Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי מנסה לבודד את מרכיבי פעולת הקרור .

מאוורר - בודק את פעולת הספיקה שלו ( דחיפת אויר ) כאשר המזגן סגור , בפעולת איורור בלבד .

מכוון את בורר המאוורר לפעולה החזקה ביותר . מכוון את פתח יציאת האויר לאמצע + קצת מעלה

יושב במושב האחורי , ובודק אם האויר מגיע .

אם מגיע אויר לאזור האחורי - המאוורר תקין

אם האויר מגיע אבל חלש - לבדוק טעינה - אפשר שהמתח יורד בסרק , והמאוורר לא עובד במלוא התפוקה .

בדיקה לבעיה - שאדם אחר יעלה טורים ל 1500 סל"ד - ובמקביל לבדוק - אם מגיע אויר למושב האחורי .

מזגן - לפי נתוני המדידה הוא בסדר - אפשר כי היחידה הפנימית , המאייד קופא :idea:

אם אין עליו זריקת אויר נכונה , או הטרמוסטט לא תקין או מכוון ל טמפרטורה נמוכה , המדחס לא מתנתק והיחידה מתכסה בקרח ( בבוקר יותר קריר , פחות מים באויר , בצהריים יש יותר לחות האויר רווי מים )

ואין מעבר אויר .

כוון את המזגן עם בורר הקור למצב 18 מעלות , ובדוק אם כאשר הוא מגיע לטמפרטורה הנ"ל - המדחס מתנתק .

ואז רד כל פעם 5 מעלות - ב 8 מעלות - זה המצב האופטימלי של יציאת אויר קר

- יש מזגנים אשר בהם נקודת הטרמוסטט הנמוכה היא 12 מעלות :idea: אין אפשרות למזגן לרדת יותר ( כדי למנוע קפיאה )

וכאשר הוא מגיע לנקודה זו - המדחס מתנתק .

מערכת חשמל - בדוק טעינה בסרק , עם מזגן עובד - טעינה בחוסר , לא מאפשרת למאוורר לעבוד בספיקה נכונה + לפעמים לזיוף

קריאה של הטרמוסטט .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחת הבעיות במכוניות האמריקאיות הישנות, כפי שכבר ציין בעל הרכב, זה מחסור במסנן אויר למאדה (היחידה הפנימית של המזגן).

המאדה ברוב האמריקאיות הישנות נוטה להיסתם דיי מהר בעקבות אבק וחלקיקי חול שעפים באויר ונדבקים למאדה בגלל הלחות שמצטברת עליו עם הפעלת המזגן. מיותר לציין שזה מוריד באופן דראסטי את תפוקת המפוח וכמובן את תפוקת הקירור.

בכל המכוניות הישנות שהיו לי פתחתי את המפוח הפנימי ושטפתי את המאדה של המזגן - ומעולם לא היתה לי בעיה של תפוקת קירור או ספיקת אויר מהמפוח כתוצאה מליכלוך במאדה, גם לא בסובארו DL.

השלבים לבדיקת המזגן צריכים להיות יסודיים מאוד. נתחיל מזה שסל"ד הסרק של הרכב חייב לעלות לכיוון 1000 סל"ד לפחות עד שמבררים מהיכן המזגן מאבד את תפוקתו. בהמשך לכך חובה לבדוק את המתח המגיע למפוח הפנימי, יכול להיות שמפל מתח גורם לו לבעיה של ספיקה. בפעם האחרונה שנסעתי בשברולט מאליבו 79 זה היה לפני 16 שנה - ואני זוכר היטב שהמפוח המקורי שם עשה עבודה מעולה בכל נסיעה שנסענו לאילת בשיא הקיץ, 6 נפשות ברכב אחד. אני אפילו זוכר את המד חום לשמן גיר שמותקן בצד שמאל למטה.... :-)

חובה לבדוק האם המאווררים המותקנים על המעבה (הרדיאטור החיצוני של המזגן) עושים עבודה טובה. אם קיימות בהן 2 מהירויות אז בשלב ראשון הייתי מנסה לעבוד על המהירות הגבוהה ביותר ולראות האם המזגן מתחיל להשתפר.

