Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר נתיבים ללא איתות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים ב100% עם המורה של קרמבו, וגם אני מסתכל על זה ככה. אם אני רואה מישהו שמאותת לעבור לנתיב שלי אבל מהסס אני מאט קצת ומהבהב עם האורות שידע שאני נותן לו לעבור. אם הוא מאותת פעמיים עם הוינקר חרום זה אומר שהוא אומר לי תודה (זה פחות נפוץ בארץ :) אבל עדיין יש פה ושם אנשים כאלה.) לעומת זאת אם לא מאותתים אני לפעמים צופר להם וממשיך ליסוע, איך אני אמור לדעת אם הוא עובר נתיב או סוטה מהנתיב בטעות?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בדיוק. זאת הסיבה שבגללה אני לא מאותת. אבל בכל מקרה אני רואה את זה בצורה קצת שונה. אותי תמיד לימדו ובצדק שזה שאתה מאותת לא נותן לך זכות לעבור נתיב אם זה גורם לנהג שמאחוריך(בנתיב ליד) להאט. אם גרמת לנהג שלידך להאט סימן שלא היית צריך להיכנס. סימן שהפרעת לו, וזה ממש לא משנה אם אותתת או לא. כשאני עובר נתיב אני לוקח על עצמי לא להפריע כלל לאף אחד בכביש ולכן אני לא מרגיש שום צורך ליידע את הנהגים שסביבי מה אני הולך לעשות. מהסיבה הזאת ומהסיבה שמצוטטת אני לא מאותת. בכל מקרה הסיבה האמיתית לעקיפות מסוכנות ובעקבותן לתאונות דרכים היא הנהגים שנוסעים לאט בשמאלי כשהם יכלו ליסוע בימיני. בכלל, אם אני רואה שיש רכב מאחוריי ואין שום רכב מלפני,סימן שאני מעקב את זה שמאחוריי וכניראה שאני גם הולך לגרום לו לבצע עקיפה מיותרת. אבל בכל מקרה לי זה לא קורה כי אני גם נוסע יחסית מהר(ולא, אני נוהג ככה שאני לא מסכן אף אחד) ואני גם מקפיד לשמור על הימין.

נראה שבצעת הרבה תהליכי חשיבה מעמיקים כדי לפטור את עצמך מהאיתות. אני מקווה שלא הכאבת לעצמך יותר מדי כי כל זה היה לשווא. לא לקחת בחשבון את כל השטחים המתים מסביב למכונית שלך, שאין לך מושג מה קורה בהם אבל יש סיכוי לא קטן שיהיה שם אופנוע, קטנוע, קורקינט ממונע, סבתא על גלגלים, מכונית קטנה של ליצנים, מחליקי רולר בליידס, ה-R6 שלפני שניה היה חצי קילומטר מאחוריך ואין-סיכוי-שהוא-נוסע-כל-כך-מהר, נינג'ה שרץ מהר, אצן ניגרי שרץ לאט, או האיש הבלתי נראה במכונית בלתי נראית. אם היית מאותת, הם היו יודעים שאתה הולך לעבור נתיב ודואגים להיראות או להתפנות משם. אבל אתה לא מאותת, ובקרוב תהרוג אחד מהם. העיקר שיש לך תירוץ טוב למשפט.

נ.ב. חבל שהשקעת את כל המאמץ המוחי במציאת סיבות לא לאותת. אולי אם היית משאיר קצת כח בשריר האפור, היית נמנע מלכתוב דברים כמו "הסיבה האמיתית לעקיפות מסוכנות ובעקבותן לתאונות דרכים היא הנהגים שנוסעים לאט בשמאלי כשהם יכלו ליסוע בימיני".

(מצטער אם אני נשמע תקיף. היום בבוקר כמעט הרגו אותי פעמיים רכבים ששינו נתיב בפתאומיות בלי לאותת)

פורסם
נראה שבצעת הרבה תהליכי חשיבה מעמיקים כדי לפטור את עצמך מהאיתות. אני מקווה שלא הכאבת לעצמך יותר מדי כי כל זה היה לשווא. לא לקחת בחשבון את כל השטחים המתים מסביב למכונית שלך, שאין לך מושג מה קורה בהם אבל יש סיכוי לא קטן שיהיה שם אופנוע, קטנוע, קורקינט ממונע, סבתא על גלגלים, מכונית קטנה של ליצנים, מחליקי רולר בליידס, ה-R6 שלפני שניה היה חצי קילומטר מאחוריך ואין-סיכוי-שהוא-נוסע-כל-כך-מהר, נינג'ה שרץ מהר, אצן ניגרי שרץ לאט, או האיש הבלתי נראה במכונית בלתי נראית. אם היית מאותת, הם היו יודעים שאתה הולך לעבור נתיב ודואגים להיראות או להתפנות משם. אבל אתה לא מאותת, ובקרוב תהרוג אחד מהם. העיקר שיש לך תירוץ טוב למשפט.

נ.ב. חבל שהשקעת את כל המאמץ המוחי במציאת סיבות לא לאותת. אולי אם היית משאיר קצת כח בשריר האפור, היית נמנע מלכתוב דברים כמו "הסיבה האמיתית לעקיפות מסוכנות ובעקבותן לתאונות דרכים היא הנהגים שנוסעים לאט בשמאלי כשהם יכלו ליסוע בימיני".

(מצטער אם אני נשמע תקיף. היום בבוקר כמעט הרגו אותי פעמיים רכבים ששינו נתיב בפתאומיות בלי לאותת)

ועוד אחד בערב - שבירת הגה מטורפת בלי שום הכנה, באמצע פקק, תוך כדי גז נוראי. כשהבהבתי לו עם האורות הוא התחיל לאותת (והמשיך כמובן בחיתוך).

פורסם

לא תמיד האיתות עוזר, ביום פעמיים ניסיתי להשתלב כדי לצאת מהכביש המהיר, במשך קילומטר אני מאותת להיכנס, בסוף כשראיתי שאני עומד לפספס את היציאה נדחפתי בפראות בגלל חוסר ברירה.

ישראל

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
לא תמיד האיתות עוזר, ביום פעמיים ניסיתי להשתלב כדי לצאת מהכביש המהיר, במשך קילומטר אני מאותת להיכנס, בסוף כשראיתי שאני עומד לפספס את היציאה נדחפתי בפראות בגלל חוסר ברירה.

ישראל

עוד פעם (אחרונה ודי). האיתות הוא לא בשבילך. הוא בשביל כל מי שנמצא מסביב ועלול לגלות את עצמו מתחת לגלגלים שלך עוד שניה.

פורסם

ישראל

היית צריך לעצור או להאט..

סאב-וופר: Rockford P1

מגבר: BOSS 4CH 800W

אחוריים 9*6: Kenwood 350W

פאנל: Pioneer Deh-P7950UB.

פורסם

ישראל

תן לי לנחש

כביש 5 מכיוון ראש העין לפ"ת בהשתלבות הכפולה וה"גאונית" בין מחלף ירקונים לתקווה ...

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

דווקא היום אותתי ולא נתנו לי להיכנס.

אני מתנחם בשתי דברים,

1. שהוא לחץ על הגז ובלם - משמע יצא מריכוז והתרכז בכיצד לא לתת לי להיכנס

2. שהוא בלם בפתאומיות בשביל לא להיכנס ברכב שלפניו.

בתנאי וזה לא רכב ליסינג,

3. בזבז יותר דלק על המהלך.

לרוב מי שמנסה להשתלב ללא איתות לפני (כמו שאמרו כבר אפשר לזהות את זה), אני דואג "להחזיר" אותו למסלולו (ע"י צפירה).. מי יודע אולי הוא נרדם וזקוק להשכמה.:lol:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
עוד פעם (אחרונה ודי). האיתות הוא לא בשבילך. הוא בשביל כל מי שנמצא מסביב ועלול לגלות את עצמו מתחת לגלגלים שלך עוד שניה.

האיתות מודיע שאני רוצה לעבור נתיב, זה אומר שמי שבנתיב הזה אמור להבין את העניין ולתת לי להשתלב בצורה בטוחה.

אז כן, זה גם בשבילי!

האיתות נועד לאחרים ברגע שאני רוצה לפנות בצומת ומישהו ממתין לחצות אותה ואז הוא יודע לאן אני מתכוון להמשיך בצומת ובהתאם הוא יעשה את הצעד שלו.

in the face

with a chair

פורסם
תן לי לנחש

כביש 5 מכיוון ראש העין לפ"ת בהשתלבות הכפולה וה"גאונית" בין מחלף ירקונים לתקווה ...

כביש 4 ביציאה לפלמחים אחרי גשר ראשון.

גם לניידת לא נתנו להיכנס, הוא פשוט המשיך עד איפה האי תנועה המצוייר וחתך משם עם עוד 20 רכבים אחריו (הוא סתם עוד נתיב בגלל הנסיעה האיטית בניסיון למצא כניסה לתוך הפקק) שמצבעים את אותה העבירה. אני נדחפתי פשוט בכוח בנתיב כדי שלא יקרה לי המצב הזה של הניידת.

in the face

with a chair

פורסם

מתוך ספר ללימוד תאוריה:

אותות- תנועה

מהם אותות התנועה?

אותות התנועה משמשים אמצעי תקשורת בין הנהגים הנעים בדרך.

אותות התנועה הם:

1. מחווני כיוון (פנסי איתות חשמליים, וינקרים).

2. תנועות יד.

3. אור בלימה.

4. צופר.

מתי יש להשתמש באיתות?

1. לפני תחילת נסיעה.

2. לפני סטייה מנתיב הנסיעה.

3. לפני פנייה מרחוב לרחוב.

4. בעת עצירת הרכב או האטתו.

5. למניעת סכנה מיידית.

האיתות עצמו אינו מקנה לנהג זכות לבצע פעולה כלשהי.

לפני האיתות הנהג חייב לבדוק היטב את הדרך:

לפנים לאחור בעזרת מראות התשקיף: לצדדים על ידי הפניית הראש.

כאשר הנהג נוכח שאין בפעולתו המתוכננת הפרעה או סיכון, הוא יכל להפעיל את האיתות.

הפעלת האיתות מתבצעת בזמן מספיק ובמרחק, על מנת שייראה לעיני עוברי הדרך האחרים, ויזהיר אותם בעוד מועד.

כל נהג חייב להתחשב באותות הניתנים על ידי הרכב הנוסע לפניו, ולאפשר לו לבצע את הפעולה שלשמה הופעל האיתות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...