Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תאמינו לי אתם...

הבן אדם בן 21 ראבאק, ואתם מתחילים עם "להתבסס כלכלית" וכו' וכו'.

אם לא עכשיו אז מתי?

עכשיו זה ה-טיול.

טיול משוחרר חסר מעצורים והתחייבויות.

אתה חי את הרגע עכשיו ורק בשביל עצמך.

הוא יתחיל לעבוד, יימצא דירה, ואז מה? נעזוב את הדירה? ואיפה נמצא כזו דירה שנחזור? ומצד שני לא שווה לשלם שכר דירה על דירה ריקה.

ואיפה הוא יחזיק את הדברים שלו?

וחוצמזה, כבר שנתיים הוא מסתובב בת"א, צריך להתחיל תואר, לא?

ואם הוא מצא חברה, אז מה הוא ישאיר אותה פה לבד?

למה מה זה 30 אלף? כלום.

כמה חודשים של עבודה.

זה הבסיס הכלכלי הגדול שלו?

וחוצמזה, אתם באמת חושבים שאנשים חיים במיאמי ומבזבזים כל חודש 30K ש"ח?

אלא אם כן הוא מתכוון לישון בפלאזה ושכל הזמן שתי פורטו ריקניות יעשו לו מסאז' בקרקפת (ולא רק) אז אני לא מבין איך מפוצצים 30 אלף שקל בפחות מחודש. וכן, הייתי במיאמי.

ככל שהזמן עובר תמיד יש יותר ויותר תירוצים למה לא ליסוע.

למה בדיוק עכשיו זה לא מתאים.

אחי, זה החלום? קח ת'רגליים ועוף מפה.

הגיל שלך והמצב שלך זה המצב האידיאלי שלא צריך לחשוב יותר מדיי, אפשר לפעול מהבטן.

יש כאלה שנהנים ויש כאלה שעסוקים בחישובים.

כל מילה אמת...

ככל שגדלים וצוברים רכוש,ודירה,וחברה/אישה והתחיבויות לעבודה ככה פחות אפשר לברוח מהכל עם ראש נקי.

סע בכיף, תהנה ותראה קצת עולם מעבר לישראל הקטנה.

STI 2004

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים עם רוב מה שNakamichi אמר.

איך מבזבזים 30K בחודש?

35 אלף זה בערך 9 וחצי אלף דולר (במידה והוא עושה את ההחלפת כספים עכשיו, ולא שהדולר יותר גבוה).

כרטיס טיסה לניו-יורק, כ1000 דולר, וטיסה בתוך ארה"ב מניו-יורק למיאמי (לפי חיפוש מהיר בכמה אתרים של טיסות זולות בארה"ב) - בערך 200 דולר.

הגענו למיאמי, אנחנו בשדה ונשארו לנו בערך 8 וחצי אלף דולר - במצב אופטימלי.

כשאתה 2 אנשים, אם לוקחים חדר במלון ברמה יחסית נמוכה , ה8 ומשהו האלה יכולים להספיק. אבל לבנאדם אחד?

תחשוב שחדר במלון ברמה יחסית נמוכה (סוג של אכסנייה, ודי רחוקה ממרכז העניינים) עולה כ70 דולר ללילה, תכפיל את זה ב30 לילות והגעת לכ2100 דולר בחודש על חדר בלבד.

נשארנו עם בערך 6 וחצי אלף דולר.

ועדיין לא שילמת על אוכל, שתייה, כניסה למסיבות, הוצאות על מועדונים, כניסה לכל מיני מקומות ואטרקציות, תחבורה וכו'.

עם אוכל עוד אפשר להסתדר בכל מיני מקדונלדס למיניהם ורשתות כמו סיזרס וכו'.

האלכוהול בארה"ב יקר. נקודה. בטח ובטח שבמועדונים ומסיבות.

מיאמי רחוקה מלהיות מקום זול. להסתדר? אפשרי.

