Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת סוג כבל רשת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל חדר בבית יש לי נקודות של חשמל טלפון וטלויזיה ובחיבור שלהם נעשה מחדר לחדר בעזרת צינורות שרשורים בקירות למען היופי.

אני רוצה להעביר כבל רשת מהחדר שלי לחדר אחר אבל אני לא יודע דרך איזו נקודה להעביר (חשמל טלויזיה או טלפון) והאם צריך כבל מסוג מסויים עם הגנות כדי שלא יהיו הפרעות.

איזה כבל מומלץ ודרך איזו נקודה הכי כדאי להעביר אותו?

אני קונה כבל לפי מטר רץ ואחרי שהוא יועבר בקירות אני אחבר לו את הפלאגים עם מכשיר לחיצה יעודי

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הכבל שאתה מחפש הוא כבל מסוג CAT-5 (קטגוריה 5 בעברית), והוא מכיל 4 זוגות שזורים.

ההמלצה היא להעביר דרך צנרת הטלפון או הטלויזיה, ולא דרך צנרת החשמל, מטעמים של בטיחות ושל מניעת הפרעות.

אם אתה מעביר דרך צנרת הטלפון, אתה יכול להשתמש בכבל הזה גם בתור כבל טלפון, היות וחיבור רשת דורש רק שני זוגות חוטים, ואתה יכול להשתמש באחד משני הזוגות הנותרים לצורך העברת הטלפון.

קח בחשבון שעשוי להיות יותר אסטתי לשים שקעי רשת בקצוות, ולא ללחוץ ישר ראש RJ-45.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בעיקרון cat-5 הוא טוב עד ל 100 מטר והוא דיי סופג הפרעות עם הוא עובר ליד נקודות חשמל והמהירות שלו היא 100 מגביט

היום הסטנדרט הוא cat-5e , מסוכך הרבה יותר , מתאים ל 350 מטר והכי חשוב הוא גיגביט.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם ההבדלים במחיר לא קריטיים הייתי הולך על ה5E, שכן טכנולוגיה משתפרת והדרך לכרטיסי ג'יגה לא ארוכה.

בקשר לשקעים, נסה לחפש בחנויות של בזק, אאל"ט יש בזק-סטור בקרית משה 5 דקות מהבית שלך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
שכן טכנולוגיה משתפרת והדרך לכרטיסי ג'יגה לא ארוכה.

.

תגיד, אתה מחובר ?

כל מחשב היום מגיע עם גיגה onboard (הם לא באמת גיגה) אבל לפחות הם עוברים את ה 100.

בכל אופן, חבל להיות מוגבלים ל 100, ו cat-5e לא יקר

פורסם
יש שקעים שהם גם שקעי רשת וטלפון על אותו השקע? ככה באמת יהיה הכי יפה

אני ממש לא חושב שבזק ימכרו לך שקעי טלפון לא סטנדרטיים שכאלו.

הפיתרון שאני יישמתי בבית של חבר היה להתקין שקע של גוויס במקום שקע רגיל. אלו שקעים מודולרים-מלבניים, ובקלות אתה יכול להכניס לתוך מסגרת אחת שקע של טלפון ושקע של רשת, ואם ממש תתעקש לעבור על תקנות הבטיחות גם שקע של 220V.

קצת יותר יקר אבל לטעמי הרבה יותר אסטטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אפשר ליקנות מגוון גדול של שקעים עם 2 העולמות

פורסם

רק למען הפרוטוקול

תחבר את כל 8 החוטים ולא רק את 1236.

שלא תצא חאפר :hihi:

ככה גם תוכל לעבוד ב 1000 ולא רק 10/100

(אם אתה הולך להרכיב שקע - חשוב שתחבר את החוטים לפי סכמה מוסכמת (A או B) כי אחרת אתה תתברבר עם השקע שחבל על הזמן.)

פורסם

מילות הקסם הן For future use

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

100 מגביט זה לא הכי מספיק. זה 12.5 מגה בייט לשניה. להעביר סרטים ברשת ביתית או לגיבויים זה ממש לא נח.

בכל אופן, רוב הכרטיסי גיגהביט לא עוברים ברציפות את ה 180 וליפעמים מגיעים לפיק של 400.

צריך ממש כרטיס יקר (יחסית) כדי להעביר ברציפות קצבים של מעל 200.

אצלי יש סויטש גיגביט ועל כל מחשב כרטיס רשת PCI שעולה 160 שקל אני משתמש בכבל cat-6 (זה גם גיגביט, מסוכך יותר החיבור rj45 טיפה שונה מהמוכרים ומתאים ל 500 מטר) ומצליח להעביר רק 240-250 מגביט קבוע ממחשב למחשב.

פורסם

דבר אחד מעניין אותי מאוד, כולם פה ידעו לתת את הדעת על איכויות ונחיצות הCAT5E (שימוש בכל 8 הגידים במקום 4 - לטובת תקשורת במהירות גי'גה ביט) שלדעתי היא פחות חשובה למשתמש הבייתי...(למרות ש90 אחוז מהכבלים מגיעים כבר ככה מהחברה היום ככה שזה לא סיפור) ודווקא על הדבר הכי הכי הכי חשוב שזה רמת הסיכוך של הכבל, שזה למעשה מה שימנע בסופו של דבר כל מני הפתעות כמו קישורית מוגבלת או "כבל רשת מנותק"....דווקא על הנושא החשוב הזה אף אחד לא נתן את הדעת, אז אני אעשה זאת :

• כבלי CAT5/E קיימים ב 3 דרגות סיכוך:

• UTP (ר"ת Unshielded Twisted Pair) - כבל לא מסוכך. נועד לשימוש פנים ביתי.

• FTP (ר"ת Foiled Twisted Pair) - כבל בעל סיכוך קל. לרוב משמש להעברה בתעלות.

• STP (ר"ת Shielded Twisted Pair) - כבל מסוכך. נועד לשימוש חוץ ביתי.

אני ממליץ בחום רב, לא להתפשר על פחות מFTP......ואם המחיר לא מהווה בעיה (הפרש של כמה שקלים בודדים למטר\לפעמים אפילו לכל הכבל) ללכת על STP.........

יצא לי להתקל כבר בה-מ-ו-ן ראוטרים בעיקר של אדימקס שבגלל כבילה ארוכה (עלק ארוכה - 15 מטר בלחץ) לא הצליחו לעבוד תקין בלי להוריד אותם ל"הלף דופלקס - על 10mbs ) ....לכן שים לב לסיכוך - חשוב מאוד

• תוכן חדש...