הלחצים של מערכת המיזוג לא ידועים לנו, ייתכן ויש בעיית לחצים (שסתום התפשטות תקול, עודף\חוסר גז,סתימה בצנרת וכו').

בחיי הסבתי כבר מספר מערכות מגז R12 ל R134a, זה אפשרי ולא הכי מסובך. חשוב לדעת שבגלל שגז ישן עובד על לחצים נמוכים יותר, יש לו יתרון בעיקר בסל"ד סרק ופחות מורגש בו מצב של חוסר גז.

יש לבדוק האם קיימת אפשרות לשנות את הפולי של המדחס מזגן - ו/או החלפת המדחס לאחד עם פולי קטן יותר וספיקה משובחת יותר.

מעל לכל ובלי צל של ספק - אני בטוח שיש פתרון לא מסובך לבעיה, רק צריך לבדוק יסודית ולמצוא אותה וכמובן לשפר דברים שעלולים להוות מכשול בדרך לתוצאה הסופית. אתה חייב להגיע לאדם הנכון שבאמת רוצה להתעסק עם האוטו הזה, לא מפחד מהאתגר ומוכן להשקיע קצת זמן במציאת החוליה החלשה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

"...חובה לבדוק האם המאווררים המותקנים על המעבה (הרדיאטור החיצוני של המזגן) עושים עבודה טובה. אם קיימות בהן 2 מהירויות אז בשלב ראשון הייתי מנסה לעבוד על המהירות הגבוהה ביותר ולראות האם המזגן מתחיל להשתפר."

אצלי בGMC אין מאורר יש רק את המכאני של המנוע ולמרות זאת הוא מקרר טוב.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

גם באלו עם המאוורר המכאני נוטים להתקין מאוורר חשמלי אחד או יותר על המעבה - מאחר ובחלק מהמכוניות מדובר במאוורר על מצמד צינטריפוגאלי שמתחיל להיצמד רק מטמפ' מסויימת ומעלה (היה את זה גם בסובארו DL ממודל 85-86).

בוונדורות\ראלי STX נכון שיש מאורר מכאני - אך אינני זוכר אם בכל הדגמים הסתפקו רק בו או הסיפו גם מאוורר חשמלי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק שלום.

"בכל המכוניות הישנות שהיו לי פתחתי את המפוח הפנימי ושטפתי את המאדה של המזגן - ומעולם לא היתה לי בעיה של תפוקת קירור או ספיקת אויר מהמפוח כתוצאה מליכלוך במאדה, גם לא בסובארו DL."

אני לא מרוצה מתפוקת האויר שיוצאת מהמפוח בלגאסי שלי (1991) .החלפתי אותו וניקיתי באמצעות קומפרסור את החרירים והעוצמה ביציאה לא השתנתה.בלגאסי 1995 של אבי התפוקה חזקה הרבה יותר.

יצא לי לראות את המאדה הפנימי שנראה נקי ,ובכל זאת ניקיתי עד כמה שיכולתי באמצעות זריקת אוויר מהקומפרסור.

תוכל להסביר בבקשה ,כיצד שטפת את המאדה והאם פירקת אותו לגמרי ? אני משער שפירוקו הצריך מילוי גז מחדש ?

drsubaru העלה רעיון בנוגע למפוח של פורד קונקט .שאלתי בזמנו אם זה ישים אצלי ,וטרם נעניתי.

דרך אגב ,הטמפרטורה שנמדדה ביציאת פתחי אוורור הראתה 12 מעלות ,לא אידיאלי ,אבל לדעתי ,זריקת אוויר חזקה יותר לחלל הרכב תספק אותי ותמנע הוצאה כבדה יותר.

בברכה

מוטי.

פורסם

אז ככה

נכון להיות הציוד שהחלפתי הוא בערך כל מערכת המיזוג וזה אומר

1. רדיאטור חיצוני שנימצא לפני הרדיאטור של הרכב

2. רדיאטור פנימי של הקירור

3. מעבה

4.צנרות

5. מדחס מקורי של הרכב שנרכב ב UMI לא המוקש אלה הדגם הגדול מה שמכונה נקניק

5. מעגל נגדים שאחראי על המהירות של המאוורר

6. מפוח (מאוורר ) חדש נרכב ב UMI

7. התקנתי טרמוסטס דיגיטאלי לפי המלצות בפורום שדרכו אני יכול לראות על גבי צד מה הטמפרטורה וכמובן לשלוט בפיקוד של כל

המערכת.

