Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוצאות בדיקת מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

היום לקחתי לבדיקה מאזדה 3 מנוע 2000 שנת 2004 38 אלף ק"מ

אחרי הבדיקה הגיע תוצאות הבדיקה וכתוב לי -

מנוע - נזילת שמן +בין מנוע לגיר.

העברת כוח - נקישה והשהיה מעבר שלוב הילוכים.

השאלה שלי כזאת,נקישה בגיר זה דבר נורא? או שאפשר לחיות איתה...

הלכתי למוסך ואמרו לי שעלות התיקון היא בין 1000 -1500 שקלים

אני לא יודע אם כדאי לי להתעסק עם אוטו כזה....

אשמח לשמוע את תגובתכם.

תודה

פורסם

הנקישה זה סתם שטות,גם לי אמרו את זה על לאנטיס 2001,וברוך השם טפו טפו אין שום בעיות והתיבה פועלת מצויין.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

נקישה יכולה להיות גם מהציריות. בעבר מאזדה הוציאה הוראה טכנית לגבי נקישות מהציריות בהתחלת נסיעה. התיקון היה לגשת למוסך ולהחליף דיסקיות שמתלבשות בפעמונים.

הרכב עדיין באחריות ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יש נזילת שמן מהגיר או משהו כזה...לא ממש הבנתי

לרכב נגמר האחריות לפני חודשיים.

הקטע שהאוטו עבר רק 38 אלף ק"מ אז ממה זה קרה..?

פורסם

ולא אמרו מהיכן הנזילה ? האם זה מהקרטר או ממקום אחר ?

למה הבוחנים הבני ***** עצלנים ולא מסוגלים לתת יותר מידע. כל מה שהם יודעים זה

נקישות, רעש, בלאי - כל הזמן תקליט שחוזר על עצמו. אני מסתכל בתוצאות בדיקה של מכוניות ואני פשוט נדהם למראה הטמטום של משרד התחבורה שלא בא להגן על הצרכנים מהעילגים האלה. עם כל הכבוד.

לפי דעתי, אם אתה ממש רוצה את האוטו, קח את האוטו למוסך, בקש שירימו אותו על ליפט, וברר לגבי הנזילה/הזעה הזו וגם לגבי הנקישות.

נמאס כבר מהחאפריות במדינה הזו.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

דווקא נזילת השמן מדאיגה יותר מה"נקישה" שנשמעה מהגיר- כנראה כסת"ח של מכון הבדיקה.

נזילת שמן בין המנוע לגיר מכונה גם נזילה ממחזיר שמן אחורי.

בד"כ כדי להגיע למחזיר השמן הנ"ל יש לפרק אחד מהשניים: גיר או מנוע לתיקון הנזילה.

עלות מחזיר השמן היא שולית כאשר 95% בערך זה רק עלות העבודה.

אם הרכב נקי מתאונות ולא מליסינג או השכרה הייתי מפחית למוכר 2000 ש"ח וקונה את הרכב.

לפי מה שהעלית כאן אין תיקונים של פח/מכונאות במשמעות שתגרום לך נזק משמעותי לכיס.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא נתנו לי יותר מידי אינפורמציה על נזילת השמן...

וכמובן שיש עוד כמה "בעיות" באוטו כמו -4 צמיגים שחוקים

סרן קדמי ומערכת היגוי:

חופש משולשים במתלה

לקן זויות היגוי - ככה רשום בתוצאות הבדיקה

זוית ציר אחורי פגומה

ויש איזה שריטנ קטנה

אבל אלה לא בעיות כלכך חמורות...

הדבר היחיד שמתריד אותי זה הנזילת שמן והנקישות בגיר

פורסם

יש לך נזק של קרוב ל3000 ש"ח- צמיגים,כיוון פרונט וצירים ויתכן שעם תיקון משולשים גם מעבר לכך.

מוזר מאוד שלרכב עם כזה קילומטרא'ז יש חופש במשולשים,הייתי חושד בשימוש לא סביר (האם הרכב היה בליסינג /השכרה?) ובודק היטב היסטורית טיפולים ממוסך מורשה כדי לאמת את הקילומטרא'ז -משהו כאן מאוד חשוד.

בכל מקרה אם הרכב לא היה בליסינג/השכרה תוכל להוריד לו באיזור ה-4K ,לקנות את הרכב ולתקן את הליקויים,ובמיוחד צמיגים ותיקון נזילת השמן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

האוטו יד ראשונה מאדם פרטי...

אמתתי את הנתונים עם המוסך המרכזי של מאזדה והכל ניראה תקין לגמרי.

