Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום!

למי שגר בחיפה ומכיר אותה טוב, שמתי לב לתופעה ממש מוזרה ולא רק ברכב שלי (קולט 94').

יוצא לי לנסוע בכביש גשר פז (בכביש הישר בעל ה3 נתיבים שעובר מתחת לגשר פז וממשיך לכיוון המפרץ\נשר שתמיד בחורף יש שם הצפות ו2 נתיבים מלאים במים) בערך 3-4 פעמים בשבוע עם הרכב שלי, ושמתי לב כל פעם שאני עובר את ה70-80 קמ"ש כל הרכב כולל ההגה וגם האנשים שיושבים בפנים מרגישים רעידות חזקות (כאילו הם יושבים על טרקטור), ברגע שנגמר הקטע כביש הזה ומגיע הפיצול לנשר\מפרץ - הרעידות האלו מפסיקות כאילו לא היו.

יצא לי לנסוע עם הרכב שלי במהירויות של 120 קמ"ש ויותר מזה בכבישים אחרים (יקנעם-חיפה\כביש 58\חיפה-ת"א לדוגמא). ולא היו רעידות ולא שום דבר - נסיעה חלקה לחלוטין.

בנוסף יצא לי גם לנסוע ב2 רכבים אחרים (ישבתי ליד הנהג) וכל האוטו רעד גם בקטע כביש הזה.

ב3 המצבים (רכב שלי + ה2 הרכבים האחרים) הכביש היה פעם אחת ריק (אמצע הלילה) ובמקרה אחר הכביש היה עם מכוניות אבל תנועה זורמת של 80-90 קמ"ש (למרות שמעל המותר).

**התופעה הזו לא חדשה וכבר שנה שאני עובר שם ותמיד יש את הרעידות, פשוט פעם אחרונה שעברתי שם ממש חשבתי למה זה קורה.

עוד מישהו נתקל בזה? יש למישהו הסבר?

**אני שולל משאיות\אוטובוסים ושאר רכבים שעוברים במהירות ומרעידות את הכביש כי היה מצב שהכביש היה ריק לגמרי.

**אני גם שולל בעיה ברכב שלי או בשאר הרכבים כי בקטעי כביש אחרים נסעתי במהירות הזו ויותר ממנה ולא היו שום בעיות.

אוהד.

פורסם

נישמע די מוכר,אותה תופעה קיימת גם בכביש 1 בדיוק בקטע כביש ממול נתב"ג,רק שהרעידות לא כול כך חזקות,וגם אני חווה את זה כבר כמה שנים ואישית עם 2 רכבים שלי.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

נכון מאוד גם אני יכול להעיד על הרעידות שיש בכביש1 ליד נתב"ג לגבי חיפה אני לא יודע , אבל אכן יש תופעה כזאת , זה לא רק הדמיון שלך :)

השאלה היא ממה זה נגרם ?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

שמע אני גר בנשר והבנתי את הדרך , זה לא רק האוטו שלך, נוסעים שם ומרגישים ברטט זה הכביש אין מה לעשות

כרגע: Alfa Romeo Giulietta Sportiva

בעבר: פורד קפרי 2.0 1975

פורסם

אני עובר שם כל יום ומכיר את מה שאתה מדבר עליו מקרוב.

הכביש משובש בצורה גסה מאוד, ממליץ לך לנסוע רק בנתיב האמצעי שהוא הכי נורמלי מבין כולם, אחרי קטע של 200 מטר הנסיעה חוזרת להיות חלקה.

פורסם

מילא הייתה אומר כביש חדש והרכב רועד, אבל כל הכביש ישן/שבור/משובש בעל גומות, ברור שתרגיש שם נסיעה לא חלקה.

וכמו שזה מעלי אמר שלא נדע מהנתיב השמאלי פשוט סיוט!

