Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום כשאני מניע את הרכב, התחילו להיות רעשים.

הרעשים קיימים גם כאשר הרכב כבוי, וכשהו דלוק נהייה ממש מחזמר, כשנותנים גז, מאותתים, מרימים חלון שומעים את זה ברמקולים, חשוב לציין שהבעייה לעולם לא הייתה ולא היו רעשים כלל ולו רעשים הכי קטנים (יש 2 מסנני רעשים על ה RCA של קורפורד)

ברכב 2 מגברים, אחד 4 ערוצים ואחד 2 ערוצים.

בדקתי את הכבלים ובדקתי שהם מחוברים טוב ושום דבר לא השתחרר, בדקתי כבל מינוס, כבל פלוס, כבלי RCA, חיבורי רמקולים למגבר, הכל פיקס, חשוב לציין גם כי הכל יושב ברכב מאוד חכם ונעשה התקנה מאוד מקצועית, יש לציין שכאשר אני מנתק את ה RCA הרעשים נעלמים לחלוטין וכאשר אני מנתק רק את ה RCA של הסאב מהמגבר 2 ערוצים הרעשים פוחתים משמעותית אבל עדיין קיימים..

ניתקתי זוג רמקולים אחוריים וחיברתי אותם למגבר 2 ערוצים של הסאב, ואת כבל ה RCA העברתי ממגבר ה 4 ערוצים ל 2 ערוצים לא היו רעשים בכלל.

ההנחה שלי היא שככל הנראה נדפק המגבר 4 ערוצים (שעדיין באחריות), האם זה יכול להיות או שהבעיה אחרת?

תודה רבה.

יצחק

פורסם

ytzhak,

אם היית משקיע מעט בחיפוש, היית מוצא כמויות אדירות של חומר לגבי רעשים כאשר ה - HU הוא מתוצרת פיוניר.

בהצלחה,

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

עשיתי חיפוש ובאמת ראיתי שהבעיה נפוצה ברדיו דיסק הנל.

הלכתי למוכר שממנו נרכשה המערכת והוא אמר לי " הרעשים לא יכולים לצוץ ככה סתם פתאום, כנראה שיחקת עם ה RCA כאשר המערכת דלוקה וזה גרם לפריצה של הכבלים, וכן אחריות לא מכסה במקרה כזה"

יש לציין כי האחריות של המערכת היא של רב בריח ל 3 שנים, וכמובן לא התעסקתי עם ה RCA לא כשהמערכת דלוקה ולא כאשר כבוייה.

בסופו של דבר, המתקין הוציא את הרדיו דיסק מהרכב והעביר כבל מהמינוס RCA שעל הרדיו דיסק אל הגוף של הרדיו דיסק, ואמר שעשה תיקון חיצוני לבעיה, הרעשים אמנם פחתו, אבל עדיין קיימים ומגבירים את צלילי החלקים המכניים ברכב בצורה מעצבנת.

האם באמת האחריות לא מכסה בעניין הזה?, אם לא מה עלות של תיקון כזה ובמה זה כרוך?

תודה רבה.

יצחק.

פורסם

את מה שאתה עשית בעניין הארקה מהמינוס של ה RCA לגוף הרדיו דיסק עשו לי היום, כפי שאמרתי זה הוריד את רמת הרעש, אבל עדיין קיים רעש חזק.

פורסם

יכול להיות שלא חיברו טוב מספיק

לקח לי כמה משחקים והוצאה\הכנסה של הHU (החיבורים יכולים לזוז אם לא מכניסים את HU בעדינות)

אבל אח"כ שקט דממה

תחזור למתקין

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

רוב המתקינים פשוט מלפפים את חוט ההארקה מסבבי לRCA

וזה לא תמיד מוריד את הרעשים לגמרי.

לי יש שיטה אחרת . נסה אותה ותראה אם זה עובד.

בדר"כ החלק החיצוני של הRCA מחולק לארבע או שניים.

