Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בסוף יולי הקרוב אני משתחרר מצה"ל, והצלחתי לאגור חסכונות של 30-35K שקל.

עקב בעיות כאלה ואחרות עם הוריי, אני צריך לעבור לגור לבד עם שחרורי מהצבא.

את המצב הזה אני כבר מכיר כמה שנים עוד מלפני הצבא, אבל תמיד היה תחושה שאיכשהוא אני יסתדר וזה יהיה קליל מאוד פשוט לטוס לחו"ל או לעבור לגור לבד, כי יהיה לי סכום כסף גדול שהוריי יתנו לי עקב המצב שנוצר (מדובר במשפחה אמידה), אך דבר זה לא קרה וכנראה לא יקרה וכל חשבונותיי/החסכונות שלהם בשבילי נסגרו.

אז עם שחרורי הקרב מהצבא ובחודש האחרון בפרט אני מתחבט בהחלטה קשה מאוד האם לטוס לטיול בחו"ל או לעבור לגור בת"א.

 

אפשרות 1 :

בהתחלה חשבתי להתחיל לעבוד במיאמי בעגלות, אבל אחרי שהבנתי שאני לא מוכן להיות תאלינדי ושזה פשוט לא בשבילי להתחיל לעצור/לרדוף אחרי אנשים באמצע הקניון ולנסות למכור להם מוצר כזה או אחר שהוא בעצם "דרעק".

אחרי שהאפשרות הזאת ירדה מהפרק, חזר לו התכנון הרגיל לטוס לטיול במיאמי-קריביים-קוסטה ריקה שזה בעקרון החלום עוד מהילדות, עקב תקציב לא גבוה שעומד ברשותי יש אף שיקול להוריד את קוסטה ריקה מהתכנון כדי לחסוך בעלויות.

אחרי בדיקה עם החבר'ה הקרובים, לכולם יש בראש תאילנד, הודו ודרום אמריקה ואף אחד לא חושב על מיאמי והקריביים, אז אני כביכול צריך לטוס לבד, דבר שדיי מבאס אותי אישית כי לשהות שם לבד ולחוות את החוויה לבד זה פשוט לא כיף! וגם העלויות כפולות כי הן לא מתחלקות חצי בחצי, לצערי זה לא כמו הודו שעדיף לטוס לשם לבד כי כבר בטיסה אתה מכיר אנשים ומסתובב איתם.

במידה ואני בוחר לטוס לחו"ל, אני חוזר לארץ בלי כסף, וזה אומר לגור במלון/חבר/סבא-סבתא כמה ימים בארץ עד למציאת עבודה ודירה במרכז הארץ ובעקרון התחלה מכלום.

 

 

דרך אגב,

אשמח אם מישהו יוכל לתת לי השערה של זמן שהות במיאמי עם הכסף שעומד ברשותי, המטרה מבחינתי היא חודשיים לפחות בדרגת תיירות טובה והנאה מכל האטרקציות השונות שיש, בלי מחשבה על חסיכה בכסף וכו'.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

אפשרות 2 :

לנצל את הכסף שעומד ברשותי ולעבור לגור במרכז ת"א עם שותף, להינות ולחוות את החיים בלב ת"א (פאבים/בתי קפה/מסעדות), כמובן לחיות בראש שקט לפחות שנה-שנתיים בדירה טובה ואיכותית, למצוא עבודה טובה ובשורה התחתונה פשוט להינות!

 

 

 

אותי מפחיד, שבמידה ואני לא יטוס עכשיו לא בטוח שתהיה לי עוד אפשרות לטוס לתקופה ארוכה בחו"ל אם בכלל, כי אני יהיה מחוייב למקום עבודה וכו'.

 

 

 

אשמח לקבל את דעתכם על הנושא.

נדב

נדב - [email protected]

 

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוס אחי, ויפה שעה אחת קודם.

 

30 אלף זה לא המון.

ואני לא יודע כמה זה יספיק לך.

 

אבל טוס, תנצל, תעשה מה שתוכל וכמה שתוכל ושתחזור כבר תשבור ת'ראש מה יהיה.

 

זה מה שיפה בגיל הזה, שלא צריך יותר מדיי לחשוב, עדיף אפילו לפעול מהבטן, אין לך אחריות כלפיי אחרים.

טוס.

 

מקסימום אחרי הצבא תנסה אולי עוד קצת לגור אצל ההורים או סבא וסבתא ולחסוך עוד כמה אלפים שיהיה לך יותר כסף לטיול - אם לא אז פשוט טוס.

 

חבר שלי טס אחרי הצבא לארה"ב, קנה רכב ועשה איתו את כל ארה"ב, חלק מהזמן הוא ישן באוטו, עבד בעבודות מזדמנות, הכיר אנשים, בקיצור כיף.

