Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב מתייר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, ברצוני לרכוש רכב בעל לוחיות זיהוי אמריקאיות אשר נמצא כאן בארץ משנת 2000.

הרכב הוא גי'פ גראנד שירוקי.

את הרכב,בעליו מעוניין למכור אותו ב3000 דולר.

הרכב הוא משנת 1998 וכמו שאמרתי הוא כאן משנת 2000.

אני רוצה לדעת כיצד הופכים את הרכב הזה להיות בעל לוחיות זיהוי צהובות?

מה הליך ולמי פונים?

בבקשה עזרו

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

התייר יוכל לאזרח אותו רק אחרי שהוא יעשה עליה, בכל צורה אחרת לא ניתן לאזרח את הרכב עד הגיעו לגיל 30.

אני חושב שיש לו אזרחות כפולה... גם ישראלית.

יש מכס על רכב כזה?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

אם התייר בעל אזרחות כפולה, והוא נכנס לארץ עם אזרחות זרה הוא ביצע עבירה על החוק.

אם הוא נכנס עם אזרחותו הישראלית ולא במעמד של עולה חדש, מן הסתם הוא כבר איבד את זכויותיו כעולה חדש.

אם הוא נכנס כתייר הוא הפקיד ערבות בגובה שווי המיסים על הרכב וערבות זאת היתה אמורה להיות מחולטת כעבור 6-12 חודשים אם לא הוציא את הרכב מהארץ. חילוט הערבות אינו אומר שהמיסים שולמו - חילוט הערבות הוא "עונש" על כך שלא הוציא את הרכב במועד.

אם אתה רוצה לדעת בוודאות - תתחיל לבדוק מול משרד הרישוי ואח"כ מול המכס.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כאן הבעיה.כל אחד מפיל על השני.פניתי יום בבוקר למשרד הרישוי בירושלים. אין להם מוש מה אני רוצה מהם והם הפנו אותי לאמין מכס שהוא יתן לי אישור להעביר את הרכב על שמי.מה על שמי? שאלתי רק לגבי כמה כסף עליי לשלם על הרכב. אין עם מי לדבר.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם
לאמין מכס

עמיל מכס.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני חושב שיש לו אזרחות כפולה... גם ישראלית.

יש מכס על רכב כזה?

אם בעל הרכב הינו בעל אזרחות ישראלית, אז לא מדובר בקניית רכב מתייר, אלא בקניית רכב בעל לוחית זרה מבעלים ישראלים.

פורסם

משרד הרישוי לא מבין במכס.

אם לרכב יש הגבלת מכס, אתה חייב לפנות לשלטונות המכס כדי להסיר הגבלה זאת. המכס יודע על מה הוא יכול להוריד הגבלות ובאילו תנאים.

מה שאתה צריך לבדוק עם משרד הרישוי זה לא את ענין המכס, אלא האם יתנו לך לרשום רכב שנת 2000 על שימך.

אל תסמוך על תשובות בע"פ שאותם עונה פקידה, שלח מכתב ובקש תשובה בכתב. על תשובה בכתב עונה בר-סמכא ותשובתו מחייבת. אם תקבל תשובה בכתב שהדבר אפשרי ואח"כ יתברר שהוא היטעה אותך, תמיד תוכל לנופף במכתב ולדרוש פיצוי או תיקון העוול (ואם משרד הרישוי ירצה לכסת"ח איזה בכיר שטעה, הוא ימצא את הדרך לעשות מעשה לפנים משורת הדין).

אם תקבל תשובה בע"פ ואח"כ יתברר שהיטעו אותך, תמיד יוכלו להגיד לא אמרנו, או לא הבנת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שני פקידים שונים יענו לך 5 תשובות שונות בכל פעם שתשאל את אותה שאלה ויסבירו לך שלא הבנת מה אמרו קודם.

אתה רוצה תשובה מהימנה - תשאל בכתב, תקבל תשובה בכתב.

נכון, זה לוקח זמן, אבל זה יותר בטוח.

