Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי תפקיד בצבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

זו ההודעה הראשונה שלי באוף טופיק,אז מזל טוב לי.

יש לי שאלה לגבי גיוס למערך הטכני בחיל האוויר.

הבנתי שזה פשוט קריעת תחת,ומצד שני הבנתי שזה תפקיד שמאוד מבוקש בעתיד ע"י נתב"ג(ושדות תעופה אחרים בעולם אם אני חושב על זה), האם מישהו שירת במערך הטכני ואח"כ עבד בנתב"ג או במשהו שקשור לעניין?בתאכלס,כמה מרוויחים שם?האם זה באמת מקצוע רווחי?

האם זה נכון מה שאמרו לי לגבי שזה מקצוע מבוקש בנתב"ג?זה באמת רווחי כמו שאמרו לי?

תודה רבה ויום טוב!

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

שלא יקשקשו לך על אפשרויות לעבוד בשדות תעופה וכל הטררם הזה.

הבסיס הטכני של חיל האויר בחיפה הוא לא פחות ממחנה עבודה.

יפתחו לך את התחת במשמעת,תורניות שמירה ומטבח כמה פעמים בשבוע ושכבר תצא משם

תגיע לאיזה טייסת שתסגור שם שבת כל שבת שנייה עד שתהיה סמל ורק אז תעשה שבת אחת ל 3 שבתות.

וכל זה בשביל לתקן כמה ברגים באיזה קורנס ועוד לא התחלתי לדבר על כל ההקפצות בלילות , היות ובסיס חיל אויר תמיד בכוננות.

לא סתם בחיל אויר או שאתה טייס או שאתה כלום.

אני במקומך הייתי עושה הכל כדי לא להגיע לחיל אויר.

מנסיון.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אני עם תמיר.

אבל, וזה אבל גדול, אתה מגיע לקבע עם המקצוע המדובר ויוצא אחרי שנה שנתיים, סביר להניח שיהיה לך מקום בחברות אזרחיות שעוסקות בזה.

והשכר לא אסטרונומי.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

אחי בחיל האוויר וכשהוא שומע ממני אפילו בצחוק שאני רוצה להתגייס למערך הטכני בחיל האוויר הוא מוריד לי נוגרה בראש.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אצלי זה ההפך. אחי הוא ראש צוות של טייסת F16i, בקרוב מאוד הוא מתחיל קבע (חתם לשנה).

אני מתחיל בדצמבר את הקורס, שייארך כשלושה חודשים.

זה ידוע שהיציאות חרא, והעבודה היא "קריעת תחת", אבל אל תשכח שאתה רוכש מקצוע.

אף אחד לא מכריח אותך לעשות את זה, אם אתה מפחד לקרוע קצת את התחת, אל תיגש למיונים.

פורסם

סיימתי את השירות שלי במערך הכטב"מ בחייל האוויר ואכן יש לא מעט מקומות עבודה בחוץ שישמחו לקלוט אותך, אלביט,תעשייה אווירית ועוד חברות.

אם כבר חייל האוויר אז בתחום הזה כי זה הדבר הכי "חם" ומתפתח כרגע. וישראל נחשבת מס' 1 בעולם בתחום המזלט"ים.

נכון יוצאים שבת כן שבת לא, יש לא מעט תורניות, ורק בסמל, אחרי שנה -10 תתחיל לצאת שלישים כלומר שתי שבתות בבית ואחת בבסיס. אני לא אגיד לך שהשירות קליל אבל באמת אתה יכול לרכוש לעצמך מקצוע.

עכשיו זו החלטה שלך אם אתה רוצה להשמיך בכיוון הזה גם אחרי הצבא כי אם לא חבל סתם "לסבול" 3 שנים.

פורסם

אני אומר זאת בקצרה, ע"מ לא להיכנס לדיון ארוך ומייגע (כמו שקרה בשרשור של בר רפאלי):

הצבא הוא מקום לא נעים באופן כללי. יש "משמעת", יש תורנויות, יש נגדים והזמן בבית קצוב.

במידה ולא נולדת למשפחה מיוחסת, ואתה לא מככב בטלוויזיה, שר ברדיו או מייצג את המדינה

באולימפיאדה, סביר להניח שהצבא יתסכל אותך ויגרום לך סבל ואי-נוחות במידה זו או אחרת.