אני נועץ את הקצה של החוט בתוך הרווח .

בצורה כזאת החוט לא זז וגם מוליך יותר טוב.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

אתה צריך לטפל בשורש הבעיה.

אמרתה שכבר מותקנים אצלך מסננים. למה?

במקומך היתי מנתק את הכל ומחפש את שורש הבעיה.

תעבור על המדריכים שיש בפורום להתקנה נכונה.

אם אתה מהצפון ישמח לעזור לך.

פורסם

לא... הפיונירים עדין בעייתיים בלי קשר למגבר שתחבר אליהם. (כפי שלמדתי על בשרי ''אין פיוניר בלי רעש.. יש פיוניר בלי רעש בנתיים")

בכל מקרה, יש פתרון התקנה שיישמתי ברכב של חבר ופתר את הבעיה לגמרי!

תלופף חוט חשוף סביב המינוס של שני כבלי הRCA שנכנסים למערכת, חבר את המינוסים אחד לשני וגם למינוס בחיבור האנטנה שנכנס אל הרדיודיסק.

וואלה, אין רעשים =]

פורסם

הייתה לי פעם את הבעייה הזאת ברד' פיוניר הישן.

במקרה זה חוזר אני לא הבנתי אותכם מה צריך לעשות?

ללפף שתי חוטים מסביב לשתי הכניסות של המגברים ברדיו דיסק , ואחרי זה בגוף של הרדיו דיסק?

זה לא יעשה קצר או משהו ששמאל וימין נוגעים אחד בשני?

מישהו מוכן להסביר פעם אחת בפשטות?

תודה מראש.

יוגב.

פורסם

כבר עשיתי את כל מה שנאמר ,אני אומר שוב ועכשיו אפרט יותר כדי שמהלך הדברים יהיה ברור.

לפי מספר ימים, נכנסתי לרכב ופתאום שמעתי רעשים ברמקולים שעולים ויורדים בהתאם לעוצמת המנוע וגם קיימים כשהרכב כבוי לחלוטין.

משום שהרדיו דיסק שלי הוא פיוניר וראיתי כאן בפורום הרבה תלונות על הבעיות הנל בפיוניר החלטתי לעשול כפי שהמלצתם, ונעשתה ארקה ממינוס ה RCA אל המכשיר, זה הוריד את הרעשים אבל הם עדיין קיימים.

החלטתי בסופו של דבר לאחר קריאה בפורום שכנראה הבעיה היא ברדיו דיסק ואין מה לעשות ושלוח אותו לתיקון.

שלחתי את הרדיו דיסק לעוזי רדיו לתיקון ולבינתיים שמתי רדיו דיסק אחר של JVC ברכב (רדיו דיסק חדש מהניילונים שהיה מיועד להרכבה ברכב אחר במשפחה) לאחר החלפת הרדיו דיסק הופתעתי לגלות כי הרעשים עדיין נשארו ללא כל שינוי, שיניתי את המניוס של ההרדיו דיסק למינוס עבה וחיברתי אותו למרכב הרכב, עדיין אותם רעשים, ניסיתי עם כבלי RCA אחרים, אותם רעשים ללא כל שינוי.

אציין כי ההתקנה יסודית, החשמל בצד אחד, RCA צד אחר, המינוס למגברים מגיע לכבל המחובר למרכב הרכב (במקום שבו מחוברת החגורה האחורית) ההתנגדות בין גוף המגבר לכבל היא 0.

לבסוף החלטתי לנתק את המגבר של הרמקולים (מגבר 4 ערוצים) ולחבר את הרמקולים למגבר אחר, המגבר של הסאב (2 ערוצים) , כאשר חיברתי את הרמקולים למגבר של הסאב לא נשמעו רעשים כלל, שקט דממה.

כעת אני סבור שהמגבר 4 ערוצים הלך, האם זה יכול להיות וזאת האופציה האחרונה שנשארה לקבוע את מותו?

• תוכן חדש...