Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה אני בדעה של לנסוע לחו"ל לראות עולם , וכמו שאמרו קודמי ת"א היא ככה (,) קטנה לאומת העולם .

וביקרתי יותר מפעם אחת בארה"ב ובהמון מקומות בעולם , לא הייתי מסכים לפספס אפילו לא טיסה אחת .

אבל , במצב שלך לצערי לא הייתי נוסע . להתחיל שוב מ-0 רק כדי להבין כמה ת"א קטנה ומצוקמקת (ד"א לא רק ת"א) ולהתבאס .

אם כבר זה לעבור לחו"ל ולקחת בחשבון שאם אתה עובר לבד אז זה מאוד מאוד קשה , אבל עם הקהילה הישראלית , היהודית בארה"ב הם יכולים לסדר אותך טוב מאוד (במיוחד ברוקלין , ניו יורק). שוב רק אם אתה עובר לגור בארה"ב הייתי נוסע , אם לא הייתי מוותר על התענוג .

אני יכול להרחיב עוד הרבה ולתת את דעתי או כל עזרה שאוכל לעזור .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי חבר בן 30 נשוי שטס עם אישתו לחו"ל לחודש ושניהם נהנו ולא היתה שום בעיה.

תמיד אפשר לטוס כשיש כסף

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ממש לא הייתי בונה על זה שהקהילה היהודית בברוקלין תעזור,וזה מנסיון של כמה חברים.

לא אמרתי שאפשר / צריך לבנות , פשוט ברגע שאתה צריך עזרה ואתה מבקש ובאמת במצב קשה הם ידעו לעזור .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

יעקב, כמו שעידן אמר, לא צריך לבנות על זה שהקהילה שם תעזור יותר מדי.

לפי מה שנשמע, לפותח השרשור אין יותר מדי על מי לסמוך בארץ, ואם הוא לא מכיר שם מישהו, כנראה שלא יספרו אותו יותר מדי. השמועות על העזרה בקהילות שם היא בעיקר למי ש"מוכנס" לקהילה, ולא לסתם מישהו (למרות שגם זה קורה).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לא חושב שהייתי רץ לבזבז את כל כספי כשאין לי גיבוי בארץ - לא כסף, לא משפחה שאפשר לגור אצלה גם תקופה ארוכה, ולא עבודה.

שיקול שלך מה לעשות עם זה, אני אישית העדפתי להשקיע בדברים שאני אהנה ונהנה מהם לאורך שנים (רכב, תואר) מאשר טיול.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מסכים אם קונדסון. עד שלא יהיה לי חלק מהתואר בכיס אני לא טס לחו"ל. (וכשאני אטוס ואבזבז מלא כסף על להשכיר רכב מעניין - זה לא יציק על המצפון כל כך).

נדב, למה אתה לא מתכנן ללמוד? לחו"ל אפשר לטוס גם תוך כדי הלימודים. בתור סטודנט יש לך הרבה חופש בין הסמסטרים אביב וחורף.

פורסם
מסכים אם קונדסון. עד שלא יהיה לי חלק מהתואר בכיס אני לא טס לחו"ל. (וכשאני אטוס ואבזבז מלא כסף על להשכיר רכב מעניין - זה לא יציק על המצפון כל כך).

נדב, למה אתה לא מתכנן ללמוד? לחו"ל אפשר לטוס גם תוך כדי הלימודים. בתור סטודנט יש לך הרבה חופש בין הסמסטרים אביב וחורף.

לטיולים "מעמיקים" לא מספיק חודש של חופשת הסמסטר.:-)

צריך לפחות 3-5 חודשים כדי להנות כמו שצריך ולא לרוץ ממקום למקום.לפחות ככה אני הרגשתי כשטיילתי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
לא אמרתי שאפשר / צריך לבנות , פשוט ברגע שאתה צריך עזרה ואתה מבקש ובאמת במצב קשה הם ידעו לעזור .

יעקב

אם היית אומר את זה על כל קהילה יהודית חוץ מזו של ברוקלין הייתי מסכים איתך.

הבעייה עם הקהילה היהודית בברוקלין ספציפית וארה"ב בכלל היא שהיא מאוד חזקה וברת השפעה בארה"ב,וככזו היא "לא ממהרת" לקבל לשורותיה ישראלים שלא "הוזמנו" מתוך חשש שיהרס שמה הטוב של הקהילה וכוחה ומעמדה ידרדר.

לכן הקהילה שם יחסית מאוד מסוגרת,גם בשל העובדה שיש שם אחוז דתיים מאוד גבוה.

שוב,אני מכיר לא מעט אנשים שהגיעו לארה"ב,ניסו להעזר בקהילה היהודית ופשוט נתקלו בדלתות סגורות,לא פעם ולא פעמיים.

