Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב מנהלים חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על הרכב הזה אכן נהגתי, ועוד הרבה לפניך! ועל הרבה מכוניות שהייתה חולם עליהם!

בתור קצין רכב בחברת ליסינג, אני מהראשונים שיוצאים להשקות דגמים חדשים שמגיעים לארץ,התחום התעניינות/עיסוק שלי הוא מכוניות, כי אני כל היום מתעסק עם זה. אז תעשה טובה לעצמך, תמשיך להתעסק במדעי ה"רוח" שלך, כי פשוט כל העסק הזה לא בשבילך.

ואתה יודע מה? חבל לי להתווכח איתך, כי אתה פשוט בן אדם שלא מבין בתחום ו"חכם" מידי בשביל זה.

וזה גם מוכיח למה קניתה את המליבו.:wink:

ועם השפה היפה שלך, אתה לא קונה פה אף אחד.

ענייינית אין לי תגובה.

אני מסכים עפ כל מילה ידידי jonigti.

מעתה אקפיד על עלגות, תחביר של כיתה ג' והתנסחות של עולה חדש. זה אכן יסבר את העין ואת האוזן וימנע אי הבנות. אתה צודק, מה אני יכול עוד לומר.

בברכת יום טוב ושבוע נהדר לכולם.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חש בסוג של תרעומת ולכן אקצר. ההתלהבות תכונה מקסימה היא, לצאת במחולות ולהכריז שאתה בשמה רוכש אוטו חדש בטרם הנחת עליו ולו עין, נראית לי התנהגות מעט תמוהה.

ההתייחסות שלך לגופי ולא לגופה של הודעתי, מצביעה כבמרבית המקרים הללו על אובדן עשתונות קל וצר לי על כך. כנראה שניסיוני להיות עניני לא עלה יפה.

ובקשה אחת לי לסיום, שמא תוכל לתרגם את האמור בסעיף 3. לתגובתך.

פורסם
אני חש בסוג של תרעומת ולכן אקצר. ההתלהבות תכונה מקסימה היא, לצאת במחולות ולהכריז שאתה בשמה רוכש אוטו חדש בטרם הנחת עליו ולו עין, נראית לי התנהגות מעט תמוהה.

ההתייחסות שלך לגופי ולא לגופה של הודעתי, מצביעה כבמרבית המקרים הללו על אובדן עשתונות קל וצר לי על כך. כנראה שניסיוני להיות עניני לא עלה יפה.

ובקשה אחת לי לסיום, שמא תוכל לתרגם את האמור בסעיף 3. לתגובתך.

צודק.

סעיף 3 לא היה מיועד או מכוןן אליך אלא למגיב אחר. הניסיון שלי לשזור/למזג מענה כפול לתוך אותה תגובה לא היה מוצלח.

התגובה שלך צודקת לגמרי.סורי, ממש ממש לא כוון אליך(זה היה מכוון לגופו של מישהו אחר, זאת לאור התגובה שלו שהיתה פוגענית שלא לצורך). ההתנסחויות שלך ענייניות, בהירות וברורות(האם אני מסכים עם כולן/מקצתן וכו' זה לא עקרוני). תענוג לקרוא.

כל השאר דיון בתצורת טנגו כרגיל....

פורסם

למה לא לחשוב בכיוון של השברולט מאליבו החדשה ???

רכב מעולה ...מנוע 3.5 ליטר-217 כ"ס

והמחיר לדעתי לא רע לרכב מנהלים עם תמורה נהדרת כזו...