אבל לא הרבה יותר מזה. יש סיבה שאנשים מעדיפים לטוס לתאילנד/הודו/מקסיקו ושאר מקומות זולים ולא לארה"ב.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הצעה שלי:

גש לבנק, וכנס ליועץ ההשקעות. תשקיע 10K ש"ח במניה של טבע, לשנה-שנתיים. תוך כמה חודשים, ההשקעה ההתחלתית תגדל. לאחר מכן, תוציא את הכסף לשנה, תעשה איתו מה בא לך, אבל תשאיר 2-3K ש"ח, ליותר זמן, נגיד 5 שנים, שימשיכו לצבור ריבית. אז יהיה לך כסף כמו שצריך, ואז תוכל להתבסס/לטוס/לעשות מה שעולה לך בראש.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מנחם אתה משעשע :)

דבר ראשון, המניה של טבע לא בדיוק עלתה בתקופה האחרונה.

דבר שני, כמה ריבית נראה לך מקבלים על 10 אלף שקל?

בחלומות הטובים הוא יקבל על השקעה של 10K ריבית שנתית של 5 אחוז.

שזה 500 שקל לשנה! על סגירה של 10 אלף שקל.

לסגור 2-3 אלף ל5 שנים? אין פה שום רווח. רק העמלות של הבנק על הטיפול בכסף יעברו את הרווח שהוא יראה מזה.

שום להתבסס ושום בטיח.

פורסם

יש אנשים שהמזל משחק להם והם חוזרים בלי שקל מחו"ל כי הם חיו את הרגע, ומסתדרים

אני אישית מעדיף לשלוט בגורל

המצב בין אדם לאדם שונה. שאדם אומר שהוא חייב לצאת מהבית וההורים שלו לקחו את החסכונות שפתחו בשבילו, כנראה שיש לו התחייבות.

חוץ מזה, אני לא זוכר מתי טיול "חסר מחוייבות" הפך לחובה

טיול היום הפך להיות חלק ממסדר חובה של לימודים- צבא- טיול- לימודים. זה קורה בזגכות ולא בחובה

אף אחד לא אמר שאתה חייב לטייל עם כל הכסף שלך.

יש כסף, מטיילים, אין כסף, לא צריך לחיות מעל למה שאתה מסוגל כדי לחזור ולדפורק את החיים שלך בגלל שתצטרך לעבוד מהיד לפה ולא תוכל לחסוך שקל

מצד שני, לך תדע, אולי תסתדר במזל

אני אישית לא בונה חיים על "מזל" ו "יהיה בסדר"

נ.ב

חודש בהודו יוצא משהו כמו 500$- ואתה חיי כמו מלך

פורסם

אם כבר....אז מקסיקו.

אבל אני מצטרף למגיבים שטענו שיותר חכם לדחות את הטיול הזה.

יש לך גב של 35 אלף שקל להתחיל את החיים , זה לא רע.

פורסם
תאמינו לי אתם...

.

כן, כי בניגוד לכולנו - אין לו ממש לאן לחזור לפי מה שהוא מתאר.

תאר לעצמך שאתה חוזר לארץ ואין לך ללכת הישר משדה התעופה...

אלא אם כן המצב לא כזה קריטי ואפשר לחזור להורים, או אפשר להתנחל אצל משפחה / חברים במשך כמה שבועות טובים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תראה גבר

אני השתחררתי עכשיו, אני לא במצב שלך אבל הראש די דומה.

גם אני רוצה לטייל אבל לדעתי עדיף לך לעבור לת"א לכמה חודשים לקרוע ת'תחת בעבודה 5-6 משמרות ובשאר הזמן לשבת בים ולעשות חיים. אחרי שתיסגר על טיול תתכנן ותטוס.

בסופו של דבר אפשר להנות מת"א נכון שזה לא מיאמי אבל זה לא רע.

אם אתה מתכוון לעזוב את הבית פשוט לא מסתדר לי שתיסע לטייל ישר, תגמור את כל הכסף ואז תחזור לגור לבד בת"א?

מי שעובר ת"א עושה את זה עם כסף בצד כי עד שאתה מתחיל לעמוד על הרגליים לוקח זמן.

פורסם

אייל - הוא ציין שיש באפשרותו לגור אצל סבתא שלו.

פורסם

אני תומך בטיול ללא כל ספק.

תקבל זוית שונה על החיים ויכול להיות שגם תשנה את דעתך לגבי מה אתה רוצה לעשות/ללמוד.

יכול להיות שגם תצא נשכר - אני הכרתי את אישתי בטיול בדרום אמריקה.

אני ממש ממליץ לך לא לוותר על הטיול עכשיו כי בכל נק' זמן שונה בחיים תהיה כבול בבעיות שונות חלק העלו כאן לפני,כרגע אתה בתקופת מעבר של בין לבין וזו התקופה הטובה ביותר לטייל.אתה לא מחוייב לשום מסגרת ולכן לא תינזק.

