Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

שכן שהוא מכונאי אמר שהממיר אצלי כבר סתום.

הרכב הוא ניסאן סאני שנת 94.

הוא המליץ לי על הורדת הממיר. אומר שצריכת הדלק תהיה טובה יותר וסחיבה טובה יותר.

לפי חיפוש הבנתי שאכן הורדת הממיר תועיל בסחיבה ובצריכת הדלק.

אבל סוף החודש יש לי טסט, לא מצאתי תשובה אם רכב בשנתון שלי יעבור טסט או לא.

בבקשה תענו לי על השאלה הזאת.

לפי מה שאני יודע רק משנת 95 יעשו את הבעיה?

תודה.

פורסם

אז לא תהיה לי בעיה בלעבור טסט?אני מודע לכך שאם יראו בטסט שאין ממיר בכלל אז אני נכשל.

אבל אם אני "מנתק" אותו, ומעביר צינור דמי אז יחשבו שהוא אכן קיים.

בקיצור עובר או לא עובר?

פורסם

ממיר קטליטי נבדק בטסט רק משנתונים 95 ואילך ..........

94 לא מחוייב בממיר .

רק אל תשכח שאתה מגדיל ת'חור בוזון בכל נסיעה

יום טוב אחינו

פורסם

ב אוזון התכוונתי ו........

לפני שאתה עושה מעקפים ו או מחבל ברכב עדיף שתקפוץ למכון טסטים ותשאל :)

מה הבעייה .

פורסם

חייב להיות ממיר קטליטי גם ברכב משנת 1994.

ההבדל לעומת שנת 1995 הוא שמשנת 95 בודקים 4 גזים ולמבדה בסל"ד גבוה ובסרק, וב 94 בודקים רק CO בסל"ד סרק.

אם תרוקן את הממיר ותחזיר אותו, כלומר חיצונית לא יראו שאין לך ממיר, והרכב שלך מסוגל לעמוד ללא ממיר בתקן של עד 1% CO בסרק, אתה עובר טסט, בכל מקרה אחר אתה לא עובר.

פורסם

אם רכבים עם קרבורטור עוברים טסט ללא ממיר אז אין שום סיבה שרכב מוזרק לא יעבור טסט אם יורידו לו את הממיר, כי הבדיקה והתקן בשני המקרים זהה (רכבים עד שנת 95).

אני בפזיו שלי גם חשבתי על הרעיון לרוקן את הממיר כי חוץ מלחנוק את הרכב הוא כבר לא מועיל בכלום אחרי כל כך הרבה שנים מה שבטוח שחדש אני לא אקנה.

פורסם

דני 12, אתה לא צודק.

התקן למכוניות עד שנת 93 הוא 3.5 % CO

התקן למכוניות בשנת 94 הוא 1.0 % CO

רכבים מוזרקים עד שנת 93 הגיעו לרוב ללא ממיר במקור.

פורסם

אז אתם אומרים בעצם שאני כן יכול לעבור בלי הממיר.

אם נניח אני מוריד אותו לגמרי, בלי צינור דמי וכל החרטא מסביב. אני עדיין יכול לעבור?

או שממיר דמי לפחות שיחשבו שיש חייב להיות ברכב מהשנה שלי?

ועוד שאלה.

נניח ואני לא עובר את הבדיקה של ה-"1.0 % CO"

ממה יכולה להיות הבעיה הזאת?

מה אני אהיה אמור לדבוק אז?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

לא יודע, אם ראית אי פעם איך נראה ממיר קטליטי. זה מעין דוד נוסף במערכת פליטה.

אתה לא יכול להוריד אותו לגמרי, אתה חייב להרכיב משהו במקום (צינור רגיל או ממיר ריק).

יעבירו אותך או לא אם תוריד את הממיר ותרכיב צינור רגיל - תלוי בבוחן וברמת ההקפדה שלו.

על פי החוק, הרכב שלך חייב ממיר.

לגבי תקלות אפשריות בזיהו אוויר - תקראה את השירשור הענק שיש כאן -"נכשלתי בבדיקת זיהום אוויר ברכב ממודל 95 ומעלה"

רוב הדברים שם נכונים גם לרכב שלך, חוץ מהבדיקה עצמה, שבמקרה שלך היא, כאמור, מחמירה פחות.

באופן כללי מאוד, רכב עם מערכת הזרקה תקינה, כל החיישנים מתפקדים 100% ומנוע במצב תקין, אמור לעמוד ב CO עד 1% גם ללא ממיר.

• תוכן חדש...