לגבי אותו שסתום אז הוא ניצא בצינור החוזר שמגיע מהרדיאטור של הקירור ולכן גם הוא חדש כי החלפתי רדיאטור לחדש שכולל את השסתום הזה , כל הגומיות מחברי הצנרות גם הוחלפו ולחץ הגז נבדק על ידי שני אנשי מקצוע לא קשורים שאומרים שזה הלחץ שצריך להיות במערכת.

בעבר התקנתי שני מאוררים חשמליים על הרדיאטור החיצוני במטרה לעזור אבל זה רק גרם לבעיה שהרכב שלי התחמם במקום להתקרר וכמובן שלמזגן זה לא שינה כלום

המאוורר שיש לי ברכב הוא מכאני כמו שנאמר כאן והוא מונע עם המנוע

אפילו פרקתי את הרדיאטור של הרכב שלי בגלל נזילה פתחתי אותו והוא עבר בדיקה שהוא תקין ולא סתום כי גם אותו החלפתי לפני חצי שנה בחדש לגמרי

מה שאומר שכבר אין לי את מה להחליף וכל החלקים שאני מחליף הם תמיד אבל תמיד חלקים מקוריים מהחברה או שנרכשים ב UMI בת"א או שאני מזמין אותם ישירות מאתרים בחו"ל

לגבי תפוקת המפוח אז הוא מוציא אוויר בסדר גמור כמובן שזה לא כמו FAN של רכב חדש אבל זה מה שיש.

כרגע יש רדיאטור חדש מה שאומר שהוא לא סתום בכלום

הרכב הזה ברשותי משנת 1994 ומאז שיש לי אותו ועד היום מעולם המזגן גם לא המקורי שהיה ברכב במזנו לא קירר מדהים זה היה סביר +

כמובן שאז לא היה חם כמו היום

גם אני נתקלתי בספארי שיש לו את אותו מנוע כמו שיש אצלי שזה 4300 V 6

שיש לו מזגן מדהים במיוחד דגם המפואר שיש לו גם מזגן אחורי שם בכלל המזגן מקרר את כל הרכב בלי בעיות כלל

אבל כנראה ששם יש מערכת מיזוג שונה.

ובטוח חדישה יותר משלי.

לגבי סל"ד סרק כאן יש לי אולי גם בעיה אני בשום מצב לא יכול לנסוע ברכב עם אני מרים את הטורים ל 10 בטח שלא ל 15

אני כרגע על 600 וגם זה הרבה מפחינתי אז נכון זה פוגע בטעינה וכמובן בכל המצב

אבל רק בשביל הנסיון הרמתי את זה ל 10 וזה לא שינה כלום אולי היתה לי טעינה טובה יותר בסרק אבל מפחינת המזגן לא השתנה כלום

אני מרגיש אותו עושה משהו רק עם אני עומד בנוטרל ונותן גז עד לסל"ד של 30 ואז אחרי כמה דקות אני יכול לראות לפי הצג שיש לי שהטמפרטורה יורדת מהר עד 4 מעלות ואז המערכת שלי מנתקת את המדחס

אבל שוב גם כאשר זה המצב הרבה זה לא קר במקרה הטוב אני לא מזיע כולי אבל בין זה ולבין להגיד שהרכב קר זה רחוק מאד

שלא לדבר שאנשים במושב האחורי יש להם סאונה נהדרת וכל זה בחינם

ודי נשבר לי מכל האנשים שהלכתי אליכם שמכניסים לי מכשיר בדיקה לפתח יציאת האוויר ואחרי בדיקה בסל"ד גבוהה רואים שזה מגיע ל 4 מעלות ואז אומרים לי מה אתה רוצה המזגן שלך מקרר מצויין ואין מה לעשות בשביל להגיע ליותר מיזה

כאשר אני נוסע בעיר אני בטח שלא ב סל"ד גבוהה שלא לדבר על פקקים שבהם כל הסביבה שלך חמה מאד מכל הרכבים

