Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סאב FREE AIR והוא בתיבה אטומה.

אני רוצה לעשות לו חור פורט אבל אין לי מושג מאיזה חומר עושים את הפורט עצמו, (יש לי כבר את כל המידות שאני צריך לפורט).

חפרתי בחיפוש ולא מצאתי תשובה לשאלה שלי, יש מישהו שיודע ממה עשוי הפורט עצמו?

המערכת למכירה בקישור למטה:

http://www.carsforum.co.il

/vb/showthread.php?p=1810490#post1810490

פורסם

צינור ביוב PVC

וגם צינור קרטון קשיח יכול להיות טוב

לסאב פרי אייר לא בונים תיבה, תא המטען אמור להיות התיבה שלו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

את זה אני יודע אבל מה אני יכול לעשות האוטו של ההורים, ואי אפשר לעשות שום שינוי ברכב.

אתם בטוחים שPVC רגיל יכול לשמש כפורט? הוא יהיה איכותי או שעדיף להשתמש בחומר אחר?

פורסם

אני אישית עדיין לא פגשתי פורט(צינורי) מפלסטיק או מכל חומר אחר.

הפורט הצינורי צריך להיות עשוי מקרטון עבה.

אתה יכול לקנות כל קוטר שאתה רוצה(זה עולה בערך 50 ש"ח למטר עד קוטר 6 אינץ.ואפשר לקנות אותו בחנות של חומרי בנייה,הוא משמש ליציקת בטון לעמודים תומכים.)

ולפורט עצמו צריך להיות אורך מסויים, אלה עם כן אתה רק עושה "חור"בתיבה.(שזה בעצם פורט קצר) ואז אתה יכול להשתמש גם בפלסטיק בלבד. ואת האלמנט הזה אתה יכול לקנות מכל חנות סאונד שמוכרת תיבות עם פורט.

בלי קשר אני לא ממליץ בכלל להוסיף תיבה כי הסאב ה"פריי אייר" הוא נועד לעבוד בנפח של הבאגש זה מה שמיוחד בו. אני חושב שתשמע גרוע עם תוסיף תיבה לסאב כזה.

בהצלחה.

פורסם

כנראה שלא הבנתם אותי נכון אז אני ירשום כמה הבהרות לגבי הסאב והאוטו.

1. אין לי אפשרות לעשות שום שינוי ברכב בגלל שהאוטו של ההורים.

לגבי פלטה לסאב אתה מתכוון למשהו כזה? http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?u=1197

כי אם כן אז גם את זה אי אפשר, שוב האוטו הוא לא רק שלי.

2. קיבלתי את הסאב במתנה והוא הגיע בתיבה אטומה.

3. כל הפרטים על הסאב נמצאים פה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1528066#post1528066

4.מאיפה אני יכול להביא את הפורט הרצוי(באורך 13.33 ס"מ ובקוטר 7.62) וכמה בערך זה עולה?(אני גר באיזור ירושלים)

עוד שאלה קטנה: אם אני לא יהיה מרוצה מהצליל של הסאב בתיבה פתוחה יהיה אפשר לאטום אותה בחזרה?

או שעדיף לבנות תיבה חדשה ואז יש עוד שאלה: התיבה שלי ממולאת במין צמר גפן כזה, זה צריך להיות בכל תיבה איכותית?

פורסם

דבר ראשון: יש לך חנות סבבה בירושלים שנקראת ד"ר סאונד באזור התעשייה של ירושלים.

דבר שני:הצמר הזה שיש לך בתיבה הוא נקרה צמר סלעים, והוא נועד כדי "לספוג" את הוברציות של הסאב(זה סתם לא נחוץ)

אל תוציא אותו. אבל כבר לא שמים אותו בתיבות החדשות.

אתה צריך סתם פלסטיק של תיבה לסאב. אני מאמין שזה יעלה לך בערך 50 ש"ח לא יותר, אולי גם אתה יכול לקנות יד שנייה מימישהו שרוצה לזרוק את התיבה.

דבר שלישי: ואחרון אני לא הייתי ממליץ לאטום את התיבה אחרי הפורט.

