Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעוניין לשדרג כרטיס מסך, זקוק לעזרתכם

Black Joker
שימו לב! השרשור הזה בן 5962 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני מעוניין לשדרג את כרטיס המסך במחשב, ע"מ לשחק CALL OF DUTY 4 בצורה חלקה ומושלמת.

יש לי שתי שאלות:

1. כיצד אוכל לדעת איזה כרטיס מסך, המחשב שלי מסוגל לקבל?

2. אשמח לשמוע על המלצה לכרטיס מסך תוצרת Nvidia.

חשוב לי לציין כי אני לא מעוניין בכרטיס מסך הכי טוב היום בשוק, אלא בכרטיס שיהיה מעל ומעבר למשחק הספציפי שציינתי.

הפרטים של המחשב שלי הם:

Pentiun 4 3.06 GHz

2GB, 3.06 זיכרון RAM

תודה רבה לכל העוזרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המעבד שלך חלש וייצור צאוור בקבוק.

אני עם AMD2800 1GB (המעבד חלש ממש קצת משלך)

ועם כרטיס מסך 6600GT וCOD4 מקרטע לי על ה640X480.

לעומת זאת יש לי חבר עם מחשב חדש (999 שקל בYNET) ועם כרטיס מסך של RADEON משהו פשוט ב350 שקל וזה רץ אצלו הרבה הרבה יותר טוב מאצלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד שלא נדע אם יש לך לוח שתואם ב PCIE - לא תוכל לקבל תשובה.

אם זה AGP - חבל לך על הזמן.

תיתקל במגבלת רוחב הפס של אפיק ה AGP הרבה לפני שתדגדג את כרטיס המסך שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום, בשביל שנוכל לדעת פרטים נוספים, תוכל להוריד תוכנה אשר תבדוק את סוג ואת שמות הרכיבים שיש לך במחשב, הכוונה היא ללוח האם.

על מנת שאפשר יהיה לדעת באם יש לך חיבור AGP או חיבור PCI-E, זה יעזור לנו מאוד.

דבר שני, ומה שהרבה פה המליצו, כמו כן טוב שאתה חשוב ככה, אין לך צורך בקנייה של כרטיס מאוד חזק, כמו שאמרת, אתה צריך כרטיס בדיוק בשביל הצורך, עקב כך שהמעבד לא הכי הכי, אבל עדיין לא הכי בקרשים.

כמו כן, מהו הספק שיש לך? חברה? שם ? הספק? יעזור לנו מאוד.

***** כן יש דרך לדעת מבלי לפתוח את המחשב והיא על ידי הורדת תוכנות בשם (לבחירתך) : CPU-Z , PC WIZARD, EVEREST על ידי תוכנות אלו, תוכל לראות אם שם לוח האם שלך הסוג והחברה, את הכרטיס המסך הנוכחי שלך, לראות באיזה אפקי הוא תומך וכו'.

דבר שלישי הוא, מה התקציב שלך? תזרוק לנו תקציב שנוכל לעבוד איתו, שוק כרטיסי המסך מלא מאוד נכון להיום, וימתלא עוד יותר בסוף החודש, ללא תקציב מסויים, אי אפשר יהיה להתאים לך כרטיס נורמאלי, כי מי יודע, אולי הכרטיס יעלה לך כמו שליש ממחשב חדש.

עד שלא נדע אם יש לך לוח שתואם ב PCIE - לא תוכל לקבל תשובה.

אם זה AGP - חבל לך על הזמן.

תיתקל במגבלת רוחב הפס של אפיק ה AGP הרבה לפני שתדגדג את כרטיס המסך שלך.

ברצוני לתקן אותך בעניין הזה, לא מזמן פורסמה כתבה מקיפה מאוד באתר WWW.TOMSHARDWARE.COM בקשר לאפיק ה- AGP וה- PCI-E, שבו השוו בין X1 X4 X8 X16 ואפיק ה- PCI-E 2.0.

נבדק האם ישנו שינוי משמעותי בין המהירויות השונות וכיצד זה בא לידי ביטוי במשחקים.

התפלאתי לדעת, ואני בטוח שגם אתה, שלא היה כמעט הבדל בין X8 לבין X16 שהוא ה- PCI-E, ההבדל היה כזכור לי, בין ה- 1 או 2 אחוזים לכל היותר.

