Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הרכב הוא יונדאי גטס 2004 1.35 ידני. הקילומטרז הגיע ל74500, מה שאומר שאוטוטו מגיע טיפול 75,000 (מי היה מאמין שקניתי אותו באוגוסט 2006 עם 43,000 בלבד...).

בפעם הקודמת שהכנסתי אותו לטיפול (מטפל במורשה לפיד בתל אביב או במורשה ברמת גן, תלוי במחיר שמציעים - אני משווה טלפונית קודם) וביקשתי שמן סינטטי מלא - שיכנעו אותי להשתמש בשמן שהגדיר היצרן, ולא לבחור שום שמן אחר, כי זה די והותר (לא זוכר את שם השמן - אבל הוא תחת המותג של יונדאי לדעתי, והוא חצי סינטטי).

הסיבה לכך שאני שוקל את זה היא שהרכב עובד קשה מאוד - אני נוסע כרגע פעמיים שלוש ירושלים תל אביב, בדר"כ בשעות שאין בהם פקקים, במהירות וסל"ד מתאימים - הרכב נמצא על סל"ד של כ4000 (לפעמים אפילו יותר - 4200 או 4300) לזמנים לא זניחים - לעיתים גם 20 - 30 דקות בלי ירידה לסל"ד נמוך יותר - למי שמכיר, אני נוסע ב443, ולעיתים ממשיך בכביש 6 או ב1 בשעות ריקות. לא מדובר בכבישים איטיים במיוחד, בלשון המעטה.

אבקש את חוות דעת המקצוענים - מאחר ומדובר ברכב שאני מרוצה ממנו, ומאמין שאני אשאר עימו עוד לפחות כמה שנים - האם כדאי לדעתכם להתעקש על שמן סינטטי מלא, ואם כן - אז איזה סוג.

הערה : אבקש התייחסות רק של בעלי ידע בנושא. לא של מי ש'שמע ששמן סינטטי יותר טוב' או כיו"ב - את זה גם אני שמעתי. עם זאת, אני מניח ששמע את זה גם נציג המוסך שהציע לי שמן חצי סינטטי, למרות שיכל למכור לי סינטטי מלא במחיר גבוה יותר - ונימק זאת בכך שמהנדסי יונדאי בחרו את השמן הזה, ויתכן שהיתה להם סיבה. אשמח מאוד להתייחסות של אנשים שיש להם ניסיון רב בתחזוקת רכבים.

תודה רבה, ופורים שמח,

אבי

פורסם

סינטטי, מינרלי או חצי סינטטי העיקר שיעמוד במפרטים של הייצרן זה מה שחשוב.

רכב שעובד זה רכב מוניות/גורר או בתנאי אקלים קיצונים.

איזה כייף לי :)

פורסם
רכב שעובד זה רכב מוניות/גורר או בתנאי אקלים קיצונים.

או נמצא זמן רב בתחום הסל"ד האדום

פורסם

תשאר עם השמן של היבואן, חבל על הכסף. אתה לא מתאר מצב של עבודה קשה מידי עם הרכב. אם אתה בכל זאת חרד לשלום הרכב קצר את מועדי החלפת השמן בחצי או שליש (התנהגות טובה...)

פורסם

לפיד בטח מציעים לך שמן ZIC, שהוא לא רע לכשעצמו והוא המומלץ ע"י יונדאי. 3 פעמים בשבוע נסיעה לירושלים זה לא עבודה קשה מדי לשום רכב, רק שמים לב שלא יחסר שמן (במיוחד אם יש לך מאזדה 3 2 ליטר....)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...