Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם!

אחרי החלפת יחידת וואקום של מפלג, מנוע מצלצל במאמץ (הגיוני בעיני)!

חשבתי לעצמי, אין בעיה, טיפה נאחר את הצתה! אבל מפלג נימצא בסוף הכיוון!

חשבתי אולי הזזת שן של מפלג יעזור, אבל אז אני רואה שעכשיו אותו דבר אבל מפלג מסובב עד הסוף בצד השני!

מה בעיה? למה אני לא מגיע למצב שמפלג באמצע הכיוון שלו ותזמון מראה סביבות TDC ( או קצת לפני TDC )?

מה יכולה להיות הבעיה ? (חגורה מוזזת בשן)?!

תודה

דניאל

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בהחלט משהו לא תקין, באם התופעה לא היתה קיימת לפני, אזי יתכן ומשהו בהרכבת המפלג אינו ראוי.

יש לבדוק שהוואקום עובד תקין כשצריך, ולא פועל כאשר לא צריך.

יש לוודא שהחזרת המפלג למקומו, בוצעה על פי הנוהל.

אם אז עדיין קיימת בעיה, ורק לאחר שבוודאות הכל "במקום" , רק אז לחפש הלאה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הי,

סימנתי הכל לפני הפירוק (גם מיקום רוטר וגם מפלג) והחזרתי בדיוק כמו לפני!

הבעיה היתה קיימת גם לפני, אבל בגלל שיחידת ואקום לא עבדה, לא היו צילצולים (גם עכשיו אם מנתקים את צינורית ואקום, אין צילצולים)!

יחידת וואקום מתפקד בצורה תקינה, נבדק בעזרת מד וואקום בשילוב אקדח הצתה!

כרגע הזזה במפלג נותן לי מ-9 עד 20 מעלות BTDC (ללא חיבור ואקום)!

אמ אני מזזיז את ציר מפלג בשן אחד, אוטו עובד בטורים מאוד נמוכים ואני מקבל מ-2 מעלות BTDC עד כמה מעלות ATDC!

מה הלאה?

תודה

דניאל!

פורסם

דניאל שלום רב!

הזז את השן לכוון הנגדי.

אם לפי מה שכתבת הבעייה היתה גם מקודם, קיים לקוי בהרכבה, שוואקום מפלג חדש, רק מחמיר זאת, אם כי החלפתו מבורכת.

קיים קידום יתר בהצתה,ועליך להזיז שן במפלג, או לבדוק ששן בחגורת טיימינג לא קפצה.(במחשבה שנייה בספק רב).

בכל מקרה עלייך להביא את המפלג למצב שבהתנעה ראשונה, המנוע יתניע בקלות במכה הראשונה, והמפלג יעמוד במרכז, עם אפשרות להזיזו בצורה חופשית לשני הכוונים האפשריים , איחור או קידום.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יתכן והמיקום על מכסה המפלג של החוט הראשון (וכל אלה שאחריו), לא במקום הנכון.

יתכן מכסה מפלג מתאים פיסית, אך בשורה תחתונה אינו מתאים, שכן קרו מקרים בעבר הרחוק שאיתרתי תקלות כאלה בגלל מיקום היציאות של חוטי ההצתה שונה בכמה מעלות.

ויתכנו הדברים שפורטו מקודם.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הי חברים,

דני,

אני חושב שאתה העלתה נקודה מאוד מענינת ואולי זאת הבעיה!

שכחתי מזה בכלל! לפני כמה שנים החליפו לי את המפלג ולמזלי לקחתי איתי את המפלג הלקוי!

המקט של המפלג ששמו לי באוטו אינו שווה למקט של המפלג המקורי!

את המקט של מפלג המקורי מצאתי ב- AUTODATA (שזה באמת משצריך להיות לדגם האוטו שלי) אבל את החדש לא הצלחתי למצוא (דומה אבל לא שווה)!

יש למישהוא מכם גישה למקטים של מפלגים כדי להגיד לי אם מה ששמו מתאים!

ישלי הרגשה שזאת הבעיה (באופן עקרוני אוטו עובד בצורה טובה, אבל לא איך שאני רוצה)!

רעיונות של המומחים בבקשה!

תודה

דניאל

פורסם

דניאל שלום רב!

בלי לשלול כמובן, את האפשריות של חברי דני זומרשטיין,(שנראים הגיונים בהחלט) נסה לאחר הצתה על יד הזזת שן במפלג.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה ידידי,

זה מה שעשיתי! אבל אז מקבל יותר מידי איחור כאילו אני מתרחק מ BTDC לכיוון ATDC (סיבובי מנוע יורד ואז אני מזזיז את המפלג עד סוף מהלכה לכיווו נגדי ואת מגיע לאוטו מצב לפני הזזת שן רק לצד נגדי)!

כאילו יש חלון שאני לא מצליח לחסות !!

לי נראה או חגורה מוזזת בשן אחד, או מפלג לא מתאים במאה אחוז! אבל אתם המומחים ואני לומד ממכם המון!

דעתכם בבקשה!