ואז כמובן שהסל"ד גם נמוך ואפילו עם אני כל שניה מוציא את הרכב לנוטרל רק בשביל לעלות סל"ד גבוהה זה עוזר קצת אבל לא ממש מה שכן זה מחמם לי את המנוע נהדר , מה שאומר שהיחידה החיצונית פולטת המון חום

כמבון שהכל בגדר הנורמל הרכב לא מתחמם מעל רמה מסיומת אבל אני בהחלט רואה כיצד זה משפיע על חום המנוע מה שלא היה לפני ההחלפה של הציוד שהחלפתי מה שאומר שהכל אמור לעבוד טוב יותר אבל בפועל זה לא המצב

הפתרון שאני חושב עליו זה להתקין ברכב מזגן של בית , כמובן לבנות איזה מערכת שתהיה קטנה מספיק עם מדחס חשמלי ולא סיבובי לתת לו חשמל מאיזה ממיר מתח ואולי במקום המדחס שיש לי היום להתקין עוד אלטרנטור שיספק חשמל למערכת הזאת ואז אולי גם כאשר אני עומד בפקקים יהיה לי מזגן מקרר

אלה עם יש לכם איזה רעיון יותר יצירתי , אבל ככה אני לא יכול להמשיך וגם לשרוף עוד ימים בכל מיני מוסכים שכל אחד יומר לי את אותו דבר בדיוק גם לא מתאים לי אחרי הכל יש גבול כמה ימים אני יכול להבריז מהעבודה שלי בשביל לסדר את הרכב

מיצד שני אני חייב פתרון כמה שיותר מהר כי ככה אני לא יכול לנסוע יותר.

ואיציק במידה ואתה חושב שאתה יכול להתמודד עם זה אשמח לגיע אליך ולו עם אתה חושב שאתה יכול לגרום למערכת לעבוד כמו שצריך כי כמו שאתה מבין אני ממש כבר לא יודע מה לעשות עם זה.

שלך, תמיר

פורסם

עוד מידע שלא אמרתי וזה החלפתי גם שני צינורות של ואקום אחד שהיא הזנה לכל המערכת של הפיקוד שיש לי ברכב

שיוצא מהכדור השחור והשני צינור חוזר לברזים של סגירת המים החמים

וזה כי הצינורות המקוריים התפוררו לי וזה לא תיפקד אז גם את זה החלפתי לחדש

פורסם

לבדוק את הטעינה - אם צריך לשפר את הטעינה בסיבובי סרק + נמוכים .( אצל חשמלאי עם ידע :idea: )

לדעתי נתוני הדרישה שלך לסיבובי סרק נמוכים , משפיעים על הטעינה + תפוקת המדחס בסיבובים נמוכים

לכן צריך לשפר מסביב את התפוקות וקרור אויר נוסף על המערכת .

אפשר להחליף את גלגלת ( פולי ) האלטרנטור ליותר קטן אם היום הקוטר 10 ס"מ - להתקין קטן יותר בקוטר 9 ס"מ .

כך בכל סיבוב של המנוע - האלטרנטור יסתובב כ 10-15% יותר ותהיה טעינה טובה .

( חובה לבצע חישוב נכון של יחס גלגלת המנוע , ליחס גלגלת האלטרנטור וההספק , שלא תהיה טעינת יתר או נזק אחר )

לדעתי צריך להוסיף עוד מאוורר חשמלי אם לא שניים לרדיאטור הקידמי ( מנוע + מזגן )

שאלה חשובה - כאשר המאווררים החשמליים הקודמים היו מותקנים - האם המנוע היה מתחמם רק בנסיעה רגילה ללא מזגן .

או כאשר המזגן היה פועל + שני המאווררים - גם אז היה הרכב מתחמם .:idea:

אם ההתחממות היתה רק כאשר המנוע היה עובד ללא המזגן , והמאווררים החשמליים גם לא עבדו .

(דבר אפשרי - עקב חסימה חלקית של אויר זורם + מאוורר מכני עובד לאט בנסיעה במהירות נמוכה )

הייתי מנסה -

להתקין יוניט חום על צנרת המים החמים + לחבר את אחד מהמאווררים החשמליים או את שנייהם ליוניט החום - כדי שיעבדו גם כאשר החום מנוע עולה ללא קשר לעבודת המזגן + יהיה להם גם חיבור ישיר בעת הפעלת המזגן .

