Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר נתיבים ללא איתות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מציק לי כבר הרבה זמן והייתי שמח לשמוע מה אנשים חושבים על זה.

מדברים כל הזמן על מהירות כגורם לתאונות דרכים בעוד שידוע בעולם שמהירות לא גורמת לתאונות דרכים אבל מחמירה אותן כשהן מתרחשות , אבל לי מציקה העובדה שלמעלה מ-50 אחוז מנהגי ישראל לא טורחים לאותת כשהם עוברים נתיבים בכביש , בקושי כשהם פונים ימינה או שמאלה , אבל מעבר נתיבים? במיוחד בכבישים מהירים - מה פתאום.

אנשים לא מפנימים שהנהג לידם/מאחוריהם לא יודע מה מתרחש להם בתוך הראש ולא יודע מה הם יעשו בעוד שניה , אני לא יכול לדעת שהנהג מצד ימין או שמאל יחליט בעוד רגע או 10 שניות לפנות לנתיב שלי , בכל יום על הכביש יש כל כך הרבה פוטנציאלי תאונות בתוצאה מזה , לך תדע כמה תאונות אכן נגרמות ככה , אפילו משטרות לא מקפידות על זה.

ואחד הדברים שהכי מוזרים לי - אתה לא שומע על זה כלום בכל מיני אירועים ותקנות חדשות בנושאי תעבורה , לא זוכרים שענין חוסר השימוש בוינקרים , הוא פשוט מכת מדינה , דווקא את הענישה על זה היו צריכים להחמיר.

מה אתם חושבים?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים איתך ב 100%.

למשל אני בשיעורי הנהיגה שלי, נתקלתי בזה המון, ולפעמים סתם דפקתי ברקסים שהרסו לי את כל ססדר הפעולות הטוב ...=)

וכשאני שאלתי את המורה שלי, למה הם עושים את זה, או במילים אחרות, WTF , הוא אמר לי "כי כבר יש להם רשיון" וזה נכון עד כמה שזה לא נראה עצוב..

🤔

פורסם

ציינת את עברת המהירות שמשטרת ישראל אוהבת לאכוף כל כך.

גורם המהירות נמצא במקום ה 8 כגורם לתאונות דרכים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מי שרוצה להיכנס לפני ולא מאותת אני מביא לי זמבורה, עוד פעם? עוד פעם זמבורה. עד שהוא מאותת, רק אז אני מבין שהוא רוצה להיכנס ונותן לו.:x:x

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

עם הזמן והוותק שתצבור על הכביש, אתה תלמד לזהות את הנהג שעומד לחתוך אותך עוד לפני שהוא עושה את זה.

איך? הניואנסים הקטנים: ההתקרבות שלו לשולי הנתיב, כיוון הגלגלים הקדמיים שלו וחוש שישי שאתה מפתח אם אתה רוצה לשרוד בג'ונגל הזה.

פורסם

### ציטוט מיותר בעליל של ההודעה אשר נחה לה ממעל נמחק ###

למה אתה ישר מסיק שאני לא ותיק???? אדם נורמלי לא צריך לנחש מה השני יעשה , לא בכביש , הדברים שאתה אומר נכונים , ועם זאת , לא זה המוקד של הדיון שאני רוצה לפתח.

אז אני יכול לנחש לא רע מה הוא יעשה? זה לא 100 אחוז , וה לא מנחם אותי בשיט.

פורסם

אין מה לעשות בנדון.....

להיות נהג טוב זה לדעת לראות את הנולד, להרגיש את מה שהולך בכביש, להיות עירני ודרך תמיד, להבין שאם אתה רואה במראה מישהו טס בימין שלך זה אומר שאתה צריך להבין שהוא הולך לחתוך אותך.

לא כולם מרגישים את הכבשים ולא כולם נהגים טובים ואין מה לעשות בעניין, בין אם אותו אדם נוהג שנה לבין 20 שנה.

פורסם

הבעיה בעניין הזה היא שקשה מאוד לחנך נהגים ותיקים לעשות את זה. האיתות לא נמצא בסדר הפעולות הטבעי של אנשים שהתרגלו לא לאותת, וכך זו פעולה שמהווה עבורם משהו שהם צריכים לחשוב בשביל לבצע אותו.