אמריקאית לנשמה האישה ללב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ראשית חברים אני מאוד שמח לחזור לפורום שמאוד נהנתי בו מאז הביקור האחרון שלי בו לפני כמעט חצי שנה.חזרתי לפני שבוע מארה"ב לאחר שהות מאוד ארוכה שם עקב עבודתי.ועכשיו לעניינו - ( ראשית אני רוצה לציין שאני במושגים הטכניים אני לא מתעסק אלא בנושא שהוא גם התחום שלי הנהיגה ! ) . ובכן , נהגתי בארה"ב עשרות אם לא מאות אלפי ק"מ ואני מאוד רציני. בהרבה מכוניות וגם מכוניות שציינתם המליבו החדשה וכמובן המונידאו הדגם החדש .( דרך אגב נהגתי בדגם שלצערי לא יגיע לארץ גירסת "הטיטניום X " ). דיברתם ודיסכסתם הרבה על צריכת הדלק , על נתוני יצרן , על נתונים אופטימלים ומה לא.. חברים , נכונה הגירסה וגם בדוקה שמנוע גדול צורך פחות דלק ..עם כל האבסורד ואבל זאת האמת לאמיתה.לדאבוני ואני לא ציני ואומר זאת בהרבה צער וכאב הרבה ישראלים ( הנהגים שבהם..) חושבים שהם הידענים הגדולים בעולם אבל מה לעשות " האגו " חייב להיות נפוח " והאני שלי " תמיד ...צודק. למה עשיתי הקדמה זאת מסיבה אחת ויחידה ! פשוט הרבה מאוד אבל הרבה מאוד ישראלים לא מכירים את המכוניות האמריקיות ונוצר להם סטיגמה של זוללות דלק..מגושמות..ומה לא..פשוט שטיפת המוח של אינטרסנטים " קברו " את השוק הרכבים האמריקאים בארץ - וזה בדוק ! גם המליבו החדישה וגם המודיאו החדישה מכוניות מעולות. עניין תצרוכת הדלק היא אינדוידואלית לכל נהג ונהג !! ( לחמי ולגיסי יש פורד פוקוס טרנד 2006 - לפי נתוני המחשב של המכוניות שלהם האחד עושה 8.9 ליטר ל 100 ק"מ והשני עושה 11.1 ליטר לק"מ , ואין להם בעיות עם המנוע הרכבים נבדקו והם תקניים - הסיבה להבדל אחת ויחידה - כל אחד מהם נוהג בצורה אחרת ברכב ועקב כך השוני בנתוני צריכת הדלק !! ).אני אישית מעדיף את המליבו על המונדיאו היות ועבורי ( טעם אישי..) היא יותר מאשר רכב - זה מותג . דבר נוסף להדגיש עבורכם נהגתי בארה"ב גם ברכבים " אירופאים " , אבל מה לעשות..לטעמי רכב "אמיתי" ואני מדגיש בשבילי הוא רכב אמריקאי.לעניות דעתי - המליבו החדשה לא תצליח בארצנו הקטנטונת משני סיבות : הראשונה - "השריטה " של הרבה ישראלים על רכב אמריקאי ועקב כך ירידת הערך שלו תיהיה משמעותית עם לא חדה. שנית - על אף היות הרכב ( המליבו ) רכב חזק , הרכב " יסבול " לאחר זמן ( יחסית הרבה - אין מה לדאוג כעת..) מתחזוקת הכבישים הגרועה בארצנו ! אני אפילו לא מנסה לדמיין השוואה כל שהיא בין הכבישים בישראל ובארה"ב ! . ולכן לסיום בהקשר להמלצה על רכב מנהלים חדש - עם כל התשבוחות שמגיעם לגירסה החדשה של המליבו - ובצדק ! אני ממליץ ללכת על המונדיאו החדש אשר יש לו נגיעות " אירופיות " בהרבה מובנים על אף היותו בבסיסו " רכב אמריקאי " .וגם עקב העובדה שירידת הערך שלו לאורך זמן תיהיה בהרבה פחותה מהמליבו החדש . בהצלחה.

פורסם

הבעיה העיקרית של רכב אמריקאי בארץ היא עלות האחזקה הגבוהה. אחרי שחייבו אותנו ב 25,000 ש"ח עבור 2 דלתות למאליבו לא כולל עבודה ועל משולש לקרייזלר סרטוגה רצו 3,000 ש"ח אני מפחד להחזיק אותה הרבה מעבר לאחריות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מנוע גדול צורך פחות דלק? מצטער, עד שלא תוכיחו לי - לא אאמין.

אולי בנסיעות אמריקאיות למהדרין - מרחבים ישרים של אספלט, שיוט ב-55 מייל לשעה על 1500 סל"ד ואי-מעבר של תחום ה-2500 סל"ד בכמעט שום מצב, אני יכול לקבל את זה. אבל מה לעשות, ובארצנו הקטנטונת זה לא ממש מתאפשר. פה מאיצים ובולמים המון, פה נוסעים מעט מאוד מחוץ לעיר, פה עומדים שעות בפקקים. מנוע גדול שינסה לעמוד בכל אלו יבזבז הרבה מאוד ליטרים, כי הוא יהיה חייב לצאת מהתחום המנומנם שלו (או לחילופין לעמוד הרבה זמן בסרק). אם ההבדלים בין מכוניות קטנות בצריכת הדלק בין פקקים לאין-פקקים עומדים בקלות על 30% ברכב עם מנוע 1.6, אני לא רוצה לדעת איך זה יהיה עם מנוע 3.2 או יותר גדול...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הבעיה העיקרית של רכב אמריקאי בארץ היא עלות האחזקה הגבוהה. אחרי שחייבו אותנו ב 25,000 ש"ח עבור 2 דלתות למאליבו לא כולל עבודה ועל משולש לקרייזלר סרטוגה רצו 3,000 ש"ח אני מפחד להחזיק אותה הרבה מעבר לאחריות.