כמו כן, מה שיותר מפליא היה שגם כן לא היה הבדל משמעותי בין ה- X4 לבין ה- X8 , ההבדל היה גם כן סביב ה- 2 או 3 אחוזים לכל היותר.

נכון, האפיק הזה הוזנח, וכרטיסים חדשים חדשים לא מיוצרים לאפיק זה, עקב כך שהסטנדרט היום הוא ה- PCI-E. הרבה יותר קל. מה גם, שדרך ה- PCI-E ניתן להעביר כמות גדולה יותר של חשמל, מה שאומר שאותו כרטיס ל- PCI-E שלא היה זקוק לחיבור חשמל חיצוני, פתאום יהיה זקוק בחיבור ה- AGP, מה שיעיק מן הסתם על המשתמשים עם המחשבים הישנים שגם ככה אין להם ספקי כוח נורמאליים מן הסתם, כי הרי מה יש להשקיע אם יש לך מערכת עם אפיק ה- AGP, זה מראה על חומרה ירודה גם כן.

כיצב הם בדקו זאת? הם הגבילו את אפיק ה- PCI-E כל פעם. אני אנסה למצוא את הכתבה ולשלוח אותה.

או הינה מצאתי

http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-2-0,1915-9.html

*** נכון, הם השתמשו במערכת די פצצה ומערכת על, אבל בתכלס, על מנת להראות כי יאן שום שינוי, שזה אומר לא משנה איזה מעבד יש לך בכל מקרה, רק בקשר ה- AGP, הוא לא ייעצר בגלל האפיק והרוחב פס, מה שכן יגביל אותו זה המעבד והחומרה עצמה. זה כן.

ניתן לראות כי במשחק ה- CALL OF DUTY שדרך אגב משחק מעולה מאוד ואתה הולך להינות ממנו מאוד, כשתהיה לך חומרה טובה כמובן, ניתן לראות כי אין שם שום שינוי בין X4 לבין X8 לבין X16,

מה שאומר, שאם יש לו AGP X8 זה בסדר גמור, ניתן לרכוש כרטיס מסך נורמאלי ל- AGP עדיין, בהנחה שספק הכוח שלו נורמאלי גם כן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה בAGP היא יותר העלות של הכרטיסים יחסית לתמורה.

מה שאתה כותב אבל נכון במאה אחוז - ה3850 שהוא הכרטיס החזק ביותר בAGP כרגע בקושי מוגבל ע"י האפיק (והוא הרבה מעבר למספיק כדי להריץ COD4.

לפותח השרשור , אם מדובר בPCIE המקסימום שאתה צריך הוא 9600GT , חבר עם מפרט דומה קנה 8800GT והתאכזב כשהמעבד הוא מה שמגביל אותו בצורה קשה ביותר.

אפשר אפילו להסתפק בפחות מזה בצורת 3850.

הכרטיסים נעים סביב ה600-700 ש"ח והם באמת המקסימום במידה של לא לבזבז כסף סתם על כרטיסים יקרים שממש לא ינוצלו ביגלל שאר המפרט.

תמיר ידידי - 6600GT כרגע מקביל בערך למעבדים הגרפים במחשבים ניידים (ואני באמת לא מגזים) , אין קשר בינו לבין כרטיסים מודרנים , בזמנו הוא היה כרטיס מצויין , ממש פורץ דרך שהתחיל את המהלך של NVIDIA להוביל על ATI ששלטו בסדרות הקודמות בשוק הביניים (מהלך שנמשך עד היום עם מעידה קלה בסידרה 8600 , אבל התחזקות אדירה ב9600) , הוא ממש לא מתאים להריץ שום משחק מודרני ואפילו מפרט כמו שלך הוא מהווה את הגורם המעקב.

אם יש לך AGP - חפש איזה 7600GT משומש- הביצועים שלו יותר ממוכפלים ממה שיש לך כרגע , אם יש לך PCIE חפש איזה 1950 משומש , אותו כנ"ל , יעלה לך איזה 100-200 ש"ח גג ויעשה לך פלאים למחשב.

אם אתה רוצה דרך אגב יש לי מעבד 3200 שוכב בבית מהמחשב הישן (סוקט 939) - הוא שלך , רק תביא קופסא בשבילו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, מה שבעצם אנחנו רוצים להגיד הוא, שאל תוציא יותר מדי על כרטיס מסך למחשב כמו שלך, שלא תבין לא נכון, 2 ג'יגה זכרון, פנטיום 4 3.06 וכו', דווקא מחשב חזק מאוד ליישומים שהם לא משחקים ועריכות כבדות, מחשב סבבה בהחלט, אבל לא נראה לי הגיוני שתוציא 600 שקל על כרטיס מסך רק בשביל לשחק במשחק אחד.

