Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום התקנתי רמקולים JBL 6X9 CS396 הרכב הוא סיאט קורדובה 01'.

ברכב מורכב HU של בלאונפוקט MP36.

ההתקנה בוצעה ע"י מתקין מקצועי. המתקין הרחיב את הפתחים המקוריים (מתאים ל6.5) בפח והרמקולים כוסו בכיסויים המקוריים(עם המגש לבד).

הבעיה היא שאין כמעט באס ניסית להגביר כמה שאפשר אם שמים מקסימום שומעים את הבאס נמרח אבל אין שום תחושה של באס.

יש לי פוקוס חדשה (ליסינג) ועם המערכת הסטנדרטית הבאס שם חזק יותר משמעותית.

לטענת המתקין ה-HU לא מרים אותם כמו שצריך.

היו לי בעבר 6X9 עלומי שם עם HU עתיקים שהוציאו באסים נאים, קשה לי להאמין שהקונפיגורציה שלי לא יכולה להוציא באסים.

וכן בדקתי שה + - מחוברים נכון ואפילו הפכתי לוודא.

יכול להיות שמיקומם (בפינות) הוא זה שגורם לכך?

אנא עצותכם.

פורסם

יכול להיות שזה בסך הכול עיניים של כיוונים

לחבר שלי יש את אותם הרמקולים והם מוצאים באס נחמד מאוד,מה שבטוח הרמקולים האלה הרבה יותר איכותיים מהפיוניר

פורסם

אולי אני מפספס משהו .....

מה יכול להיות בכיוונונים ?

האם החוטים או מיקומם הפיזי של הרמקולים יכול להשפיע ?

תודה לכל היועצים

פורסם

או שהרמקולים אינם מתאימים לנפח של התא מטען שלך, או שהפאזה הפוכה.

תמיר

פורסם

בדקתי את הקוטביות. כשאני הופך אותה הבאס החלש שהיה נעלם לגמרי.

ההבדל הוא לא כל כך גדול אבל הקוטביות לא הפוכה.

למישהו אולי יש רעיונות נוספים או שיוכל להפנות אותי למישהו מקצועי מאזור ירושלים ?

תודה רבה.

פורסם

אני יודע שזה סיכוי קלוש, אבל כשהחלפת פאזות, החלפת פלוס ומינוס בשני הרמקולים יחד? או רק באחד?

אם החלפת בשניהם - אז בעצם לא עשית כלום.

תנסה להפוך רק באחד מהם ותראה מה קורה.

אין דבר כזה רדיו דיסק שלא מצליח "להרים" 6*9. הרמקולים האלה נבנו בשביל לפצות על מחסור במגבר וסאב נורמאליים. הם יכולים לא לפוצץ, אבל בהחלט צריכים להרגיש באס.

תבדוק אולי במערכת אם יש לך loud - תראה אם הוא דלוק או לא. תנסה להדליק אותו.

אם גם זה לא עוזר, תנסה לחבר את הרמקולים ליציאות אחרות - נגיד הקדמיות - אם פתאום תרגיש הבדל - אולי יש בעיה ביציאות האחוריות (למרות שזה נראה לי דיי לא סביר).

בברכה!

יונתן.

פורסם
אני יודע שזה סיכוי קלוש, אבל כשהחלפת פאזות, החלפת פלוס ומינוס בשני הרמקולים יחד? או רק באחד?

החלפתי כמובן רק אחד

אם החלפת בשניהם - אז בעצם לא עשית כלום.

תנסה להפוך רק באחד מהם ותראה מה קורה.

אין דבר כזה רדיו דיסק שלא מצליח "להרים" 6*9. הרמקולים האלה נבנו בשביל לפצות על מחסור במגבר וסאב נורמאליים. הם יכולים לא לפוצץ, אבל בהחלט צריכים להרגיש באס.

תבדוק אולי במערכת אם יש לך loud - תראה אם הוא דלוק או לא. תנסה להדליק אותו.

