Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

HDD חדש למחשב נייד (IBM thinkpad), המלצות ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש hard drive חדש ל-IBM thinkpad. הנפח שאני צריך הוא 160GB+.

משיטוט בין חנויות ו-ebay, שתי חברות שכיחות מאוד והן western digital ו-seagate. בנוסף יש את hitachi ו-samsung. שאלתי בעצם היא מניסיון שלכם, איזו חברה הכי אמינה נכון להיום ותיתן לי שקט לפחות לשנתיים (אחריות פחות רלוונטית כי לא תהיה אפשרות לממש אותה היות והמחשב ילקח לחו"ל לתקופה ארוכה) ?

האם שווה לרכוש HDD מחו"ל ?

תודה לעוזרים.

Veni Vidi Vici

פורסם

שווה לרכוש אותו מחו"ל. לפחות ממה שראיתי בספרד, המחירים נמוכים יותר.

בכל הנוגע ליצרנים ודגמים - אין לי נסיון עם כונני 2.5", לכן אמנע מלהמליץ.

פורסם

יש לי היטצ'י 2.5" חיצוני, 160 ג'יגה.

אני מאוד מרוצה ממנו. הוא לא צריך חיבור לחשמל, רק לUSB.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כל הדיסקים הקטנים מ 3.5" לא צריכים חשמל

כיום אין הבדל אמינות בין הדיסקים, כלום עוברים את אותם דגימות QA

זה לא שאתה עכשיו קונה דיסק ל NETAPP וצריך משהו שעבר HQA עם יותר דגימות ועולה $X$ מהרגילים.

קנה את הדיסק עם הנתונים המתאימים לך במחיר שהכי נראה לך.

אי עבדתי קבוע עם עשרות ניידים ועברו לי בידיים יותר מזה דיסקים ואני לא יכול להצביע על מה אמין יותר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כל הדיסקים הקטנים מ 3.5" לא צריכים חשמל

לא מדוייק. בחיבור Firewire אין בד"כ צורך בחשמל, אבל אם אתה מחבר דרך USB לפעמים

יש צורך בשנאי חיצוני. הנסיון שלי אמנם מוגבל, אבל את התופעה הזאת כבר יצא לי לראות.

פורסם

כל הניידים עובדים עם דיסקים בגודל 2.5. חלק בחיבור SATA וחלק IDE.

אצלי 2.5 עם חיבור IDE. מיועד עקרונית ל-R32.

Veni Vidi Vici

פורסם
לא מדוייק. בחיבור Firewire אין בד"כ צורך בחשמל, אבל אם אתה מחבר דרך USB לפעמים

יש צורך בשנאי חיצוני. הנסיון שלי אמנם מוגבל, אבל את התופעה הזאת כבר יצא לי לראות.

התופעה הזו מה שאתה קורא לה היא שחלק מהלוחות אינם מוציאים מספיק אמפר ליציאה בודדת של USB,

בדרך כלל זה אותה יציאה שממנה יש הארכה מן הלוח לפאנל הקדמי או ממקומת בסלוטים שמאחורי המארז.

לכן שקונים מארז לדיסק 2.5" הוא מגיע עם 2 חיבורי USB, באחד החיבורים אין את 2 הפינים של ה DATA והוא זה שמתגבר את האמפר לרמה שצריך.

שים לב לכבל:

y1pQnpXoEfQkv0oDIRK7W3Gx16UMJzRP6HdNvflMp8pZvM9cCZG-fJgovAtKej8PjawaQV0pIYo-qc

לכן נתקלת בתופעה הזו, ולא רק אתה.

פורסם
התופעה הזו מה שאתה קורא לה היא שחלק מהלוחות אינם מוציאים מספיק אמפר ליציאה בודדת של USB,

בדרך כלל זה אותה יציאה שממנה יש הארכה מן הלוח לפאנל הקדמי או ממקומת בסלוטים שמאחורי המארז.

לכן שקונים מארז לדיסק 2.5" הוא מגיע עם 2 חיבורי USB, באחד החיבורים אין את 2 הפינים של ה DATA והוא זה שמתגבר את האמפר לרמה שצריך.

שים לב לכבל:

y1pQnpXoEfQkv0oDIRK7W3Gx16UMJzRP6HdNvflMp8pZvM9cCZG-fJgovAtKej8PjawaQV0pIYo-qc

לכן נתקלת בתופעה הזו, ולא רק אתה.

אכן בוריס, מכיר את הדבר מניסיון אישי. אתה צודק שליציאה בודדת של USB אין מספיק מתח ואני צריך תמיד לחבר ל-2 שקעי USB את המארז.

Veni Vidi Vici

פורסם

לרוב המחשבים מהשנתיים האחרונות אין בעיה עם היציאות הבנויות על הלוח מאחורי המארז.

אפילו אצלי בבית יש לי 2 מחשבים מ 2005 עם ספק חדש, אם אני מחבר ישירות ללוח מאחור אז אין בעיה עם חיבור אחד

לחיבורים שבקדמת המארז זה זה עובד אם שניהם לא מחוברים.

פורסם

אתה מחפש HDD חיצוני או פנימי? המגבלה שאני דיברתי עליה היא על פנימיים, ובR32 עד כמה שאני זוכר 60 GB הוא הדיסק הגדול ביותר שאפשר להכניס (יכול להיות שאני טועה והמגבלה היא 40, אם תרצה אני אחפש את המגבלה המדויקת).

פורסם

איזו מגבלה יש על HDD ? כיום עובד עם 80GB פנימי ללא שום בעייה. אתה מתבלבל כנראה כי ההגבלה היא לזיכרון פנימי (למדתי משהו חדש בפורום). אין הבדל בגודל פיזי בין 160GB ל-80GB. סה"כ מנסה להבין איזו חברה מייצרת HDD אמינים.

בכל מקרה, מעוניין לשדרג את הפנימי.

Veni Vidi Vici

פורסם

ליאור לך על חברות מוכרות כגון western digital, hitachi,Seagate. כולם פחות או יותר באותה רמה ולא נראה לי שיש מישהו שיכול להגיד לך מה יותר אמין.

אם אתה קונה בארץ אז פשוט תלך על החברה שנותנת לך את האחריות הכי ארוכה. אם אתה קונה בחול אז כל אחת מהחברות האלה תעשה את העבודה.

• תוכן חדש...