רוצה לקצר הליכים - פנה לעמיל מכס.

.

פורסם
עמיל מכס.

הייתי בטוח שזה השם שלו ואני לא שומע נכון... עמיל מהמכס.... ערבי לך תדע...

בכל אופן, השגתי את המכס היום בטלפון. אף פעם לא שמעתי פקידה שמדבר כמו תקליט.

לא משנה מה שאלתי התשובה הייתה: המוכר צריך להגיע לכאן (אתה יכול להצטרף) עם דרכון ותעודות של הרכב ואנחנו נגיד לו מה לעשות.

שאלתי אותה: האם יש מסים על רכב שכבר 8 שנים בארץ? התשובה:המוכר צריך להגיע לכאן (אתה יכול להצטרף) עם דרכון ותעודות של הרכב ואנחנו נגיד לו מה לעשות.

לפי מה אתם גובים את גובה המס על הרכב? התשובה: המוכר צריך להגיע לכאן (אתה יכול להצטרף) עם דרכון ותעודות של הרכב ואנחנו נגיד לו מה לעשות.

חשבתי שאני מדבר עם תקליט.

אז התחלתי לצעוק עליה, גברת!!! מא אחוז המס שצריך לשלם על הרכב הזה???!!! התשובה : המוכר צריך להגיע לכאן (אתה יכול להצטרף) עם דרכון ותעודות של הרכב ואנחנו נגיד לו מה לעשות.

כאן כבר ניתקתי.

חלאס!

באמת! אני רק רוצה לדעת כמה יעלה לשחרר את הרכב הזה! כי אם המס עליו הוא 20 אלף ש"ח ומעלה, לא שווה לי לקחת אותו.

אם המס הוא עד 20 אלף ש"ח אני כן רוצה. אין תקנות ברורות לכך? מישהו יודע היכן ניתן למצא פרטים על כך ללא עזרת פקידים אנטיפתיים של מכס ישראל?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

במידה ותייר מגיע עם רכבו לארצנו הקטנטונת, מי מורשה לנהוג ברכב?

זה שיטה מעולה לנסיעה ב-Hot Rod/רכבים מעודנים לאלה שכסף נודף להם מהיידים.

----

פורסם

מיסים מרוכזים על יבוא רכב הם כ- 100 אחוז ממחירון הרכב (לא בהכרח מהמחיר בפועל)

גם רכב אספנות בן 30 שנה משלם את אותם אחוזי מיסים כמו רכב חדש בן שנה.

אם מחירון הרכב בחו"ל הוא כ- 3,000 דולר,אזי המיסים על הרכב כאן הארץ הם סביב ה- 3,000 דולר.

אם מחירון הרכב בחו"ל הוא 5,000 דולר, המיסים בארץ הם סביב ה-5,000 דולר נוספים.

לא דייקתי בשיעור המיסים, אבל הוא סביב ה-100 אחוז +- תלוי במדינה ממנה יובא/יוצר הרכב.

את שיעור המיסים תוכל למצוא באתר רשות המיסים בישראל תחת הלשונית יבוא אישי.

.

פורסם
מיסים מרוכזים על יבוא רכב הם כ- 100 אחוז ממחירון הרכב (לא בהכרח מהמחיר בפועל)

גם רכב אספנות בן 30 שנה משלם את אותם אחוזי מיסים כמו רכב חדש בן שנה.

אם מחירון הרכב בחו"ל הוא כ- 3,000 דולר,אזי המיסים על הרכב כאן הארץ הם סביב ה- 3,000 דולר.

אם מחירון הרכב בחו"ל הוא 5,000 דולר, המיסים בארץ הם סביב ה-5,000 דולר נוספים.

לא דייקתי בשיעור המיסים, אבל הוא סביב ה-100 אחוז +- תלוי במדינה ממנה יובא/יוצר הרכב.

את שיעור המיסים תוכל למצוא באתר רשות המיסים בישראל תחת הלשונית יבוא אישי.

.

זה לא פר!

BMW E36 M40 year of 1992

• תוכן חדש...