Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בנוגע ל-Civic Type R

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר מכירת הרכב האחרון החלטתי לחפש אלטרנטיבות אחרות שיספקו חוויה יותר דומה למה שהייתי לי עם הרכב האחרון.

הקופרה MK4 היא הבחירה הטבעית אבל היא עולה הרבה וגם לא מצאתי אחת מהשנתונים הנמוכות.

חשבתי גם על כיוונים אחרים והגעתי לחלום ישן: לאימפרזה GT, WRX או הונדה CTR. אני מודע ליתרונות והחסרונות של האימפרזה ובנוסף מהקושי בלמצוא אחת סטנדרטית. רק רציתי לחדד כמה מהפרמטרים של הסוויק:

1. אחזקה - אני לא יודע כמה רכבים נמכרו בארץ מהדגם הנ"ל. האם יש בעיה של זמינות חלפים? האם כל המוסכים יודעים לטפל ברכב?

2. ביטוח - יש לכם מושג כמה בערך עולה לבטח רכב כזה? או אפילו איך המחיר ביחס לרכבים אחרים?

3. טיפולים ואחזקה - באיביזה לא הרגשתי את עלות הטיפולים בצורה מוגזמת ואני מניח שזה מתחיל להיות קריטי. מה טווח הטיפולים ברכב ומה עלות הטיפולים פחות או יותר?

4. אמינות - איך המנוע (K20A) שמותקן בסוויק מבחינת אמינות?

תודה לעוזרים.

פורסם

אני לא מהמומחים ומבעלי הניסיון שידעו לענות לך על השאלות האלה.

אבל, גם לי יש חבר שהתעניין ב-CTR לאחר שירד מאיביזה טורבו (כמו שלך שנת 2001) עם תוספת קטנה רק של ציפ.

אחרי נסיעה ב-CTR הוא התאכזב קשות מהזמינות של הכח בסל"ד נמוך והיום כבר פוזל חזק מאוד לכיוון נינג'ה יפנית.

נכון, שמכל שאר המכלולים של הרכב הוא התלהב, ובסה"כ הכללי כח לא היה חסר שם. רק פשוט המעבר מהטורבו לאטמוספרי היה לו משונה.

לכן לך, שגם אתה ירדת מרכב דומה (ואצלך אין לי מושג אילו תוספות היו ברכב, ועל כמה כוח הוא עמד) אני מציע לעשות נסיעה

קצרה על רכב כזה מאחד מחבריך או מאנשים שאתה מכיר ומזחקים רכב כזה.

לגבי ה-CUPRA MK4.

סבלנות, סבלנות ועוד סבלנות. ככה גם תוכל לחסוך עוד כסף והלהעשיר את הכיס בעוד קצת מזומנים, וגם כל תוכל למצוא בסופו של

דבר אקסמפלר שיתאים לדרישותך.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

טל תודה על העזרה...

הבעיה היא שאין לי מישהו שאני מכיר שמחזיק רכב כזה. הרכב הם גם דיי נדיר בארצנו הקטנה. נראה לי שאני ילך לבדוק את אחד האקסמפלרים שמופיעים ביד-2. אני יעשה סיבוב ונראה מה התחושות אומרות.

הדבר היחידי שמפחיד אותי חוץ מעניין האחזקה הוא שהרכב מושך סופר צומת לב מכל מיני טיפוסים. כך שלא ממש יהיה קל להחנות אותו במקום בילוי בסופ"ש.

פורסם

במידה ואתה מדבר על הדגם של איזור שנת 2003 הוא דווקא לא מושך כל כך תשומת לב (לא יותר מאיביזה שלך לדוגמא)

הרכב שונה מהותית מהאיביזה, יש לו ממונט נמוך מאוד (יחסית לאיביזה) וצריך למשוך את ההילוך 2000 סל"ד מעל האיביזה.

אני יודע שאתה יודע את זה אבל במציאות זה מאוד מאוד מוזר כי הגוף, המוח והרגש עוצרים אותך.

הגיר משמעותית יותר טוב וממש כיף להעביר הילוכים. גם המיקום שלו קצת מוזר אבל נח לטעמי.

בקשר לאמינות וטיפולים אין לי מושג, תיבדוק בסקאלה יש שם לפחות בחור אחד עם אחת כזאת.

פורסם

אני מניח שזה עניין של טעם ואולי חסר משמעות לפעמים אבל לדעתי הCTR ממש מכוערת :shock:

(אני מסכים עם כוח סוס סבלנות !! הקופרה נראת הרבה יותר טוב )

• תוכן חדש...