א. למה 25000 ש"ח? . אין ביטוח וכו'?

ב. אני לא בטוח שדלתות של ב.מ.ו, מרצדס, אודי, פולקסווגן ואיטלקיות יקרות יעלו פחות....

ג. בתום 3 שנות האחריות (על המאליבו שברשותי)אשקול/אבדוק את האופציה להיכנס לתוכנית הביטוח של הפניקס שבה מקבלים אחריות על כל מכלולי הרכב(לא ביטוח נגד גניבה/תאונות אלא הפוליסה החדשה שמיועדת לתיקונים ברכב) ואז ההשתתפות העצמית בתיקונים הנה נמוכה מאוד(על החלפת גיר ההשתתפות העצמית עומדת על 1000 ש"ח בלבד).

אולי זאת ערובה לא רעה(אף כי בתשלום חודשי של כמה מאות ש"ח) לבעיות לא צפויות?

אינני בטוח אבל יש לי מכר שעשה זאת(עם יונדאי סונטה חדישה) והוא מרוצה מאוד(הוחלף ראש מנוע בהשתתפות עצמית של 500 ש"ח או משהו דומה).

פורסם

אולי בנסיעות אמריקאיות למהדרין - מרחבים ישרים של אספלט, שיוט ב-55 מייל לשעה על 1500 סל"ד ואי-מעבר של תחום ה-2500 סל"ד בכמעט שום מצב, אני יכול לקבל את זה. אבל מה לעשות, ובארצנו הקטנטונת זה לא ממש מתאפשר. פה מאיצים ובולמים המון, פה נוסעים מעט מאוד מחוץ לעיר, פה עומדים שעות בפקקים. מנוע גדול שינסה לעמוד בכל אלו יבזבז הרבה מאוד ליטרים, כי הוא יהיה חייב לצאת מהתחום המנומנם שלו (או לחילופין לעמוד הרבה זמן בסרק). אם ההבדלים בין מכוניות קטנות בצריכת הדלק בין פקקים לאין-פקקים עומדים בקלות על 30% ברכב עם מנוע 1.6, אני לא רוצה לדעת איך זה יהיה עם מנוע 3.2 או יותר גדול...

רוני

רוני, מערכת העברת כוח יעילה יותר תביא לצריכת דלק נמוכה יותר ללא קשר לנפח המנוע. גם מנוע בנפח 20 ליטר ונצילות של 50% יהיה יותר חסכוני ממנוע 50 סמ"ק ונצילות של 49%.

לא בדקתי מה הרכיב שמביא את הרכב להיות חסכוני אבל המאליהבו מאוד חסכונית בדלק לעומת המתחרות בקבוצתה.

דני, היה ביטוח והביטוח שילם (במקרה הזה של הרכב הפוגע) אבל כשראיתי את המחיר פשוט נבהלתי.

לגבי ביטוחים מהסוג הזה הכל פונ' של עלות מול אלטרנטיבות. יכול להיות שאם תספוג ירידת ערך נוספת בגוה הביטוח יהיה לך יותר זול להחליף את האוטו לחדש.

פורסם
רוני, מערכת העברת כוח יעילה יותר תביא לצריכת דלק נמוכה יותר ללא קשר לנפח המנוע. גם מנוע בנפח 20 ליטר ונצילות של 50% יהיה יותר חסכוני ממנוע 50 סמ"ק ונצילות של 49%.

לא בדקתי מה הרכיב שמביא את הרכב להיות חסכוני אבל המאליהבו מאוד חסכונית בדלק לעומת המתחרות בקבוצתה.

.

מן הסתם מערכת העברת הכוח היא בעלת משמעות, אבל אני מאמין שברוב המכוניות המודרניות מערכת העברת הכוח יעילה באופן מספיק קרוב (למעט אי-אילו יוצאות דופן וכן בניכוי הבדלים בסוג ההנעה). למאליבו הקודמת יש גיר 4 הילוכים ארוך מאוד וממבחנים שקראתי עליה תוצאות צריכת הדלק לא מרשימות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תסלחו אבל אני בטוח שאין עוררין על כך שמנוע קטן יותר יצרוך פחות דלק לשימוש ממוצע, תכלס, בסוף כל חודש.

מצד שני אני לא יכול להתווכח אם יש איזה דוגמה ספציפית שמישהו נתן של דגם מסוים שבו מסיבות מסוימות המצב הפוך, רק שזה מאוד יוצא דופן.