אין LOUD יש X-BASS הגברתי אותו למקסימום

אם גם זה לא עוזר, תנסה לחבר את הרמקולים ליציאות אחרות - נגיד הקדמיות - אם פתאום תרגיש הבדל - אולי יש בעיה ביציאות האחוריות (למרות שזה נראה לי דיי לא סביר).

היום אני אנסה להחליף בין הקדמים ואחורים למרות שקש לי להאמין ה-HU חדש

בנוסף, אני כן רואה תנועה בממברנה אפילו תנועה רצינית אבל לא מרגיש את הבאס.

פורסם

אני לא יודע איזה HU זה אבל אולי יש בו קרוס אובר והפעלת HPF על הערוצים האחוריים? נשמע מוזר.

תבדוק גם אם הפדר נמצא במצב שהוא לא יותר מידי על הרמקולים הקדמיים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש לי תאוריה לגבי הבעיה וברצוני לשמוע האם היא הגיונית.

קודם כל הקדמה קצרה:

המגש האחורי מורכב מסוג של קרטון/דיקט/לבד או אני לא יודע מה שהוא החלק הדקורטיבי ובו מורכב כיסוי של רמקולים (מקורי).

מתחת קיים פח, אבל לא פח אטום אלא מעין שלד,תת שילדה שמהווה בסיס למגש העליון שהזכרתי קודם.

המתקין הגדיל את החורים בפח וקיבע עליו את הרמקולים, ובסוף הניח את המגש עם הכיסויים המקוריים על הרמקולים.

עכשיו לתאוריה שלי:

לדעתי על מנת שיווצר באס אמורה להיות הפרדה בין החלל שמעל לממברנה ולחלל מתחת לממברנה (כמו מקול בתיבה שיש הבדל בין החלל מחוץ לבין החלל בתוך התיבה). מכיוון שאצלי ברכב הרמקול מורכב רק על הפח וכמו שציינתי זה לא משטח של פח אחיד (מי שפירק יודע), נוצר מצב שהאויר שהרמקול דוחף היא לא אחידה ולכן לא שומעים את הבאס, למעשה זה כמו להניח את הרמקולים בתוך הבגאז' ולא על המגש.

א. אשמח לשמוע את דעתכם.

ב. אם אכן זאת הבעיה כיצד אפשר להתגבר עליה ? (הגבהה מעל המגש/ אטימה של הפח עם עץ, MDF או משהו אחר).

ושוב הבעיה היא לא עם הכיוונונים של ה-HU.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

שלום עידו מה שלומך?

כמו שזה נשמע לי

על פניו נראה כאילו המתקין שלך חיפש את הדרך הקלה והרכיב את הרמקולים מתחת למגש

במצב כזה הרמקול מאבד באסים בצורה משמעותית מאוד עד כדי כך שהוא נשמע כמו רמקול 4" מכיוון שהוא בעצם מנגן חלק גדול מהסאב לתוך תא המטען (סוג של הסבר שכונתי אבל זה אכן כך)

מה שצריך לעשות זה להרכיב את הרמקול על המגש האחורי

ההבדל הוא עצום

אנא דווח במידה ונפתרה הבעיה

בברכה

d.c

earthquake sound frik

פורסם

שמע... זה אולי לא הפתרון, אבל תנסה להרכיב את הרמקולים אצל איזה חבר שגם יש לו 6*9 מאחורה. ואז תנסה לראות אם יש הבדל.

ככה לפחות תדע איך זה נשמע בעוד רכב. אולי זה בכלל בעיה ברמקולים עצמם. (מוזר, אבל אולי...)

תראה, כל הסימנים, בייחוד הקטע עם הממברנה הזזה, מעידים על כך שזה פאזות הפוכות. אבל אתה אומר שזה לא זה.

אז אני מציע - תחבר אותם אצל חבר. (מן הסתם רצוי שלא יהיה לו מגבר, כדי לדמות את התנאים אצלך באוטו.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...