Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הבחנתי היום שנורת המצבר ברכב מסוג פיאט אונו נידלקת עם התנעת הרכב במצב חלש מאוד.

פשוט כאשר אני נותן גז,אז הנורה מפסיקה להידלק.

כמה אמור לעלות תיקון של האלטרנטור במצב כזה?

הבנתי ממכונאי שהבעיה עצמה נובעת מפחמים שחוקים שמובנים בתוך אלטרנטור.

כמה אמורים לעלות הפחמים,האם ניתן לבצע את התיקון עצמית?

דרוש לשם כך לפרק לחלוטין את האלטרנטור לחלוטין?

פשוט הבנתי שמאחורי האלטרנטור יש פתח פלסטיק שניתן להסירו ולהחליף את הפחמים,האם זה נכון?

בתודה מתן.

:shock:

פורסם

אולי הרצועה של האלטרנטור מחליקה ,וצריך למתוח אותה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
שלום.

הבחנתי היום שנורת המצבר ברכב מסוג פיאט אונו נידלקת עם התנעת הרכב במצב חלש מאוד.

פשוט כאשר אני נותן גז,אז הנורה מפסיקה להידלק.

כמה אמור לעלות תיקון של האלטרנטור במצב כזה?

הבנתי ממכונאי שהבעיה עצמה נובעת מפחמים שחוקים שמובנים בתוך אלטרנטור.

כמה אמורים לעלות הפחמים,האם ניתן לבצע את התיקון עצמית?

דרוש לשם כך לפרק לחלוטין את האלטרנטור לחלוטין?

פשוט הבנתי שמאחורי האלטרנטור יש פתח פלסטיק שניתן להסירו ולהחליף את הפחמים,האם זה נכון?

בתודה מתן.

:shock:

אני לפני כחודשיים שמתי אלטרנטור משופץ ברכב ועלה לי 350 שקל עם אחריות לשלושה חודשים.

פורסם

במידה ואם אתה לוחץ על הגז לאחר ההתנעה והנורה נכבית ולא נדלקת יותר- תקין!

אצלי זה ככה כבר 5 שנים ואין שום בעיות.

פורסם

חברים,אלטרנטור שלי ברכב סיים את תפקידו.:cry:

לפני שעה ניכנסתי לרכב והתנעתי והכל היה תקין רק שוב נידלקה הנורה של המצבר בתאורה חלשה.

אז החלטתי לכבות את הרכב לרגע,וזהו הרכב לא התניע.

פשוט כשמתניעים רואים את הנורות על הלוח שעונים נידלקות בתאורה חלשה ושומעים את האוטו מנסה להתניע.

נכון זה שפשוט נסעתי כימעט בלי תאורה מכיון שמצבר לא ניטען ביכלל.

לא היה טעינה של המצבר ברכב.

היום בבוקר הלכתי לשני חשמלאים של רכב.

זרקו לי סכומים של שיפוץ שחטפתי חום מהמחיר.

כל אחד אומר לי סכום שנע בין 400-500 שקל.

מחר אני יקח את הרכב למוסך,וינסה להתסדר על מחיר טוב.

האם מומלץ ליקנות אלטרנטור מפירוק במחיר יותר זול?

השכן שלי שהוא מוסכניק אמר לי ליקנות את הפחמים והמיסבים והוא יוכל להתקין לי כבר את החלק.

האם זה אפשרי לעשות תיקון בלי לפרק את האלטרנטור ממקמו?

בתוד רבה מתן.:wink:

פורסם

תנסה אצל עופר קצב, הוא מתעסק במדחסים, אבל אני חושב שהוא גם משפץ עוד מכלולים חשמליים של רכבים,

אם כבר מישהו שמשפץ אז תלך אליו .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אלטרנטור או משפצים או קונים חדש, אני הייתי ממליץ על שיפוץ מכיוון שהוא עולה כמעט חצי אם לא פחות ממחיר חדש .

המחירים שנתת למשופץ הגיוניים אם כי אפשר להשיג בזול יותר (אני שמתי משופץ ב350 שקל עם אחריות 3 חודשיים וברוך השם עובד עד עכשיו בלי בעיות) אצל שכנינו הערבים.

פורסם

מאיפה אתה ?

יש מספר חשמלאים מומלצים וממש לא יקרנים במרכז.

בדקו טעינה ? אתה יכול להניע בדחיפה או שגם זה לא ניתן? רצועת אביזרים מתוחה ?

אביבז , מניסיון שלי עם אלטרנטור בוש 90 אמפר (שקצת יותר יקר מאלטרנטור של עונו) מחליפים וזהו.

אצלי הייתה בעיה של טעינת יתר , החלפתי לווסת חדש , החזיק חודש ואחרי חודש הווסת גם הלך ואז הגעתי להחלפת אלטרנטור.

ועוד היה לי מזל ככה שהוחלף לי לאלטרנטור חדש ולא משופץ (השד יודע איך)

עניין של 100-200 שקל סה"כ (לפחות בעונו) אבל נותן שקט נפשי.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

400-500 ש"ח נשמע לך יקר לשיפוץ?

בוא אני אספר לך סוד קטן, השיפוץ במחיר הזה (שנעשה בהרבה מקומות בארץ) הינו השיפוץ המינימאלי, הזול והחאפרי ביותר שניתן לעשות. שמים לך חלקים זבל, מייצב מתח סיני פשוט שעלותו למשפץ 20-30 ש"ח, מיסבים מחליפים רק אם מרעישים, וגם אז שמים מיסבים שמתאימים בגודל, אבל ממש לא מבחינת טמפ', כיסוי הגנה וכו' ובטח לא של חברה כמו SKF למשל. שאר החלקים מחליפים במידת הצורך בלבד וחורטים את טבעות ההחלקה.

כאשר מבצעים שיפוץ טוב ומקיף, ולא אחד כזה שיחזיק שנה-שנתיים עלות החלקים עשויה להגיע למחיר אלטרנטור חדש בקלות, ובווודאי שמדובר בכמה מאות טובות של שקלים.

קנה אלטרנטור בזול ותתכונן להחלפה תוך שנה-שנתיים.

פורסם

ואם אני יגיד לך שהאלטרנטור שאני החלפתי הוא אלטרנטור משופץ של מגנט מרלי (שזה האלטרנטור ה מקורי באונו) וכמו שרשמתי למעלה הוא עלה לי רק 350 שקל.

אני לא יודע כמה זמן הוא יחזיק כי החלפתי אותו רק לפני שלושה חודשים אבל אני מאמין שהוא יחזיק יותר משנה שנתיים .

מה גם שאם אין לבנאדם 800-1000 שקל לזרוק על אלטרנטור חדש אז עדיף לשים משופץ בזול ולשבור את הראש עוד שנה שנתיים.

• תוכן חדש...