Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האוטו נוסע בסדר גמור, אין החלקה של הגיר, ההילוכים מתחלפים בזמן ובצורה חלקה בכל המהירויות ותנאי הדרך, לא ניראה לי שיש שם נזק.

האם יש משהו שכדאי עוד לעשות או לעזוב את זה?

עוד נראה...הרכב עבד ללא שימון ועם החלקה לזמן מה, זה לא בדיוק מתכון לאריכות ימים לתיבות אוטומטיות.

המלצתי לעת עתה היא לעזוב את זה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מצאתי שיטה לעצלנים להחלפת שמן גיר בין טיפולים (החלפה נוספת כל 30000 ק"מ).

קניתי בבית מרקחת מזרק גדול, בחנות חומרי בניין צינורית קטנה, ואני שואב את השמן החוצה דרך פתח המדיד, את השמן הישן אני ממלא בבקבוק ליטר וחצי לצורך אומדן הכמות שהוצאה, ובסוף אני מוסיף נוזל טרי.

פורסם

שלום רב

קראתי כאן לגבי שמן גיר אוטומט ליונדאי אטוס . במוסכי השירות של יונדאי יש שמן גיר שמיועד ליונדאי אטוס

( ע"פ הוראות היבואן למוסכי השירות ביונדאי אטוס יש שמן שונה מרכבי יונדאי השונים )

אני מאמין שהשמן הוא פשוט סנטטי ולא רגיל

בברכה זיסו יוסי- מוסך זיסו

פורסם

לתיבות של יונדאי קיימים 4 סוגים של שמן גיר בעל תכונות של חיכוך ושימון שונות ויש להקפיד על בחירת השמן הנכון.

איזה כייף לי :)

פורסם

כדי לעזור בהתאמת נוזלי הממסרה - אני מצרף תשובה ונתונים חדשים

של חברות ישראליות - המשווקות נוזלי ממסרה בהתאם לתקן .

עדכון קל לגבי נוזל הממסרה לרכבי יונדאי .

יש עוד נוזלים חדשים המתאימים לממסרה האוטומטית של יונדאי - בנוסף לנוזלים אשר כתבתי בתשובה הקודמת

פז - החלה לשווק נוזל סינטטי מתאים לדרישות , כמעט לכל הרכבים הקוראנים והיפנים יש לבדוק בטבלה

http://www.pazlub.co.il/PDF/ZQV92bpaz_oil-pdf.pdf

דלקול - דלק שמנים גם משווקת מוצר מתאים -

( אני יודע כי הם משתמשים בנוזל זה במוסכי מאזדה - "דלק מאזדה" ומציינים כי הוא תואם תקן )

זה מוצר חדש יחסית - וזה דף המוצר באתר דלקול .

http://www.delkol.co.il/subs_info.as...AA%D7%98%D7%99

http://www.benzin.co.il/index.php?op...977&Itemid=186

הנוזלים עומדים בדרישות היצרנים הבאים ( יש לבדוק קודם , בדפי המפרט הטכני בקישורים )

FORD, DAIHATSU, BMW, HONDA, GM-DAEWOO, HONDA, HYUNDAI, MAZDA, MB, MAN

MITSUBISHI, RENAULT, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO, VW

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש לך עלות מוערכת לגלון? המקורי של מיצובישי עולה כ -200 ש"ח (SP3)

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם
אפשר לקבל פירוט מדוקדק של הסוגים השונים של הנוזלים ולאיזה דגמים הם מותאמים?

מצורפת רשימת שמנים מאושרים לשימוש כפי שפורסמה על-ידי יונדאי.

משום מה יונדאי אטוס נעלמה מהרשימה :-)

HYUNDAI-Automatic Transmission Fluid Specifications.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אז מה אתם מציעים?

לרוקן את מה ששמתי עם התוסף שבינתיים עובד מצויין כבר כמה חודשים והרכב נסע על זה כבר 10K קילומטר ולשים נוזל סינטטי או להצמד לכלל "עובד, לא נוגעים"?

פורסם
אז מה אתם מציעים?

לרוקן את מה ששמתי עם התוסף שבינתיים עובד מצויין כבר כמה חודשים והרכב נסע על זה כבר 10K קילומטר ולשים נוזל סינטטי או להצמד לכלל "עובד, לא נוגעים"?

התוסף משפר את יעילות הנוזל המינראלי הרגיל

לרכב שלך צריך נוזל סינטטי .( ההבדלים הם בהיצמדות והישברות הנוזל בחום יותר גבוהה )

אם השימוש ברכב הוא בנסיעה רגילה ולא מאומצת , אני הייתי נשאר במצב הזה עוד 20K .

ואז מבצע החלפה לנוזל הנכון לפי ההוראות .

אין כאן החלטה ברורה - זה לשיקול דעתך , אתה יכול לגשת למוסך יונדאי מורשה , להתיעץ איתם

שיבצעו סיבוב נהיגה ברכב , ואז תקבלו החלטה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה נוספת:

עד להחלפת שמן הגיר מפעם לפעם הייתה נדלקת נורית check בלוח השעונים.

אני לא זוכר את הקוד המדויק של התקלה אבל אני זוכר שזו הייתה תקלה שקשורה למצמד הקבוע של ממיר המומנט.

הייתי מאפס את התקלה אך היא הייתה חוזרת כעבור שלושה ארבעה שבועות.

זו הייתה למעשה הסיבה שהחלטתי לנסות להחליף שמן גיר.

מאז שהחלפתי את השמן עם התוסף התקלה לא חזרה יותר. מפעם לפעם אני סורק את הקודים אבל אין תקלה. התחושה שלי היא שהמצמד הזה עובד בסדר. משחק עם דוושת הגז במהירות גבוה נותן תחושה שהמנוע מהודק הייטב לגלגלים ואין "החלקה" של ממיר המומנט, סיבובי המנוע לא קופצים כתוצאה ממשחק עם הדוושה.

האם התנהגות החלק הזה בגיר באמת תלויה בשמן או שהבעיה איכשהו הסתדרה? למיטב ידיעתי החלק הזה הוא ממסר "סלונואיד" שמבוקר על ידי מחשב הגיר ולא תלוי בשמן הגיר או שאני טועה.

פורסם

מצמד ממיר המומנט מופעל כתוצאה של לחץ הידראולי בתוך הממיר מומנט שיוצר הצמדה של דיסקת חיכוך. דיי דומה לעבודה של מצמדים אחרים בתיבה.

עוד מידע על מצמד ממיר מומנט תמצא כאן.

• תוכן חדש...