הרי מה יקרה כמו שקורה לכולם, אבל הם מכחישים, אתה תשחק ב COD4, תאהב אותו, תוריד עוד משחק ועוד משחק, הרי יש לך גם כרטיס חזק, פתאום תשים לב שזה לא רץ הכי טוב, פתאום צריך לשדרג עוד טיפה פה ושם, מה שמוביל מלכתחילה, אולי כדאי לחכות עוד חודש חודשיים לחסוך קצת ולקנות מחשב חדש?

אם תקרא שרשורים קודמים שליביור ואני ענינו בהם, תוכל למצוא מפרטים גם ב- 2500 שקל, ומעלה, מפרטים אשר חזקים בשביל להריץ את COD4 בצורה חלקה, חייב לציין כי זהו משחק שעבר אופטימיזציה בצורה מעולה וכלל לא כבד יחסית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תמיר , הרבה יותר טוב מזה , אמרתי סוקט 939 - וינצ'סטר או וניס לדעתי (64 , לא הדגמים הישנים יותר)

תקבל אפילו קירור משופר של סילברסטון איתו.

ליביו

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא!

ואני עושה הפסקות לרענן את המוח ממבחן במערכות הפעלה מחר בצהריים.

החיים קשים כשאתה סטודנט שנה שניה למדעי מחשב.

(ובנימה אופטימית זאת אני אכן הולך לישון)

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון, מה שבעצם אנחנו רוצים להגיד הוא, שאל תוציא יותר מדי על כרטיס מסך למחשב כמו שלך, שלא תבין לא נכון, 2 ג'יגה זכרון, פנטיום 4 3.06 וכו', דווקא מחשב חזק מאוד ליישומים שהם לא משחקים ועריכות כבדות, מחשב סבבה בהחלט, אבל לא נראה לי הגיוני שתוציא 600 שקל על כרטיס מסך רק בשביל לשחק במשחק אחד.

הרי מה יקרה כמו שקורה לכולם, אבל הם מכחישים, אתה תשחק ב COD4, תאהב אותו, תוריד עוד משחק ועוד משחק, הרי יש לך גם כרטיס חזק, פתאום תשים לב שזה לא רץ הכי טוב, פתאום צריך לשדרג עוד טיפה פה ושם, מה שמוביל מלכתחילה, אולי כדאי לחכות עוד חודש חודשיים לחסוך קצת ולקנות מחשב חדש?

אם תקרא שרשורים קודמים שליביור ואני ענינו בהם, תוכל למצוא מפרטים גם ב- 2500 שקל, ומעלה, מפרטים אשר חזקים בשביל להריץ את COD4 בצורה חלקה, חייב לציין כי זהו משחק שעבר אופטימיזציה בצורה מעולה וכלל לא כבד יחסית.

קצת בלבלתם אותי.

מחשב חדש יהיה, אני לא לחוץ אליו כרגע.

אני מאוד אוהב את COD 1 ולא תאמין כמה שעות שיחקתי בו. אז כן, אני מוכן לקנות כרטיס מסך רק בשביל COD 4, אבל אתם אומרים לי שמבחינת מעבד לא שווה לי, אז כנראה שאני אוותר על זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב JOKER.

תוריד את התוכנה CPU-Z

תריץ לך לTAB של MAINBOARD - אם בGRAPHIC INTERFACE כתוב AGP:

7600GT או X1950/1650 משומשים - לא יותר מזה ואמור לעלות עד 200 ש"ח (אם יותר - אל תיקנה!) זה יריץ אותו על הגדרות בינוניות בצורה סבירה.

אם כתוב PCI-Express , אתה יכול לקנות 3850 או 9600GT שיספיקו מעל ומעבר ב600 ש"ח , או לבקש המלצה זולה יותר ותקבל. זה כבר אמור להריץ אותו על הגדרות די גבוהות.

COD אמור לרוץ לא רע על מחשב כזה מניסיון של חבר , אין סיבה שתתבעס.

פשוט אם האפיק הוא AGP , אין טעם באמת להשקיע.

ליביו

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...