That being said, תחשוב איך אתה רוצה לבלות את השנים האלה. האם ברביצה חסרת תועלת

או ברכישת מקצוע ונסיון? אם התשובה היא ב', הרי שיש לך סיכוי טוב להנות מהשירות בחיל האוויר.

בשורה התחתונה, חשוב שתדע שחיל האוויר משריין לך מקום לא רק במפעלים בטחוניים, אלא בכל

מפעל טכנולוגי או חברת הייטק בארץ. תרבות העבודה עם מסמכים, הוראות ונהלים וכלי עבודה היא

לא עניין של מה בכך. אם תשכיל לסנן את כל החרא שמסביב ולהתרכז בעבודה, תצא מחיל האוויר עם

כלים להצלחה בעולם האמיתי.

* כל הרשום לעיל נאמר מתוך ההנחה שהמלש"ב אינו שוקל שירות קרבי. כולם יודעים שקרבי זה הכי אחי. 8)

פורסם

צב ניאוני

כבוגרת חיל האוויר וכחברת עמותת ח"א , אני תומכת בכל מה שנאמר ע"י DERISH פיליפ ואיש הטורבו, לך על זה

THUMBS UP

אירית

פורסם

אפשר לזרוק מילה.

אני עכשיו עושה קורס ראם (BOEING 707 Cׂ)

ותכלס המקצוע הזה הוא רק הולך וגובר

הקורס שלי הוא הקורס היקר ביותר אחרי קורס טייס

המורים שלנו הם לא חיילים מהטכני הם אנשים עם 40 שנה ניסיון והנדסה ל הבואינגים

כל בוקר אנחנו מקבלים ארוחות מתעשייה אוירית

אני אומר לך באמת אני כל יום אומר תודה על זה שהגעתי לקורס הזה של תובלה כבדה

אנחנו הקורס הראשון שלוקחים את הראמים והקורנסים ליידים ולא תעשייה אוירית וכנף תחזוקה

זה מקצוע שרק הולך וגודל

קורס של נחשון ושחף נפתח בדצמבר אם אתה רוצה להנות תגיע לקורס הזה

אם אתה מפחד שיקרעו לך את התחת לך לקירייה .

תעשה את השיקול שלך

המשכורת באזרחות 6500

ומעלה...

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

הראמים עוד טסים? המטוס הזה כל כך מזהם ומרעיש שנדירים שדות התעופה שנותנים לו לנחות בהם. כמה טוב שאפשר לנמק כל דבר בצרכים בטחוניים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה רבה !

שיכנעתם אותי שזה לא עד כדי כך נורא!

אמנם אני לא הכי מעוניין בלעסוק בזה בעתיד,אבל השירות הזה יכשיר אותי למקצוע כלשהו בעתיד,וזה מה שאני צריך,ביטחון אחרי הצבא.

תודה רבה,ממש עודדתם אותי!

המלש"ב הגאה,

ברק דובז'ינסקי(פעם ראשונה שאני מזדהה בפורום,מזל טוב לי שוב)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם
ברק דובז'ינסקי(פעם ראשונה שאני מזדהה בפורום,מזל טוב לי שוב)

תנחומי הכנים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הראמים עוד טסים

אתה יכול להרחיב לי לגבי הזיהומים שלהם ?

יש כ7 ראמים אצלינו...,

הם חמודים כאילו.

תכלס לא תצטער.

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

אלכס, גם אם זה לא סוד גדול, לא כדאי לציין את הסד"כ בפורום.

חוץ מזה, בתור מי שמכיר את הראמים היכרות אינטימית (וגם את אנשי כנ"ת הרלוונטיים),

אני מאחל לך הצלחה מרובה בקורס ובמקצוע. אם תזדקק לייעוץ לגבי מערכות התדלוק,

הקשר והניווט שלהם, דבר איתי בה"פ.

מפתיע אותי לשמוע שמכשירים חיילים לתפקידים אלה. נראה שוויתרו על הרעיון להעביר

חלק מתע"א לדרום יחד עם בסיס חה"א. נראה כמו רעיון טוב, לשם שינוי...

8)

נ.ב. מצטרף להמלצה על קורס הנחשון.

עם כל הכבוד למערך הכטב"מ, דברים כאלה מגניבים עוד לא היו בחיל האוויר.

• תוכן חדש...