Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציוד אבחון הוא הציוד היקר ביותר, עלות מכשיר מגיע לעיתים לעשרות אלפי שקלים, שלא לדבר על עלויות נוספות של שידרוגים שאין מנוס מהם.

תאר לעצמך, שאת הבדיקות היו נאלצים המוסכים לעשות לכולם בכל תנאי , חינם אין כסף.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

השאלה היא אכן שאלת קיטבג. באמת, למה שמוסך יקצה לך את המכשירים היקרים ביותר שלו ואת שעות העבודה של העובד היקר ביותר שלו, המאבחן, וכל זה בחינם?

אבל, עזוב, זה מובן מאליו, גם לך, וזו הסיבה שקראת בתבונה לשאלה: שאלת קיטבג.

מה שפחות קיטבגי זהו הרעיון לנצל את שירותי האבחון של המוסך ולעשות את העבודה במקום אחר. לכאורה, נשמע הגיוני. מי שעושה עבודת אבחון מקבל כסף על האבחון והוא צריך להיות מרוצה מזה.

אבל, צריך להבין שלא מעט פעמים בעבודת אבחון, גם אצל מאבחן מעולה עם כלים מצוינים, סיום עבודת האבחון הוא בהחלפת החלק שדורש החלפה ווידוא שהתקלה אכן נעלמה. קורה שהחלפת חלק לא פותרת את הבעייה, ואז, במוסך הגון, מחזירים את החלק המקורי, וממשיכים בעבודת האבחון ללא חיוב על החלק שהוחלף שלא לצורך. עד שמגיעים לאבחון הסופי והנכון.

אם אתה לא נותן למאבחן לסיים את העבודה אתה עלול להגיע למצב שבו תקבל אבחון, תלך למקום אחר לתקן, וזה לא יתקן את התקלה. אתה תקלל את המאבחן, תסתבך עם המוסך שביצע לך החלפה לא נכונה של רכיב, תרצה, ובצדק, את כספך חזרה, על אבחון לא נכון, ומכאן הכול כבר מסתבך לכל הצדדים המעורבים בעניין. כבר יש כאן בפורום מספר שרשורים שמציגים את הבעייה הזו בצורה מעשית. הם אף פעם לא נגמרים טוב.

פורסם

ויש גם מערכות ממוחשבות ברכב שלאחר החלפת החלק הפגום צריך שוב להתחבר עם מחשב/סורק אבחון ולבצע איפוסים או מחיקת התקלה שעדיין נשארה רשומה. כל זה מחזק את מה שבתב חנן שהכי טוב, לבעל הרכב, זה לבצע באותו מקום את האבחון ואת התיקון/ים שבעקבות האיבחון.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ושוב, צודקים חכמי. טוב לשאול גם אם זה קיטבג. תיקון הנזק שיגרם (אם יגרם) יעלה יותר זה בטוח.. :lol:

חובב מתחיל :roll:

פורסם

לדעתי לקוחות קבועים באותו מוסך לא צריכים לשלם על בדיקת מחשב .

עם כל הכבוד מחשב זה כלי עבודה=כלי שבעזרתו מאבחנים תקלות לדעתי זה כמו ליפט או פטיש אוויר או מברג או שעון טעינה.

שבלעדיו המכנואי יעשה שימיניות באוויר ולא יעלה על התקלה .

לפעמים מגיעים למצב שאין תקלה באחד החיישנים או במחשב ולקוח סתם משלם מחיר בדיקה.

זה כמו שיחייבו אותך על פתיחת בורג באמצעות מברג ולא באמצעות היד שבעזרת היד אין אפשרות לפתוח את הבורג:screwy:

גם ליפט ופטיש אוויר עולים כסף וגם להם בלאי ותקלות שדורשות אחזקה.

בפעם אחרונה והיחידה שבדקו לי את האוטו באמצעות מחשב לא חייבו על בדיקה כי לא נמצאה תקלה באחד החיישנים או המחשב.

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם
לדעתי לקוחות קבועים באותו מוסך לא צריכים לשלם על בדיקת מחשב .

