Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

אהלן חברה, ברשותי כבר שנתיים יונדאי לנטרה ESTEEM שנת 98 , עם 12300 ק"מ מטופלת כל שנה .לאחרונה ניתקלתי בתקלה מעניינת ברכבי . נעסתי מי-ם לת"א ובערך באמצע הדרך כשהטורים היו על 3000, המד טורים התחיל להשתגע :

בערך כל 10 שניות הטורים ירדו מ3000 סל"ד ל2500 בחדות וחזרו חזרה בחדות ל3000. נסעתי כך בערך 30 קילומטר , כשבדרך ניסיתי לעשות כל מיני קומבינציות בכדי לנסות ולעלות על הסיבות לבעיה.

אודה ולא אבוש כי אין לי ידע רב במכונאות ובייחוד לא של בעיות מסוג זה..

כפתור ה power / normal שלמרגלות ידית ההילוכים - כיביתי והפעלתי - הבעיה המשיכה .

חשבתי שייתכן והבעיה קשורה להילוך D אבל כשאני נוסע בעיר - אין את הבעיה הנ"ל והאוטו נוסע חלק .

חשבתי אולי שיש בעיה בגיר והגיר כאילו "מחליק" אבל זה קורה רק בנסיעות יותר ארוכות והתופעה הזו חזרה על עצמה פעם נוספת בנסיבות דומות.באופן רגיל האוטו מושך וסוחב בכיף ולא עושה בעיות בכלל.

לא נראה לי שיש בעייה במייצב טורים אלא באספקת דלק .במצב סרק הטורים על 800 סל"ד יציב.

הלכתי למוסך יונדאי בחולון והסביר לי שם מנהל העבודה כי הסיבה לבעיה יכולה לנבוע משני מקורות : או שהפילטר דלק סתום וצריך להחליף אותו . או שיש "בריחת חשמל" באזור החוטים של הפלגים וכשהם מתחממים יותר מידי - קורית התופעה הזו.

החלפתי את הפילטר דלק ( במוסך אחר) והבעיה עומדת בעינה -נסיעות ארוכות = טורים לא יציבים והפעם אחרי שנסעתי כמעט 25 ק"מ על 2200 סל"ד הטורים ירדו כמעט עד 1000 והייתה תחושה שהמנוע עומד לכבות והאוט עומד כאילו לעצור. אח"כ האוטו חוזר בחזרה ל2200 סל"ד.

לסיכום: התופעה קורית רק כשהאוטו חם ובנסיעות ארוכות.

אין לי שמץ של מושג מה זה.

האם משהו נתקל אי פעם בתופעה מעיין זו? אשמח אם תעזרו לי .

פורסם

יש לוודא ככל שניתן שמנסים לאתר את הבעיה מבלי להחליף חלקים.

הבעיה עלולה לנבוע מכמה סיבות שונות, חלקן, אינן קשורות ו/או קרובות זו לזו.

היה ראוי לחבר סקנר בתקשורת למחשב ניהול המנוע ברכב ולודא האם נרשמה קוד תקלה.

אם כן, הרי שהאיתור עלול להיות קל, אם לא, יש לנסות לאתר כאשר התופעה אינה מתרחשת, זה קשה הרבה יותר , בדכ.

יתכן והמנוע נחנק, אז למשל, תתכן בעיה במשאבת הדלק.

יתכן והמנוע כבה לשבריר שניה (מה שמוריד את הטורים) ומייד נדלק חזרה (והטורים חוזרים למקומם היציב) , לכך יתכנו סיבות מסיבות שונות, החל בניתוקים לא תקינים של מערכות מיגון קיימות, דרך מערכת ניהול המנוע ועוד.

קשה מאוד לתיאור שכזה, ליתן הכוונה , מעבר לעיצות שאחת מהן , קרוב לוודאי עלולה בהחלט לקלוע.

יש לגשת למוסך אמין ומאוד מקצועי בדיאגנוסטיקה, לצורך בירור העניין.

חוטים של פלאגים, זה לא נראה לי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...