה תמונה של הBX שלי 60-208-88 TRS ידנית לבנה ,בטח כבר מזמן לא קיימת יותר.

אבא שלי קנה אותה מלובינסקי חדשה.

אני מכיר אישית את המודל הזה, אבל בתור רכב ראשון אני מחפש רכב פשוט מאוד ללא מערכות פנאומטיות.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
אני מכיר אישית את המודל הזה, אבל בתור רכב ראשון אני מחפש רכב פשוט מאוד ללא מערכות פנאומטיות.

נראה לי שאתה לא יודע את הכיוון אותו אתה מחפש...

בתחילה דיברת על DS או CX וירדת מהן בגלל המחיר / זמינות חלקים.

עכשיו בלי מערכות פניאומתיות... (אגב, אינן בעייתיות למי שמכירן).

בצרפתיות הקטנטנות, כמעט סביר שלא תמצא דה שבו. אולי דיאן תמצא - העלה שאילתא באתר 2CV.

זלוג לכיוון רנו 4 - מדווחת לא פעם בענתיקות בדרכים.

פורסם
נראה לי שאתה לא יודע את הכיוון אותו אתה מחפש...

בתחילה דיברת על DS או CX וירדת מהן בגלל המחיר / זמינות חלקים.

עכשיו בלי מערכות פניאומתיות... (אגב, אינן בעייתיות למי שמכירן).

בצרפתיות הקטנטנות, כמעט סביר שלא תמצא דה שבו. אולי דיאן תמצא - העלה שאילתא באתר 2CV.

זלוג לכיוון רנו 4 - מדווחת לא פעם בענתיקות בדרכים.

לפי מה שאני יודע באחד מהדגמים האלה (CX או DS) אין מערכות כאלה, או שמא זה דגם אחר?

ואני בכלל לא מכיר אותן ככה שהן בעיתיות עבורי, מה עוד, שזה הרכב הראשון שאשפץ.

האם אפשר לקבל קישור לאתר 2CV?

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

רוב המוסכניקים בארץ לא מבינים כמעט כלום במערכת ההידרו פניאומטית של סיטרואן ובלי לזלזל בך כנראה שגם אתה לא.

הדגמים ההידרו פניאומטיים הם DS,GS,GSA,CX וBX ונראה לי שחוץ מתסכול לא יצא לך מהם הרבה.

לדעתי לך על הויזה או פיג'ו 205 משנות ה80 (הדגמים הרגילים- לא GTI או CTI)את הפיז'ו 104 עדיף שתעזוב בצד ואני תכף אסביר למה.

הויזה וה205 זהות בהרבה דברים וזה כולל גם מנוע,גיר ומערכת מתלים-אני מדבר על 205 דור ראשון שהמנוע והגיר הם יחידה אחת בשנים 1984-1987 .

גם לויזה וגם ל205 יש רכבים לפירוק עד שנת 2000 אפילו!

205 עד שנת 1999 וויזה ניתן לפרק את רוב החלקים חוץ ממנוע וגיר מה C15 שיובא לארץ בדגם דיזל עד שנת 2000 עד כמה שאני זוכר.

ה104 הרבה יותר מיושנת משתיהן והמתלים שלה הרבה פחות טובים ואין אפילו מוטות מייצבים מה שאומר שתהיה זוית גלגול גדולה בסיבובים.

תעשה סיבוב על 205 ותראה לבד כמה שהרכב יציב על הכביש ובויזה יש אותם מתלים.

פורסם

נזכרתי בעוד משהו

ב1982 -1984 היו ל104 במנוע 1124 רק 50 כ"ס ולויזה היו 57 כ"ס-אולי בגלל קרבורטור כפול ,אני לא בטוח.

רק ב205 שהגיעה ב1984 לישראל היו 57 כ"ס כמו בויזה.

בקיצור ה104 פחות טובה משמעותית מהויזה גם בגלל המרווח הפנימי הקטן יותר.

פורסם

ב 104 דגם אחרון 83 84 וב205 דור 1 84-88 זה אותו מנוע 1124 סמק

הבלוק מנוע עשוי מאלומיניום זול שנאכל עם השנים והמנוע הפך למסננת ( חורים בבלוק)

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
רוב המוסכניקים בארץ לא מבינים כמעט כלום במערכת ההידרו פניאומטית של סיטרואן ובלי לזלזל בך כנראה שגם אתה לא.

