Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האצה בפגו 407

hh1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נזכר בחיוך באחד הבוחנים של ירחון "אוטו" שהתנסה בנהיגה ברכב שבו מותקן "גיר חכם". בחלק המסקנות הוא כתב:"...תעזבו אותו מגיר חכם. תנו לי גיר טיפש שמבצע מהר את מה שאני רוצה".

חייכתי אז ואני מחייך גם היום. לא כל שיפור מהווה הטבת איכות החיים שלנו.... :-)

דני

נ.ב ברכב שלי מותקן גיר אהבל למדי(לא חכם ובלי I.Q גבוה). הוא מבצע הכל, מהר ובלי השהיות....

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

אני ממש לא חושב שזה קשור לגיר ובדקתי את זה מאות פעמים בערך.

גם במצב טיפטרוניק, כשהגיר נעול על הילוך ראשון, (אין מה "לחשוב") לחיצה על הגז, אחרי שהוא לא היה לחוץ כלל, ובמהירויות זחילה, מניבה אפס תגובה.

לא עליה של הטורים, לא שינוי בצליל, כלום. אפס תגובה, כאילו לא נגעתי בכלל בדוושה.

אחרי שניה א-ר-ו-כ-ה הכוח מתפרץ פתאום.

חוץ מזה הגיר בסדר. הטיפטרוניק עובד לא רע, ההעברות חלקות, התגובה לגז כשהאוטו כבר נוסע וההילוך נעול היא טובה, ההילוכים קצרים (מנוע 2.0, שאגב נתוב ההאצה שלו זהה לגרסת 2.2) ולכן יש תחושה של זריזות סבירה מבחינת עליית טורים והתקדמות בהילוכים.

פורסם
אולי תרצה לבוא ללמד אותי איך נותנים קיקדאון? מה זה אגב?

על מה עוד אני מדבר?

גלגול וגלישה איטית של הרכב מביאה את הגיר לפיזוזים מהירים וחסרי התאמה בין הראשון לשני.

האצות ביניים מעלות גיחוח.

בלימה קלה עם הבלמים במהירות גבוהה נותנת לגיר לחשוב יותר מדי לאיזה הילוך להוריד, אם בכלל (מה שלא קרה לי בחיים עם המאזדה 6 לדוגמא), מה שפוגם בשיוט החלק.

אם עכשיו תקום ותצעק שאולי מדובר ברכב בעייתי ספציפי שבו נהגתי אז אני אחדד את דברי:

יש לי ניסיון רב בקסארה, C5 ובעיקר ב-407 (חדשה מהניילונים).

אני לא מחפש גיר "חכם" שינסה ללמוד את צורת הנהיגה שלי.

אני כן אוהב גיר בנוי היטב עם ממיר מומנט בסיסי שיעשה את העבודה הפשוטה שלשמה הוא תוכנן..

עד היום, כל הגירים הנורמלים האלה עשו את העבודה נהדר.

מי יכול לבוא לעזור לי למצוא את "קליקר"?

:wink:

חבל שאתה פונה אלי בצורה כזאת מזלזלת, כי אני לא עשיתי את זה לך.

אני שאלתי בשיא הרצינות אם אתה מצאת את הקליקר הזה, כי אני בתור נהג חדש לא ידעתי שהוא קיים עד שבמקרה לחצתי עליו בזמן שלא הבנתי למה התיבה לא מורידה מרביעי לשני ב-70 קמ"ש או משני לראשון בעליות בתוך העיר.

את החוסר ההתאמה בין ראשון לשני לא יצא להתקל. התיבה שב-C5 שלנו נוטה להעביר מהר מאוד מראשון לשני והיא לא תרד לראשון עד העצירה המוחלטת אלא אם נותנים קיק עם הקליקר.

"בלימה קלה עם הבלמים במהירות גבוהה נותנת לגיר לחשוב יותר מדי לאיזה הילוך להוריד, אם בכלל (מה שלא קרה לי בחיים עם המאזדה 6 לדוגמא), מה שפוגם בשיוט החלק."

בשיא הכנות, ניסיתי להבין מה קרה לך פה אך מעולם לא חוויתי את זה.

אם אתה אתה במהירות גבוהה זה אומר שאתה בהילוך 3 או 4, אם אני בולם קלות עם ה-C5 שלי במהירות הזו לא קורה כלום חוץ מהבלימה עצמה.

פורסם

תלחצו על לחצן ה"S" (ספורט),זה מפחית את העצלתיות של הגיר כאילו מדובר בגיר שונה לגמרי רק מי שהתנסה יבין על מה אני מדבר.

פורסם

ובנוסף לכפתור של הsport, בפיג'ו (לפחות ב99) הם לא השתמשו בקיקפתור, אלא במה שנקרא דאבל קליק. משהו צרפתי ומוזר שגורם לאוטו להרביץ קצת. אתה פשוט בועט בימנית עד הסוף, משחרר מהר ולוחץ אותה שוב פנימה. זה אמנם לא הופך את האוטו למפלצת, אבל זה גורם לנתון של מנוע 2.0 להשמע קצת יותר סביר.

מקווה שתאיץ יותר מהר מעכשיו :)

(במגבלת המותר, אהה? ;) )

יום נפלא ובועט.

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
חבל שאתה פונה אלי בצורה כזאת מזלזלת, כי אני לא עשיתי את זה לך.

"בלימה קלה עם הבלמים במהירות גבוהה נותנת לגיר לחשוב יותר מדי לאיזה הילוך להוריד, אם בכלל (מה שלא קרה לי בחיים עם המאזדה 6 לדוגמא), מה שפוגם בשיוט החלק."

בשיא הכנות, ניסיתי להבין מה קרה לך פה אך מעולם לא חוויתי את זה.

אם אתה אתה במהירות גבוהה זה אומר שאתה בהילוך 3 או 4, אם אני בולם קלות עם ה-C5 שלי במהירות הזו לא קורה כלום חוץ מהבלימה עצמה.

ניסוח שגוי ומוטעה שלי, קבל את התנצלותי הכנה אם אכן פגעתי!

לגבי הקליקר, אז כמו שאתה ואחרים כאן בפורום ציינו את הלחצן הזה בסוף מהלך הדוושה- כן באשמתו או לא באשמתו קיים לאג שלא קיים בתיבות הילוכים במכוניות מקבילות אחרות.

מה שהתכוונתי לגבי מהירות גבוה- בלימה קלה מביאה את הגיר להורדת הילוך מרביעי לשלישי שלא לצורך (פזיז וסתמי).

המשך יום מהנה,

אמיר.

:wink:

• תוכן חדש...