לפי האתר שנתנו פה, המאליבו 2.2 ומאליבו 3.5 צורכות אותו דבר למרות ההבדל הגדול בנפח המנוע.

ההסבר היחידי האפשרי הוא שיחס ההעברה ב 3.5 הוא הרבה הרבה יותר ארוך, ובנוסף הגיר כל הזמן מעלה הילוכים מוקדם ושמור על סל"ד מאוד נמוך (סביבות 1500 או פחות כנראה). סביר להניח שהדבר מתאפשר עקב היות המנוע בעל 6 צילינדרים ולכן פחות רועד בסל"ד נמוך.

הבדלים ביעילות העברת הכוח יכולים להשפיע רק כמה אחוזים בודדים לכאן או לכאן, אלא אם כן אתה בכוונה משווה בין גיר אוטומט מיושן ללא נעילת-ממיר-מומנט שמותקן ברכב 4X4 , לעומת גיר ידני או רובוטי בהנעה קדמית.

בכל אופן, את הטריק של הורדת הסל"ד ניתן לעשות רק כשהרכב נוסע, באותם רגעים שאתה תקוע בפקקים, רמזורים או ממתין למישהו עם מנוע דולק, ברור שמנוע 3.5 לוקח כמעט כפול דלק מאשר מנוע 2 ליטר, מפני שהעבודה היחידה שהמנוע עושה זה לסובב את עצמו.

פורסם

בכל אופן, את הטריק של הורדת הסל"ד ניתן לעשות רק כשהרכב נוסע, באותם רגעים שאתה תקוע בפקקים, רמזורים או ממתין למישהו עם מנוע דולק, ברור שמנוע 3.5 לוקח כמעט כפול דלק מאשר מנוע 2 ליטר, מפני שהעבודה היחידה שהמנוע עושה זה לסובב את עצמו.

כשכתבתי מערכת העברת הכוח התכוונתי כולל נצילות המנוע. כשאתה מתכנן מנע לטווח סל"ד מצומצם ניתן לעשותו יותר יעיל.

בפקק המנוע לא רק מסובב את עצמו אלא מתגבר גם על ממיר המומנט וגם כאן נכנס נושא תכנון מערכת העברת הכוח.

מה שמפליא הוא שבמאליבו מדובר במע' פרימיטיבית שמשיגה צריכה מעולה.

את הדברים אני כותב מניסיון כי אנחנו מחזיקים אחת כזו מודל 2005.

פורסם

בעמודים קודמים העדתי גם אני מניסיוני האישי( 9 חודשי נהיגה/35000 קמ' במאליבו 2007) על תצרוכת אופטימאלית מאוד:

בשיוט נינוח 90-100 קמ"ש(סביב 1500-1600 סל"ד) כ 13.5 קמ' לליטר

בנסיעה לא אופטימאלית בעיר כ 8 קמ' לליטר (גם בנסיעה עירונית המאליבו עובדת בסל"ד נמוך וישנוני)

בזה אני מצטרף להתרשמות האישית של שי ז. .

המאליבו החדשה 2008 תצרוך יותר אם תגיע עם מנוע ה 252 כ"ס(3.6 ליטר), אבל המידע שהגיע אלי מצביע על כוונת UMI ליבא את המאליבו עם המנוע הקיים(זה של ה 2007 עם 3.5 ליטר , 217 כ"ס) שממנו שביעות רצון רבה מאוד בקרב הרוכשים בשנים האחרונות.

פורסם
מה שמפליא הוא שבמאליבו מדובר במע' פרימיטיבית שמשיגה צריכה מעולה.

למה אתה מתפלא?

עיקרון הפעולה של מנוע בערה פנימית לא השתנה במשך יותר ממאה שנה. במשך הזמן הזה המנוע הלך וצבר שיפורים שונים.

כל תכליתם של כל השיפורים האלה הוא להעלות הספק לנפח נתון. לשם כך מגייסים את פלאי הטכנולוגיה כגון: תזמון שסתומים משתנה, שני גלי זיזים עיליים (לכל ראש), משאבות שמן ומים מתוגברות שתפקידן לשמן ולצנן טוב יותר מנוע עם ספיקת חום גבוהה יותר וכיוצ"ב. רק מה לכל ההתקנים האלה יש בעיה אחת - הם גוזלים אנרגיה מהמנוע ומפחיתים נצילות.

לכן טכנולוגיה פרימיטיבית = הספק נמוך עם (בד"כ) מומנט גבוה.

אבל טכנולוגיה פרימיטיבית איננה בהכרח צריכת דלק גבוהה.

• תוכן חדש...