Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס 2007 2.0 או 2008 1.6...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראשית ברכות על הפורום הנפלא הזה. קראתי בעיון הרבה שרשורים בכדי לסנן את האפשרויות שלי ולמדתי המון.

שמי שי ואני מחפש רכב משפחתי מרווח, אמין והכי חשוב מאובזר מבחינה בטיחותית.

התקציב כ115K

הרכב ישמש כרכב ראשי ומשפחתי לכל דבר (2 ילדים קטנים).

הרכב השני שברשותי הוא פוקוס 2001 שנרכש מיד פרטית ואני מרוצה מאד ממנו.

ההתלבטות היא כזאת:

2008 חדש מהסוכנות 111K שש כריות אוויר ומע' בקרת יציבות

יתרונות: רכב חדש :-o, עבר מתיחת פנים ואישית אני אוהב את המראה שלו

חסרונות: מנוע 1.6 שלדברי רבים לוקה בתאוצה שלו ובביצועים שלו.

ירידת ערך גדולה גם בגלל שהוא חדש וגם בגלל שהוא נפוץ בליסינג

2007 2.0 מיד פרטית:

יתרונות: אבזור זהה מבחינה בטיחותית ל2008, מפנק יותר מבחינת ריפודים, מזגן, מע' שמע וכולי.

ביצועים עדיפים בהרבה ע"פ ביקורות שאני קורא.

סחיר יותר עקב היותו משוייך לסקטור הפרטי?

חסרונות: סיכון וכאב ראש של קניית רכב משומש,

למרות שמדובר ב2007 הרכב על הכביש מאמצע 2006 כל שמבחינת מחיר המחירון (17K) זה לא בא לידי ביטוי

האם אני בכיוון?

אודה לכם על כל עזרה, טיפ או שיקולים למחשבה. ובעיקר את דעתכם האישית על מה הייתם הולכים...

המון תודה :-o

שי

פורסם

בנוגע לפוקוס , גירסאת ה 2 ליטר עדיפה, ולו בזכות המנוע אשר מאפשר להנות מרכב בעל יכולות לא מבוטלות.

הרכב לעניות דעתי גם יהיה מבוקש יותר כמשומש, שונה מהעדר של ליסינג 1.6 אוטומט..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

בפירוש ה-2.0 ל'. ההפרש מבחינת המנוע משמעותי מאוד והאבזור גבוה משמעותית. שים לב בקשר למחיר המחירון - רכב בן פחות משנתיים על הכביש מקבל אחוזי הורדה/העלאה מעבר למה שכתוב בשורת "2007" (למשל יכול להיות שאם הרכב יותר מ-18 חודשים על הכביש אתה אמור להוריד עוד חצי אחוז עבור כל חודש תוספת).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בפירוש ה-2.0 ל'. ההפרש מבחינת המנוע משמעותי מאוד והאבזור גבוה משמעותית. שים לב בקשר למחיר המחירון - רכב בן פחות משנתיים על הכביש מקבל אחוזי הורדה/העלאה מעבר למה שכתוב בשורת "2007" (למשל יכול להיות שאם הרכב יותר מ-18 חודשים על הכביש אתה אמור להוריד עוד חצי אחוז עבור כל חודש תוספת).

רוני

תודה רוני,

אתה מעלה נקודה חשובה מבחינתי ומעט לא ברורה לי:

כלומר, רכב שנמצא על הכביש ממאי-יוני 2006 אולם ברשיון הרכב רשום מודל 2007 צריך לעלות משהו כמו 111K למרות שמחירון לוי יצחק מפרסם מחיר של 117K?

איך מציגים זאת בזמן המשא ומתן עם בעל הרכב? האם זהו חישוב מקובל?

תודה,

שי

פורסם

כדאי באמת להסביר:

בשנתיים הראשונות ההפרשים הכספיים גדולים כי כל מכונית מאבדת אלפי שקלים בחודש בירידת ערך (החל מכ-1000 שקלים בחודש בממוצע למכונית קטנה ועד לאלפים רבים עבור מכונית יוקרתית).

לכן, נתון המחיר ביחס לשנתון הוא לא הקובע היחיד, אלא במסגרת השקלול של היד, ק"מ וכו' מתבצע (או צריך להתבצע) גם שקלול של זמן על הכביש (כאמור - כל חודש משפיע הרבה). זה דבר שכתוב באותיות הקטנות במחירון לוי יצחק המודפס, ואני לא יודע אם הוא מחושב במחירון האינטרנטי.