במקומות אחרים בעולם באמת יש קהילה יהודית מאוד חמה ו"מחבקת" שממש עוזרת ותומכת,אבל בארה"ב שם המשחק מעמד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יש לי חבר בן 30 נשוי שטס עם אישתו לחו"ל לחודש ושניהם נהנו ולא היתה שום בעיה.

תמיד אפשר לטוס כשיש כסף

מסכים, אבל בלי קשר לזה ... :

שמעת פעם על מישהו שטס לטיול ארוך בחו"ל ואמר שלא נהנה? :-P

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אז לסיכום,

לכל אילו שתהו לאן נעלמתי, הייתי צריך לקפוץ לבקר בצבא כמה ימים ולא הייתי נגיש למחשב.

לאלה שהציעו לעבור לגור בארה"ב, אם רק הייתה לי את האפשרות הזאת הייתי קופץ עליה בשנייה כי זאת מטרתי הסופית בעוד כמה שנים, הבעייה היא שאין לי אזרחות ולהשיג גרין קארד זה ממש ממש לא פשוט עד לבלתי אפשרי כיום.

לגבי המצב עם ההורים וכו', לצערי לא הגזמתי זה דבר שנבנה במשך השנים, אומנם כמה ימים לפה או לשם אפשרי למשוך ואף שבועות, אבל אני כבנאדם לא יכול עוד לעשות זאת וחייב את להוריד אותם מהגב שלי למען טובתי האישית(אומנם ההורים לא ממהרים להעיף אותי מהבית אבל רומזים זאת, מבחינתם את מחויבותם אליי הם מסיימים בסוף הצבא) אז בכללי חוץ ממיטה לישון לא אראה מהם כלום ולכן לגור בבית לא יתן לי כלום, חוץ מלחסוך טיפה כסף. ואם אני משווה כסף לעומת הנאה וחופשיות, חובה להשתמש בו ולעבור לגור לבד!

אביעד, לגבי לימודים, כמו שאתה יודע הייתי אמור להתחיל באוקטובר הקרוב ללמוד בבין-תחומי אבל עקב סיבות כאלה ואחרות זה כבר לא יקרה בשנה-שנתיים הקרובות כפי הנראה.

התחלתי לעבור המדורים דירות להשכרה, הומלס וכו', והמצב פשוט גרוע מרגע לרגע, היום דירה בלב ת"א 3 חדרים מוזנחת עולה כמו 3 חדרים בצפון ת"א :roll:

חשבתי על גם לחפש דירה באיזור פ"ת-ר"ג במידה ואמצע באיזור זה עבודה, אבל כשאין לך ניידות עם רכב זאת בעייה גדולה, וזה היתרון בלב ת"א שעם אופניים אתה חוצה את העיר :)

יש לי חבר כרגע במיאמי שהתחיל לעבוד בעגלות לפני כמה שבועות, ביקשתי ממנו שיבדוק לי כמה עולה להשכיר שם דירה קטנה לחודש, אומנם נראה לי דיי הרבה אבל תמיד שווה לבדוק.

חשבתי גם על האפשרות לקנות שם רכב באיזה 2,000-3,000 דולר ופשוט להתחיל לחצות את ארה"ב, השאלה עד כמה זה אפשרי וכמה זה יתן לי בסופו של דבר.

נדב.

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם

היום גם למצוא 3 חדרים בצפון ת"א זאת משימה קשה ביותר....

אני מחפש כבר המון זמן ויש לי בעל בית שמזכיר את אפריים - מדבר מארץ נהדרת... שאני מת לעזוב אותו.

אם אתה הולך ללמוד - עדיף שתלמד במקום שלא עושק אותך כמו הבינתחומי - 30K בשנה בלי הצדקה.

במקומות נורמליים אתה סוגר תואר שלם בסכום הזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל כתב:

אם אתה הולך ללמוד - עדיף שתלמד במקום שלא עושק אותך כמו הבינתחומי - 30K בשנה בלי הצדקה.

אני מסכים. עדיף שתלמד הנדסה בת"א, וגם תקנה גולף GTI :-?.

או בקיצור - אייל, למה לקחת את הדיון למקום שהוא לא צריך להגיע אליו? כשהוא ישאל היכן ללמוד, נוכל להתחיל מחדש את הדיון בו אתה אומר מה שאתה חושב, אחרים אומרים מה שהם חושבים, ואתה מחליט ששלך הכי טוב...

PUG-306 XSI MK2

פורסם

בוא אני אסביר למה אני הצעתי את הקהילה היהודית בברוקלין כאופציה לעזרה כולשהי .