אם אתה שואל אותי - רק דרום אמריקה ולא פחות מחצי שנה בשום מקרה.

תצליח בכל מה שתבחר לעשות

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

עם כל הכבוד, מי שאמר ש-30K זה עבודה של כמה חודשים, לא הכניס כמה שיקולים לעניין.

נכון, אפשר להרוויח 6-7 נטו בחודש, ע"י קריעת תחת, אבל עם עלויות הדירה, אוכל, וחיים מינימליים, כבר הוצאת 4K בקלות.וזה אם אתה לא לומד.

אם חסכת 2-3K בחודש, מצבך טוב.

* דברים אלו רלוונטיים למי שלא למד משהו בצבא שיכול לכוון אותו לעבודה בהיי-טק או תחום משתלם אחר.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ראיתם שאין פה אף תגובה של השואל?

נראה לי הוא כבר עזב את הארץ.

טוס לניו יורק,תראה איך נראת עיר גדולה אמיתית,תעבוד,תחזור עם כסף להשכיר דירה בת"א,לך לילמוד,תתחתן,תביא ילדים,תזדקן...

אייל

פורסם
נסה למצוא עבודה חוקית במיאמי לכמה חודשים.

עבור מישהו שאין לו אזרחות אמריקאית המשפט הזה כמעט ולא יכול להתקיים (עבודה חוקית ומיאמי באותו משפט).

לא פשוט לקבל אישור עבודה חוקי בארה"ב,בלשון המעטה.

תאמינו לי אתם...

למה מה זה 30 אלף? כלום.

כמה חודשים של עבודה.

זה הבסיס הכלכלי הגדול שלו?

יש כאלה שנהנים ויש כאלה שעסוקים בחישובים.

אתה צודק ב-100%,30,000 שקל זה באמת כלום,ממש עניין של כמה חודשי עבודה.

הצחקת אותי.

נניח והבחור מקבל 7000 שקל נטו (שזו לכל הדעות משכורת מ-ע-ו-ל-ה לחייל משוחרר) ומוציא בחודש "רק" חצי משווי המשכורת שלו (לא ריאלי בעליל למישהו שנרשם ללימודים+מחזיק רכב+שוכר דירה),אזי החישוב בערך כזה:

7000-3500=3500 שקל חסכון בחודש.

מה שאומר,שייקח לו כמעט 9 חודשים רק לעבוד ולא לצאת פעם אחת לדרינק או לצאת עם חברה שלו לסרט או לארוחה (כי צריך לחסוך!!!), ובקיצור,9 חודשים של להיות חי אבל די מת,כי אתה רק עובד ולא יכול לעשות כלום מעבר,כי אתה צריך לחסוך.

כלום כסף 30,000 שקל,אה ?...

אז יש כאלה שנהנים,ומתחילים את החיים שלהם איפשהו בגיל 24-25 (ויש לא מעט כאלה,וזה בסדר גמור), ויש כאלה שבאמת עסוקים בחישובים,אבל בגיל 24-25 כבר הגיעו למשהו יותר משמעותי מ-30,000 שקל.

מיאמי רחוקה מלהיות מקום זול. להסתדר? אפשרי.

אבל לא הרבה יותר מזה. יש סיבה שאנשים מעדיפים לטוס לתאילנד/הודו/מקסיקו ושאר מקומות זולים ולא לארה"ב.

מסכים עם המשפט הזה,אפשר להסתדר חודש עם 30K,השאלה כמה תרשה לעצמך באמת להתפרק ולהנות,וזו באמת אחת הסיבות שהרבה מעדיפים את המזרח או דרום אמריקה.

אם כבר....אז מקסיקו.

אבל אני מצטרף למגיבים שטענו שיותר חכם לדחות את הטיול הזה.

יש לך גב של 35 אלף שקל להתחיל את החיים , זה לא רע.

מסכים איתך לגמרי.

אייל - הוא ציין שיש באפשרותו לגור אצל סבתא שלו.

הפנטזיה של כולנו.....

נכון שיש את האופציה הזאת,אבל ראבק,איזה בחור בשנות העשרים רוצה לחיות עם סבתא שלו ?

זו ברירת מחדל,השאלה לכמה זמן זה יעבוד עבורו.