פורסם

לא דיברתי על הבורות ועל זה שכל הכביש משובש בצורה נוראית אבל אם כבר העלתם את זה, זה כביש מאד מרכזי בחיפה ועוברים על הכביש הזה עשרות אם לא מאות אלפים מכוניות ביום, למה לא מתקנים את זה? אני מאמין שזה ממש לא בעיה, (כל הדרך לחוצות המפרץ הם סגרו נתיב אחד בשביל האוטובוסים המחורבנים האלה (נת"צ עם שביל אדום) ועכשיו נוסעים על 2 נתיבים ופקקים איומים) שיסגרו את הנתיב ההכי שמאלי ויתחילו לשפץ אותו (זה רק אורך של 200~ מטר).

הרעידות שאני דיברתי מגיעות ממש אחרי גשר פז, הנתיב האמצעי יחסית חלק, זה לא שהאוטו רועד כי הכביש משובש או עם בורות (והמטרה של הבולמים להקל על המרכב שהנוסעים לא ירגשו את הקפיצות) אלא ממש רטט לכל אורך הרכב ולכל אורך ה200 מטר האלה בלי קשר לבורות שיש שם שגם ככה עושים עוד יותר גרוע.

יכול להיות חומר גרוע שהשתמשו בו?

לפי חוק פיזיקה, כל "מכה" שנותנים לעצם, הוא מחזיר חזרה את האנרגיה ולא בולע אותה, האם יכול להיות שבקטע הכביש הזה , הכביש בעצם "מחזיר את המכה למרכב הרכב" כי הוא סלול לא טוב או לא לפי סטנדרטים?

אוהד.

פורסם

בקטע הכביש שהאוטו רועד לך (וגם לי ובעצם לכל מי שעובר בו) אכן אין בורות ענקיים אלא חריצים קטנטנים שרק אם תתמקד תשים לב אליהם (משהו שדומה לכביש מקורצף).

ותאמין לי, לפני שיפוץ הכביש הזה, יש עוד 1001 כבישים שכדאי שהעירייה תשפץ לפני (מסלול המכשולים של רחוב העצמאות למשל).

כבישי חיפה תמיד היו ותמיד יהיו משום מה במצב של שיפוץ, גם ששיפוץ של כביש מסויים נגמר, מפרקים איזו מדרכה לידו ומשבשים אותו שוב במשך הבנייה.

פורסם

אגב, דובר כאן על כביש 1 אז בכלליות אני יכול להגיד שהכביש הזה מתחילתו - בצומת עם איילון לכיוון נתב"ג הוא פשוט...

לסוע שם ברכב מעט ספורטיבי זה סיוט כל מילימטר ישנה ירידה לצורך עלייה ובורות מזעזעים (במלוא מובן המילה).

אבי.

פורסם

מי לא אוהב לקפצץ בעלייה שביציאה מאיילון ל1? :)

בכל מקרה - אני באמת לא מבין למה אתה מתפלא מכביש קקי בישראל.

אגב תושבי המרכז שנוסעים לסופרלנד לפעמים בטח מכירים את גשר הויברטור מעל איילון בכניסה לסופרלנד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם אני מבין למה אתה מתכוון - יש קטע בכביש מס' 1 אאל"ט אחרי צומת נחשון ששם פשוט הכביש "נסלל" מבטון. או לפחות זה נראה בטון. אז על כביש כזה אין כמעט אחיזה טובה, ולכן האוטו רועד.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

ferez... צודק...

הרי זאת כבר לא בדיחה שבכניסה לחיפה צריך לשים שלט: "עיר בשיפוצים, עמכם הסליחה!"

העיר ה-פ-ו-כ-ה!

פורסם

בכניסה לחיפה עדיף לשים שלט "כניסה לחיפה. עוד X מטר ניתן לעשות פרסה". כל הכבישים החשובים והראשיים פה דרעק. כל הכביש\ים הלא חשובים פה לגמרי דרעק. כל הכבישים בעיר הזו צריכים שיפוץ מקיף.

אוהד- אני לא יודע על מה אתה מדבר-אני לא חוויתי רעידות בכביש הזה מעולם. רק את הבורות של הנתיב השמאלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מי לא אוהב לקפצץ בעלייה שביציאה מאיילון ל1? :)

כן כול פעם אני מתפלל שאני לא ימרח על הגדר.:roll:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...