האוטו כמעט ולא נסע בגלל שהבנאדם היה רוב הזמן בחו"ל מכאן נובעת עוד בעיה,הרכב יכול להיות עמד הרבה זמן בלי שהוא היה מונע שלפי ידעתי שלא בריא במיוחד.

אבל איך יש צמיגים שחוקים אין לי מושג,יכול להיות בלאי של השנים אחרי הכל האוטו על הכביש 3 וחצי שנים ולא החליפו צמיגים מאז שהאוטו נקנה. / =

פורסם
יש לך נזק של קרוב ל3000 ש"ח- צמיגים,כיוון פרונט וצירים ויתכן שעם תיקון משולשים גם מעבר לכך.

מוזר מאוד שלרכב עם כזה קילומטרא'ז יש חופש במשולשים,הייתי חושד בשימוש לא סביר (האם הרכב היה בליסינג /השכרה?) ובודק היטב היסטורית טיפולים ממוסך מורשה כדי לאמת את הקילומטרא'ז -משהו כאן מאוד חשוד.

בכל מקרה אם הרכב לא היה בליסינג/השכרה תוכל להוריד לו באיזור ה-4K ,לקנות את הרכב ולתקן את הליקויים,ובמיוחד צמיגים ותיקון נזילת השמן.

הייתי חושד בבוחן שמעתיק מבוחן אחר.

שמוליק

פורסם

הוא הגיע למסקנה כיוון שהטקסטים הללו מופיעים ב- 99% מדו"חות הבדיקה, ונועדו לכסות את ישבנו של המכון במקרה שאכן ילך לך הגיר, או תקלה קריטית אחרת (אז יוכלו להגיד שבגלל נזילת השמן הלך המנוע).

זה לא אומר, חלילה, שהרכב תקין.

רק שהסיכוי לקבל דו"ח בדיקה שהטקסט הזה אינו מופיע בו הוא די קלוש.

כפי שהוצע לך, לך למוסך שאתה סומך עליו ובקש שיבדקו את הרכב.

מכון בדיקה ממוצע (לא רוצה להוציא את דיבתם של כל המכונים באשר הם) טוב בעיקר כדי לבדוק שהרכב לא עבר תאונה קשה, או שמספרי השלדה שלו זויפו באופן גס ושקוף.

פורסם
שלום!

היום לקחתי לבדיקה מאזדה 3 מנוע 2000 שנת 2004 38 אלף ק"מ

אחרי הבדיקה הגיע תוצאות הבדיקה וכתוב לי -

מנוע - נזילת שמן +בין מנוע לגיר.

העברת כוח - נקישה והשהיה מעבר שלוב הילוכים.

השאלה שלי כזאת,נקישה בגיר זה דבר נורא? או שאפשר לחיות איתה...

הלכתי למוסך ואמרו לי שעלות התיקון היא בין 1000 -1500 שקלים

אני לא יודע אם כדאי לי להתעסק עם אוטו כזה....

אשמח לשמוע את תגובתכם.

תודה

ידידי היקר,

כבעלים של רכב שלישי חדש מהחברה (דנדש) משהו פה מסריח !! רכב שנסע 38K בבדיקה הרכב צריך לצאת חדש, יתרה מזאת חופש במשולשים לא נגרם מזה שהרכב עמד והבעלים היה בחו"ל וגם נזילות.

אני הייתי בודק האם מד האוץ לא זוייף וגם בדיקה יותר מקיפה במוסך כפי שכתב שמוליק.

אולי בעל הרכב היה בחו"ל והבן עשה ג'מיקנות עם הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אני חושב שאתה טועה ובטוח שאם תיקח את הרכבים שלך (שמטופלים בקפידה) לבדיקה לאחר שנתיים על הכביש הם יצאו אם אותם ריג'קטים פחות או יותר.

פורסם

היי - שמע לא מבין בבדיקת מכוניות - אבל יש מצב שהחברה כאן צודקים והכל כסתחים של החאפרים במכון...

ראה בדיקת רכב שלי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=82208

הרכב נמצא אצלי כבר שנתיים וחודשיים.

מעבר להחלת מצמד והחלפת צמיגים (דברים שהתחשבנתי עם המוכר) הרכב בובה (טפו טפו טפו)

לפני 3 חודשים החלפתי תושבת מנוע (לא כי זה עשה משהו - אלא כי מוסכניק שאני סומך עליו המליץ)

בשורה תחתונה - לא צריך להלחץ מכל מה שרושמים במכון בדיקה..... (צריך לבדוק - אבל זה בהלחת לא תורה ולא סיני)

אגב - הרכב היה רק בן 3 בזמן הבדיקה.

כי מי שמשקיע, שוקע....

• תוכן חדש...