Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

תודה על כל התגובות!

תשכחו מהצילצולים!!

הבעיה המקורית היא שאני לא יכול לכוון הצתה לפי הספר (או מוקם מדי או מאוחר מדי)!

כמה נתונים,

1- חוטים מחוברים לפי הספר

2- הבעיה של אי יכולת לכוון לא קשורה להחלפת יחידת וואקום!

3- בכל מקרה, יחידת הואקום נלקחה מהמפלג המקורי, ככה שהיא אמורה להתאים בדיוק (אלא אמ כן המפלג כולו לא מתאים)!

שאלה,

אם אני ממקם את סימן על פולי קרנקשפט מול TDC , רוטר צריך להצביע על בוכנה מספר "1" בדיוק?

תודה

דניאל

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דוד חברי שלום רב!

למה אתה מגלה את סודות המקצוע, בסוף לא ישארו סודות...

את הפטנט הזה , ביצעו בעבר בכל רכבי פזו סיטרואן, בעיקר דגמי הפזו 405 והסיטרואן BX, שסבלו בזמנו מתופעת צלצולים

מרגיזה, וחתכו את הצינור וחיברו את הקצוות בעזרת צינור פלסטיק קשיח ובמרכזו קדחו חור, כדי להקטין את התת לחץ מהקרבורטור, בדרך זאת עקפו את הבעייה, ולא פתרו אותה.

בדיעבד התברר שיחס דחיסה גבוה, פחם בתא השריפה, שנבע מתערובת דלק עשירה, בגלל קרבורטור לא תקין, גרמה לפיוח המצתים, ולפיח רב בתא השריפה, שגרם להתלהטות נקודות חמות, בבוכנות, ולצלצולים, תוספי הדלק, למינהם ואיכות הדלק והאוקטן שהשתפר עם השנים, הקטינו את התופעה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כן, זה חריר שפותח פתח בצד הצינור לאוויר החיצוני, כדי שחלק מהאוויר ישאב לקרבורטור מבחוץ.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
כן, זה חריר שפותח פתח בצד הצינור לאוויר החיצוני, כדי שחלק מהאוויר ישאב לקרבורטור מבחוץ.

דוד.

דוד, למען הדיוק מהקרבורטור החוצה ולא להפך, הרי יציאת התת לחץ מהקרבורטור לכוון המפלג, היא מתחת למצערת, והיא ניזונה מהתת לחץ הקיים בסעפת היניקה, שמקורה, מהתת לחץ שיוצר מהלך הבוכנה, לכוון נקודה מתה תחתונה, הלא כך הדבר?

בברכה

צביקה

פורסם
ומה עם חלקיקי החול והאבק שייכנסו למנוע? אחרינו המבול?

חנן החריר בצינור הוא בגודל חור של מחט, מניסיון רכבים של ישראלי ממוצע, רמת האטימות שלו, מפני חדירת חלקיקי,חול ואבק,

ירודה בהחלט, בעיקר במה שבנווגע לחדירת אבק מכניסת האוויר החיצוני למסנן האוויר, דרך הצינור שרשורי, ועד בית מסנן אוויר, שלא יושב היטב על צוואר בקבורטור, בגלל חוסר גומיה מתאימה, נפוץ בעיקר ברכבי שטח, שנוסעים בתנאי אבק חמורים, ועד לרכבים מודרנים שמורכבים בהם מסנן אוויר פתוח, המורכב בצורה חובבנית.

בברכה

צביקה

פורסם

ערב טוב,

שאלה,

אם אני ממקם את סימן על פולי קרנקשפט מול TDC , רוטר של מפלג צריך להצביע על בוכנה מספר "1" בדיוק?

האם בדיקה זו יכולה לתת אינדיקציה על נכונות/אי נכונות כיוון של חגורת טימינג?

תודה

דניאל

פורסם

צביקה, בכל הנוגע למה שקורה עד מסנן האוויר, גם אם יש חדירה כלשהי של אוויר חיצוני לצינור זה באמת לא נורא. הוא יסונן. אם מישהו מספיק טמבל בשביל להזניח חדירות אוויר לאחר המסנן, כנראה שמגיע לו העונש של שיפוץ מנוע. זה לא תירוץ להמלצה על יצירת חור של 0.8 מ"מ בצנרת האוויר שלאחר המסנן.

זה בטח לא אישי נגד דוד, כי מההסברים שלכם ברור שלא הוא המציא את הפתרון המופלא הזה, ולכן לא אותו צריך להאשים, אבל עדיין לא הייתי רוצה לראות המלצות כאלה בפורום, לפחות לא בלי הסבר איך לדאוג שהאוויר שיגיע אל החריר הזה יהיה מסונן.