אח ואחות של אמא שלי טסו לארה"ב ברוקלין באזור אבניו P,N . הראשונה עברה אחותה של אמי , בערך בת 25 , ביחד עם בעלה לבורקלין , הם עברו עם מעט יותר כסף , סביבות ה 60K ובמטרה להקים להם חיים שם , שניהם נקשרו מאוד לדת (ד"א גם לפני זה אבא שלהם חינך אותם לדת יהודית ושמירת כל המצוות כולל שבת , אבל לא היו "שחורים") , הקהילה היהודית עזרה להם מאוד להתמודד עם החיים בארה"ב וללמוד את השפה והמקום במהירות , מאז הם גרים ליד עוד שכנים ישראלים ברמה מאוד מאוד גבוהה ובעלי גריןקארד כמובן .

אח שלה , בגיל 17 וחצי לפני כ- 12 שנה לארה"ב לבדו וללא הרבה כסף בכלל , אך במטרה להיות שף ברמה גבוהה הוא הגיעה לארה"ב גר אצל אחותו שעזרה לו להכיר את הקהילה היהודית שם , אך הוא לא היה מוכן להיות דתי "שחור" אבל כן להיות גאה להיות יהודי , כמובן שהקיהלה הישראלית לא קיבלה אותו כתור חבר בא בהתחלה אבל הבחור הוא בחור זהב והצליח להגיעה גבוהה מאוד במקצועו כשף וקיום מנהל שני מיסעדות יוקרה ומרווח לפני שבוע כמו אדם שמרוויח פה בחודש וגם זה בדולרים , לגבי הקהילה היהודית אני חייב לציין שבשנים האחרונות הם אוהבים אותו מאוד ואפילו יותר מזה .

בגלל זה עדכנתי אותו שיש גם קהילה יהודית בארה"ב ושאפשר ליצור איתם קשר אפילו מהארץ , ויותר מזה הם יכולים להשיג לך גרינקארד כתור יהודי לכל דבר שחיי איתם ואוהבים אותך.

יעקבש

פורסם

יעקב אמרת בעצמך בדיוק את מה שאמרתי,

כל עוד אתה לא דתי (ולא משנה באיזו רמה) אתה ממש לא תתקבל בברכה בקהילת ברוקלין,ופשוט יטרקו לך את הדלת בפנים.

אחות של אמא שלך הצליחה "להכנס" מעצם היותה דתייה ברמה זו או אחרת,ואני אומר לך גם (ואתה תתקן אותי אם אני טועה) שיש סבירות מאוד גבוהה שהיא התחזקה בדת שם.

לעומת זאת,אחיה שאינו דתי לא התקבל כל כך בברכה,אבל בסוף התקבל בגלל הקשר לאחותו שכבר היתה בתוך הקהילה.

זה ברור שעם הזמן ילמדו איך "לאכול" אותו,אבל השורה התחתונה היא שאם אין לך כיפה על הראש ונוכחות טובה בבית הכנסת, אתה לא מוזמן.

אגב,גם לדתיים יש בעייה אם מישהו מתוך הקהילה לא מכיר אותם.

בקיצור,זו קהילה דיי בעייתית,לא קל להכנס אלייה,ולומר לך את האמת,אם אתה לא דתי,אני לא בטוח גם כמה אתה בכלל תרצה להכנס אליה.

שתבין,גם פה בהונג קונג יש קהילה יהודית דתית,אבל להבדיל מארה"ב,הקהילה פה מקבלת כל אחד כמו שהוא,היא לא מנסה לכפות עליו את הדת ופשוט כיף.

אני אישית מאוד מאוד רחוק מענייני דת,אני יכול להגדיר את עצמי כאדם לא מאמין,ועדיין כשהגעתי לפה ולא הכרתי אף אחד,לא היתה שבת אחת שלא הזמינו אותי להתארח לארוחת ערב,ולא היה ערב חג שלא הזמינו אותי,אבל הכל היה באוירה פשוט נעימה וקלילה בלי שום נסיון "להחזיר אותי בתשובה" או משהו כזה,והם ממש מנסים לעזור במה שאפשר כדי לתת לך הרגשה של בית בחו"ל.

מדי פעם מגיעים לפה כל מיני מטיילים ישראלים (תרמילאים) ומבקשים מקום לישון,אז הם מארגנים להם דירה לישון בה וארוחות במהלך כל היום ובתמורה רק מבקשים מהם לבוא איזה שעתיים ביום לעזור בבית כנסת,זה הכל.

בארה"ב בקהילות הדתיות זה לא ממש עובד כך,אחד כמוני שמנותק מהדת לא היה מצליח להקלט בקהילה דתית בארה"ב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...