עם כל הכבוד, מי שאמר ש-30K זה עבודה של כמה חודשים, לא הכניס כמה שיקולים לעניין.

צודק ב-100% אחוז !

לפותח השרשור,

גילוי נאות, אני השתחררתי מהצבא ולא עשיתי עד היום את הטיול שחרור שלי,למרות שעשיתי שירות צבאי שבאמת "דורש" סוג כזה של התפרקות.

לומר לך את האמת,חלק בי מתחרט על זה שוויתרתי על הטיול שחרור שלי,במיוחד מהסיבה שלטיול הזה כן יצאו 4 החברים הכי טובים שלי,וכל פעם שהם סיפרו חוויות אני קצת התבאסתי,כי הרגשתי מנותק. (למרות שאצלך זה שונה כי אתה לא מתכנן לצאת לטיול עם החברים שלך).

אבל,בזמן שחברים שלי הלכו ושרפו את הכסף שלהם על הטיול הזה (חודש תאילנד,ממש לפני הצונמי),אני המשכתי לקרוע את התחת ולהתקדם ולהתפתח מבחינה כלכלית בזמן שחברים שלי חזרו לאחר החודש של הטיול ולקח להם עוד חודש לצאת מההלם ולחזור לתפקד (ולא,הם לא מהמעשנים\מזריקים.....ראבק,אפילו בירה בקושי אפשר לדחוף להם).

היום (אוטוטו 26),אני יודע שאת הטיול שחרור שלי פספסתי,אבל מאידך,נפתחו בפניי אפשרויות חדשות,לאו דווקא שקשורות לזה שלא יצאתי לטיול עם החברים,אבל האפשרויות האלה כן מאפשרות לי היום,הן מבחינת מקום העבודה,והן מבחינה כלכלית להגיד "STOP" ולצאת לטיול של חודש איפה שיתחשק לי.

מה אני בא להגיד לך ?

כולם פה "מפחידים" אותך שאם לא תצא עכשיו לטיול שחרור אתה לא תעשה אותו לעולם כי "תיהיה מחוייב לעבודה\חברה\בית\משפחה" וכדומה וכדומה.

האמת היא שאף אחד פה לא יודע באיזו סיטואציה הוא ימצא את עצמו בעתיד,ואיזה דלתות יפתחו בפנייך ואיזה יכולות ואפשרויות יהיו בידייך.

משפט אחד שלמדתי היטב על בשרי- "כל עכבה לטובה".

כשעשיתי תאונת דרכים לפני מעל שנתיים הפסדתי תפקיד שהיווה מבחינתי קידום מטורף,וחצי שנה הייתי בדיכאון עד שהלכתי לבוס שלי והגשתי את התפטרותי.

כל כך כעסתי על התאונה הזאת,שלא היתה בכלל באשמתי,ובאותה נקודת זמן התייחסתי אליה כאילו דפקה לי את החיים.

לאחר שהתפטרתי מהעבודה הגעתי אל העבודה שבא אני נמצא כיום,יותר מזה,3 חודשים לאחר שהתפטרתי כבר גרתי בחו"ל.

היום אם תביא לי את נהג הסמיטריילר שפגע בי אני אנשק אותו ואומר לו תודה רבה.

בקיצור,

תחייה את הרגע ותעשה את מה שטוב לך,אם טוב לך לצאת לטיול ולקרוע את העיר- לך על זה !

אם מתחשק לך להיות יותר שמרני וללכת על הכיוון ה"בטוח" של עבודה קשה+לימודים- לך על זה !

אף אחד פה לא יוכל לנבא לך מה צופן לך העתיד,יכול להיות שכולם פה מתייחסים כל כך בחומרה לבעיית המגורים שלך ופתאום עוד חודשיים יהיה לך יומהולדת והכל יסתדר עם ההורים (אני לא יודע מה הבעייה,אני סתם זורק כיוון מחשבה) ופתאום תיתפרנה בעיות המגורים ויסתדר גם העניין הכספי.

בהצלחה ידידי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
היום אם תביא לי את נהג הסמיטריילר שפגע בי אני אנשק אותו ואומר לו תודה רבה.

בקטע של התנסות אחרונה לפני החתונה, הא?

הקיצר, הרמתי אליו טלפון, הוא בדרך.

bear.gif

• תוכן חדש...