Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת מחשב- עזרה באבחנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחשב שלי פתאום נתקע ולאחר אתחול קורה הדבר הבא:

הגרפיקה של לוח האם מופיעה על המסך כמו תמיד ולאחר מכן מופיע מסך שחור עם סמן (קו תחתון) מהבהב בצידו השמאלי עליון של המסך.

חוץ מזה לא קורה כלום, מערכת ההפעלה לא עולה.

אני גם לא שומע את ההארד דיסק עובד.

חשוב לציין שהמחשב חדש יחסית (8 חודשים) וההארד דיסק של חברה מוכרת (לא זוכר איזה).

מה הבעיה?

האם החששות שלי נכונים והלך ההארד דיסק לאחר 8 חודשים?

יש אחריות, הבעסה זה המידע הלא מגובה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לי זה נשמע כאילו רק הBIOS עולה ואז הכל מת.

לכן סביר להניח שאכן מדובר בHD.

זה יכול להיות שסתם איזה כבל חשמל או DATA התנתק או שבאמת קרה משהו לHD.

בכל מקרה, יש אחריות - תנצל אותה.

אם יש מידע שממש חשוב לך, בהרבה מקרים אפשר לשחזר מידע מHD ששבק חיים ויש חברות שמתמחות בזה.

אם מדובר על מידע עסקי שמאוד חשוב או עבודת דוקטורט לאוניברסיטה - אז כנראה שההשקעה שווה.

אם מדובר על 250GB של סרטים, סדרות, שירים ופורנו, כנראה שלא ;)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מיד עם הדלקת המחשב לחץ ESC על מנת שהלוגו של הלוח אם יעלם, כשהלוגו יעלם תראה קיצורי מקשים אל ה BIOS, גש אל הBIOS ובדוק אם הוא מזהה את הדיסק הקשיח, אם אין דיסקים קשיחים מזוהים בBIOS, אז הדיסק הקשיח מת.

אם יש דיסק קשיח מזוהה, יתכן שהבעיה נגרמת מזיכרון RAM, ואז אם יש לך כמה כרטיסים תעשה ניסוי והטעיה, תסיר בכל פעם כרטיס אחר עד שתמצא את התקול.

בהצלחה.

פורסם

יש סבירות לדיסק קשיח שהתקלקל, אך יכול להיות שזה גם וירוס.

מה השתנה במחשב לפני שזה קרה? הוספת זכרון, כונן כלשהו, התקנת תוכנה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש סבירות לדיסק קשיח שהתקלקל, אך יכול להיות שזה גם וירוס.

מה השתנה במחשב לפני שזה קרה? הוספת זכרון, כונן כלשהו, התקנת תוכנה?

לפני מספר ימים הותקנה פוטושופ שהורדה מהרשת כדי להשתמש בתקופת הניסיון שלה. התוכנה עבדה בימים האחרונים ללא בעיה מיוחדת.

מיד עם הדלקת המחשב לחץ ESC על מנת שהלוגו של הלוח אם יעלם, כשהלוגו יעלם תראה קיצורי מקשים אל ה BIOS, גש אל הBIOS ובדוק אם הוא מזהה את הדיסק הקשיח, אם אין דיסקים קשיחים מזוהים בBIOS, אז הדיסק הקשיח מת.

אם יש דיסק קשיח מזוהה, יתכן שהבעיה נגרמת מזיכרון RAM, ואז אם יש לך כמה כרטיסים תעשה ניסוי והטעיה, תסיר בכל פעם כרטיס אחר עד שתמצא את התקול.

בהצלחה.

כשלוחצים esc בזמן הופעת הלוגו של לוח האם שום דבר לא קורה ועדיין אחרי כמה שניות המסך מחשיך יחד עם הסמן המהבהב.

לי זה נשמע כאילו יש לך התקן USB כלשהו מחובר, כגון דיסק און קי ,PDA , מצלמה וכו'...

תנתק את כל ההתקנים ונסה שוב.

בדקתי, אין.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תנסה ללחוץ על DEL,

לי אישית נראה כי או שהביוס הלך לעולמו, ובספר שהגיע עם הלוח מופיע איך להגיע למצב אפס[דף חלק] ומשם להתקין ביוס,

או לחלופין אתה מתאר בעיה פיזית בלוח, אני אישית הייתי מחבר כל חלק עם מחשב אחר, אבל זה קצת בעיה למי שאין 4 מחשבים ספייר בבית.

----

פורסם

אם אתה רוצה דיסק קשיח עם XP בעל נפח של 4GB לשם חיבור למחשב בכדי לבדוק היכן הבעיה אתה מוזמן לקחת ממני את הדיסק הקשיח עוד היום.