( לפני התקנת יוניט חום הפעלה למאווררים החשמליים - הייתי מתקין אותם עם חיבור ישיר למתג חשמל פשוט , ובודק - כאשר הם עובדים המנוע לא מתחמם )

אפשרות נוספת - וחובת זהירות וחישובים נכונים ולא בעיות גדולות :idea:

להתקין גלגלת כפולה ( פולי) גדול יותר , על הקמשאפט ( גל הארכובה ) של המנוע .

כך כל סיבוב של המנוע - יסובב יותר את מדחס המזגן + את האלטרנטור .

אפשר שאם הטעינה תקינה בסרק - להגדיל רק את הגלגלת ( פולי ) המסובב את המדחס .

אולי אפשר למצוא מוכן מרכב ממשפחת הרכבים של היצרן - אפשר לחרוט פולי מאלומינים מוקשה ( חובה ידע - זה בוצע ע"י )

לפעמים הגלגלת היא יציקה , ולפעמים אלו דיסקיות מתכת מופרדות , כך שאפשר להתאימם .

:lol: יש לך דרישות - בכייף , תתחיל לעבוד - :wink: בהצלחה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש כאן בעיה שמתחלקת ל-2 וכמובן שאין לנו דרך לדעת (לפחות באמצעות הפורום) מה באמת הגורם לבעיה.

אם המזגן מקרר טוב ב 3000 סל"ד זה אומר ש:

1. יש בעיית ספיקה במדחס. צריך לטפל בעניין (לשנות פולי או לעשות כל דבר אחר רק בשביל שיסתובב יותר מהר)

2. המאוורר שלך מכאני ! וספיקת האויר שלו נמוכה מאוד בסל"ד סרק. כאשר הוא עובד יותר מהר, המעבה מתקרר יותר מהר ותפוקת המזגן גדלה.

אני שוב אומר ומזכיר, ייתכן ואתה צריך 2 מאווררים איכותיים על המעבה בשביל לפתור את הבעיה, אך בלי לבדוק את העניין ביסודיות אי אפשר לדעת.

זה שהרכבת פעם מאווררים והאוטו התחמם בגלל זה - רק מראה שההרכבה היתה לקויה או שהמאווררים לא היו מתאימים למשימה. מאווררים טובים צריכים לשבת על כונס מתאים ולהיות מספיק חזקים. סט מאווררים של ברלינגו +כונס יכולים לדעתי לעשות לך רק טוב.

בוא נעשה ניסוי קטן !

אם הרכב עומד בסל"ד סרק ואתה מקרר את המעבה ע"י התזה עדינה של מים על פני הרשת, האם המזגן מקרר טוב ואתה רואה בצג את הטמפ' יורדת כמו שצריך לכיוון 4 מעלות ?

ממתין לתשובתך .

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי

אז תשובות ל ליין מן

1. כאשר היו מותקנים לי המאוררים הם פעלו רק כאשר אני הדלקתי אותם

בנוסף תמיד התקנתי לי אלטרנטור חזק יותר מימה שבדרך כלל יש ברכב שלי אפילו עד לרמה של 100 אמפר

אבל למרות זאת הוא לא עומד בזה ומה שקרה זה שבסרק החשמל שאותם שני מאוררים לקחו היה כל כך הרבה שזה הפיל את הטעינה ואז גם המתח שהגיע למאוורר של המזגן היה נמוך מה שגרם לכל הדבר הזה להיות גרוע עוד יותר

כל מקום שההיתי בו אמרו לי אתה הוא הבעיה אתה צריך להעלות את הטורים לפחות של 10000 סל"ד ולא פחות מיזה אבל אני לא לא מסוגל לנסוע ברכב בסל"ד כזה כי הוא כל הזמן רוצה לנסוע ולהחזיק אותו ברמזור זה כמו להחזיק מנוע חזק שכל הזמן רוצה לנסוע מה שאומר שבמידה ואתה משחרר את הבלם הרכב טס קדימה