הדגמים ההידרו פניאומטיים הם DS,GS,GSA,CX וBX ונראה לי שחוץ מתסכול לא יצא לך מהם הרבה.

לדעתי לך על הויזה או פיג'ו 205 משנות ה80 (הדגמים הרגילים- לא GTI או CTI)את הפיז'ו 104 עדיף שתעזוב בצד ואני תכף אסביר למה.

הויזה וה205 זהות בהרבה דברים וזה כולל גם מנוע,גיר ומערכת מתלים-אני מדבר על 205 דור ראשון שהמנוע והגיר הם יחידה אחת בשנים 1984-1987 .

גם לויזה וגם ל205 יש רכבים לפירוק עד שנת 2000 אפילו!

205 עד שנת 1999 וויזה ניתן לפרק את רוב החלקים חוץ ממנוע וגיר מה C15 שיובא לארץ בדגם דיזל עד שנת 2000 עד כמה שאני זוכר.

ה104 הרבה יותר מיושנת משתיהן והמתלים שלה הרבה פחות טובים ואין אפילו מוטות מייצבים מה שאומר שתהיה זוית גלגול גדולה בסיבובים.

תעשה סיבוב על 205 ותראה לבד כמה שהרכב יציב על הכביש ובויזה יש אותם מתלים.

לא יודע: אני נהגתי ב-104, והאוטו מהנה לנהיגה, יחסית לגילו, ולא הרגשתי בכל בעיה בפניות/היגוי! ואני לא נהג הכי רגוע... כמו כן- לא ממש הרגשתי בחוסר כח! כמובן, אם לא מחפשים "ספורט אמיתי"!:roll: מה שכן- לא כ"כ קל למצוא כבר את ה-104!

אגב, יש לי חבר, שמוכר רנו 4 שנת 74 שתי דלתות, מוגדרת כ"אספנות" ונוסעת (רכב יומיומי שלו, פחות או יותר). אם זה מעניין אותך- אשאל אותו בהזדמנות, כמה רוצה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תמצא לדעתי רכב שמבחינת ויזואלית אתה אוהב , זה הכי חשוב .

אישית תמיד אהבתי את המיני

שתכלס יכול להיות פרויקט ראשוני דיי מעניין למתחילים .

כמו שבני אמר אל תלך על פרויקט גדול כי זה דיי מיאש , מינסיון (למרות שאם תסיים התוצאה תהיה הרבה יותר מספקת )

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
אמנם לא קטנה, אבל מה עם פג'ו 504?

ראיתי אחת למכירה, 2000 סמ"ק אוטומט+מזגן מודל 76.

פג'ו 504 הולך, רק לא אוטומטית. אני רק מתחיל ובאמת שאין לי מושג איך עובדים עם התיבות האוטומטיות.

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם
לא יודע: אני נהגתי ב-104, והאוטו מהנה לנהיגה, יחסית לגילו, ולא הרגשתי בכל בעיה בפניות/היגוי! ואני לא נהג הכי רגוע... כמו כן- לא ממש הרגשתי בחוסר כח! כמובן, אם לא מחפשים "ספורט אמיתי"!:roll: מה שכן- לא כ"כ קל למצוא כבר את ה-104!

אגב, יש לי חבר, שמוכר רנו 4 שנת 74 שתי דלתות, מוגדרת כ"אספנות" ונוסעת (רכב יומיומי שלו, פחות או יותר). אם זה מעניין אותך- אשאל אותו בהזדמנות, כמה רוצה!

מה זאת אומרת שתי דלתות?

PEUGEOT 205 XR 1992

פורסם

-שתי דלתות- זה אומר, שלא 4!:-) (כלומר- אני לא מחשיב את ה"דלת" האחורית, ה"שלישית", או ה"חמישית":-) ). אם אתה ממש מתעקש- 3 דלתות, להיות "רשמי"!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

504 מנוע 2000 אוטומט עם 3 הילוכים-את הגיר אתה אולי לא מכיר אבל את תחנות הדלק תכיר טוב מאוד.

7 שקל לליטר ורק עולה כל הזמן לנער בן 17 ,נראה לי שהיא יותר תעמוד בתור אנדרטה מאשר תיסע.

• תוכן חדש...