עם כל הכבוד מחשב זה כלי עבודה=כלי שבעזרתו מאבחנים תקלות לדעתי זה כמו ליפט או פטיש אוויר או מברג או שעון טעינה.

שבלעדיו המכנואי יעשה שימיניות באוויר ולא יעלה על התקלה .

ועל פתיחת בורג אתה לא צריך לשלם?

אתה נכנס לנותן שירות, גוזל מזמנו ומשתמש במכשיריו. למה אתה חושב שאתה לא אמור לשלם?

בקשר ללקוח קבוע, אם אתה באמת כזה ואת התיקון תעשה באותו מוסך רוב הסיכויים שהוא יקזז לך את עלות הבדיקה או את חלקה מהתיקון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי אולי לא הבנת נכון

משלם על כל דבר . אבל השימוש במחשב הוא עולה כסף, תוספת תשלום.

זה חלק מהליך של איתור תקלה שהוא בד"כ באף מוסך לא בתשלום

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

מחשב/סורק אבחון עם כל אביזריו הוא דבר יקר ומפעילו צריך להיות דיאגנוזיסט טוב ומבין במע' רכב ממוחשבות שגם עלותו לא זולה ולכן אין להתפלא כשמוסך גובה איזשהוא תשלום עבור איבחון.

אין מחשב/סורק אבחון כפטיש, מברג או ליפט.

גם בבית חולים משלמים לחוד עבור אבחון ע"י CT או MRI.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ומחר-יידרשו במוסך שאשלם על הקפה השחור שהגיש לי?

זו ניראית לי קטנוניות שבמוסך יידרשו גם על השימוש בכלי האיבחון, מחשב,שאשלם.

אבל, זה גם תלוי בלקוח:

אם המוסכניק מסביר בקצרה ובשפה ה"מוסכניקית" , וקורה לעיתים שהלקוח משתדל שלא להבין (יש לי חבר פילוסוף שיכול לשגע כל בעל מיקצוע טרם יחליט על איבחון ברכב) ולשגע אותו , וזה דורש עוד ועוד מאמץ מהמוסכניק המסכן עד שהוא מקבל חום ודורש גם בשביל הזמן שאיבחן.

אז שגם אנו נשתף פעולה ולא נציק סתם בשאלות קיטבג לבעלי המיקצוע .

פורסם

במוסך שאני עובד בו אתה לא משלם על עצם השימוש במחשב, אלא על שעות המוסך שאני עובד על הרכב שלך. אם אני עושה את זה עם מחשב שעולה 60000 ש"ח או עם פלוק של 35 ש"ח זה באמת לא עניין הלקוח, אבל שעת מוסך היא שעת מוסך ומחויבת ככזו, או שמא נדמה לחלק מהאנשים כאן שגם על שעות המוסך האלה הם לא אמורים לשלם?

גם אתם נוהגים לעבוד בחינם?

אגב, גם ככה המוסך לא מצליח להחזיר לעצמו אפילו שישית מהשכר שלי. דיאגנוסטיקה וניהול טכני הם ענפים "מפסידים" במוסך.

פורסם

אז ככה, חזרתי היום ממוסך פיתוח (רנו-ניסן) בהרצליה. בדיקה ממוחשבת עולה 200 שח. שעת עבודה עולה גם 200 שח.

כלומר נכנסתה לתקן ונעשתה בדיקה, והיה והתיקון לקח שעה שילמת 400 שח. כמובן לא כולל חלפים, מעמ ושאר ירקות.

והיה והאוטו דורש בדיקה ללא מחשב (נגיד ישן ואין לו חיבור למחשב) אז גם עלותה 200 שח. ואם באים עם תקלה ברורה, כמו ברקסים וכו.. אז, לפי מה שהוסבר לי "אין צורך בבדיקה (200 שח) התשלום הוא רק על שעות העבודה והחלקים".

מוזר, הבדיקה במחשב והבדיקה הידנית לא לוקחות יותר מחצי שעה (וחנקתי).

חובב מתחיל :roll:

• תוכן חדש...