ברור לך מה התוצאה של זה כאשר אתה עומד בפקק ואתה צריך להתקדם לאט כל פעם זה בלתי אפשרי

ולכן בגלל שכל אותם מוסכים רק יודעים להאשים אותי שאני גורם הבעיה שלי ולא הרכב מה שלא נכון

אף אחד לא מציע שום פתרון כמו שלך בנוגע לשנות גודל של פולי כי בטוח זה לא כזה פשוט למצוא אחד כזה ולישם אותו

מה שגם גורם לזה שאני גומר אלטרנטור כל שנה עד 3 שנים ומצבר בערך בזמן של 3 שנים

רוב הנסיעות שלי היום מאד קצרות מה שאומר שאני רק פורק את המצבר ובשביל לצאת מהבעיה הזאת אני מטעין אותו עם מטען חשמלי חיצוני , טוב כל זה לא קשור לעיניין

אתה כותב הרבה רעיונות שיכולים אולי לעבוד אבל עם כל זה שאני עושה המון דברים לבד

בתחום הזה אני כן צריך משהו שיש לו ידע יותר משלי וכמובן את הציוד הדרוש עם זה פולי מתאים או כל דבר אחר

ולכן אשמח לקבל את המלצתך מי יכול לעזור לי בזה

לגבי איציק

אז אני יעשה את הנסוי שלך ואני יעדכן אותך אבל אני מאד אבל מאד סקפתי שהמזגן שיש לי היום יצליח לקרר את הרכב כמו שאני רוצה ולכן כמו שאתה מבין לא מתאים לי עכשיו ללכת לעוד מקום להשקיע עוד 2000 עד 5000 שח' במאוררים ואז לגלות שזה רק עושה נזק או שזה לא עוזר כלל

לי נראה שכל מה שאני יעשה לא יעזור ובחיים המזגן המקורי הזה לא יקרר את הרכב שלי כמו שאני רוצה וזה להרגיש שקר בתוך רכב גם ביום הכי חם וגם שאשר אני עומד בפקק בלי סד"ל של 30000 אלף

ובגלל זה חשבתי להתקין מזגן נורמלי של בית שלא תלוי במשתנה הסביבה שלו כמו המזגן של הרכב כל עוד הוא יקבל חשמל כמו שצריך תפוקת הקירור שלו תהיה הרבה יותר גדול מכל מזגן שיש היום ברכב לפחות ככה זה נראה לי

יש לי רק בעיה אחת והיא לסדר אלטרנטור חזק מספיק לנושא ולמצוא מקום ליחידה החיצונית של המזגן

בכל מקרה אני יעשה את הניסוי ואני יעדכן אותך

פורסם
לגבי איציק

אז אני יעשה את הנסוי שלך ואני יעדכן אותך אבל אני מאד אבל מאד סקפתי שהמזגן שיש לי היום יצליח לקרר את הרכב כמו שאני רוצה ולכן כמו שאתה מבין לא מתאים לי עכשיו ללכת לעוד מקום להשקיע עוד 2000 עד 5000 שח' במאוררים ואז לגלות שזה רק עושה נזק או שזה לא עוזר כלל

לי נראה שכל מה שאני יעשה לא יעזור ובחיים המזגן המקורי הזה לא יקרר את הרכב שלי כמו שאני רוצה וזה להרגיש שקר בתוך רכב גם ביום הכי חם וגם שאשר אני עומד בפקק בלי סד"ל של 30000 אלף

קודם כל תבדוק אם זה פותר לך את הבעיה. אם כן - אחר כך נמצא פתרון לבעיית הטעינה שלך (חייבים לעשות שם משהו עם הפולי של האלטרנטור בשביל להוציא עוד זרם למצבר ולמאווררים של המעבה).

בכל מקרה אני יעשה את הניסוי ואני יעדכן אותך

מצויין.