פורסם
צביקה' date=' בכל הנוגע למה שקורה עד מסנן האוויר, גם אם יש חדירה כלשהי של אוויר חיצוני לצינור זה באמת לא נורא. הוא יסונן. אם מישהו מספיק טמבל בשביל להזניח חדירות אוויר לאחר המסנן, כנראה שמגיע לו העונש של שיפוץ מנוע. [u']זה לא תירוץ להמלצה על יצירת חור של 0.8 מ"מ בצנרת האוויר שלאחר המסנן.[/u]

זה בטח לא אישי נגד דוד, כי מההסברים שלכם ברור שלא הוא המציא את הפתרון המופלא הזה, ולכן לא אותו צריך להאשים, אבל עדיין לא הייתי רוצה לראות המלצות כאלה בפורום, לפחות לא בלי הסבר איך לדאוג שהאוויר שיגיע אל החריר הזה יהיה מסונן.

חנן ידידי שלום רב!

או שאתה מיתמם,או שאתה לא מודע למצבם המוזנח, של רוב כלי הרכב הנעים בארץ.

סטטיסטית, רובם של כלי הרכב המגיעים אלי, בית מסנן האוויר יושב ללא גומיה, בין בית מסנן האוויר לקרבורטור.

השרוול הגמיש היוצא מבית מסנן האוויר, כלפי פתח יניקת אוויר אטמוסםפרי קר ונקי בנסיעה קרוע.

קרב מסנן האוויר ברוב המקרים מלא אבק, ולא ראה עשרות אלפי קילומטרים של החלפה.

בית מסנן האוויר מלא שמן מנוע, שנובע מצינורות נשם סתומים, ומעודף שמן במנוע.

רכבי השטח מסוג סמוראי המגיעים אלי, מגיעים ללא גומיה, למרות שאני ממליץ לאלה שחסר להם, להשתמש בגומיית מסנן השמן הישן שלהם, היושב בול על לוע הקרבורטור.

צנרת הוואקום השונים במנועים יפנים בעיקר חסרים, או קרועים, או לא מחוברים למקומם המקורי.

ודוד התכוון לצינור הוואקום המגיע מיציאת וואקום בקרבורטור ישירות לוואקום צמבר במפלג, שחורר בגודל מחט קטנה!

אין חדירת אבק, דרך חריר זה!

בברכה

צביקה

פורסם

לא מיתמם, ומודע גם מודע, ועדיין לא מסכים. אין חדירה של אבק? מהיכן הקביעה הזו זה הגיעה? מסננים עובדים קשה על סינון חלקיקים בגודל של כמה מיקרונים בודדים, אז אתה קובע שדרך חריר של 800 מיקרון לא ייכנס אבק? אין לזה שום בסיס.

אני מאוד מעריך את דוד ואת תשובותיו והסבריו. הפעם מדובר בהטעיה בוטה, אם כי לא מכוונת כמובן.

אם רכבו של השואל מוזנח ויש דליפות בדרך ממסנן האוויר אל המנוע שלו, אז הדיון הזה הוא באמת עקר בשבילו, אבל אין לכם שום אינדיקציה להחליט שזה המצב, ובכל זאת נלקח כאן החופש להמליץ על חירור הצנרת.

פורסם

חנן, "הפעם מדובר בהטעיה בוטה" ?. אתה יכול לכתוב ככול העולה על רוחך, אבל את המציאות לא תשנה. כך נהגנו וכך נוהגים, זה שאתה צעיר ולא מנוסה, הזמן יעשה את שלו.

כאשר שני בעלי מקצוע ותיקים, אחד מהדרום (אני) והשני מהצפון (צביקה)מסבירים לך את אותו הדבר, לא בושה ללמוד.

צביקה, גם אני מאוד מעריך את חנן ואת תשובותיו והסבריו, בפרט בכל מה שקשור עם "עשה זאת בעצמך". :-P כל הכבוד לך שאתה זוכר את זה: "את הפטנט הזה , ביצעו בעבר בכל רכבי פזו סיטרואן, בעיקר דגמי הפזו 405 והסיטרואן BX, שסבלו בזמנו מתופעת צלצולים"

דוד.

פורסם

טוב. עקב צעירותי וחוסר נסיוני אני באמת מרים ידיים. אם עושים את זה שנים במוסכי ישראל אז זה בוודאי נכון. אני רק ממליץ לשואל שאחרי שהוא לוקח את העצה של דוד ברצינות, שיעשה לעצמו טובה ויוציא את קרב מסנן האוויר מהרכב.

אין שום טעם להשקיע תקופתית כסף בסינון אוויר מיקרוני אם לאחר הסינון אתה מאפשר לחלקיקים בגודל של מילימטר להיכנס למנוע. לפחות תהנה מחסכון כספי ויכולת נשימה משופרת למנוע.

פורסם

"שיעשה לעצמו טובה ויוציא את קרב מסנן האוויר מהרכב."

חנן, לא הלכת עם זה רחוק מידי ?.:-P

• תוכן חדש...