אבל עם אתה עושה את זה בכול זאת אז תאטום אותה טוב עם סיליקון וברגים....

בהצלחה.

פורסם

roeiav

בוא תמקד אותי קצת יותר ...

הסאב של עדן הוא סאב המוגבר ע"י JBL75.4 בגישור ל 280RMS , לא הסאב הכי חזק שיש אתה מסכים איתי ?

הוא צריך תיבה פתוחה , אז למה לאטום ? זה לא שיושב של FI קטן ונחמד .

האיטום יוסיף אבל לא הרבה לפי דעתי עדיף להשקיע בדברים אחרים מלבד האיטום המיותר הזה ...

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם
דבר ראשון: יש לך חנות סבבה בירושלים שנקראת ד"ר סאונד באזור התעשייה של ירושלים.

דבר שני:הצמר הזה שיש לך בתיבה הוא נקרה צמר סלעים, והוא נועד כדי "לספוג" את הוברציות של הסאב(זה סתם לא נחוץ)

אל תוציא אותו. אבל כבר לא שמים אותו בתיבות החדשות.

אתה צריך סתם פלסטיק של תיבה לסאב. אני מאמין שזה יעלה לך בערך 50 ש"ח לא יותר, אולי גם אתה יכול לקנות יד שנייה מימישהו שרוצה לזרוק את התיבה.

דבר שלישי: ואחרון אני לא הייתי ממליץ לאטום את התיבה אחרי הפורט.

אבל עם אתה עושה את זה בכול זאת אז תאטום אותה טוב עם סיליקון וברגים....

בהצלחה.

למה? למה?? למה!

דבר ראשון: מאיזה חומר עשוי הפורט? תשובה - מאיזה חומר עשוי חור? כלום! הפורט בפני עצמו הוא פתח אוויר.

מה שקובע את סוג הפורט בין אם הוא גליל או סתם פתח בתיבה הוא סוג התיבה שאתה בונה.

פורט יכול להיות פתח מלבני צר בתיבה שמלווה בקיר תומך לתוך רוחב התיבה, פורט יכול להיות גליל קרטון או פלסטיק או מתכת ופורט לא חייב להיות גלילי, פורט יכול להיות גם בצורת חרוט.

קוטר הפורט ואורך הפורט הם בעלי משמעות קריטית - אתה לא יכול סתם ככה להחליט על דעת עצמך איזה פורט אתה רוצה להתקין.

הנתונים האלה נקבעים לפי נפח התיבה, סוג התיבה (תיבת בנד-פאס? קוביה או מלבן? תיבת בזוקה? תיבה אימפריאלית וכו' וכו') ולפי נתוני הרמקול (סאבוופר לרוב) שאתה מתקין בתוך התיבה.

יש על זה המון חומר כתוב רק תריץ חיפוש. פעם היתה חנות בשם שדרות הר 18 ציון בשם העפרוני - הם עברו ללווינסקי עם אני לא טועה - אתה יכול לקנות פורט מוכן לסאבוופר 12 אינטש לתיבה בנפח של 45 ליטר פלוס מינוס - אבל זה תלוי גם באם הסאב מתאים לתיבת פורטד או לא.

דבר שני - הצמר סלעים הזה הוא לא סתם והוא לא נועד "לספוג וויברציות" הוא נועד לשטות בסאבוופר לחשוב שהוא נמצא בתיבה עם נפח גדול יותר, זה טריק של עולם האודיו לחסכון במקום בשימוש בתיבות קטנות יותר מהרצוי. יש גם על זה המון חומר בפורום.

דבר שלישי - עדיף לא לעשות פורט בתיבה אטומה אם אתה לא בטוח בקשר לתוצאות, תשיג תיבה נוספת לפני שאתה סתם הורס תיבה קיימת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי צמר סלעים או אקרילן ,מצדד בדבריו של INOS

לגבי תיבה , PORTED , זה הדבר הכי קשה שאפשר לבנות .

גם מיקום הפורט חשוב , אני מציע שתחפש באינטרנט סרטוטים שמתאימים לסאב הזה , לפני שאתה מתחיל .

• תוכן חדש...