Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה הסניק החדשלי נכנס ליישור קו - והתגלה שהקו הזה עקום במיוחד:cry:

במוסך (של היבואן) אמרו לי שהלכה משאבת מים וכשמחליפים משאבת מים חייבים להחליף גם רצועת טיימינג (למרות שאני יודעת שהרצועה כבר הוחלפה במסגרת האחריות ולאוטו כולה 72,000 ק"מ). הנזק הספציפי הזה צפוי להסתכם בכ-4000 ש"ח :loco:

האם המחיר נשמע הגיוני? האם באמת חייבים להחליף טיימינג כשמחליפים משאבת מים?

עוד קריזה זה שלחצי מהתיקונים שצריך לעשות היום אין להם במוסך את החלקים והחלקים הוזמנו היום ויגיעו תוך שבוע-שבועיים - מה שאומר שוב לנסוע למוסך (ציינתי שלוקח לי שעה וחצי כל כיוון ל/מהמוסך בתחבורה ציבורית?). איזה מין מוסך יבואן זה שאין לו חלפים במלאי? :shock:

נראה לכם שיש סיכוי להתמקח איתם על מחיר התיקון? מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת?

:type:
פורסם

מאיפה הם הגיעו למסקנה שהלכה המשאבה? זה מה שיצא בבדיקה במכון?

אולי תשאלי במוסך אחר הצעת מחיר.

בכל מקרה נראה לי מאוד יקר, אבל אולי אני פשוט לא מעודכן במחירים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אינני מבין איך המוסך הגיע למסקנה שמשאבת המים שבקה.

האם יש אינדיקציה לכך בצורת טיפטופים על הרצפה? , האם חום המנוע אינו תקין ?

מכול מקום, נהוג בד"כ להחליף משאבת מים בזמן טיפול הטיימינג כיוון שהמשאבה גלויה בעת פירוק הטיימינג, ואז על הדרך ולהימנע מבעיות מחליפים את המשאבה.

המקרה שלך שונה, באם יש תיעוד מלא על החלפת הטיימינג, לטעמי אין צורך בהחלפה נוספת וניתן לבצע טיפול במשאבה לבדה.

מתי דרך אגב הוחלף הטיימינג הקודם ?

המחיר דרך אגב יקר, יקר מאוד.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

על איזה מנוע מדובר ? 1.6 או 2.0 ?

אם מדובר על 1.6, המוסך צודק והדבר מחייב החלפת רצועת תיזמון בעת החלפת משאבת מים.

בכל מקרה, איך נקבע שמשאבת המים לא תקינה ? מה התקלה שיש ברכב שבעקבותיה אובחנה בעייה במשאבה ?

Veni Vidi Vici

פורסם

זה 1.6.

רצועת הטיימינג הוחלפה לפני כ-15 חודשים במסגרת recall של היבואן. במוסך בדקו היום את היסטוריית הטיפולים וראו שאז הוחלפה רק הרצועה עצמה ולא כל המכלול אז נראה לי שעכשיו אם כבר אז כדאי להחליף הכל.

במוסך הגיעו למסקנה שצריך להחליף את המשאבה כי ראו נזילה. במכון הבדיקה דווקא ראו נזילה קטנה לא של מים אלא של שמן גיר - יכוליות אולי שהם ראו שם רק מים מלוכלכים בשמן? כי במוסך לא הזכירו את נושא הגיר (שמרגיש חלק ומצויין מהרגע שהרכב מגיע לטמפ' עבודה. חמסה עליו). אני בכל מקרה לא ראיתי ולא הרגשתי כלום.

אני גם הרבה פחות עצבנית על המוסך מכפי שהייתי בבוקר כי בצהרים כשלקחתי את האוטו קיבלתי שם יחס מצויין ומסתבר גם שהם לא חייבו אותי על חלק מהעבודות שעשו היום - ויתור של כמה מאות שקלים.

פורסם

לא קשה לבדוק נזילה ממשאבת מים. אם אין נזילה משם, אז משאבת המים תקינה. הרכב לא מאבד נוזל קירור ? אם לא, לא רואה צורך להחליף משאבת מים. בכל מקרה, כמו שאמרתי כבר, במנוע שלך חייבים להחליף רצועת תיזמון במקרה של החלפת משאבת מים כי גם התיזמון (הקאמשפטים+מותחן) וגם משאבת המים יושבים על אותה רצועה (רצועת טיימינג).

Veni Vidi Vici

פורסם

נראה לי ששוה לקבל חוות דעת נוספות ולא לזרוק 4000 ש"ח, ושימי לב לעניין נוזל הקירור בזמן הקרוב.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אני מניח שהמחירים שציינת הם מחירי "קרסו".

מומלץ לפנות לחו"ד נוספת למוסך "שני" בתוך עיר גנים (סמוך לצומת דשנים בכניסה לקרית אתא).

המוסך הזה הוא מומחה לרכבים הללו אבל אינו מורשה היבואן כך שהסיכוי למחירים נמוכים יותר ושפויים מעט יותר הוא גבוה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בזמנו התנהל לו כאן דיון ארוך ולא לגמרי צונן, בכל הקשור לעלויות המטורפות הכרוכות בהחלפת טיימינג בקליאו ספורט. מפחיד לראות שגם בדגמים הרגילים של רנו, מדובר בסכומים מוזרים.

פורסם

colauti 9 - אכן מחירי קרסו. האם אתה מטפל/טיפלת ברכב במוסך שני? האם הם מוסך כללי בו נעשים כל התיקונים ברכבי רנו (חשמל, מכונאות וכו')?

רועי - בעקבות הודעתך חיפשתי את ההודעות בנושא. אני מרגישה בת-מזל - רק 4K לעומת 6-9K בקליאו ספורט;)

כיוון שהתיקון אם בכלל לא יתבצע לפני שבוע הבא, אם אני רואה שבימים הקרובים יש ירידה במפלס נוזל הקירור אז זה מוכיח את אבחנת המוסך? או שבכל מקרה כדאי חוות דעת נוספת (לצורך אבחנה, לא בגלל המחיר)?

תודה

פורסם

במוסך טוב (לא של היבואן) העלות להח' משא' מים + רצועות תיזמון ואביזרים היא רק 2200 ש' !. מחליפים משא' מים מומלץ להחליף גם את רצועת התיזמון + מותח !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

צהריים טובים

אין לי מושג באיזה מרכז שרות היית אבל

במרכז שרות המרכזי של חיפה אין מצב שאין חלקים זמינים

החלפת מע תזמון בסניק 2005 עבודה מורכבת מאד

שלא הייתי מפקיד בידי כל אחד

בנוסף כדאי לקחת בחשבון אחריות של שנה על כל החלקים המורכבים

במרכזי השרות של החברה

אם תפני אלי בה"פ אשמח לתת פרטים ולסייע כמיטב יכולתי

שאי ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל