Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קרוס-אובר אקטיבי של אלפיין (3673)

חיפשתי עליו ביקורות בחו"ל, אבל כל מה שמצאתי היו אתרי מכירות עם לינקים שבורים ואיזה אתר כתוב בג'יבריש

עם כמה תמונות ושרטוטי מעגלים:

http://park8.wakwak.com/~hilo/audio/openit/alpine3673/alpine3673d.GIF

כרגע הוא מחובר אצלי בחדר, מקבל מתח מן המחשב שלי ועוזר עם זוג מגברים ישנים של סוני (FH-B5CD) להגברת מערכת של 4 רמקולים וסאב.

השאלה היא אם כדאי להוציא אותו ממקום מנוחתו, לצחצח, לנקות, ולסדר הלחמה רופפת של המינוס, ולנסות להחזירו לשימוש לרכב, או לתת לו להרקב שם ולהמשיך את עבודתו הנאמנה איי שם בנבכי החוטים והאבק של חדרי הדל.. ?

הנחתי מחוסר המידע שבאינטרנט כי לא הרבה אנשים משתמשים בו ושכנראה מדובר בדגם ישן אשר לא מיוצר עוד. השאלה היא, אם איכות המוצר תצדיק את העברתו.

(תמונה מצורפת)

וכעת - המגבר.

חיפשתי מגבר 2 ערוצים אשר ישרת אותי במקום המגבר שכרגע אצלי ברכב (4 ערוצים פשוט).

הדרישות שלי לא גדולות, 150 RMS לערוץ, מגבר מבית טוב, עד3-3.5 אלף ש"ח. עדיפות לחדש.

נתקלתי ביצירה היפה הזו:

h500PDX2150-fp.jpg

האם הרכישה כדאית?

בביקורת אשר כתובה באתר נאמר שזו טכנולוגיה של מגברים מקלאס D.

ומקריאה פה בפורום כל עניין הדאמפינג פקטור תמיד עלה בוויכוחים כנגד והיו שדווקא אמרו שזה לא שמיע.

בכל אופן, זו הסיבה שפניתי אליכם (מקווה שזה לא יהפוך לעוד דיון וויכוחים), האם כדאי לחשוב בכיוון שלו, או לפסול את כל כיווני המגברים קלאס D.

עוד נאמר באתר שהמגבר מותאם לסטים חזקים ומצטיין ברעש נמוך ו-בלה-בלה, לא סומך על אתרים. סומך על יידע ונסיון.

הייעוד שלו הוא הגברת סט קדמי.

מה אתם אומרים?

http://www.crutchfield.com/App/Product/Item/Main.aspx?i=500PDX2150&tp=115

תודה מראש.

תומר.

IMG_3645.jpg

פורסם

להגביר סט 3 חלקים קיים (Hertz Hi-Energy).

בעתיד להמשיך ולשדרג את הרכיבים, אין עוד שום דבר על הכוונת.

חושב על בי אמפינג, נראה כבר מה יהיה הלאה.

קודם כל חשוב לי מגבר 2 ערוצים חזק, בעתיד אם תהיה הגברה לכל אלמנט, הוא יוכל לשמש אותי לוופרים.

פורסם

RMS Power Output (Watts x Channels)150 x 2

Peak Power Output (Watts x Channels)N/APower at 2 Ohms (Watts x Channels)150 x 2Bridged Power (Watts x Channels)300 x 1Minimum Impedance Bridged4Minimum Impedance Unbridged2Frequency Response20-20k HzTHD at Rated RMS Power1%Signal to Noise Ratio78 dBInput Voltage14.4v

חוץ מזה שהיתרון שלו שהוא קטן ( אפשרות להתקין מתחת לכיסה), דיגיטלי (לא מתחמם), אין לו שו דבר מאוחד.

פורסם

במקרה שמעתי את הדגם של ה-4 ערוצים של המגבר על על רמקולים שקניתי

אחרי ההתקנה של אותם רמקולים אצלי אני יכול הגיד לך:

1. כן הרעש יותר נמוך, משמעותית

2. לעומת זאת לדעתי הצליל אצלי למרות שמדובר במגבר הרבה יותר פשוט 75.4 JBL

הצליל יותר עמוק וחם.

לסיכום נראה מגניב אבל לא השאיר עלי רושם.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

צליל חם או קר אני לא אקבל מהמגבר. הכיוונים שלי והאלמנטים המוגברים הם אשר ייתנו את רוב האפקט.

אני כרגע עובד עם ה75.4 וקשה לי להאמין שהוא יורד ממנו.

כנראה בבדיקה שערכת לא הקדשת זמן לכיוונים ושמיעה.

ואני לא מדבר על שעתיים שלוש של כיוון - אלא יותר פרק זמן, תקופה עם מגבר.

קשה לתת חוות דעת מהרכבה רגעית.

ועל איזה רעש דיברת? חיצוני, או עיוות מהמגבר?

פורסם

רעש HISS בתדרים גבוהים, עברתי מסט בינוני PHASE EVOLUTION

לסט מסדרת IT של CERWIN VEGA שנראה לי שהוא מהסדרה הכי גבוהה שלהם

(כבר לא מיוצר לצערי) למרות ריסון עצבני של הטוויטרים בקרוס וב HU עדיין יש רעש HISS

בחיבור ALPINE לא היה שום זכר לרעש הזה.

מניסיון של שנים עם מגברים ביתים ובחניות סטריאו בהם עבדתי אם אתה חושב שהמגבר לא משנה את אופי הצליל אתה טועה לדעתי.

פורסם

לגבי רעש, אני בטוח שהמגבר (75.4) הוא לא הבעיה.

אני איתו כבר זמן מה- ומעולם לא הייתה לי בעיית רעש, כך שזה לא אחד מהקריטריונים שייתרמו \ ייפסלו את המגבר.

שים לב, אמרתי שרוב גוון ואופי הצליל הוא מהכיוונים והרמקולים, לא הכל.

אני אישית התנסתי בהמון מגברים על מגוון סטים שונים ומעולם לא ראיתי מגבר (לרכב) שדווקא אופי הצליל שלו קנה אותי, כך שאם תוכל להוכיח לי אחרת - אני אשמח ללמוד.

פורסם

כבר הייתי שוקל להזמין מחו"ל זד אודיו - יעלה לך פחות כולל משלוח עד כמה שזכור לי ואתה תקבל מגבר שהוא כמה ליגות מעל.

בקשר לקרוס - אם הקבלים שלו במצב טוב והסלילים שלו לא מושחרים - אז זה קרוס שצריך לעשות עבודה יפה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אז למה בעצם אתה רוצה להחליף מגבר?

הרי לא יהיה שום שינוי, תישאר עם ה JBL וגם תחסוך כסף.

אתה מחליף מגברים רק בכדי לשנות אופי צליל?

מה לגבי עוצמה? התנתקויות? התחממויות? עומסים? עיוות?

אני מאמין שהJBL עד כמה שהוא שירת אותי נאמנה, יכול לפרוש לפנסייה.

מעבר לזה אני לא באמת מאמין שהוא מוציא 100 RMS לערוץ, ואני מחפש משהו שייתן לי אופציה לסט חדש אם אחליט לשדרג, או לפחות ניצול מקסימלי של הסט הקיים.

פורסם

מה שאתה אומר נכון, הרמקולים משפיעים יותר על הצליל.

אבל גם למגבר יש השפעה לא קטנה ובגלל שאנחנו מתעסקים באופן אובססבי בליצור את הצליל הנכון יש השפעה גם למגבר.

אם אתה באמת רוצה לראות כמה המגבר משפיע על אופי הצליל כנס לחנות סטריאו ושמע על אותם רמקולים מגברים בעלי אופי שונה

סתם לדוגמא HARMAN KARDON מול ONKYO ברכב קשה לראות את זה אבל ברגע שבחנות מחוברים מספר מגברים לאותם רמקולים ואפשר להחליף בשניה רואים את ההבדל טוב מאוד.

פורסם

שים לב למה שרשמתי בסוגרים.

דיברתי על מגברים לרכב.

מגברים לבית באים עם אקוולייזר פנימי מה שמשפיע מאוד על אופי צליל בין חברות.

מה גם שאני לא יודע איך הם מתוכננים מבפנים ואם יש להם קרוס פנימי, איך הם תוחמים תדרים וכו'.

מגברים לרכב הם הרבה יותר פשוטים ומופשטים. הצליל שלהם הרבה יותר 'ערום'.

את הניסוי שהמלצת לי לעשות בבית, ניסיתי ברכבים רבים ולכן אני אומר את זה.

בבית אני מסכים איתך שההבדל הוא יום ולילה. השאלה היא אם באמת אפשר במצב FLAT לשים לב להבדלים...

פורסם
אתה מחליף מגברים רק בכדי לשנות אופי צליל?

מה לגבי עוצמה? אם העוצמה אינה מספקת אותך, והרמקולים שברשותך מסוגלים ליותר, אז זאת סיבה מספיק טובה להחליף מגבר. התנתקויות? האם המגבר מגיע למצב של התנתקויות? התחממויות? המגבר מתחמם עד כדי כך שהוא נכנס למצב של הגנה ומתנתק? עומסים? המגבר הזה מסוגל לעבוד עם התנגדות של 2OHM במוצא. האם אתה צריך יותר מזה? עיוות? האם אתה באמת שומע עיוותים שמגיעים מהמגבר הנ"ל? כנראה שהשופטים ששמעו את המערכת ברכב שלך לא שמעו את "העיוותים" שאתה מדבר עליהם.

אני מאמין שהJBL עד כמה שהוא שירת אותי נאמנה, יכול לפרוש לפנסייה. אם פשוט בא לך להתחדש אז תחליף את המגבר.

מעבר לזה אני לא באמת מאמין שהוא מוציא 100 RMS לערוץ, אז תתחיל להאמין. ואני מחפש משהו שייתן לי אופציה לסט חדש אם אחליט לשדרג, או לפחות ניצול מקסימלי של הסט הקיים.

תומר,

במחיר של 3500 - 3000 ש"ח אתה יכול למצוא מגברים יותר טובים מהאלפיין הנ"ל. אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

במגברים סטריאו לבית אין שום אקולייזר מובנה, יש כפתור הפעלה,שליטה על ווליום ועוד מספר מצומצם של כפתורים זהו.

הקרוס ברמקולים הבייתים הוא בתוך הרמקול כן כן פאסיבי.

• תוכן חדש...