הרבה אנשים לא מודעים לזה וכך נדפקים (או דופקים אחרים, מבלי לדעת). אני אתן דוגמה:

קח רכב ממודל 2007 שעלה על הכביש במרץ 2007, וקח רכב זהה שעלה על הכביש במאי 2006 (בהחלט אפשרות סבירה). שניהם 2007 כך שאם מביטים על נתון המחירון מתקבל שמחירם זהה. אבל זה אבסורד - רכב אחד זקן כמעט בשנה מהשני - כמעט פי שתיים זמן על הכביש. לא תמיד ההפרש בקילומטראז' מצמצם את ההפרש במחיר, כי בהחלט אפשרי שהרכב הזקן יותר נסע פחות מהצעיר. גם במקרה של מכוניות בסדר הגודל הזה יכול להיות הפרש ריאלי של עד 10000 שקלים בין רכב אחד לשני, על אף העובדה שלשניהם לכאורה אותו מחיר מחירון!

לכן - בדוק את האותיות הקטנות (בראשית החוברת) או חפש את המידע באתר האינטרנט. יכול להיות שגם במקרה הזה המחיר האמיתי מעט שונה מזה הכתוב בשורה המתאימה במחירון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מצטרף להמלצה על ה- 2.0. גם נוסע טוב יותר וגם מאובזר יותר (סאן-רוף וכו' אם אינני טועה). לכמה זמן נותרה אחריות?

שים לב שמרווח הראש במושב האחורי מצומצם יחסית.

לטעמי עיצוב הפנים החדש דומה לשעון מעורר יפני מאמצע שנות ה- 80, אבל זה באמת עניין אישי. גם עיצוב הפנים הקודם היה עמוס מידי לטעמי.

היית ימתמקח על המחיר, אני לא יודע אם יש הרבה ביקוש לרכב יד II בן שנה/שנתיים, כאשר כל סוכנות מציעה היום חבילות מימון נדיבות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לאישתי היה פוקוס 1.6 אוטומטי ולי עד היום יש 2000 אוטומטי שניהם מודל 2007. את ה1.6 הדגם המאובזר מכרנו בהפסד ניכר עקב אכזבה קשה מביצועיו . אני גם מאוכזב מכל מי שהמליץ עליו. והמליצו עליו בזמנו.

אוטו זה לא רק אחיזת כביש. אוטו בראש ובראשונה צריך לזוז ולהגיב בסבירות ביחס למכוניות סביבו. ה1.6 ממש עלוב ביחס למקביליו ואף ביחס לכאלה הנחשבים נחותים ממנו.בטיחותו האקטיבית שואפת לאפס. ה 2000 עבר לאישתי ואני קניתי רכב אחר. לדעתי אל תגע ב 1.6. בטח ובטח עדיף 2007 . אם אתה מתעקש על חדש לך על אופציות אחרות ולא חסר.

אופציה ידנית תגדיל את המבחר מבלי להגדיל את התקציב.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אם לא הזהירו אותך שה-1.6 היא עגלה אז לא הקשבת לעצות טובות במיוחד. אגב, הכל יחסי - רוב מדינת ישראל נוסעת על מכוניות שאינן מהירות משמעותית, כך שלא צריך להגזים ולטעון שהבטיחות האקטיבית שואפת לאפס - זה פשוט לא נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הי,

תודה על תגובתכם :-o

לצערי נודע לי כי הפוקוס 2.0 2007 הוא בגרסת 5 דלתות ולא 4 כפי שהייתי רוצה :cry:

sronis- תודה על ההסבר המלומד לגבי קביעת מחיר המחירון

vik014- אילו חלופות יש לדעתך במחיר של הפוקוס 2008 1.6 שנותנות כזו נוחות נסיעה, מרווח פנים ואבזור בטיחותי?

bar72- האם הלוואה בריבית פריים מינוס חצי נחשבת לחבילת מימון נדיבה? כי זה פשוט מה שמציעים בסוכנויות

תודה,

שי

פורסם
הי,

bar72- האם הלוואה בריבית פריים מינוס חצי נחשבת לחבילת מימון נדיבה? כי זה פשוט מה שמציעים בסוכנויות

שי

את היכול לקבל לבד בבנק ריבית טובה יותר? אני מניח שלא. לכן זו עסקה לא רעה אם אתה מוכן לשאת בריבית. אני החלטתי שזה טוב לי, אבל כל אחד עושה את החשבון שלו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לרוניס, בתחילה כולם רק היללו את הפורד פוקוס. עד כמה שזכור לי לא היתה כלל פוקוס 2000. מאוחר יותר, יותר ויותר העזו לומר שהמלך הוא ערום. לי זה היה מאוחר.

ולפותח השירשור (לעזזל איזה שם בחרת לך...), מדוע אתה פוסל 5 דלתות, מדובר במבהב שימושי יותר. אל תמהר לפסול.

ובקשר לרכבים נמרצים יותר בקטגוריה, מזדה 3 למשל. יש כאן מומחים טובים ממני שאני מניח שישמחו לעזור.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...