תזכור שסט מאווררים בפירוק עבור ברלינגו לא יעבור את המאות שקלים. 2 מאווררים חדשים מהשקית (תחליפיים אבל מצויינים) יעלו לך אלפיה ! את כל העסק אתה סוגר ב 2000 ש"ח בהגזמה - ואם זה פותר לך את הבעיה כמו שצריך, אתה תעשה את זה ולא תתקין מזגן מיני מרכזי 7 כ"ס בתא המטען שלך, אתה עדיין לא גר בקראוון נייד של 250 מטר מרובע :lol:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לבדוק את הטעינה - אם צריך לשפר את הטעינה בסיבובי סרק + נמוכים .( אצל חשמלאי עם ידע :idea: )

לדעתי נתוני הדרישה שלך לסיבובי סרק נמוכים , משפיעים על הטעינה + תפוקת המדחס בסיבובים נמוכים

לכן צריך לשפר מסביב את התפוקות וקרור אויר נוסף על המערכת .

אפשר להחליף את גלגלת ( פולי ) האלטרנטור ליותר קטן אם היום הקוטר 10 ס"מ - להתקין קטן יותר בקוטר 9 ס"מ . - זניח, וגם לא קיים פולי בכול מידה שחשקה נפשך. יחס העברה המקובל ברכבים פרטים הינו 2.5:1 כלומר במידה ומהירות הסיבוב של האלטרנטור היא 1500 סיבובים לדקה ובחרת להקטין במילימטר תשנה את מהירות הסיבוב באחוז בודד.

כך בכל סיבוב של המנוע - האלטרנטור יסתובב כ 10-15% יותר ותהיה טעינה טובה .

( חובה לבצע חישוב נכון של יחס גלגלת המנוע , ליחס גלגלת האלטרנטור וההספק , שלא תהיה טעינת יתר או נזק אחר ) - טעינת ייתר לא תהייה מכיוון שיש ווסת מתח.

חובה לבדוק בדף הנתונים של האלטרנטור את מהירות הסיבוב המקסימלית המותרת בכדי למנוע חימום ייתר של האלטרנטור והרס המיסבים.

לדעתי צריך להוסיף עוד מאוורר חשמלי אם לא שניים לרדיאטור הקידמי ( מנוע + מזגן )

שאלה חשובה - כאשר המאווררים החשמליים הקודמים היו מותקנים - האם המנוע היה מתחמם רק בנסיעה רגילה ללא מזגן .

או כאשר המזגן היה פועל + שני המאווררים - גם אז היה הרכב מתחמם .:idea:

אם ההתחממות היתה רק כאשר המנוע היה עובד ללא המזגן , והמאווררים החשמליים גם לא עבדו .

(דבר אפשרי - עקב חסימה חלקית של אויר זורם + מאוורר מכני עובד לאט בנסיעה במהירות נמוכה )

הייתי מנסה -

להתקין יוניט חום על צנרת המים החמים + לחבר את אחד מהמאווררים החשמליים או את שנייהם ליוניט החום - כדי שיעבדו גם כאשר החום מנוע עולה ללא קשר לעבודת המזגן + יהיה להם גם חיבור ישיר בעת הפעלת המזגן .

( לפני התקנת יוניט חום הפעלה למאווררים החשמליים - הייתי מתקין אותם עם חיבור ישיר למתג חשמל פשוט , ובודק - כאשר הם עובדים המנוע לא מתחמם )

אפשרות נוספת - וחובת זהירות וחישובים נכונים ולא בעיות גדולות :idea:

להתקין גלגלת כפולה ( פולי) גדול יותר , על הקמשאפט ( גל הארכובה ) של המנוע .

כך כל סיבוב של המנוע - יסובב יותר את מדחס המזגן + את האלטרנטור .

אפשר שאם הטעינה תקינה בסרק - להגדיל רק את הגלגלת ( פולי ) המסובב את המדחס .

אולי אפשר למצוא מוכן מרכב ממשפחת הרכבים של היצרן - אפשר לחרוט פולי מאלומינים מוקשה ( חובה ידע - זה בוצע ע"י )

לפעמים הגלגלת היא יציקה , ולפעמים אלו דיסקיות מתכת מופרדות , כך שאפשר להתאימם .

:lol: יש לך דרישות - בכייף , תתחיל לעבוד - :wink: בהצלחה .

אייל .

