Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רכב גולף מודל 1995 אוטומט; נפח מנוע 1800, 90 כ"ס.

היום הוספתי חצי ליטר שמן סינטטי של צמפיון מוטורס כי חשבתי שחסר לי מעט שמן (לא הוספתי שמן שמעט 10 חודשים). אולם כעת הסתבר לי שכנראה הוספתי יותר מידי שמן ומדיד השמן מראה לי שיש יותר מידי שמן (מעל הקו המחוספס במדיד).

הבנתי כי עודף שמן יכול לגרום להריסתו של המממיר הקטליטי - סיפור שעולה הרבה מאוד כסף !!!

ראשית, אבקש לדעת האם את בדיקת גובה מד השמן יש לבצע כשהמנוע חם או קר ? ולמען הסר ספק, גובה השמן אצלי גבוה גם כשהמנוע חם וגם כשהו קר.

שני, איך מוציאים חלק מהשמןם שהוספתי ? מישהו יכול לצרף תמונות, מה צריך לפתוח כדי להוציא מעט שמן ?

שליש כמה זמן לוקח לממיר קטליטי לההרס כשיש עודף שמן ? כלומר האם יש סיכוי שאחרי יום נסיעה הממיק הקטליטי ייהרס בגלל עודף שמן ? כלומר האם יש טעם בכלל להוציא שמן, או שהממיר הקטליטי שלי כבר נדפק ?

אודה לתשובתכם המהירה.

פורסם

לא ברור לי מה דחוף פה.

היום יום שבת ומשאלותייך ברור שאתה לא מבין במכונאות לכן תמתין ליום א' בכדי שיבדקו לך שמן וירוקנו עודף שמן במידה וקיים.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא ברור לי מה דחוף פה.

היום יום שבת ומשאלותייך ברור שאתה לא מבין במכונאות לכן תמתין ליום א' בכדי שיבדקו לך שמן וירוקנו עודף שמן במידה וקיים.

זה דחוף לו כי הוא לחוץ לדעת אם הוא גרם נזק לרכב שלו ומה הוא צריך לעשות יום ראשון על הבוקר.

לעצם השאלה. בעקרון עודף קטן של 100/200 מ"ל כנראה לא גרם נזק. סע למוסך ביום ראשון נסיעה מתונה ובקש שירוקנו לך את השמן עד לרמה הרצויה.

פורסם

וראוי להוסיף: עודף שמן הוא סכנה להרס המנוע לגמרי, ולא רק לממיר.

חיפוש יגלה עוד המון מידע

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אם היה חסר לך מעט שמן, והוספת חצי ליטר,כנראה שלא קרה כלום.

אם מפלס השמן הוא כמה מילימטרים מעל קו המקסימום במדיד, אין צורך לרוקן.

בדיקת שמן נכונה - לפחות 10 דקות לאחר כיבוי המנוע, כשהרכב חונה בשטח ישר לגמרי.

פורסם

ואם בכ"ז החלטת לרוקן, אני עושה זו בצורה נוחה עם מזרק 50CC וצינורית שנכנסת במקום המדיד.

להשיג מזרק זו לא בעיה (בית מרקחת , או ברמלה :lol:) , תשיג וככה לא צריך ליפט לא צריך לרוקן את כל השמן. נוח יעיל ונקי.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אם אתה יכול לצלם את הקריאה של המדיד זה יכול לעזור מאוד.

יש לי בדיוק את אותו המנוע ככה שואכל לזהות את הכמות שהוספת.

ד"א מתי עשית פעם אחרונה טיפול 10K יכול להיות שכדי כבר לרוקן את כל השמן ולעושת לך 10K. (סביר להניח שזה בקרוב "לא הוספתי שמן 10 חודשים")

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

תודה רבה מאוד לכולם על ניסיון העזרה !!!

מבעצתו של ארז הכנסתי צינורית דרך פתח המדיד ושאבתי את השמן העודף, ובכך הורדתי את כמות השמן העודף.

עצה פשוטה של ארז, פתרה לי את הבעיה בקלות - רב תודות ארז !!!

ועוד שאלה נוספת, בעיקר לטוסטוס שיש לו רכב כמו שלי: הרכב שלי שוטה בתוך העיר 1 ל-6 בתוך העיר בערך (בלי מזגן) - זה לא גבוה ??? ניסיתי בעצתו של מישהו להוסיף את תוסף הדלק של K44 - אבל זה לא סייע. מה צריכת הדלק שלך טוסטוס ?