פורסם
תראה עולם.

תבין איזה חור זה ת"א

ראיתי ועדיין רואה עולם, לת"א אין מה להתבייש. בעצם יש, אבל אם יורידו את בניין העיריה, לא יהיה לה במה להתבייש.

  

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

 

פורסם
ראיתי ועדיין רואה עולם, לת"א אין מה להתבייש. בעצם יש, אבל אם יורידו את בניין העיריה, לא יהיה לה במה להתבייש.

גם אם יורידו את הראש העיר זה יעזור.

 

ההתיחסות של הלא תל אביבים לעיר הזאת היא מוגזמת מאוד.

לטוס למיאמי או לעבור לת"א,איך אפשר להשוות כזה דבר?

שם לפחות אין תחביב של ראש העיר לסגור את כל המועדונים בעיר.

אייל

פורסם

שמח לשמוע שירדת מהרעיון של העגלות. אם יש לך הזדמנות לנסוע ולראות עולם

מבלי לעבור על החוק, הייתי מנצל אותה. עם זאת, הייתי משאיר במקומך 20-25

אלף בצד בשביל מחייה כשתחזור, ועד שתמצא עבודה.

פורסם

עם כל הכבוד ל35 אלף שקל, במיאמי, זה בערך כלום.

תחשוב שלמרות שער הדולר הנמוך (שעכשיו גם מתחיל לעלות) 35 אלף שקל זה אפילו לא 10,000 דולר.

רק הכרטיס טיסה לניו-יורק עולה כמעט 1000 דולר (וגם זה תלוי בעונה, בחברת התעופה ועוד) - ומשם אתה צריך המשך למיאמי.

מלונות במיאמי זה דבר ממש לא זול. מאמי, מעצם היותה עיר תיירותית, היא יחסית יקרה לעומת ערים אחרות. והחיים במיאמי הם רחוקים מלהיות זולים.

 

הצעה - טוס למקסיקו. עם 10K דולר אתה יכול לחוית שם כמו מלך לפחות 3 חודשים :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אהלן נדב,

 

למרות שאני אישית לא סובל את תל אביב (גם כשהייתי בארץ לא סבלתי,ומאז שאני בחו"ל בכלל לא יכול לסבול את העיר הזאת),אני מצטרף אל דיסקובר ואומר לך שעם סכום הכסף שיש לך אתה אומנם תוכל לטוס למיאמי,אבל לא תוכל "לשרוד" שם יותר מ-3 שבועות (גג,אבל ממש גג-אם אתה רוצה רמת תיירות סבירה+).

 

אני לא חושב ש-3 שבועות במיאמי יספיקו לך בתור טיול שחרור,זו כנראה הסיבה שרוב המשוחררים בוחרים לטוס דווקא למזרח,שם עם חצי מהסכום שלך אתה יכול להחזיק חודש יופי.

 

מכיוון שלפי מה שאני מבין אתה לא בדיוק הולך עם הזרם,הייתי מציע לך כיוון אחר לטיול:

 

טוס למלדיבים.

 

הנוף שם מ-ט-מ-ט-ם פשוט, בעשר רמות מעל תאילנד,שקט ופסטורליות.

 

אמנם לא זול שם,אבל היתרון הוא שרוב המלונות שם בסגנון של הכל כלול,והרמה גבוהה מאוד.

 

פנק את עצמך באיזה שבועיים של בטן גב שם,רק ים,שמיים ואוירה טובה.

 

שוב,זה כיוון שונה,אבל החוויה מובטחת (למרות שלא זול).

 

ובגדול,אם אתה לא הולך על הכיוון של המזרח,הייתי ממליץ לך לוותר על ארה"ב,כי היא תשאיר אותך בלי הרבה כסף, ועצם במקום להתמודד עם בעיות המגורים שלך מיד לאחר הצבא,הן פשוט יידחו באיזה חודש,ההבדל היחיד הוא שלאחר ארה"ב סיכוי טוב שתיהיה בלי כסף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עזוב אותך בתי מלון , הכל כלול וכל הדברים האלה , מה אתה בן 50.

 

טוס לדרום אמריקה , 25,000 יסדרו אותך יופי לאיזה 8-9 חודשים.

 

תבלה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אני פשוט לא מבין מה כולם מדברים פה!

 

פותח השרשור אומר שהוא לפני שחרור והוא הולך להיות אדון לעצמו, ז"א שכל השטויות של כסף לא חשוב בגיל הזה, לא רלוונטיות לגביו!

 

איזה טיול בראש שלכם? יותר חשוב, כרגע, לדאוג ולאגור כסף למחייה, בין אם זה בית ובין אם זה לאוכל כל יום.