בהצלחה

איזה כייף לי :)

פורסם

אם הוא ישפריץ מים על הראדיאטור אז ברור שהוא יקפיא, זה לא מדד לכלום, גם עם מדחס גמור המדחס "פתאום יתחיל להקפיא"

סליחה שאני מתעלק אבל אצלי נתקלתי שוב הבעיה הזו, שנה שעברה היה קרח באוטו (מדחס מפירוק) והשנה קירור עלוב ביותר ועוד אחרי שעשיתי שוב וואקום וגז, וזה לא פתר את הבעיה, (אולי עוד פעם מדחס????) החלפתי כל דבר אפשרי כמעט.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

- זניח, וגם לא קיים פולי בכול מידה שחשקה נפשך. יחס העברה המקובל ברכבים פרטים הינו 2.5:1 כלומר במידה ומהירות הסיבוב של האלטרנטור היא 1500 סיבובים לדקה ובחרת להקטין במילימטר תשנה את מהירות הסיבוב באחוז בודד.

הדרישה שלי הורדה ב 1 ס"מ - כ 10 מ"מ :wink: תוספת של כ 8-10% בסיבובי סרק .

- טעינת ייתר לא תהייה מכיוון שיש ווסת מתח.

חובה לבדוק בדף הנתונים של האלטרנטור את מהירות הסיבוב המקסימלית המותרת בכדי למנוע חימום ייתר של האלטרנטור והרס המיסבים.

אצלי הוחלף גם ווסת המתח למחוזק יותר - לכן כמו שכתבתה וגם אני רשמתי , מאחר ואין לי נתונים על מערכת החשמל של הרכב הנ"ל .

לבדוק נתונים ורצוי נסיון של חשמלאי שעבר כמה שיפורים בחייו :lol:

בהצלחה

אני ביצעתי את השיפורים את תכנון העבודה בכל המערכת

הרכב היה אופל קדט GSI עם שטח חלונות ענק , וקרינה לכודה ( אפקט חממה ) בגלל מבנה הרכב .

פולי קטן יותר לאלטרנטור + ממסרים + מאווררים + פולי קראנק בחריטה + רדיאטור קדמי כפול :roll:

החלפת טרמוסטט למכני :idea: כמובן שיעצו לי , וביצעו את העבודה הטכנית אנשים שאוהבים לשפר ולשחק בנושא .

זה לקח זמן + ריצות קלות , אבל התוצאה הסופית מקפיא ברכב :roll:

בזמנו - כאשר הייתי טרי בפורום :evil: רשמתי על יועצי ומדריכי - ( נדרשתי להציג הצהרת הון אנושי )

כיום חלקם פרשו , וחלקם " אומרים משפרים בעולם אחר" :angel:

לפותח הדיון - על הרעיונות שלך והדרישות שלך אתה צריך להלחם - למצוא מזגניסט/חשמלאי טוב , עם ג'וק קטן בראש :brickwall:

שירצה להתמודד - וכמו שאומר אביב - הכל אפשרי - השאלה האם המחיר שווה :?:

לי היה ידע קודם בנושא וזה הקל עליי , יועצים טובים זמן פנוי ורכב נוסף ליום יום .

נתנו לך רעיונות וכיוונים לבדיקה , לדעתי זה אפשרי - והכייף בסופו של יום - לדעתי שווה את זה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היי

בצעתי את הבדיקה של להשפריץ מים עם צינור על הרדיטור כאשר הרכב עומד בסיבובי סרק וזה אחרי שהרכב פועל 10 דקות

בלי לתת גז הטמפרטורה של המזגן הגיע ל 20.2 מעלות

ואחרי המים זה ירד ל 20 מה שאומר 0.2 פחות שזה ממש לא שינה כלום וגם אחרי התזה שניה של מים או אפילו השקתי אותו במים קרים דבר לא השתנה בטמפרטורה

מה שמחזק את הטענה שלי שזה לא הבעיה ונשאר לי לעשות עוד בדיקה וזה לשים לפני הרכב מאוורר תעשיתי גדול שיש לי שדוחף המון רוח שזה בהחלט מדמה התקנה של שני מאוררים על הרדיטור ועם גם זה לא ישנה כלום אז כמו שאמרתי הבעיה זה לא הצינון של הרדיאטור אלה החוזק הקירור של המערכת אינו מתאים לרכב ולתנאי האקלים שיש היום

• תוכן חדש...