מעבר לזה, אני חושב שהרבה אנשים לא מאותתים במעבר נתיב כי הם חושבים (ואולי בצדק) שאם יאותתו, הנהג הישראלי המצוי שמאחוריהם מיד יתן גז ולא יאפשר להם להשתלב. כך גם מי שמאותת לרוב עושה זאת לחצי שנייה בלבד (החצי שנייה שבה הוא גולש לצידי הנתיב ואז נכנס בפראות לנתיב השני).

אותי הכי מעצבנים אלו שגולשים כל כך לאט מנתיב לנתיב (בלי לאותת, כמובן) עד שנדמה כאילו הם פשוט נרדמו על ההגה. זה מעצבן במיוחד כשאני מאותת להם כבר שעה שיפנו את הנתיב השמאלי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
למה אתה ישר מסיק שאני לא ותיק????

"אל תרתח גבריאל" :wink:

התחושה ששקיבלתי מההודעה שלך הייתה שאין לך וותק מספיק על הכביש כדי לזהות את המופרעים שבסביבה.

sorry.

פורסם
מעבר לזה, אני חושב שהרבה אנשים לא מאותתים במעבר נתיב כי הם חושבים (ואולי בצדק) שאם יאותתו, הנהג הישראלי המצוי שמאחוריהם מיד יתן גז ולא יאפשר להם להשתלב. כך גם מי שמאותת לרוב עושה זאת לחצי שנייה בלבד (החצי שנייה שבה הוא גולש לצידי הנתיב ואז נכנס בפראות לנתיב השני).

בדיוק. זאת הסיבה שבגללה אני לא מאותת. אבל בכל מקרה אני רואה את זה בצורה קצת שונה. אותי תמיד לימדו ובצדק שזה שאתה מאותת לא נותן לך זכות לעבור נתיב אם זה גורם לנהג שמאחוריך(בנתיב ליד) להאט. אם גרמת לנהג שלידך להאט סימן שלא היית צריך להיכנס. סימן שהפרעת לו, וזה ממש לא משנה אם אותתת או לא. כשאני עובר נתיב אני לוקח על עצמי לא להפריע כלל לאף אחד בכביש ולכן אני לא מרגיש שום צורך ליידע את הנהגים שסביבי מה אני הולך לעשות. מהסיבה הזאת ומהסיבה שמצוטטת אני לא מאותת. בכל מקרה הסיבה האמיתית לעקיפות מסוכנות ובעקבותן לתאונות דרכים היא הנהגים שנוסעים לאט בשמאלי כשהם יכלו ליסוע בימיני. בכלל, אם אני רואה שיש רכב מאחוריי ואין שום רכב מלפני,סימן שאני מעקב את זה שמאחוריי וכניראה שאני גם הולך לגרום לו לבצע עקיפה מיותרת. אבל בכל מקרה לי זה לא קורה כי אני גם נוסע יחסית מהר(ולא, אני נוהג ככה שאני לא מסכן אף אחד) ואני גם מקפיד לשמור על הימין.

פורסם

אני אישית נגמלתי מלאותת כשאני רוצה לעבור נתיב, ואחרים כאן כבר ציינו את הסיבה, ברגע שאני מאותת - 70% מהישראלים ילחצו על דוושת הגז כדי שהנהג שרוצה לעבור נתיב לא יהיה לפניהם, למה? אין לי מושג, משהו במנטליות של הישראלי המצוי.

לפעמים יותר מסוכן לאותת כי הנהג בנתיב הנגדי עלול להגביר את המהירות ולגרום לתאונה, לפעמים אני מאותת וישר עושה את הפניה, בצורה הזאת לנהג בנתיב הנגדי אין מספיק זמן כדי להגיב וללחוץ על הגז.

פורסם

למרות כל מה שנאמר כאן, אני עדיין מפעילה איתות במעבר בין הנתיבים, נכון שיהיו כאלו שילחצו על הגז במטרה לא לת לך להשתלב אז ממתינים שניה, ומשתלבים אחרי הרכב שהאיץ.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...