תודה

דניאל

פורסם

בנוסף לשלל העצות המצויינות שקבלת

בשעת מאמץ אין משמעות קריטית לתת הלחץ שבסעפת היניקה ,מכיון שאם תחבר שעון תגלה שהוא עולה ללחץ אטמוספרי כלומר אין תת לחץ ולכן הדיאפרגמה אינה מופעלת ולכן:

בדוק שמוט דחיף הדיאפרגמה הורכב נכון ,בדוק את משקולות המפלג לתקינות המנגנון

עליך לבדוק אצל צביקה מצב של אי אספקת דלק במאמץ הגורם לתערובת ענייה ומכאן ל"צילצולים" הדרך קצרה

ניתוק צינורית הואקום והשארתה פתוחה תגרום לתוספת אויר לסעפת היניקה מצב אשר מעלה חשד לעודף דלק עקב ביטולם של הצילצולים (אכן נכתב דבר והיפוכו אך יש לבדוק ,מכיון שלא ציינת האם הצינורית הושארה פתוחה או נחסמה )

בדוק את סוג המצתים ודרגת החום המתאימה צלם והעלה

בדוק כי הרכב אינו מתחמם יתר על המידה כלומר 90 מעלות וצפונה

פורסם

דניאל שלום רב!

בנוסף לדבריו הנכונים, של חברי יגאל, עליך לעדכן אותנו, על כל שינוי כלשה שעשית במנוע לאחרונה, כל טיפול שולי או רציני,

ובכך תתרום להקל על המומחים לאבחן בקלות יתר את בעייתך.

ממה שזכור לי ממוחי החלוד, פתחת שרשור לא מכבר בנוגע לפרוק והחלפת וואקום מפלג, וגומית O רינג המונעת נזילת שמן מהמפלג.

עליך לעדכן ממתי החל הצלצול, האם הוא היה קיים גם לפני נטיפול במפלג, האם החלפת מצתים לאחרונה, חגורת טיימינג, או תדלקת דלק מהול, האם כוות במכון כלשהו את הקרבורטור לתערובת ענייה, לשם מעבר טסט, בגלל זיהום אוויר?

אנא ציין היסטורייה של טיפולים ברכב, שלושה חודשים אחורה לפחות.

בברכה

צביקה

פורסם

*******הערת ההנהלה: אין צורך באותיות גדולות למעט מקרים חריגים של הדגשה משהו בתוך כל הנרשם. תודה.********

הי yigaljet

תודה על התגובה המפרוטת!

בהחלט הייתי בודק את כל ההשערות שהעלתה אילו ההצתה היתה מכוונת לפי הספר!

אני חושב דבר הראשון שצריך להשיג הוא כיוון הצתה נכון ,אם אחרי זה יהיו צילצולים בהחלט אבדוק את הדברים שהעלת!

דרך אגב, אני מודע לחשיבות מערכת וואקום אטומה לגמרי!

אם לא תהיה בררה, אבדוק את נכונות מיקומו של חגורת טימינג!

מה אם מקט שונה של מפלג?!

תודה

דניאל

פורסם

דניאל שלום רב!

התחל תחילה בבדיקת נכונות מיקומו של חגורת הטיימינג.

כוון הצתה לפי הוראות יצרן, וחזור לעדכן.

לפי דעתי אין קשא למק"ט אלא אם בר סמכא בנושא יתקן אותי.

יש לבדוק בנוסף, משקולות צנטרפוגליות במפלג תפוסות.

האם ביצעת נסיעת מבחן, עם צינורית וואקום לוואקום מפלג מנותקת וחסומה. האם המנוע צלצל?

עריכה קראתי את השרשור האחרון שפתחת במאי בקשר להחלפת וואקום מפלג,

ואם אניח שהמנוע לא צלצל בעבר, והיתה אפשרות לשחק עם המפלג כרצונך, אז השערתי שהרכבת המפלג היתה לקוייה, ואעית בשן או שניים.

קל מאד לעשות זאת בעת החלקת המפלג במקומו, במידה וסימון מיקום המפלג והרוטור היה לקוי מתחילה.

מצורף תמונת המפלג שלך, וקל מאד לפסס שן או שנים במפלג כזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209074

בברכה

צביקה

פורסם

אני מציע שתכוון הצתה עם אקדח הצתה.

הנה נתונים מאוטודאטה בנוגע להצתה, שים לב שהחיבורים במכסה המפלג כמו בתמונה המצורפת:

גד.JPG

פורסם

חשבתי אם לגלות את כל סודות המקצוע, בסוף לא ישאר לי סודות, אבל אין ברירה. :-P

מאחר שהצילצולים הופיעו רק כאשר הוחלפה יחידת הווקום ובמאמץ. ניתקלתי בכמה סוגי רכבים עם תופעה דומה.

לצערי הדור החדש של המכונאים לא יודע לפתור את הבעיה הנ"ל. יחדת הווקום לא מתאימה לסוג המפלג.

החלפת סוגי יחידות שונות שביצעתי בעבר, לא הסירו את הבעיה.

כדי לפתור את הבעיה יש לחתוך את צינור הווקום באמצע, ולחברו עם צינור מתכת באורך של כשלושה ס"מ.

במרכז צינור המתכת יש לקדוח חור בקוטר של 0.8-1 מ"מ, כדי להפחית את כמות התת לחץ שמגיע ליחידת הווקום.

בעבר היה בחנויות החלקים לקנות את צינור המתכת (מחבר). אולי עוד יש בחנויות הותיקות.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...