איזה כייף לי :)

פורסם
המחשב שלי פתאום נתקע ולאחר אתחול קורה הדבר הבא:

הגרפיקה של לוח האם מופיעה על המסך כמו תמיד ולאחר מכן מופיע מסך שחור עם סמן (קו תחתון) מהבהב בצידו השמאלי עליון

בפראפרזה על חוקי פורום טכני - מהו לוח האם (יצרן, דגם ושנתון :-) )?

גם ללא דיסק קשיח תקין BIOS צריך לעלות. תתכן בעייה בזכרון (ה- BIOS מועתק לזכרון ונפרס שם לפני שהוא מורץ) או בעייה ברכיב הזכרון של ה- BIOS.

:turn-l:
פורסם

טוב,

מסתבר שכדי להגיע לביוס בלוח אם של NVIDIA לוחצים על F8.

זה מגיע לביוס, לפחות נראה לי שזה הביוס.

זה מגיע למסך עם גרפיקה של פעם בו הוא מראה את ה-HD המחובר (כולל היצרן והדגם) ואיזה CD_ROM מותקן (גם יצרן ודגם).

במחשבים קודמים היו לי אני זוכר שהביוס היה מורכב יותר עם אופציות רבות יותר.

האם זה הביוס שלי?

בכל אופן, אחרי ההתפתחות ה"דרמתית" הזאת...מול מה אני עומד? זיכרון שנשרף? לוח אם?

כל החלקים באחריות והתיקון לא יעלה כסף, רק תרגיעו אותי בבקשה שה-HD תקין.

אין לי זכרונות אחרים להחליף במחשב כדי לבדוק אם זה הזכרונות.

אם זה משנה משהו, הנורה הירוקה של לוח האם בתוך המחשב נדלקת.

פורסם

תנסה לעשות את הדבר הכי פשוט!

פתח את המחשב עצמו ופשוט תחזק את כל החיבורים שיש במחשב ומחוצה לו, יש מצב שאולי יש איזה חיבור רופף.

בהצלחה!

Polo 2012

פורסם

אם זה נראה כמו BIOS ועושה קולות של BIOS זה BIOS.

אין שום ראיות לבעיית דיסק... אם התקלה היתה בדיסק אז היתה הודעה על כך.

זכרון - לאור זה שה- BIOS רץ אין סיבה לחשוד.

תתכן בעייה של הגדרות ( מנסה לעשות BOOT מה DEVICES הלא נכונים? מה מוגדר ב- boot order?). תנסה לבחור

restore factory defaults

או

best settings

או משהו כזה.

:turn-l:
פורסם

קרה לי אותו דבר כשהיה התקן USB כלשהו מחובר , או לחילופין כשנדפק הCD ROM.

הייתי משאיר בתור התחלה רק את ה HD מחובר.

הסיכוי שידפק BIOS הוא נמוך ביותר , יש סיכוי לפגם ב BOOT RECORD של הHD למשל.

בדרך כלל אם אתה מגיע ל BIOS וגם מזהה את הדיסק אז אתה תקין חומרתית.

בדוק שה HD מסתובב... (שים עליו יד).

במידה ואתה בכל זאת רוצה לבדוק את נושא ה BIOS, ניתן להוריד מאתר היצרן דרייבר BIOS מעודכן ולעדכן (בלי מערכת הפעלה כמובן)

אם אתה מסתבך - פנה לחנות ממנה קנית. מקווה שזה לא איזה אייבורי או משהו דומה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מה האפשרות שאולי בכלל הווינדוז הוא מה שתוקע את העניינים?

או שכל הנסיבות מצביעות על חיבורים רופפים או "קצר" בחומרה? (=כלומר הבוט נתקע לפני שהוא מנסה להגיע לווינדוז בכלל)

אם באמת לא תמצא מה הבעיה אתה יכול לנסות איזהשהי תוכנה שפועלת מדיסק,

נאמר, נורטון גוסט, או בכלל לינוקס שרץ מדיסק.

פורסם

כמו שנאמר, בדוק טוב טוב את כל החיבורים במיוחד IDE\SATA (חיבור המידע מלוח האם לכוננים הקשיחים וCD) וחשמל שמגיע מספק הכח, נסה לנתק ולחבר מחדש.

במידה ואתה לא שומע את ההארדיסק עובד - נסה לעשות דבר כזה: נתק את הסידירום מהספק, נסה להדליק - עדיין שום דבר?

נתק את איזה מאורר או שניים (כמובן שלא את המאורר שעל המעבד אלא את מאוררי המארז, מהם אין לך מה לדאוג במיוחד שהמחשב פתוח).

מה שאני חותר אליו הוא אולי פאק בספק, לי היה את זה פעם, וגם לחבר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...