 

טיול, במצב הנתון, רק יקשה על אורך החיים.

 

לפי דעתי, תצא לאזרחות ותתחיל לקרוע את עצמך. אם תתמיד, תוכל לטייל בעתיד הלא כ"כ רחוק עם תקציב הרבה הרבה יותר גבוה.

פורסם

מסכים עם ההודעה מעליי

 

אלא אם ניפחת את המצב מחוץ לפרופורציות, עם 30 אלף בכיס להתחיל את החיים, אל תחשוב לבזבז אותם על טיול כאשר אין לך מקום לחזור אליו, תשכור דירה (לא חובה בתל אביב עצמה, כדי לחסוך)

ותתחיל להפנים שצריך לעבוד קשה בשביל להרוויח, עכשיו אין מי שיעזור לך. שלושים אלף שקל יתחלקו לשכר לימוד, מחיה, וכו'

 

שלא נדבר על להחזיק רכב.

ליסוע לחו"ל זה לא חובה זה לוקסוס, זה שהשתחררת לא אומר ש"מגיע לך" , אם אין לך מזומן, חבל לשרוף את המעט שכן יש לך ולחזור לארץ עם ה ז** ביד, שאין לך כסף לכלום.

 

כל זה בהנחה שלא הקצנת את הסיטואציה עם ההורים

פורסם

נסה למצוא עבודה חוקית במיאמי לכמה חודשים, גם תהנה מהחופים ואפילו ישארו לך כמה סנטים כשתחזור לארץ.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

קרא לי שמרן, אבל אני לא מאמין בלטוס לחו"ל ולבזבז שם חודשים על חודשים ודולרים על דולרים, לפני שהתבססת מבחינת כלכלית בארץ....

לדעתי לבזבז את המעט שיש ואז לחזור לארץ חסר כל כמעט , זאת טיפשות.

 

בן אדם צריך לשרוד, אחרי שתתבסס - סע לטייל.

ככה אני עשיתי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

העצה שלי בשבילך, במידה שהדבר אפשרי, היא לחתום קבע בצבא.

נכון, הצבא הוא מקום גרוע לעבוד בו בלשון המעטה (ראה-החתימה שלי), ולהיות נגד בקבע זה לא שוס גדול, אבל במצב שאליו נקלעת בו אתה אדון לעצמך ואין לך שקל על הנשמה באמת עדיף שתחתום קבע ותחסוך עוד כמה אלפי שקלים לפני היציאה לאזרחות.

בנוסף לכך עוד יתרון משמעותי בקבע הוא שהצבא יספק לך מגורים לרוב ימות השבוע ועקב היציאות הגרועות תוכל לחסוך הרבה כסף.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

תאמינו לי אתם...

 

הבן אדם בן 21 ראבאק, ואתם מתחילים עם "להתבסס כלכלית" וכו' וכו'.

 

אם לא עכשיו אז מתי?

עכשיו זה ה-טיול.

טיול משוחרר חסר מעצורים והתחייבויות.

אתה חי את הרגע עכשיו ורק בשביל עצמך.

 

הוא יתחיל לעבוד, יימצא דירה, ואז מה? נעזוב את הדירה? ואיפה נמצא כזו דירה שנחזור? ומצד שני לא שווה לשלם שכר דירה על דירה ריקה.

ואיפה הוא יחזיק את הדברים שלו?

וחוצמזה, כבר שנתיים הוא מסתובב בת"א, צריך להתחיל תואר, לא?

ואם הוא מצא חברה, אז מה הוא ישאיר אותה פה לבד?

 

למה מה זה 30 אלף? כלום.

כמה חודשים של עבודה.

זה הבסיס הכלכלי הגדול שלו?

 

וחוצמזה, אתם באמת חושבים שאנשים חיים במיאמי ומבזבזים כל חודש 30K ש"ח?

אלא אם כן הוא מתכוון לישון בפלאזה ושכל הזמן שתי פורטו ריקניות יעשו לו מסאז' בקרקפת (ולא רק) אז אני לא מבין איך מפוצצים 30 אלף שקל בפחות מחודש. וכן, הייתי במיאמי.

 

ככל שהזמן עובר תמיד יש יותר ויותר תירוצים למה לא ליסוע.

למה בדיוק עכשיו זה לא מתאים.

אחי, זה החלום? קח ת'רגליים ועוף מפה.

הגיל שלך והמצב שלך זה המצב האידיאלי שלא צריך לחשוב יותר מדיי, אפשר לפעול מהבטן.

 

יש כאלה שנהנים ויש כאלה שעסוקים בחישובים.


×
×
  • תוכן חדש...