באם יש צורך לפתוח את המנוע ולנכות את המרססים כמי שהמליץ לי פעם מישהו ?

פורסם

אין משהו ספציפי , כעיקרון כל מה שמתלבש על הפיה של המזרק , וגמיש מספיק.

למשל , כבל טלפון (לאחר הוצאת החוטים ממנו), גמיש, יושב בול ומאוד נוח (וגם נכנס בקלות לכל חור....כמעט :wink:)

דוד , הצריכת דלק שלך נשמעת גבוהה מאוד, את העניין הזה אני אשאיר לטוסטוס לפתור.

רק אציין שאצלך יש מזרקים , מרסים זה בדיזל.

לדוד - אין בעד מה. שמחתי לעזור

פורסם

א)שמחתי לשמוע שבעיית השמן נפטרה.

ב) לפי התיאור שלך לא עשית הרבה זמן החלפת שמן. לפי ההוראות יצרון צריך לעשות טיפול 10K לרכב שלך כל 7K.

למנוע הזה יש בעיה של התחמצנות שמן מוקדמת, דבר שגורם לבוצה וסתימות לצומת ליבך!

ג) גם לי היית צריכת דלק כזאת בעיר עד לפני שהתחלתי לטפל באוטו לבד (כרגע הוא עושה לי משהו כמו 1:7.2 בתוך העיר ויש לי פאסט שהיא הרבה יותר כבדה מהגולף שלך).

דבר ראשון שאתה צריך כנראה לעשות זה לבדוק האם חיישן הלמבדה (חמצן) מחובר. יש סיכוי שגם אם הוא מחובר אז הוא דיי מת.

האם יוצא לך מהאגזוז ריח של ביצים מקולקלות? (סימן לממיר סתום וחיישן למבדא לקוי)

האם יש ברכב טרמוסטת? (מה הטמפ' שמופיע לך בנסיעה בין עירונית?)

תנסה להחליף פילטר דלק (זה נקרא פילטר בומבה לרכבים שלנו)

ברכב שלך יש מערכת הזרקה חד נקודתית (כלומר רק עם מזרק אחד, לא מאמין שהוא סתום)

תכנס לאגזוזן שיבדוק לך את תקינות מערכת הפליטה.

תעבור לשמנים איכותיים ופילטרים של MANN פילטר.

מה האותיות מנוע שלך?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לעשות טיפול אחרי 7,000 ק"מ ? לי כל הזמן אמרו (גם מארק אמר לי פעם) שיש צורך לבצע טיפול אחרי 10,000 ק"מ ולחלופין אחרי שנה - לפי המוקדם מבין השניים. יש לך איזה הוראת יצרן שאתה יכול לצרף בעניין ???

למה בסוג המנוע שלי יש התחמצנות מוקדמת ?

סוג השמן שלי זה שמן סינטתי של צמפיון - האם זה לא שמן טוב ?

לעניין צריכת הדלק המעט גבוהה שלי:

אין לי ריח של ביצים מסריחות מהאגזוז; איפה נמצא בידיוק החיישן למדה ברכב שלי ? ואיך אפשר לבדוק אם הוא מקולקל או לא ?

המחוג של המד טמ"פ עומד באמצע אחרי כמה דקות כשהרכב מתחמם (גם בנסיעה עירונית וגם בנסיעה בין עירונית);האם הפילטר ששמים בצמפיון הוא לא מספיק טוב ? האם ידוע לך באיזה סוג פילטר הם משתשמים ?

פורסם
המנוע שלי מתחיל באותיות adz

זה מנוע שמשמש גם את הפאסאט, 1800 90 כ''ס. שמן מנוע האופטימלי לכל ימות השנה בארצנו הוא מינרלי 15W/40. מנסיון,

LIQUI MOLY 15W40 TOURING HIGH TECH בגלון האדום הוא מצוין לרכב הנ''ל.

ועוד שאלה קטנה: האם ניקוי סעפת יניקה יכול לשפר את תצרוכת הדלק שלי שעומדת בתוך העיר עכ-1 ל-6 בתוך העיר (ללא מזגן) ?

דווקה ניקוי צינור הגזים של מעגן השמן יכול מאוד לעזור, במידה והוא סתום.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...